Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Hibernate Интериорът е много добър, браво ;)

Мерси, това ми е работата. А и не е довършен още, първо на хората къщите да оправим пък за моята ако остане време :lol6:

Обикновено човек гледа първо себе си, после другите :cool: Явно при теб е обратното ;)
  • Отговори 791
  • Прегледи 118,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

"mitesi" Супер е станала кутията,браво :giggle1: На снимката гледам 4ри харда.Интересува ме как са вързани,РАИД направен лие. Какви марки са,раэмери те им. От колко време ги имаш. :nono: Колку парички ти излезе,удоволствието :lol6:

Обикновено човек гледа първо себе си, после другите :yanim: Явно при теб е обратното :blink:

Аз съм чувал, че на обущара децата боси ходели хахаха

Хрумна ми 1 ненормална идея,имам приятели който работят на лазерни машини та ми хрумна,дали да не направя някаква фигура на страничния капак.Няма да слагам вентилатор най-вероятно ще сложа плексиглас (червен)или (бял) В кутията всички вентилатори са червени останалото черно и бяло.Та чюдя се каква фигура да изрежем ,моля давайте "свежи" идей. П.п Аз съм се насочил на Звезда,ако имате по добри предложения моля споделете ги. :wors:

На снимката гледам 4ри харда.Интересува ме как са вързани,РАИД направен лие.

Какви марки са,раэмери те им.

От колко време ги имаш. :blink:

Колку парички ти излезе,удоволствието :)

Не съм правил RAID.Хардовете са 2х1TB Seagate и 2х1TB WD.Дисковете са купувани по различно време(най-стария е Seagate купен преди около 4г. за 400лв.)Като цяло машината ми е на 4 години с изключение на видеото и паметта.Не искам и дори да си помисля колко ми е излязъл компютъра като цена :) ,но с лекота прехвърля 2000лв.

X38DQ6|Q9550|Noctua NH-C12P|2X2GB G Skill Ripjaws 1200||MSI GTX460 Cyclone|4X1TB HDD|CM SilentPro 700W|X-Fi Fatality|HAF922|

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

моля давайте "свежи" идей.

П.п Аз съм се насочил на Звезда,ако имате по добри предложения моля споделете ги. :)

Аз лично бих си нашарил капака с надписи от рода на Phenom , знака на nVidia или Ati. Може петолъчна звезда да направиш и във всеки лъч по някакъв надпис да има...най-вече е въпрос на вкус.

Не съм правил RAID.Хардовете са 2х1TB Seagate и 2х1TB WD.Дисковете са купувани по различно време(най-стария е Seagate купен преди около 4г. за 400лв.)Като цяло машината ми е на 4 години с изключение на видеото и паметта.Не искам и дори да си помисля колко ми е излязъл компютъра като цена :wors: ,но с лекота прехвърля 2000лв.

X38DQ6|Q9550|Noctua NH-C12P|2X2GB G Skill Ripjaws 1200||MSI GTX460 Cyclone|4X1TB HDD|CM SilentPro 700W|X-Fi Fatality|HAF922|

"mitesi" Перката пред хардовете,ухлажда лиги добре лятото.

Как си съхраняваш важната информация,като нямаш раид.

Пример:1 филм искаш да си го запазиш,слагаш го на единия и после на другия хард,или палниш докато се за пални харда,и следващия по сащия начин? :)

Редактирано от tenekia (преглед на промените)

"mitesi" Перката пред хардовете,ухлажда лиги добре лятото.

Как си съхраняваш важната информация,като нямаш раид.

Пример:1 филм искаш да си го запазиш,слагаш го на единия и после на другия хард,или палниш докато се за пални харда,и следващия по сащия начин? :speak:

Нямам проблем с охлаждането (температурата на хардовете е между 30 и 40 градуса през лятото).А най-важната информация от компютъра е дублирана на един от дисковете(снимки,музика,клипове и програми).Не мога да направя RAID 10 ,защото нямам толкова място(трябва да си купя още 4 диска по 1TB :whist: ).

Редактирано от mitesi (преглед на промените)

Нямам проблем с охлаждането (температурата на хардовете е между 30 и 40 градуса през лятото).А най-важната информация от компютъра е дублирана на един от дисковете(снимки,музика,клипове и програми).Не мога да направя RAID 10 ,защото нямам толкова място(трябва да си купя още 4 диска по 1TB :speak: ).

