Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Пооправих (и моднах) кабелите в кутията... Сега всичко е в черно ;)

Смених термопастата на процесора с Arctic Cooling MX-2 и добавих допълнителен 120мм вент под CD-ROM-а.

Температурата в стаята е 14 гр.

... и получавам следните температури:

*При стартиране на машината- 17гр.CPU , 18гр.MB , 36гр.VGA , 14гр.HDD1 , 16гр.HDD2.

*15 мин. по-късно- 19гр.CPU , 25гр.MB , 38гр.VGA , 21гр.HDD1 , 21гр.HDD2. (ползвам интернет, EVEREST и Photoshop CS5)

Не знам как са др. кутии (на колегите) и при каква стайна темп. работят машините , паста каква е и т.н. но .... аз съм повече от доволен от NZXT-о.

Публикувано изображение

• Отговори 791
  • Прегледи 117,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изтегли си CoreTemp, такава температура за процесор не е нормална. Еверестът лъже.

• Автор

Изтегли си CoreTemp, такава температура за процесор не е нормална. Еверестът лъже.

Нормална е , ако температурата в стаята е 15 градуса :yanim: При 20 градуса в стаята ядрата на коре и7 в покой не минават 35 градуса , а процесора 23 градуса!

Температурата на капачката(а.к.а процесор според еверест) не се гледа! Тя винаги е по-студена от ядрата, те са главният източник на топлина.

Интересно ми е,ще стане ли нещо на системата ако я пусна навън(-10гр.)?Любопитно ми е просто какви температури ще извади,но ме притеснява дали ще се образува конденз и да си прецакам ситемата :)

• Автор

Интересно ми е,ще стане ли нещо на системата ако я пусна навън(-10гр.)?Любопитно ми е просто какви температури ще извади,но ме притеснява дали ще се образува конденз и да си прецакам ситемата :rolleyes:

Абе нищо няма да и стане , най-много някой друг мегахерц да и качиш при овърклок :cool: , но опасностността от конденз си остава!Помисли дали си заслужава риска ........

И аз съм си го мисил тва с излизането на терасата, но точно по тази причина се отказах. Най-добре два-три широко отворени прозореца. :speak:

Единственото лоето съм пробвал-> през зимата да отворя прозорците и вратата към терасата ~ 30 мин. ( целият опакован с дрехи ).

Температурите на компонентите бяха завидно ниски. Тогава просто ти идва отвътре да клокваш... :lol6:

След последия cable management се получи: :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Колко добре и стоят + няколко харда още :)

http://store.picbg.net/pubpic/C2/BB/6a64c99a5b99c2bb.jpg

...добре ,че има Photoshop та да се порадваме. :speak:

Редактирано от holler_pz (преглед на промените)

За sleeving на кабелите съм направил home made sleeving tool :wub:

Отвертката ползвам за Fan Cable, скобата за молексите. (щипката ще я дооправя , че виждам зор с нея).

Др. вариант вместо скоба е пълнител от химикал (тези с по-голям диаметър)

Публикувано изображение

Главно ползвам термошлаух. Мрежите трудно се намират, а и не са евтини.

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Изрових една стара снимка със старата кутия и реших да си направя едно сравнение.

ПРЕДИ - СЕГА

Публикувано изображение

Новата придобивка. :yahoo:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Естествено, най-грозния и ужасен кабел в един компютър(24-пиновия конектор) не можа да мине под видеото... :wors: Иначе мисля, че се получи добре. :whist: Сега и едни черни SATA кабели, ако взема, ще стане още по-добре. :wors:

Новата придобивка. :yahoo:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Естествено, най-грозния и ужасен кабел в един компютър(24-пиновия конектор) не можа да мине под видеото... :( Иначе мисля, че се получи добре. :) Сега и едни черни SATA кабели, ако взема, ще стане още по-добре. :)

Да ти е честита новата придобивка.Да си я ползваш дълго време безаварийно. :)

Благодаря! Още не мога да му се нарадвам. :) Утре ще се помъча да го пооправя още малко и да махна зелените стикерчета на хардовете и видеото, които чак сега забелязах. :)

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Една конфигурацийка за 400лв сглобих и ето я как изглежда.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Изискването беше конфигурацийка за нет , скаип , музика , филми с монитор 17 инча 1366х768.Ето какво има в кутията.

ASROCK N68-CS - s.AM2+ DDR3

AMD Athlon II X2 250 BOX AM3

2GB DDR3 1333 ELEXIR

500GB 7200 HITACHI 16MB

FORTRON FSP400-60APN

Delux MG858 вентилатори- 230mm отстрани 120 отпред 80 отзад

• Автор

s.AM2+ с поддръжка на DDR3 и шестядрени процесори? :down:

За 70лв това дъно ме изуми сЪС страхотния биос пълен с опции за овърклок и поддръжка на UCC.Да поддържа всички АМД процесори :baby: !Да си дойдем на темата за кутията.Абе може да е делукс , но за 55лв си дойде с преден 120мм вентилатор (светещ) и отстрани 230мм (светещ) , който е даже със собствен потенциометър!Общо взето е просторна и всичко отпред е скрито от капачета , но разбира се с тънки ламарини .Харда е супер безшумен и това много ми хареса , но това , което не ми хареса е захранването.Верно фортрон са занижили много качеството.Гледах зяпах , ми то вътре кухо , с някви ламаринки за радиатори и е много леко.Все пак за 60лв има две 12 волтови линии по 17 ампера и имат общо 336 вата мощност с КПД 80% , което за тази конфигурацийка е доста , но сигурно ще има ъпгреид по-натам.

Втората ми конфигурация с препоръчаната от вас кутия: NZXT Beta Evo + Новият охладител на видеото: Accelero Twinturbo Pro

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Охлаждането на процесора ти е доста неправилно разположено!!!Обърни го така , че да не си пречат вентилаторът , който изкарва въздух и този на радиатора , тоест го завърти на 180 градуса.По този начин перката на охлаждането ще обдухва самия радиатор , а топлия въздух от нея ще бъде засмукван и изкарван извън кутията!

Охлаждането на процесора ти е доста неправилно разположено!!!Обърни го така , че да не си пречат вентилаторът , който изкарва въздух и този на радиатора , тоест го завърти на 180 градуса.По този начин перката на охлаждането ще обдухва самия радиатор , а топлия въздух от нея ще бъде засмукван и изкарван извън кутията!

Не може на 180 градуса да се завърти,тогава радиатора на процесора опира в радиатора на чипсета и не може да се сложи вентилатора.Така е сложено още от предната кутия,тогава нямаше вентилатор.Мисля да го обърна на 90 градуса от посока към горната част на кутията,така ще смучи чист въздух :blink:
  • Автор

А пробвал ли си?Като гледам както е в момента няма проблеми , не мисля че ще има проблеми , ако го обърнеш така

Публикувано изображение

Toчно така неможе Още при закупуването на охлаждането исках да го сложа така,но не става: радиатора си влиза,но няма как да се закопчае вентилатора към него.

• Автор

Toчно така неможе Още при закупуването на охлаждането исках да го сложа така,но не става: радиатора си влиза,но няма как да се закопчае вентилатора към него.

Кофти!Мен така ме дразни , не знам за теб .Аз бих търсил начини да бъде на моето и да си го направя както аз искам , там с друг вентиалтор ли ще е със свински опашки ли ще е ...............

Последната версия на cable management-a... ;)

Успял си да прикриеш 24-пиновия.

Ето и снимка от мен всички кабели са в Black & Blue. ;)

(предварително се извинявам за лошото качество)

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.