Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за преброяване 2011

Featured Replies

Искам да питам, ако даден човек живее на квартира, той ли трябва да се преброява или хазаина ? Освен това ако родители те му живеят другаде, те отделно ли се преброяват ?

Ако дойде преброител и в квартирата е квартирантът, кого ще преброи ? Квартиранта.

Родителите живеят в друго жилище и ще се преброяват отделно.

• Отговори 241
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Над милион българи се преброиха онлайн за 3 дни

Публикувано изображение

дир.бг

За 3 дни от началото на електронното преброяване у нас са преброени над един милион души, съобщиха от Националния статистически институт.

В 14.30 ч. днес броячът на Информационна система преброяване показва 1 077 539 души, посочват от НСИ, цитирани от БТА.

Почти две трети от преброилите се онлайн българи са на възраст между 20 и 39 години. По-голям брой са преброените жени - 531 872. От общо регистрираните 488 253 души успешно попълнилите картата са 365 509 души. Те са преброили средно по 2.8 лица. Най-голяма е активността между 18 и 20 часа.

Най-много хора са преброени в София - 296 973 души. Следват градовете Варна - 83 988 души, Пловдив - 65 337 души, Бургас - 46 063 души, Русе - 33 345 души и Стара Загора - 30 957 души.

Информационна система "Преброяване" ще бъде активна до 24 часа на 9 февруари, когато ще бъде спряна и на 10 февруари след 8 часа ще започне класическото преброяване от анкетьори, което ще продължи до 20 часа на 28 февруари. Анкетьорите ще се легитимират със служебни карти, като самоличността им може да се проверява и чрез обаждане в Подпомагащ център - Варна на единния национален номер 0700 16 310.

От НСИ очакват в почивните дни да се запази активността на хората, поради възможността за спокойно попълване на анкетната карта в семейна обстановка.

• Автор

Хаха,семейната обстановка каква да е-

вечер ако ще идват-свещи ще им запалим,други изисквания-кво яде и пие преброителя а

:help:

Чеки да се поправя щото аз не съм семейство-

домакинската обстановка какна да е,а имате ли алергия към котки

:help wanted3:

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Хаха,семейната обстановка каква да е-

вечер ако ще идват-свещи ще им запалим,други изисквания-кво яде и пие преброителя а

:help wanted3:

Пак се изказа неподготвена.

Доста се изнервих последния час. Всъщност, преброихме се двама с голям зор. За малко да зарежа всичко. цялата работа трая 50 минути. Някой преди два-три дни ме убеждаваше, че не били 30-40 минути, а много по-малко! Повечето въпроси са тъпи и не разбирам, защо се задават - например за името на фирмата и дейността и. Откъде да знам аз дейността на фирмата? И имената толкова знам. Аз отговарям само за себе си, а не за това, с какво се занимава фирмата в която работя! Длъжен ли съм да знам с какво се занимава? Ако ще и наркотици да внася или изнася, все ми е тая, стига да дават заплата! Очаквах да има въпроси от рода на" Колко телевизора или компютри имате", но не! Явно ни смятат за толкова тъпи, че ги интересува само сексуалното ни положение! ПФУ! Да ти го таковам и на Европейския Съюз!

• Автор

Доста се изнервих последния час. Всъщност, преброихме се двама с голям зор. За малко да зарежа всичко. цялата работа трая 50 минути. Някой преди два-три дни ме убеждаваше, че не били 30-40 минути, а много по-малко! Повечето въпроси са тъпи и не разбирам, защо се задават - например за името на фирмата и дейността и. Откъде да знам аз дейността на фирмата? И имената толкова знам. Аз отговарям само за себе си, а не за това, с какво се занимава фирмата в която работя! Длъжен ли съм да знам с какво се занимава? Ако ще и наркотици да внася или изнася, все ми е тая, стига да дават заплата! Очаквах да има въпроси от рода на" Колко телевизора или компютри имате", но не! Явно ни смятат за толкова тъпи, че ги интересува само сексуалното ни положение! ПФУ! Да ти го таковам и на Европейския Съюз!

И аз се чудех къде са графите за яхти,хотели,вили на могили и т.н.

:)

Здравейте! Сблъсках се със следната дилема докато попълвах онлайн анкетата. Аз живея сам и очевидно нещо не разбирам в попълването на 3 и 4 въпрос, ако някой има идея какво се пише да сподели... не допуска да няма непопълнено или пък на въпрос 4 да е със стойност 1... Всичките им телефонни номера са заети ... ако някой знае нещо ще съм мн благодарен!

post-283825-0-70612600-1297008500_thumb.

Дава ти грешка заради следното нещо

"Едно лице не формира семейство."

