Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Снимки , коментари , въпроси и модинг по кутиите ни.

Featured Replies

Днес се сдобих с http://www.dekada.com/catalog/fan-controller-5ch-sentry-2-touchscreen-p-905.html и съм много доволен. В най-скоро време ще кача снимки и подробна информация кое къде съм го свързал :ph34r:

• Отговори 791
  • Прегледи 117,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Днес пък аз се сдобих с една нова кутия - NZXT Gamma.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За парите си е направо перфектна. Мисля, че се справих добре с кабелите, като се има предвид, че захранването не е модулно и разположението на 24-пиновия е ужасно. Ако някой има идея как да ги пооправя още да казва. :baby:

Редактирано от te0o (преглед на промените)

Днес пък аз се сдобих с една нова кутия - NZXT Gamma.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

За парите си е направо перфектна. Мисля, че се справих добре с кабелите, като се има предвид, че захранването не е модулно и разположението на 24-пиновия е ужасно. Ако някой има идея как да ги пооправя още да казва. :offtopic_s:

Оффтопик,пич имаш ли представа тази перка дали може да се смени с лед вентилатор , и да питам как се казва това охлаждане на процесора. ??

Коя перка? Охлаждането е Thermaltake Big Typhoon, но сега не можеш да го намериш по магазините, защото е старичко.

Между другото, аз подобрих мъничко подредбата на кабелите -

Публикувано изображение

Вече наистина последната подредба на кутията, докато не си купя ново захранване.

Публикувано изображение

Баси , в моята кутия е пълен хаос и безпорядък. Вчера правих малко размествания и резултата е:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Като ви гледам подредените кутии се засрамих и ще взема да подредя ;)

Има ли желание, има и начин. Купил си новата къща и си се нанесол на тагадък. Сега трябва да пооправиш мебелите. :baby::D

Има ли желание, има и начин. Купил си новата къща и си се нанесол на тагадък. Сега трябва да пооправиш мебелите. :):D

В началото всичко беше подредено,

изгоря захранването на втория комп и свалих това за проба.

По едно време добавих и втора видео карта, после я махнах.Междувременно и основната я смених няколко пъти.

После на приятел дъното правеше мизерии и тествахме компонентите върху моето дъно, купи си ново дъно аз му дадох едната си плочка рам че не му стигнаха парите.Използвах случая че компа е разхвърлян махнах боксовото охлаждане на процесора и си сложих Фризера.

Подредих всичко след месец ми върна рамта и айде пак размествания че охладителя на процесора опира в първия слот.

И така откакто го имам компютъра постоянно има движение напред назад в момента пак съм само с една плочка рам и един хардиск http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif и тъкмо го подредя и след седмица пълен хаос.

Редакция: Вече всичко е подредено и прибрано, снимки обаче ще кача при следващото отваряне на кутията че забравих да го снимам подреден. :)

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Редакция: Вече всичко е подредено и прибрано, снимки обаче ще кача при следващото отваряне на кутията че забравих да го снимам подреден. :baby:

Е, хайде де, любопитен съм да видя. Колко му е да развъртиш 2 болтчета? Аз на моя докато не му направих свястна снимка не мирясах.

Е, хайде де, любопитен съм да видя. Колко му е да развъртиш 2 болтчета? Аз на моя докато не му направих свястна снимка не мирясах.

Не е въпрос на две болтчета, кутията е под бюрото.

За да стане свястна снимка трябва да я извадя а това означава да откачам всички кабели, пък тъкмо подредих.

В събота или неделя ще кача снимки обещавам.

Петьо Стоянов, сиг добре си се справил... чакаме снимки.

Ето и аз почти съм готов с мода. Само останаха да добавя маркучите в камерата.. :cool:

Публикувано изображение

Петьо Стоянов, сиг добре си се справил... чакаме снимки.

След сменя на процесора и вадене на захранването кутията отново изглежда така.

Публикувано изображение

Яд ме е че не го снимах докато беше подреден.

И мисля да се откажа от по нататъшни подредби просто няма смисъл.

Бях подредил всички излишни кабели зад дънната платка и горе долу имаше някакъв ред.

След голямо мрънкане се съгласих да пробвам да отключа процесора на един приятел Феном 550, понеже дъното му е старо и няма ACC.