40 градуса неса ли множко, за такава голяма кутия със 140мм вент. ;)

• Автор

40 градуса неса ли множко, за такава голяма кутия със 140мм вент. ;)

Когато в стаята е над 30 градуса , тези 40 са направо супер :speak:

Прав е колегата Daredevil_666.Температура 40 градуса за хард диска е абсолютно нормална.

tenekia какви температури ти държи видео картата и хардовете през лятото?Съвета ми е да сложиш една перка пред дисковете да вкарва свеж въздух и една под захранването да изкарва.От кога не е почиствана машината?Гледам,че радиатора на процесора се е задръстил от прах.Помисли и за някаква подредба на кабелите(най-лесно е със свински опашки).

tenekia какви температури ти държи видео картата и хардовете през лятото?Съвета ми е да сложиш една перка пред дисковете да вкарва свеж въздух и една под захранването да изкарва.От кога не е почиствана машината?Гледам,че радиатора на процесора се е задръстил от прах.Помисли и за някаква подредба на кабелите(най-лесно е със свински опашки).

Видеото държи през лятото от 53-4гр.в ненатоварен до 65-6-8гр.когато играя.

Хардовете от 39-41,2,5гр. за 2та които си съхранявам важната информациа.

Основния отива над 50гр. :mad: когато е натоварен.

Слагал съм перки по твоя начин,но несам доволен от резултата,никаква фаида от тях http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif надуха ми главата.Температурите нямяха промяна.

А за прах да не говоря,защото сега както го виждаш е чист,в буквалния смисал.

И от тогава да не видя и чуя допалнителни перки,в тази кутия. :cool:

Когато се реших да подредя кабелите,захранването си замина. http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Готов вече с подредбата на кабелите,доволен от подредбата им,натискам Power бутона няма никой. Fortron 400W PNF си замина. :mad: Сега съм със Блусторма.

Последният път когато го изчистих, разкачих кабелите.Свалих в.картата на терасата с четката

го изчистих,сглобих го всичко ок.Но cлед 4 дена пускам го, изобщо не се включи.Взимах го и направо в сервиза.Техника ми вика токов удар.От тогава ме е "страх" http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif да го пипам.

Редактирано от tenekia (преглед на промените)

Скоро ще кача снимки и от моя леко "моднат" хаф 922.Реших да изрежат логото на Nvidia и да сложа червен плексиглас зад него. :) И Както никога нещо не става както трябва,колежката ми каза че ми трябва някаф файл ма забравих как се казва.Някой знае ли как се казват файловете за лазерно рязане ? Edit: Страничния капак стана чудо.Скоро ще кача снимки :yanim:

Редактирано от Williams (преглед на промените)

Скоро ще кача снимки и от моя леко "моднат" хаф 922.Реших да изрежат логото на Nvidia и да сложа червен плексиглас зад него. :)

И Както никога нещо не става както трябва,колежката ми каза че ми трябва някаф файл ма забравих как се казва.Някой знае ли как се казват файловете за лазерно рязане ?

Edit: Страничния капак стана чудо.Скоро ще кача снимки :huh:

Чакаме снимките.Не е ли по-добре плексигласа да е зелен(nvidia)?

Чакаме снимките.Не е ли по-добре плексигласа да е зелен(nvidia)?

ДА , но кутията вътре е червена от вентилаторите. :huh: Пък и вътре всичко е боядисано в черно и бяло и тук таме синьо от дънната платка. :)

Ей го и мойто пеце :speak: Кутията е Point of view Alu Light с 250мм сайд вент, ама леко я моднах- плексигласов сайд капак (жена ми някъде изхвърлила оригиналния), махнах надупчената ламарина пред всеки вент, също и алуминиевите панели от предницата, изрязах от горе и на дъното дупки за 120мм вентилатори, сложих отпред 2 по 120мм горе и долу, един 120мм отзад, жълто домакинско фолио и карбоново фолио за черепа и другите щуротии, Lian Li TR- 5 фен контролер, два сини неон- а... Резултата е ниски температури и минимален шум, като изключим фабричния хладител на 9800 GT- то...

Редактирано от umrete (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Ето го и моя кокошарник :biggrin:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Едит : забравих 1 обща снимка от вътре ... утре ще я кача нея :biggrin:

post-100672-0-48222600-1304933650_thumb.

post-100672-0-48978500-1304933657_thumb.

Честито за мода,супер е ;)

П.П. С какъв инструминт изряза логото ?

Машина за лазерно рязане, това човешка ръка не може да го направи. :biggrin:

Тези дни скокнах до железарията и взех един флакон структура (черен бъмпър спрей), поопръсках кутията отвътре и отзад, подредих кабелите колкото позволява самата кутия и немодулното захранване... Ей го резултата :)

Ето ги и последните снимки , надявам се скоро да купя 2 ред лед 200 мм вентилатора и да направя снимка на тъмно. ;)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Така съм залепил плексигласа. :)Публикувано изображение

Така беше в началото :PПубликувано изображение

Боята не е гладка ако питате, леко драпава е и доста здрава. :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.