Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Солени цени за БДС каймата влизат от октомври

Featured Replies

че то и сега месните продукти излизат солено като се свият наполовина след приготвяне на специалитета...

Редактирано от the professor (преглед на промените)

• Отговори 85
  • Прегледи 13,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз. Това правя от години, но масово хората не го разбират. Веднъж в седмицата ще ям кюфтета (примерно), но ще са от тази кайма. По същата логика от много, много години като ми се допие си взимам да

• Хванаха 4 фирми да лъжат със ”Стара планина” Ветеринари са открили месни продукти на четири фирми - три от които големи производители със съдържание на соя в стандарта "Стара планина".

• Честита ви Старата планина,яжте си я,другари и другарки! Май се оказах права,нали? Ама това самовнушението голяма работа-така си е- яжте си пак соя за повечко кинти и си викайте ама супер е беее

Пускат до дни новите колбаси и кайма

Публикувано изображение

Логото ”Стара планина” ще показва, че продуктът е произведен от истинско месо

сн. Асоциацията на месопреработвателите в България

Готово е логото на месните продукти, които ще се произвеждат по Българския държавен стандарт (БДС), съобщиха от Асоциацията на месопреработвателите.

На логото е изобразено стилизирано планинско било в цветовете на българския трикольор на зелен фон. От асоциацията допълват, че диск с логото може да бъде закупен на място в офиса й или да бъде изпратен по куриер, с наложен платеж, а получателят ще получи и фактура за плащането. Цената е 120 лева с ДДС, предаде Дарик радио.

От 2 август влязоха в сила 9 стандарта за месни продукти от свинско, говеждо и птиче месо. Продуктите, които отговарят на изискванията ще носят наименованието „Стара планина”. В тях не може да се влага соя, картофено нишесте, фибри и др. Регламентирано е и процентното съдържание на сол.

Всеки производител, който е закупил диск с логото на продуктите "Стара планина", ще трябва да подпише и лицензионен договор в два екземпляра, единият от които да върне в Асоциацията на месопреработвателите. Договорът впоследствие ще се дава за регистрация в Патентно ведомство, тъй като асоциацията е собственик на марката.

Първите кюфтета, кебапчета, карначета, наденица и кайма с новата марка ще бъдат в магазинната мрежа до края на тази седмица.

Въвеждането на новите стандарти обаче, ще повиши не само качеството, но и цените. Според прогнозите килограм 100% свинска кайма "Стара планина" с гарантирано по БДС качество ще струва 7.90 лв., смесената от 60% свинско и 40% говеждо месо - ще е на цена 8.60 лв., килограмът свински кебапчета ще е също при цена 7.70, а смесените - 8.40 лв.

Най-масовите в момента кебапчета, но с марката за качество "Стара планина“, ще струват 60 ст. за бройка, като в момента цената им е 32-33 ст. Суровата наденица и карначетата пък ще струват съответно 6.40 лв. и 6.90 лв., съобщи димитровградска фирма, която първа в страната започва да произвежда с държавната марка.

Освен постъпването на месото, цената на хляба също тръгна на горе. Причината е поскъпването на цените на пазара на зърно. Според браншови организации обаче, високият ценови скок на зърнените култури у нас е спекулативен.

По-високата цена на фуражните култури качва и цената на месото и месните продукти.

news.dir.bg

Аз пак казвам, че каймата на Попов е 3.50лв. ~ 4.00лв. за 0.500гр. Килото излиза пак към 8лв. Незнам, но уж Попов имал сертификати, от който гарантирал качеството на каймата. Та мисълта ми е, не знам дали лъже, но цената е 8лв. А тук казват, че имало кайма за 3.00лв. килограм. Аз поне такава не съм видял, освен ако нямат на предвид кайма " Нараден" където не може да я помиришеш, камо ли да я ядеш...