За съжаление не се отключи, кяра от цялата работа беше че сега съм с хубава термопаста.Предната беше от левче :biggrin:

преди: Публикувано изображение

сега: Публикувано изображение

:eek:

Редактирано от Петьо Стоянов (преглед на промените)

Ти при всяка смяна на някой част вадиш и захранването ли? С моето скапано захранване кутията ми е 100 пъти по-подредена от твоята, стегни се малко.

Ти при всяка смяна на някой част вадиш и захранването ли? С моето скапано захранване кутията ми е 100 пъти по-подредена от твоята, стегни се малко.

А неее захранването го вадих по други причини http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Любителски и повечето пъти без да взимам пари поддържам компютрите на доста приятели и колеги.Понякога и техни приятели и приятели на приятелите и се е случвало в къщи да събера 4-5 не работещи компютъра.

И понеже нямам хиляди части под ръка се налага да разхвърлям и моите компютри.

В петък поради вятъра имаше серия токови удари и резултата беше че изгоря захранването и може би и дъното на приятеля дето мъчих да му отключа процесора.

Ще ходи да си търси гаранцията на чарковете и евентуално ще пуска оплакване в енергото да му въстановят загубите но това е загубена работа.

И на мен лятото ми изгоря едно захранване купих си ново и още чакам да ми осребрят фактурата .......

Между другото 550GX е с много дълги кабели, яд ме е че не се напънах и не си взех модулно захранване.

Обаче разликата беше доста голяма това го взех за 105лв а най-евтиното модулно беше към 150-106лв.

Проблема ти го имах и аз със старото захранване на старата кутия (be Quite StraightPower 650 и някаква евтина кутия без идея и място).Хубаво увити дълги кабели на сериозен сноп и да ги въртиш и сучеш няма къде да ги завреш.Сега с модулното захранване и голямата кутия имам пък проблема че някои он немодулните кабели са прекалено къси и както се вижда на първите ми снимки захранването на процесора ми минава напреки над дъното.Така че не се притеснявай толкова,още повече,че го разглабяш постоянно. Както е казал поета "народ да ...." :)

• Автор

За разлика от снимките в началото: с нова памет съм , ново дъно , ново захранване и светещ 200мм отстрани :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Здравейте,

С тази кутия съм и мисля да махна турбината на капака и да сложа 2 перки (едната е Arctic Cooling 8cm. с контрол на оборотите до 2500 а другата е тази) които в момента са сложени първата да изкарва въздуха а другата е отпред на кутията да вкарва но си мисля че почти нищо не вършат. Дали е добър вариант или са прекалено малки за страничния капак на кутията.

Ето ме и мен с нов box :yanim: NZXT Gamma Black

П.п. Жал ме е за старата ... ще я пазя http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

[Кофти апарат- кофти снимки...]

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Можеш ли да я снимаш частите фронтално да видя как са ти кабелите, щото все си мисля че аз съм се изложил с cable management-a. :baby:

Ето го cable management-a. + разположението на перките.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Мерси много. Трябва някой ден пак да се хвана да го дооправя, ама да видим кога ще ми остане време. Поне малко още да ги скрия.

Мерси много. Трябва някой ден пак да се хвана да го дооправя, ама да видим кога ще ми остане време. Поне малко още да ги скрия.

Видях я твоята кутия. 24 пиновия куплунг наистина е разположен мн. лошо. Така или иначе се виждат проводниците => направи ги инт. на външен вид

[sleeving(без да отделяш буксата!)].

Захранването можеш да го боядисаш или облепиш в черно. Кабелите, идващи от предния панел, можеш да ги прекараш зад секцията на хардовете(не през нея).

Поиграй си и с 4-пин. +12V power connector. За midi tower и за цената си, NZXT Gamma Black е страхотна!

За това захранване аз пари за sleeving kit няма да дам, ще чакам Дядо Мраз да даде малко парички по Коледа, че я едно SilentPro M500, я едно M600 съм купил. Фронт панел конекторите не мисля да ги пипам, сега са си добре като излизат от там. Може малко още да си поиграя да набутам ненужните кабели в дупката и да отзад, ама надали ще стане. Кутията е просто перфектна за парите си, няма спор в това.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.