Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

ГДБОП атакува сървърите на Читанка (Chitanka.info)

Featured Replies

Не нападам никой, просто разяснявам. Няма да се стигне до дело, просто защото няма никаква нелегална информация. :baby: Благодаря ти greenclear!!! Твоят коментар е десетки пъти по-адекватен от повечето медии! Припомням — всеки може да следи актуалната информация на chitanka.info.

• Отговори 228
  • Прегледи 61,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Добре, нека всички които пишат, че това не нанася щети да се поставят на мястото на издателствата. Нека си представят, че са инвестирали, купили са авторските права, платили са на преводач, на печатни

• Владимир Василев
    Владимир Василев

Г-н Колев в едно интервю преди време май беше обещал, че ще види сметката на виртуалните библиотеки. А тази библиотека, за разлика от тракерите, беше без никакви реклами, без комерсиални цели, всички

• Виждаш ли, че сам си противоречиш. Понеже авторите били милионери - дайте да крадем. Колко % от заглавията в читанка са преведени, а не са сканирани. Като вземеш книгата от съседа, все пак съседа поне

Оле то чудо! :baby: "Читанка" ощетил държавата и артистите с милиони... а ние 20 год. се чудехме к'во ни куца и ни пречи да се измъкнем от дъното. Даже се прокрадва и слуха, че е предизвикал световната икономическа криза. Е сега вече, след като свалиха сайта, си ни чака едно много светло бъдеще... P.S. Алооо, Btv-то к'во ви стана бе заплеси?

Редактирано от exwol (преглед на промените)

...

P.S. Алооо, Btv-то к'во ви стана бе заплеси?

Просто са предпазливи, все пак в "Бат Бойко" е "ляба", знае ли човек утре какво ще им спретне.. :baby:

@haripetrov - мерси за добрите думи Хари. Трябва да черпите, че няма да ви разнасят по съдилища. Дори като си прав отнема години, а вече видяхме как ГДБОП поднесе тяхната версия. @algor - няма за какво да спорим с теб. Всеки който се е докосвал дори веднъж до какъвто и да е *БОП / МВР / СДВР / КАТ / СЪД знае за какво става дума. Бил съм на всички митинги и съм подкрепял и арена и замунда когато ги бяха погнали. Вярно повече замунда - просто по-добре познавам хората там. Проблемите които излагаш не са дребни и хората наистина заслужават подкрепа. Аз лично не знаех че така нареченото дело срещу арената още тече. Мислех че някой се е засрамил и го е прекратил. Има смисъл да се обединят двете теми и да се търси подкрепа. Няма да пиша повече... отивам да СПА както казва един познат, че утре имам да пиша 1 тон код и отчет за петък.

Просто са предпазливи, все пак в "Бат Бойко" е "ляба", знае ли човек утре какво ще им спретне.. :)

Мани, пълни глупости...

Така се промиват мозъци и се манипулира действителността. Сега се сещайте к'во ще си кажат хората, дето не са много запознати с това какво е представлявал сайта, след като позволиха на нек'ъв тъпан да се изказва неподготвено...

За пореден път се доказахме като царете на простотията, нагласените работи и затриването на ценните неща, и така вече 20 години си я кютаме...

Стр’а ме е да си мисля на къде продължаваме да вървим…

Редактирано от exwol (преглед на промените)