на четвърти въпрос не можеш да отговор с 1. Глава на семейството

Чети внимателно и ще се справиш. Не е трудно :)

е аз да се броя два пъти ли :)

не ми дава да остане непопълнено...

Даваш отметка на

"4. Друго лице, което не е член, на семейството, но е член на домакинството"

Даваш отметка на

"4. Друго лице, което не е член, на семейството, но е член на домакинството"

въведох го както каза, ноо виж снимките

въведох го както каза, ноо виж снимките

моя грешка останало е една 2 от предишен опит... благодаря за насоката!! просто нещо се омотах с тия домакинства, семейства и тн... Отново големи благодарности!

post-283825-0-72827400-1297009453_thumb.

post-283825-0-88045900-1297009458_thumb.

Бе няма що чуденсо ще ни преброят. Ще гледам какъв сеир ще бъде пък с тези,които ходят по домовете.

Но понеже се ядосах и искам логически да схвана защо е направено така....Питам- не трябва ли, когато на въпрос 3 сложа за брой членове в домакинството 1. Това по подразбиране да заключи въпрос 4, като причина за несъществуване на такова!!? :) Ако някой е на друго мнение , ще ми е интересна гледната му точка... а отговора на въпр. 4 - 4 е крайно нелогичен тъй като използването на думата семейството посочва неговото съществуване... може да е верният метод но нямя логика :)

Редактирано от Vodar (преглед на промените)

20% от българите вече са се преброили

дир.бг

Интересът към електронното преброяване в България продължава и през почивните дни, съобщиха от Националния статистически институт (НСИ).

За 5 дни от началото на Преброяване 2011 са преброени 1 502 650 души, или 20%. В 13.00 ч. на 6 февруари броячът на Информационна система "Преброяване" показва 1 546 000 души, съобщиха от НСИ.

Запазва се тенденцията по-голямата част от регистрираните да са на възраст между 20 и 39 години. В почивните дни най-голяма е активността между 18 и 21 ч. и между 10 и 13 ч.

Очакванията са в неделната вечер интересът към онлайн преброяването отново да се засили. Най-много хора са преброени в София град – 427 617 души. Следват градовете Варна – 118 911 души, Пловдив – 94 768 души, Бургас – 65 297 души, Русе – 48 064 души, Стара Загора – 44 541 души.

В най-малката община Трекляно, която се намира на територията на област Кюстендил и е с население 1027 души, преброените са 27. На единния национален телефон 0700 16 310 за от началото на Преброяване 2011 в Подпомагащия център е отговорено на над 11000 телефонни обаждания, 9300 имейла и 450 гласови съобщения. Междувременно стана ясно, че милионният преброен е от Плевен, ж.к. Сторгозия, казва се Милена.

Чудя се кого ли ще преброяват тия, аналоговите преброители..... :clap:

Другото, което ми е интересно е в цифрите :angry:

1 502 650 души са 20 % следователно 7 513 250 са 100 % или бъркам ? :baby:

• Автор

Но понеже се ядосах и искам логически да схвана защо е направено така....Питам- не трябва ли, когато на въпрос 3 сложа за брой членове в домакинството 1. Това по подразбиране да заключи въпрос 4, като причина за несъществуване на такова!!? :yanim: Ако някой е на друго мнение , ще ми е интересна гледната му точка...

а отговора на въпр. 4 - 4 е крайно нелогичен тъй като използването на думата семейството посочва неговото съществуване...

може да е верният метод но нямя логика :mad:

Няма,ама аз пиша че ми дава грешка-те не ми вярват.

Е да гледат да видят за какво иде реч-

а не само да ме обиждат че не съм чела и т.н.

:)

Няма,ама аз пиша че ми дава грешка-те не ми вярват.

Е да гледат да видят за какво иде реч-

а не само да ме обиждат че не съм чела и т.н.

:speak:

ами не знам какво попълваш, но прочети хубаво :

Публикувано изображение

при теб положението е следното : живееш сама, тоест си 1 домакинство :

Публикувано изображение

от там насетне те преброих без никакъв проблем :

Публикувано изображение

(разбира се, не съм запаметявал информацията и изтрих всичко след приключането на експеримента)

Интересно какво толкова въвеждате, че ви дава грешка , при положение, че системата е елементарна ?

....Интересът към електронното преброяване в България продължава ...

Май не само за електронното преброяване става дума, защото снощи идва броячката с всичките нужни атрибути за ръчно попълване. Нищо, че на книга това следва да стане едва на 9 февруари. Представи се според правилата, а на въпроса защо не изчака да изтече срокът за онлайн преброяването, дамата доста остро реагира, че нея изобщо не я интересувало кой се бил преброил компютърно. Обяви преброяването "по компютъра" за пълна глупост, защото отнемала от хляба на честните хорица, които са зарязали семействата си, за да ходят по нощите по хорските къщи.

