Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за преброяване 2011

Featured Replies

И гледате как след преброителя върви и един данъчен под прикритие...Нали Бойко Борисов немал пари в хазната... А 25-те милиона можеше да ги даде на лекарите, полицаите и учителите...

• Отговори 241
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако нямаш подръка друг е-мейл адрес пробвай със същия, но разбира се с името и адреса на някой от тях. Ако системата те отхвърли, защото е-мейла е ползван вече просто направи нов.

Наложи се да си направя нов ел.адрес! Струваше си, вече преброих и тях! :yanim:

:biggrin: Да ви се похваля.. 1 час у нас се преброяваме и накрая на последния човек изписа "Error" и трябваше да се почне всичко от начало :yanim:

и трябваше да се почне всичко от начало

Учудвам се...Защо всичко отначало? При приключване на преброяването, ако има грешки или пропуснати въпроси се маркират в червено за да е улеснено откриването им...Съобщението се появява най-горе...

Мен ме пратиха на поправителен. Появи се съобщение: възникна грешка при обработване на вашата заявка, моля опитайте по-късно. Но доста се позамислих на въпроса : домакинство/семейство оказа се, че сме семейство, което ме изпълни с гордост / моето малко чудо тази сутрин :baby: След час ще пробвам пак да се преброя.

Ако нямаш подръка друг е-мейл адрес пробвай със същия, но разбира се с името и адреса на някой от тях. Ако системата те отхвърли, защото е-мейла е ползван вече просто направи нов.

Независимо от това че ползвате същият имеил, вече ще получите нов номер или парола, както там е споменато. При мен се получи с раз, без проблем.

На мен ми отне около 15 минути при едно от семействата с много изключения и особености в статута им - нямат брак но с три деца, сложна система на получаване на доходите, живот и работа в чужбина и т.н. Нормално са необходими 5-6 до макс 10 минути за семейство. Или домакинство, не съм сигурен в терминологията. Аз все пак успях да направя около десетина преброявания до момента и поне още толкова консултации. На път съм да изкарам 1-2 кафета без цигара ама не е много сигурно де :eek:

Самите въпроси, поясненията и същината на формите за преброяване миришат на нафталин. Т.е. те са прекалено стари и лъхат на живково време. Никой от нси не си е направил труда да пипне и актуализира всички текстове и изобщо цялото съдържание на материалите по проброяването. Това не е вина на фирмата направила и поддържаща ел.формуляри. Но и айти фирмата не си е свършила добре работата, както драснах в първия си пост в темата. Има си технология за прехващане на грешките веднага след въвеждане на информацията. Независимо, че използват М$ технология и хостинг и услуги и asp можеха да вмъкнат малко аякс и да се постараят с тъпите формички. Сега се получава комбинация от просташки соц.текст и пояснения със спестени и недобре написани уеб технологии. За да е пълно удоволствието от секса в цялата работа нси или който стои зад цялото преброявене - не са се намерили малко парички за един по-свестен мейл и хостинг сървър/и. Абе българска история, моля да бъда извинен за спама http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Преброих се успешно. :eek: Сега имам въпрос: След като аз въведох данните за синовете ми, те ще трябва ли самостоятелно да се преброяват отново? Те не са семейни, адресната регистрация и на трима ни е една.

Преброих се успешно. :lol6:

Сега имам въпрос:

След като аз въведох данните за синовете ми, те ще трябва ли самостоятелно да се преброяват отново?

Те не са семейни, адресната регистрация и на трима ни е една.

Не. Не трябва да се броят отново.

Системата не би трябвало да допусне преброяване на лице със същото ЕГН.

Редактирано от Ken (преглед на промените)

След като аз въведох данните за синовете ми, те ще трябва ли самостоятелно да се преброяват отново?

Не

Сега имам въпрос:

Не, не трябва да се броят отново. Ти вече си ги преброила и в твоята ел.карта сте отчетени трима души и имена и ЕГН-та.

Сега имам въпрос:

ако сте с една адресна регистрация и сте едно домакинство - не трябва.

Дори и да ги пребришщ отделено, след това системата автоматично ще ги отхвърли (по стринг ЕГН).