Как не ви е срам всички тука дето пишете на български? Да сте платили авторско право на наследниците на Кирил и Методий за азбуката? НЕ СТЕ! Да сте платили на наследниците на Паисий Хилендарски за "История славянобългарска"? (Щото след Паисий всички преписват. :) ) Е, МАЙ ПАК НЕ СТЕ! А-а-а-а. Не може така. Призовавам всички българи, руснаци, монголци, сърби, македонци и др. да не се правят на ощипани булки, а да си внесат лептата за кирилицата. ИНАК - ЗНАЕТЕ КАКВО ЩЕ ВИ СПОЛЕТИ. ДЪЛГАТА РЪКА НА ЗАКОНА ЩЕ ДОЙДЕ И ПРИ ВАС, ДЕТО СТЕ В ЮРТИТЕ НА МОНГОЛИЯ. ДОЛНИ ИЗПОЛЗВАЧИ. :P Направо не знам какво да кажа. Потресен съм. СРАМ, СРАМ И ПАК СРАМ. Искам все пак да се обърна към министър Божидар Димитров - г-н министър, подкрепете БЪЛГАРСКИЯ сайт chitanka.info и ще си изпълните задълженията многократно по-добре към българите в Бесарабия, Западните покрайнини, САЩ, Испания и къде ли не, вместо да се залъгват със залежали книжки от "перспективни" издателства. Или както перифразирано го е казал поета: "21 ЮНИ ЩЕ БЪДЕ 24 МАЙ" Някои хора искат да останат в историята. М-даааа. Може и да останат, ама в черната история. Юни все пак ключов месец. Да не забравяме как един друг остана в историята, само че ден по-късно - 22 ЮНИ. ЧЕСТИТ 24 МАЙ НА ВСИЧКИ БЪЛГАРИ... НА ПАТЕРИЦИ!!! САМО, ЧЕ ЗА НАЙ-ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ ТОЗИ ПЪТ ПАТЕРИЦИТЕ СА ИСТИНСКИ. ОТ ВСИЧКИ НАС, НАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ, ЗАВИСИ ДАЛИ ЩЕ СЕДНЕМ В ИНВАЛИДНАТА КОЛИЧКА НА НЕГРАМОТНОСТТА. И ВСЕ ПАК - ЧЕСТИТО.

****** *** ******** ******* :)

Защо е това грубо отношение? Най-малкото, публиката във форума не заслужава да чете подобни изказвания...

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

Защо е това грубо отношение? Най-малкото, публиката във форума не заслужава да чете подобни изказвания...

Прав си и съжалявам, но съм им толкова вбесен на институциите, че на моменти ставам твърде вулгарен http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

На мен ми писна вече..то на нищо не мяза твоа.Иска ли грамотни Българи.А как да се ограмотиш като една книга е 20 лв.?Че аз за толкова ще се оженя и разведа 2 пъти за бога...и ето,безплатното място за книги е махнато-вървете,давайте и уважавайте авторите!А да питам аз-защо тия автори пишат,като никой не купува?По-добре да е в безплатен електронен вариант.ЗА всичко ли ще ни искат пари,писна ми...работата е,че от тия книги део ги купуваме има и ДДС за държавата(за политиците по-точно) и именно твоа са направили те-спрели са я,да купуваме и да има ДДС за тях.20% отиват за техните лимузини все пак,някой трябв ада им плаща горивото(а дано се запалят)...направо ми писна вече...писна ми!ВСе свалят свободните места,за всичко ли да си плащаме?Да си плащаме ние,където една заплатат е колкото кифличка с мармалад?Вие не сте вред...когато заплатите станат нормлани,Българинът може и да склони да плаща...в крайна сметка в някои държави(като Япония) пенсията е над 1500 ЕВРО(незнам колко техни пари са това,нре им знам тамощната валута).А При нас такива заплати само политиците получават.Е,че нямаме икономиката на Япония,нямаме я....ама...тук пак всичко е до пари.КУпуване на книга=20% ДДС=гориво за лимузиата на някой депутат.И защо не се заеме тая държавица да оправя корпуцията,престъпноста,да заъваря корупмираните сметкаджии и т.н. ас тругнала да и отнема свободата!И после БЪлгаринът бил неграмнотен!МИ да,неграмотен ще е!Като една книга е 20-30 лв и не можеш да си я позволиш защото на същата цена ще облечеш детето си(на пазара има дрехи и по 5-6 лв.) ти кое ще предпочетеш-да купиш дрехи на детето си или да плащат много пари за нещо,което ще прочетеш само веднъж....всичко опира до пари и пари,и пари,и пари....направо ми писна от тия ГДБОП.ЩЕ сваляли замунда и арена-тъ тъй,за едимн филм-30-40 лв.,за една игра-100 лв.,а за ОС-500 лв. и хоп-цялата ни заплата!Като учвеличите заплатите и направите живота на Българинът по-добър то може и якой да купи нещо.Аз НЕ КУПУВАМ.

Ето ги хубостниците дето се опитват да ни промият мозъците

Василка Ванчева и Веселин Тодоров

Редактирано от Hanibal_Lektar (преглед на промените)

дали не трябва да се даде гдбоп и прокуратурата под съд за нарушаване на български закон, в случая този - закон за народните читалища - предполагам че нашия съд ще ги оправдае но в международния!