Е-ех, Ганю Балкански... Не се научиха хората, че като искат качество, трябва да извадят пари...Всички мразят циганите с оправданията им, че крадяли от безпаричие, а Ганю е същият, той изревава " Некадърен съм, нямам пари " и си взема генетичен отпадък за храна.Още докато прочетох заглавието, сметнах за ненужно да чета темата.Изумява ме и скритият призив за бойкот " Като изхвърлят тонове кайма, ще се научат ".Притрябвал им е на производителите последният измекяр със стотинките си, да им прави оборот.

след няколко месеца всички кайми и салами ще имат новото лого

и пак ще са пълни със всякакви боклуци но не и с месо :)

впрочем както всичко в българия всяко чудо за три дни

и после всичко си продължава по старому http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Излишна е цялата тази работа с новия стандарт... Тя каймата трябва да си е от месо. Кайма = мляно/кълцано месо. И в тълковния речник го пише. По-добре да бяха накарали всички, които не слагат месо да пишат примерно "Кайма от соя" и "Соеви кренвирши", ама то и сега са длъжни да пишат съставките, който иска - да чете. Ето нещо интересно:

... Какво всъщност представляват стандартите?

Стандартът е документ, описващ добра практика, създаден с консенсус и одобрен от признат стандартизационен орган - международен, регионален или национален. Единственият национален признат стандартизационен орган в България е Българският институт за стандартизация (БИС). По силата на закона, с който е създаден, само БИС е оторизиран да одобрява, издава и разпространява българските стандарти.

Тези дни в медиите се лансира новината, че от 1 август влизат в сила “стандарти” за някои видове месни продукти. Тази новина се появи в няколко модификации: “български държавни стандарти”, “български стандарти”, “национални стандарти”.

Всъщност това са документи, разработени от Националната ветеринарно- медицинска служба (НВМС) и одобрени със заповед на генералния директор на НВМС д-р Йордан Войнов. Тези документи носят името “Утвърдени стандарти”. По своята същност това са ведомствени стандарти, за които не се прилага Законът за националната стандартизация. В този смисъл утвърдените стандарти от НВМС не представляват български национални стандарти. Те не са идентифицирани с буквеното означение БДС и цифри след него, както се означават българските стандарти и нямат национален характер. ...

Необходимо е да уточним също, че до този момент в БИС не са постъпили никакви предложения за разработване на български национални стандарти за месни продукти. Българският институт за стандартизация няма никакво отношение към утвърдените стандарти на НВМС, не е информиран за разработването им, не е участвал в етапите по тяхното съгласуване, приемане, одобряване, публикуване и разпространение. ...

Какво всъщност представляват стандартите? - Интервю с г-жа Ирен Дабижева - и.д. изп. дир. на БИС

Знаете ли защо в социализма ядяхме качествен кашкавал и сирене? Ето една от причините:

... В България от 11 години няма държавни стандарти. Има само български стандарти. Каква е разликата между двете понятия? Българските държавни стандарти бяха инструментът за държавно регулиране на плановата социалистическа икономика. Те бяха задължителни и държавата по административен път следеше за тяхното спазване.

В света на пазарната икономика стандартите са доброволни. ...

Редактирано от djagi (преглед на промените)

• Автор

Колбасите по новия стандарт - двойно по-скъпи

Публикувано изображение

Първите местни продукти с наименованието "Стара планина" ще се появят на пазара най-вероятно до края на август или началото на септември

Първите партиди вече са произведени и в момента се изследват, прави се анализ и съответствие, съобщава БТА. Ако продуктите отговарят на стандартите, предприятията ще е получат разрешението да ги предлагат в търговската верига, коментира министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Той посочи, че продуктите с това наименование ще бъдат "около двойно по-скъпи", но контролът ще бъде по цялата верига.

"Санкциите за нарушаване на стандарта ще бъдат и във финансово изражение много големи, но ще се стигне до затваряне на предприятието и до отнемане на лиценза", заяви министър Найденов.

Потребителите ще усетят от октомври повишението на цените на месните продукти "Стара планина", произведени по новите "утвърдени стандарти", прогнозират представители на бранша. На този етап обаче те не се ангажират с конкретен процент на ръста на цените.