И аз се преброих. Забелязах само, че на въпроса за фирмата където се работи нямаше предварително инструкция, че трябва да е на кирилица. Аз изписах на латиница и ме върна. Просто да знаят следващите.

• Автор

Преброителите ще ни търсят, докато ни намерят

Преброителите ще ви търсят, докато ви намерят, а глобени ще бъдат само хората, които категорично отказват да бъдат преброени.

Това обясни Мариана Коцева, председател на Националния статистичеки институт (НСИ) пред Би Ти Ви.

По думите й задачата на преброителите е да намерят гражданите, така че те трябва да идват да ви търсят в жилището ви, колкото пъти е необходимо.

Глобата от 120 лв. ще бъде налагана само на гражданите, които се срещнат с преброителите и категорично откажат да бъдат преброени.

В случай, че не бъдат намерени, хората няма да бъдат санкционирани.

Ние сме препоръчали на всички преброители да се свържат с домоуправителите, както и да оставят бележки кога ще бъдат на разположение в съответния вход, добави тя.

Изображения на картите, с които ще се идентифицират преброителите, ще бъдат разпространени преди 10 февруари, увери Коцева.

Идеята на въпросите за жилището ви, като например това дали имате кухня, е да се разбере средно на каква площ живеят европейските граждани, обясни шефката на статистиката.

Въпросът за наличие на външна тоалетна ще даде информация и за инфраструктурата, до каква степен общините са благоустроени. По този начин ще бъде и по-обосновано кандидатстването за европейски проекти, каза още тя.

Коцева обеща още днес на сайта на НСИ да бъде качен документ с отговорите на най-често задаваните от гражданите въпроси, свързани с преброяването.

Много от хората питат как и дали могат да се броят българите в чужбина и чужденците в България.

Българските граждани, които живеят повече от една година в чужбина,няма да бъдат преброени и няма смисъл да се опитват да се броят онлайн. Българските студенти в ЕС ще се броят от статистиката на държавата, в която учат.

По същия начин студентите, които учат в град, различен от родното си място, ще се преброяват там, където учат, а не като част от домакинството на родителите си. По думите й въпросите, които най-много мъчат хората, са тези за домакинство и семейство.

"Домакинство са хора, които живеят на един адрес и разделят общ бюджет. Затова един човек може да бъде домакинство. В случаите със съквартиранти - ако те живеят в една стая, но всеки от тях има отделен бюджет, всеки от тях представлява едно домакинство, ако обаче заедно се хранят и делят разходи, те ще бъдат едно домакинство.

За семейство трябва да има връзка — двойки, сключили брак или такива, които съжителстват без да са сключвали граждански брак.

Семейство може да образува родител и невстъпвало в брак дете, каза още Коцева, като обясни, че ако например съпрузи живеят с възрастната майка на единия от тях, това са две семейства.

vesti.bg

Можело значи 1 човек да е домакинство-ама онлайн казва не може.

На Луната съм,на Луната съм

:P

Можело значи 1 човек да е домакинство-ама онлайн казва не може.

На Луната съм,на Луната съм

:P

Може естествено, но ти не четеш, какво те питат.

• Автор

Може естествено, но ти не четеш, какво те питат.

Чета аз,много добре чета,ясно ли ти е.

Колко пъти да обяснявам че пиша цифра 1 в графа Домакинство и ми дава грешка:

Домакинството трябва да бъде повече от 1.

Дай доказателства !

• Автор

Дай доказателства !

Сега да ти се регвам наново и да ти копирам кво ми пишат малоумниците с червено ли,дето една манджа с грозде са забъркали.

Сега да ти се регвам наново и да ти копирам кво ми пишат малоумниците с червено ли,дето една манджа с грозде са забъркали.

Офф, забравих, че само ти си безгрешна. Всички останали са накадърници.

И аз съм във вашия отбор,след осем часово чакане на мейл с паролата.Но иначе е лесно и бързо :yanim:

Това преброяване,ще бъде просто един пълен провал ! Няма да има реални резултати от него.

Преди малко по bTV дадоха един дядо, който живее сам и успешно се беше преброил онлайн :yanim:

Искам да питам, ако даден човек живее на квартира, той ли трябва да се преброява или хазаина ? Освен това ако родители те му живеят другаде, те отделно ли се преброяват ?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.