Хихихи ГДБОБ удариха джакпотаааа!!! Бравооо, откриха топлата вода! :whist: Хах ;) Според мен издателите, не писателите, се бунтуват, сигурно и тях ги е ударила кризата сега и е време да предприемат нещо. Как така изведнъж се реши, че chitnka.info е ощетила милиони писатели, книгоиздатели и т.н. Свършиха им паричките и правят опити да намерят от някъде. Значи, ето кво мисля ... Такам не мисля, че нарушавам закона, като тегля от читанка, както държавата не смята за престъпление, това че миналата седмица едно такси премаза жестоко жена от нашия град(естествено, дори и глоба нямаше за него, камоли дела, съдилища и т.н.), или пък това, че хорицата си перат парички, или че вчера някъв изверг наръгъл или прострелял човек и днес е на свобода и се разхожда като първия пич по улиците. Сещате се накъде бия, почва се от там, откъде най-малко е нужно за пореден път. "Обонянията" на тея "кучета"(ГДБОБ) е прекалено нарушено, за да се пускат да душат и то там където не им е работа.... :ph34r:

... "Обонянията" на тея "кучета"(ГДБОБ) е прекалено нарушено, за да се пускат да душат и то там където не им е работа.... :)

То това се прави напоследък заради факта, че ни изкараха най-големите интернет-пирати в Европа и за да им докажем, че не е така, тия хорица се опитват уж да въдворяват ред. Лошото е, че явно силите им (а напоследък се съмнявам дори и за умствените способности на някои от тях) стигат единствено за това да гонят мухи из офисите си и да обвиняват невинни (поне според мен де) хора, като създателите на Читанка. Уви, сигурно така ще продължат да си изпълняват работата, докато тя все още служи за осъщестяването на нечии интереси... :)

Отношението на правителството към собственния си народ пролича от бюджета за тази година. Парите за МВР и МО не бяха бутнати.Отрязаха средствата за образование и здравеопазване. Ясно е кой ще ни измъква от кризата. Явно Читанката не работи в интерес на националния просперитет. За него работят мисиите ни в Авганистан и Ирак.

И все пак смятам, че има нещо добро в случая. и то е, че издънки като тази акция на ГДБОП карат обществото да се "събуди", да се обединява и сплотява, да дискутира по форуми, да сформира групи за защита на каузата във Фейсбук, да създава петиция, да се разрастват и разпространяват като лавина мненията ни в защита на виртуалната библиотека chitanka.info. Това е така да се каже добрата страна на проблема - формиране на гражданско общество, на справедлива позиция, която рано или късно ще достигне до когото трябва по един или друг начин. Смятам, че началника на Явор Колев ще разбере, че не трябва да си позволява подобни изцепки. Подобни заигравки с народната любов не са в негов интерес, нито на управляващите.

... Уви, сигурно така ще продължат да си изпълняват работата, докато тя все още служи за осъщестяването на нечии интереси... :ph34r:

И всички ще се съгласят, че тези интереси не са на народа, а на любимите ни политици :baby:

За пореден път се убеждавам в едно: България никога няма да се промени, колкото и политически сили да се сменят. Просто ... няма желание ...

И все пак смятам, че има нещо добро в случая. и то е, че издънки като тази акция на ГДБОП карат обществото да се "събуди", да се обединява и сплотява, да дискутира по форуми, да сформира групи за защита на каузата във Фейсбук, да създава петиция, да се разрастват и разпространяват като лавина мненията ни в защита на виртуалната библиотека chitanka.info. Това е така да се каже добрата страна на проблема - формиране на гражданско общество, на справедлива позиция, която рано или късно ще достигне до когото трябва по един или друг начин. Смятам, че началника на Явор Колев ще разбере, че не трябва да си позволява подобни изцепки. Подобни заигравки с народната любов не са в негов интерес, нито на управляващите.

Прав си, едно ми е чудно... Защо винаги като се случи нещо такова се обединяваме и се чувсвтаме едно цяло? През другото време се плюем ... Това е много неправилно, защото повечето от тези неща са предотвратими и няма нужда да се случват.... ако бяхме поне малко по-сплутени.

Ама нали всеки си търси "келепира" ...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Да живее Интернет! :ph34r: Отделно такава ударна реклама се направи на сайта, че не е истина. Сега колкото и да се мъчат да го свалят... Пък и беше доволен повод да се сдобием с копие от библиотеката. Едно ми е арно на душата. Това е пътят...

Смятам, че началника на Явор Колев ще разбере, че не трябва да си позволява подобни изцепки. Подобни заигравки с народната любов не са в негов интерес, нито на управляващите.