Според Мирослав Найденов реалната цена на каймата с логото "Стара планина" трябва да е около 8 лева, когато е от месо и когато е в съотношение 60 на 40 свинско с телешко.

Влезлите в сила от началото на август девет утвърдени стандарта за месни продукти от свинско, говеждо и птиче месо се отнасят до продуктите кайма, кебапчета, кюфтета, сурова наденица и карначета, варени и варенопушени малотрайни колбаси и други. Продуктите "Стара планина" ще бъдат отделени от останалите продукти в магазините.

Технологичното време за изработването на нови етикети и лого ще бъде около месец - до края на август. Тогава ще бъде и реалното появяване на продуктите на пазара, обясни Илона Аврамова, месопреработвател.

Всичките 20 продукта няма да съдържат соя и консерванти, картофено нишесте, фибри, механично обезкостено месо и други. За сравнение, според БДС в някои продукти, например кренвирши, е било разрешено влагането на соя от 2,5 до пет процента. Допустимата норма за съдържание на сол в каймата, кебапчетата и кюфтетата, в суровата наденица и карначетата е до два процента. Варените и варенопушените колбаси не трябва да съдържат повече от 2,2 процента сол, а трайните колбаси от свинско и говеждо месо - не повече от 3,5 на сто. Температурата на съхранение ще бъде от минус 1 до плюс 2 градуса, вместо сегашните 4 градуса.

Дълбоко замразените продукти ще имат срок на съхранение 30 дни. Охладените кебапчета например ще могат да се съхраняват до пет дни. С утвърждаването на тези стандарти се издава и заповед към регионалните директори на НВМС. Те трябва да изискват специални заявления от всички месопреработватели, които смятат да произвеждат продукти с марката "Стара планина".

Фирмите ще имат собствен мониторинг за лабораторни проби. Ветеринарните инспектори ще присъстват при лабораторните контроли на първите продукти. ДВСК ще следи дали месопреработвателните предприятия стриктно спазват технологичните изисквания, като методите за вземане на проби и методите за изпитване също са описани в стандартите.

Утвърдените стандарти са доброволни. Освен това не заместват утвърждаването на българския държавен стандарт (БДС), за който ще се изисква по-дълъг срок. Изискванията са разработени от експертния съвет за безопасност на храните към НВМС, съвестно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози.

news.dir.bg

....

Утвърдените стандарти са доброволни. Освен това не заместват утвърждаването на българския държавен стандарт (БДС), за който ще се изисква по-дълъг срок. Изискванията са разработени от експертния съвет за безопасност на храните към НВМС, съвестно с Асоциацията на месопреработвателите в България и водещи технолози.

news.dir.bg

;) Подчертаното с други думи означава, че така наречния "страндарт "Стара планина"" не е никакъв стандарт, ами ТД ? :lol6:

Баси - ето така се прави политика .....хммм... на салама: говориш за БДС, всички носталгично настроени люде в държавата започват да те подкрепят, че въвеждаш ред и дисциплина както "беше едно време" . Целия народ ти ръкопляска, започват да ти вярват и а след месец заявяваш ( ама под сюрдинка ) , че си направил просто рецепта за салами и кайма, които който иска може да си произвежда без проблем.

БДС-то предстои.В "скоро време" :cool:

;) Подчертаното с други думи означава, че така наречния "страндарт "Стара планина"" не е никакъв стандарт, ами ТД ? :lol6:

Баси - ето така се прави политика .....хммм... на салама: говориш за БДС, всички носталгично настроени люде в държавата започват да те подкрепят, че въвеждаш ред и дисциплина както "беше едно време" . Целия народ ти ръкопляска, започват да ти вярват и а след месец заявяваш ( ама под сюрдинка ) , че си направил просто рецепта за салами и кайма, които който иска може да си произвежда без проблем.

