Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Амии... Аз ново захранване купих, затова. :ph34r: Смятам, че се получи много добре.

• Отговори 791
  • Прегледи 117,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

"Моднах" малко SATA кабелите, вече са черни и стана много по-добре. ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Издребнявам малко, но този тайфун не може ли да се завърти на 90градуса? Обикновено имат проблем с околните елементи, ще опира ли в нещо? Както е в момента плоската част на ламелите запушва половината изходен вентилатор, а ако се обърне ще се обдухват и паметите по-добре. Може да се добави и един вент отгоре по средата на "тавана" точно над точно над тях и :)

Искаш да кажеш да го обърна с тръбите нагоре(да го завъртя с 90 градуса)??

Искаш да кажеш да го обърна с тръбите нагоре(да го завъртя с 90 градуса)??

Точно това искам да кажа. Както е поставен тук:

Публикувано изображение

Така ще има по-добър (макар и топъл) въздушен поток към паметите и по-добро извеждане през вентилатора на задния панел. Преди да го свалиш огледай внимателно дали няма да подпре в нещо, да не изхабиш термопастата напразно...

Разбрах ти замисъла, добра е идеята. В най скоро време ще го направя, не вярвам да опре в нещо. Мерси много.

Редактирано от te0o (преглед на промените)

banshe,имаш интересно охладителче на чипсета,ще споделиш ли от къде си го взел?

@Hibernate : снимката не е моя, "изгууглих" я за да си илюстрирам идеята :cool: Иначе охладителчето доста прилича на Thermaltake Extreme Spirit II.

Изглежда, че няма да обръщам охладителя, така е по-добре, защото ако го обърна, три от тръбите ще са в най-неизгодната за тях позиция - тръгвайки нагоре. Трябва да се паднат по-близките до паметите. Другите три за сметка на това ще са в най-изгодна позиция, но няма да могат да компенсират изоставането на първите три. Затова компромисно - настрани. :whist:

три от тръбите ще са в най-неизгодната за тях позиция - тръгвайки нагоре.

не знам какво си мислиш че има в тръбичките, но на където и да го завъртиш е все тая, няма значение посоката или наклона на тръбичките

Редактирано от swenstyle (преглед на промените)

Вече без записвачка и със скрит 8-пинов конектор. :baby:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Браво , евала за ентусиазма!Понеже постваш често , ако може да ни кажеш какви са промените , които правиш по кутията или наредбата на кабелите :P или да обясниш как си ги направил.

По принцип като поствам, все казвам какво съм направил, само предишния ми пост беше изключение. Е, пъхнах 24-пиновия под видеокартата и сега почти не се вижда. :yanim: Вече няма какво да правя по наредбата на кабелите, трябва малко перки да накупя и да сменя перката на големия тайфун с нещо черно. Това е! Благодаря!

По принцип като поствам, все казвам какво съм направил, само предишния ми пост беше изключение. Е, пъхнах 24-пиновия под видеокартата и сега почти не се вижда. :) Вече няма какво да правя по наредбата на кабелите, трябва малко перки да накупя и да сменя перката на големия тайфун с нещо черно. Това е! Благодаря!

На "Големия тайфун" ще му отива един "Нежен тайфун" :cool:

Публикувано изображение

Scythe Fan 120mm - Gentle Typhoon 1850rpm, производител: Nidec Servo Corporation :yanim:

/edit/ или като гледам перката зад него:

Публикувано изображение

Arctic Fan F12 PWM - 120mm/300-1350rpm

И двата са по-мощни и по-тихи от оригиналния...

Редактирано от banshee79 (преглед на промените)

Бях се насочил съм нещо на Арктик, но ще видим. Едва ли ще го направя точно сега, може би след известно верме. GP-то ми идва скъп, но Арктиците са на приемлива цена. :yanim:

Редактирано от te0o (преглед на промените)

Да се разпиша и аз с новата кутия.Нямах време снощи да по подредя вътре.Някой път като имам мерак ще оправя бъркутията.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Няма да обръщате внимание на лепенките на АМД и Интел,че са една до друга :speak::):)

Заиграх се днес да оправя бъркутията в кутията и се получи ето това.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След време ще взема още светещи вентилатори и два броя сини Cold Cathode и смятам,че ще се получи добре. :):)

Открих няколко снимки и на моя комп.:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Скоро ще направя нови , само да ми доставят някои дреболии :)

Открих няколко снимки и на моя комп.:

...

Скоро ще направя нови , само да ми доставят някои дреболии :)

:rolleyes: Колко компютъра си набутал в тази кутия? :) Това отпред как го намести? За какво го използваш?

Хахаха,да и на мен ми е интересно! А къде е второто захранване? Иначе браво, добре се е получило :rolleyes:

Компютрите са 2 :baby: Този, който виждате сложен странично е mini ITX (intel atom D510) , захранването се вижда под него (на снимка 2 и 3). Ползва се за нещо като сървър и експерименти, постоянно е включен, икономичен е и не отделя много топлина. За поставянето само съм пробил дупки, кутията го позволява (CM HAF X, за тези които не са я познали :wors: ). До няколко седмици чакам нови части и ще направя по добри снимки, ако някой се интересува може да дам и допълнителна информация.

Редактирано от Ivailo_a (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.