Ама не е само Явор Колев. ГДБОП е военен тип организация - не вярвам някой да изпълни нещо без да му е наредено. Искам да знам кой го е наредил. Да видя началника, който си е сложил подписа и с това е поел отговорността. Искам да видя лицето на съдията чиито подпис седи под заповедна за изземана на сървърите. Искам да видя и лицето на прокурора, който ще заведе делото. Изобщо искам всички тези хора да престанат да са анонимни и да станат публични личности. Искам да ги познавам - да знам дали някой от тях не ми е съсед. Искам когато си водят децата на детска градина или пазаруват в кварталния супер хората да ги разпознават и да им казват какво си мислят за тях и техните действия. Знам, че много искам! Но все пак дали е толкова невъзможно? До сега тези хора живеят удобно и безгрижно защото никой никога не им е търсил отговорност за действията. И докато това е така - нищо няма да се промени. А както знаем промяна настъпва само и единствено когато някой я предизвика (1-ви закон на Нютон). С две думи - хайде да извадим на светло тези хора и да ги видим кои са. Стига са били само безотговорни анонимни колелца от контролно репресивния апарат на държавата.

След Читанка да се готви бгмама поради оплакване от Детска консултация !... :sobbing: Алооо, баретити ! Не ви ли е срам на фона на оправдателните присъди на Маргените, вие да се занимавате с евтини ПР кампании ?! Яворчооо, какво ста на с арена и замунда, а ? Май още работят и ти си безсилен.... :shake_puter:

Greenclear, приятелю и аз искам да знам дали наистина съществуват извънземните, дали американците стъпиха на Луната или не ... и т.н, но няма как да стане. Ние обикновените хова(хората изън държавната власт) не трябва да знаем нищо. Медиите си вършат добре работата, промиват ни мозъците с лъжи и оплетени истории и всичко си е 6. :sobbing: А си представи, ако се случи това,което ти искаш .. Ако всичко излезне наяве .. Гражданската война не ни мърда :shake_puter:

Просто в цялата тая работа са замесени хора с едни и същи интереси ... Ние сме безгласна буква :gamer2:

И ся само можем да седим и да си дискутираме във форумите, да организираме групи във фейса ... и т.н. и пак ще си е същото. Всеки ден е доказатеслвто, че това е така. На думи е много лесноооо ...

Редактирано от aMoPe (преглед на промените)

Аморе, именно благодарение на този начин на мислене - "нищо няма смисъл" никой не оказваникаква съпротива на всякакви безумия и те продължават да си се случват необезпокоявано. Колкото повече си казваме, че няма смисъл и си дискутираме само зад екраните на компютрите, толкова по-добре за тези, които вършат безобразията.

Вчера пуснах в темата линк към статията на доцент Цветкова, сега ще пусна към:

Ако библиотеките бяха създадени днес…

Ако библиотеките нямаха многовековна традиция, а бяха създадени днес…

… щяха да бъдат преследвани от закона. Заради нарушаване на авторски права. Разпространяване на копия от произведения без изричното съгласие на авторите и най-вече – на издателите. Заради четенето на едни и същи текстове от много хора, без те да си платят за това. Ако библиотеките бяха създадени днес, а не преди дълги години, щяха да бъдат преследвани от антимафиотите като организирана престъпност, като посегателски акт върху интелектуалната собственост.

Това е единственият извод, който мога да си направя след героичната акция, на която станахме свидетели...

От видеото от пресцентъра на МВР виждаме елегантен мъж с приятна фигура и фешън слънчеви очила да маха един компютър от един покрив като този компютър не е свързан с никакви кабели към нищо и не е особено защитен от… гръмотевици например, ала се води, че е главният сървър на Читанка.инфо. Но не за това ми е мисълта.

Читанка.инфо бе затворена поради пиратстване и организирана престъпност и шестима души, поддържащи сайта, бяха арестувани и наречени ПРЕСТЪПНИЦИ заради сканирането и качването на книги с некомерсиална цел и даването на абсолютно безплатен достъп на всеки Интернет потребител до тях, без дори да си позволят да сложат рекламни банери или нещо друго, носещо приходи.

Законът за авторско право казва...

>>> нататък...