БДС-то предстои.В "скоро време" :cool:

Аз казах, че ще се прави държавно рекламирана спекула с цените, ама кой ли слуша, даже бях цитирал в този пост реалната продажна цена на чисто обескостено месо, в магазина на близката до града ми кланица, доказвайки че никаква реална предпоставка за увеличение на цените за колбаси и полуфабрикати от чисто месо с такъв голям процент няма. При така посочената от мен цена, която се формира благодарение на ниската изкупна цена от 1.20-1.50 за килограм живо тегло на свинете, няма никакво оправдание със липсата на печалба при продажбата на кайма от чисто месо, да речем на цена от около 5.50лв.до 6лв. като и тази твърде висока цена е благодарение на включеното телешко месо, което е малко по-скъпо от свинското. Всяка една цена над посочените е или чиста спекула или образувана от преминаване на стоката през твърде много прекупвачи(за големите градове, особено за столицата все пак има някакво минимално оправдание, поради високите цени на наема на помещението - за магазини на които сградният фонд не е притежание на фирмата, данъци и прочие, макар че те се разпределят като съвсем мимимален процент, дори промил поради големият стокооборот в столицата.

Много прав е г-н докторът, защо всички стават свине (включително и аз, бях стигнал 99,3 кг) от набиването на кебапчета и кюфтаци, и реват.Все някой им бил виновен, все нямали пари.В момента всеки способен човек има поле за развитие, включително и възрастни хора.Никой не е казал, че боядисаната ГМО-соя, наречена пишман - кайма, няма да си остане по магазините.Аз си взех скара на Taurus, която наистина не залепва, само за риба не става, а аз и не я обичам.Даже пластмасови чаши топи, без да залепват.От всички кюфтета без изключение излиза не по-малко от четвърт литър гнусна мазнина и вода.На всяко едно хранене това нещо спуква стомаха ви от интезивна работа.Ами за 10 години ? ! Ами резервен стомах продават ли на мгазина?! Ами не може ли телефон от 200 лв, вместо от 600 или дори 1200 лв?! Май здравето наистина е най-голямото богатство?! Хлебопекарна на Мулинекс си взех и аз, последен модел, най-скъпото взех, за да прави качествен, здравословен хляб.Предпочетих да се заробя на изплащане, отколкото да платя в брой за измекярски модел.Дори да остане без пари човек, цял месец може само хляб да яде, но качествен, и пак е евтино.Истинско мляко и сирене си купувам от една баба, която живее в една от къщите на хълма в началото на града, и много хора бяха втрещени и се клеха, че такова качество и по комунистическо време не са виждали. Прясно мляко за 1,20 лв / л и сирене за 6 лв / кг (кози).Помагам на бабата да преживява, като съм неин клиент, от друга страна не пълня гушите на пишман-бизнесмени за палмово масло, маскирано като сирене, излиза ми по-евтино от купешкото, и несравнимо по-качествено.Така мога да си правя нисковъглехидратната диета (тая пуста категория Welterweight започва да ми изглежда като химера).Няколко съфорумеца вече спомена за кайма, която им мелят в разни транжорни, месарници или както там се казват.И защо е тая софраджийска, ганювска истерия за кебапчета? Има пилешки бутчета и филета на достъпни цени, поне е истинско месо, друг е въпросът с какво е хранено животното.Какво излиза ? Алтернативи имало, че и повече от една-две имало...Искрено съм възмутен от писаниците на haidukpikaso, не съм виждал такова мрънкало през живота си !!! Във всяка една тема само рев като на умряло, никаква активност и предложения за решения на проблемите и само искане наготово.Жена, все пак, ама...Тя не иска ли да й дадат 100 000 процента кайма, и на нея да й платят за това ? ! В коя държава от ЕС ревльовците ги толерират ? ! Много правилно посочиха, че на етикета всичко си пише.Който се съмнява, или му попадне боклук-место, сигнализира съответните органи.На една шуменска фирма, Ив-Мес, купих боядисана " луканка " и кучетата отказаха да я ядат.Обадих се веднага на контролните органи, бяха много отзивчиви и поискаха да им я занеса, заедно с касов бон.Имало решения, бееееее, имало, бееее...Ама, то не е да се блееееее като в стадо, ами да си размърда малко човек сивото вещество...Шапка свалям на всички в темата, които предпочетаха истински, качествен продукт, за сметка на малко лишения.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Хлебопекарна на Мулинекс си взех и аз, последен модел, най-скъпото взех, за да прави качествен, здравословен хляб.Предпочетих да се заробя на изплащане, отколкото да платя в брой за измекярски модел.Дори да остане без пари човек, цял месец може само хляб да яде, но качествен, и пак е евтино.

Един леко закачлив въпрос... Гледам ,че пишете за здравословното хранене, но нали знаете, че белия хляб, приготвен дори вкъщи не е здравословен, освен ако не приготвяте типов, пълнозърнест...

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Разбира се, че пълнозърнест, бял хляб ядях като хлапе, a с пълнозърнестия се чувствам сит по-бързо, и с по-малки количества.Не е радиоактивен, но защо да си правя труда да ям орязан хляб, все едно да си купя дънна платка mAtx...Да не говорим, че има и хлебни диети, но там подготовката е по-тясно специализирана.Всякак гледам да отбягвам месо, но не мога да свикна с тая пуста риба, какви ли не видове съм опитвал...Агнешко, шкембе и т.н не мога да ги понасям дори.

Редактирано от Fixt00l (преглед на промените)

Разбира се, че пълнозърнест, бял хляб ядях като хлапе, a с пълнозърнестия се чувствам сит по-бързо, и с по-малки количества.Не е радиоактивен, но защо да си правя труда да ям орязан хляб, все едно да си купя дънна платка mAtx...Да не говорим, че има и хлебни диети, но там подготовката е по-тясно специализирана.Всякак гледам да отбягвам месо, но не мога да свикна с тая пуста риба, какви ли не видове съм опитвал...Агнешко, шкембе и т.н не мога да ги понасям дори.

Леле, човеко ти както си се взел на сериозно с екологичните и вегетариански манджалъци сигурно ще живееш двеста години, ма аз като чели говора за робот...боен робот...жега е:laughing5:

Ами, животът си е твой, яж си рога, копита, изпражнения, мишки, кучета, и всичко друго, смесено в каймата, а за бойните роботи и за тия, които работят като за шестима, не се тревожи.Преди векове не е имало измекярски химии и технологии, всичко е било екологично, и вкусно, чак сега май се усеща разграничаването.

Ами, животът си е твой, яж си рога, копита, изпражнения, мишки, кучета, и всичко друго, смесено в каймата, а за бойните роботи и за тия, които работят като за шестима, не се тревожи.Преди векове не е имало измекярски химии и технологии, всичко е било екологично, и вкусно, чак сега май се усеща разграничаването.

Да освен това средната продължителност на живота е била 30-40 години, малко но екологично! Впрочем зависи колко точно назад в миналото гледаш, ако е само за времето от преди `89 но след `45 на миналият век е друг въпрос.

Човек може да яде рога, копита и какво ли още не, но ако е премерено с движение, то това не би било проблем, човека да е във форма.

Виж сега, тука ако си говорим за наистина здравословен живот, няма как да се избягва месото, поради факта, че човешкия организъм се нуждае от животински протеин, а не от неговите заместители - растителен.

Съгласен съм, а за момента понасям само птиче месо.Опитах заешко...няма да коментирам.Свинското знам откъде идва - от циганските махали (проверено), където прасетата са по-черни от нощта от мръсотия.

Съгласен съм, а за момента понасям само птиче месо.Опитах заешко...няма да коментирам.Свинското знам откъде идва - от циганските махали (проверено), където прасетата са по-черни от нощта от мръсотия.

Ма то и въздуха, който дишаме не е цвете за мирисане, ама...

Както и да е, няма да пиша излишно по темата. Поздрави!