Редактирано от Селин (преглед на промените)

Greenclear, приятелю и аз искам да знам дали наистина съществуват извънземните, дали американците стъпиха на Луната или не ... и т.н, но няма как да стане. Ние обикновените хова(хората изън държавната власт) не трябва да знаем нищо. Медиите си вършат добре работата, промиват ни мозъците с лъжи и оплетени истории и всичко си е 6. :sobbing: А си представи, ако се случи това,което ти искаш .. Ако всичко излезне наяве .. Гражданската война не ни мърда :shake_puter:

Просто в цялата тая работа са замесени хора с едни и същи интереси ... Ние сме безгласна буква :gamer2:

И ся само можем да седим и да си дискутираме във форумите, да организираме групи във фейса ... и т.н. и пак ще си е същото. Всеки ден е доказатеслвто, че това е така. На думи е много лесноооо ...

Истината, е че докато има единодушно мнение затова, че трябва да има такъв сайт, той винаги ще съществува.

Дали в България или в чужбина, няма значение.

Първо бяха file сървърите (data.bg и т.н.), след което торентите и т.н.

Винаги ще се измислят нови системи и схеми, за да се разпространява безплатно информацията.

Или трябва да се спре използването на интернет или всичко ще продължава, както е било досега. Който смята, че това ще се промени дълбоко греши.

Макар че не можем да разберем цялата информация, ние като потребители сме маса хора, която не може да бъде пренебрегната! ;)

Редактирано от haripetrov (преглед на промените)

Greenclear, приятелю и аз искам да знам дали наистина съществуват извънземните, дали американците стъпиха на Луната или не ... и т.н, но няма как да стане.

Аз не искам да знам за извънземните и американците (дето няма да ги стигнем) :shake_puter: Ограничавам питанията си до земните в БГ.

Дали наистина няма как да стане? Всеки адвокат, журналист или обикновен гражданин може да влезе в сградата на съда и да поиска да се запознае с материалите по дело №АБВГД/2010. Всеки от "пострадалите" може да каже по 1 име или да разчете един подпис... И после? Всички знаем как ефективно да си доставяме информация. Статии, изказвания, интервюта, АПИС, свързани лица, ФБ, лични пощи, скайп... сещаш се какво ще стане. Аз не знам кои хора са замесени. И точно това искам - да знам. Имаме си закон за достъп до обществена информация и той е точно със същата тежест като закона за авторските права. И ако журналистите не искат да си свършат работата и да са гласа на обществото можем ние да им я свършим. Точно така както членовете на екипа на читанката вършат работата на преводачите, библиотекарите и кой ли още не. Не казвам, че ще е лесно. Питам само дали пък е толкова чак невъзможно? И дали единственото, което можем да правим е да сме безгласна буква. Или имаме сили и за нещо повече? Ако нямаме сили за нещо повече гражданска война не ни очаква. Няма кой да се бие в нея :sobbing: Пак казвам - нищо няма да се промени докато някой не го промени. Нещата си седят на едно място докато някой не ги премести (Нютон) и този закон е точно толкова валиден колкото и закона за гравитацията да кажем. И е по-валиден от закона за авторското право защото не се налага да се тълкува. И за да завърша - дайте да преместим камъка, който е пред вратата на банята и в който всички се спъват. Това вече е правено. Въпроса е дали ние го можем или не.

И все пак смятам, че има нещо добро в случая. и то е, че издънки като тази акция на ГДБОП карат обществото да се "събуди", да се обединява и сплотява...

Лошото е, че народа спи, та се налага да се буди. Будни хора има и е логично да роптаят срещу нещо което вчера беше практика, а днес престъпление. Гражданско общество и бедна нация не ми се връзва, обаче. Гражданска война ще настане когато затворят Замунда заради филмите и особено XXX секцията. Заради библиотека ще милеят грамотното малцинство което може да осъзнае какво губи, а не неграмотното мнозинст за което Елин Пелин и Иван Вазов са средство за мъчение в училище.

Този полу или пълен бииииип определено може да си донесе само обществено негодувание, но изпитаната практика показва, че преди избори се раздават кебапчета на народа, а след тях приоритет става целуването на дупета извън България. Някаква форма на интеграция с чуждите страни и в чатност тяхните финансови фондове и лобита сигурно. То АЕЦ-а го затвориха, та една библиотека ли няма? Боли го да не казвам какво, че във някакъв форум някой го напсувал, пък във Фейсбук не го харесвали.

Народните представители трайно оставят впечатлението, че не обслужват народни интереси. И тук няма нужда да ни лишават от образование и прочие популистика. Истината е, че народа сам не го иска, а каквото почукало, такова се обадило. Всеки народ заслужава управниците си. Ако те не са стока, да се сетим откъде са дошли и кой ги е избрал.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.