Редактирано от viiipeer (преглед на промените)

Искрено съм възмутен от писаниците на haidukpikaso, не съм виждал такова мрънкало през живота си !!! Във всяка една тема само рев като на умряло, никаква активност и предложения за решения на проблемите и само искане наготово.Жена, все пак, ама...Тя не иска ли да й дадат 100 000 процента кайма, и на нея да й платят за това ? !

:D

Нещо си объркал адреса за обиди-мрънкало си ти,все за теб няма угодия.

• 2 седмици по-късно...

:)

Да са ни честити новите мръвки,другари и другарки-

кренвирши 9 лева,наденица 11 лева

:yanim:

И отделени от другите грънци отделени-мешано всичко заедно във Фантастико

:wors:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Да са ни честити новите мръвки,другари и другарки-

кренвирши 9 лева,наденица 11 лева

:yanim:

И отделени от другите грънци отделени-мешано всичко заедно във Фантастико

Аз кренвирши, поначало не ям, защото много не ги харесвам. Само от време на време взимам, ама дали наистина тези ще са от месо?

Аз кренвирши, поначало не ям, защото много не ги харесвам. Само от време на време взимам, ама дали наистина тези ще са от месо?

Нямам идея-чакам някой да се престраши да купи и да каже как е

Кренвиршите нямаха етикет на фирма-просто се казват кренвирши "Стара планина",само че наденицата беше на Майстор Цвятко-пък като знам какви боклуци прави-какво ли е сглобил за 11 лева у наденицата...

Пу да не хване уроки, ама заради вашите спекулации в темата при нас увеличиха за пореден път цената на суровите пържоли. Последно пържоли от врат се котират на 6.60ЛВ. за кило, а само преди месец(трето поредно увеличение в рамките на месеца) бяха с повече от два лева надолу http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Пу да не хване уроки, ама заради вашите спекулации в темата при нас увеличиха за пореден път цената на суровите пържоли. Последно пържоли от врат се котират на 6.60ЛВ. за кило, а само преди месец(трето поредно увеличение в рамките на месеца) бяха с повече от два лева надолу http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Хаха-нашите спекулации-това е истината,свиквай.

Като ти турят орден "Стара планина" и на пържолките-едно 20 лева-едва ли ще ги помиришеш,

само ще се

:rolleyes:

Те този орден само на пържола не са го давали, тъй че има логика... :rolleyes:

От близо 15 години постоянно и предимно си купувам мляна кайма с избрано от мен месо. Излиза ми близо 9 лева килограма. Но вкусът е съмсев ралзичен. И миризмата... Каквото и да направиш = кюфтенца, сърмички та дори и обикновени принцеси. Винаги избирам и си купувам само най-качествените меса налични по пазара. Както и всички храни и стоки де. Не само каймата. Постоянно следя и анализирам пазара и сменям търгашите след първа издънка от тяхна страна. Днес вечерта си купих 8 кренвиша от "новите". На цена 7 лева килото. За да ги изтествам. По думите на продавачката - моя позната били с отличен вкус и нейният котарак ги е харесал. До момента той е хапвал понякога единиствено от тия на кен. А моят калпазанин, котарака де, и тях не опитва. Но ще ги тествам лично утре. По простата птичина, че в ранния следобед се върнах от морета и тази вечер си хапнахме на корем с пържен калкан. Донесох един 4 кила и нещо. Както донесох и около три килограма граца, сафрид и малко чернокоп. Всички те лично уловени от мен :cool: Няма да споменавам каква е разликата между прясно уловена риба и тия мутанти дето ги продават по магазините... Качественият контрол не трябваше да бъде спиран и според мен тия от котрола и всичкото търгаш трябва да бъдат бити и пребити като кучета за геноцида, който ни налагат вече повече от 20 години. За изгубените международни пазари и престиж да не споменавам. И даяка им малко на тия но айде да не цапам форума с крайни изказвания. Ейде лека :D

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.