Отказа обаче да вземе уникалния номер, който получих след онлайн преброяването, защото "вече няколко дни" минавала из жилищата в района й, за да "подготвела почвата", та визитата й била неофициална. Попитах дали е предвидена глоба от 120 лв за преброител, който откаже да приеме получения код, но получих очаквания отговор, нещо в смисъл "аман от умници" и последващо недоумение как можело да има такива, дето се подиграват с труда да хората. Любознателен съм и попитах защо тя се подиграва с моето време, дори се опитах да й обясня, че времето е несравнимо по-широко понятие от труда, но не ме разбра ли, друго ли, ама се врътна и решително позвъни на съседите.

Редактирано от hlevoust (преглед на промените)

Май не само за електронното преброяване става дума, защото снощи идва броячката с всичките нужни атрибути за ръчно попълване. Нищо, че на книга това следва да стане едва на 9 февруари. Представи се според правилата, а на въпроса защо не изчака да изтече срокът за онлайн преброяването, дамата доста остро реагира, че нея изобщо не я интересувало кой се бил преброил компютърно. Обяви преброяването "по компютъра" за пълна глупост, защото отнемала от хляба на честните хорица, които са зарязали семействата си, за да ходят по нощите по хорските къщи.

Отказа обаче да вземе уникалния номер, който получих след онлайн преброяването, защото "вече няколко дни" минавала из жилищата в района й, за да "подготвела почвата", та визитата й била неофициална. Попитах дали е предвидена глоба от 120 лв за преброител, който откаже да приеме получения код, но получих очаквания отговор, нещо в смисъл "аман от умници" и последващо недоумение как можело да има такива, дето се подиграват с труда да хората. Любознателен съм и попитах защо тя се подиграва с моето време, дори се опитах да й обясня, че времето е несравнимо по-широко понятие от труда, но не ме разбра ли, друго ли, ама се врътна и решително позвъни на съседите.

А защо например не се обади в бТВ да им кажеш за случая :rolleyes:

А защо например не се обади в бТВ да им кажеш за случая :)

Имаше ли бадж или нещо подобно?

А защо например не се обади в бТВ да им кажеш за случая :)

По няколко причини, макар че това бе една от първите ми мисли след като затворих входната врата, но се възпрях, защото:

1. На тях вероятно им е писнало от моите клипчета и снимки за състоянието (цвета) на онова (не съм сигурен какво точно е), което тече от чешмата.

2. Нищо не мога да докажа, защото свидетели ми бяха само домашните, които не могат да бъдат броени за такива. А и не вярвам да има инструкция, която да забранява предварителната подготовка, та да се търси конкретна вина. Моят коментар бе предизвикан от доста нелюбезното поведение на дамата, плиткоумните й изцепки и изгубеното ми време. Разбира се, аз не съм очаквал да ми се метне на врата от радост, че съм се появил в рамката на вратата, но при видима възраст около 40-те на дамата, аз едва ли успея да я превъзпитам.

3. По-късно вечерта приятел празнуваше рождения си ден, на който разказах случката, която, както и подозирах, не предизвика никакъв интерес, защото се оказа, че не е нищо ново - случаите били масови не от вчера, а са започнали още от началото на месеца из цялата страна. Очаквано интересът бил насочен към селата, където преобладават по-възрастните хора и се предполага цифровите комуникации да са на първично ниво. А всеки преброил се онлайн е нежелан, защото намалява хонорара на преброителите.

И тук точно се появява парадокс, който само в държава като нашата може да се получи - преброителите като цяло са работещи, при това повечето разполагат със стабилни доходи (имам предвид хората, които познавам по един или друг повод и за които разбрах, че са "натиснали" преброители), та възниква въпросът как е организирано изобщо това "главяване". Всеки би искал да изкара някой лев отгоре и в това няма нищо лошо, но не бе ли по-удачно да се предложи тази, макар и временна работа на безработни грамотни хора, които съвсем не са малко?

Не знам как е в големите градове, може би там контролът по преброяването ще е по-завишен, но в дълбоката провинция шуробаджанащината едва ли скоро ще се изкорени.

Това онлайн преброявана се оказа детска игра. Ако бях вземала по 2 лв. на преброен до сега, можеше и да ви почерпя :)

Имаше ли бадж или нещо подобно?

Не, но се представи, а и показа карта със снимка, имена и някакви други надписи, които не успях да видя добре. Познавам я неофициално по име - живее в квартала, знам и къде и какво работи, та затова и не настоях.

Искам да бъда разбран еднозначно - имам желание да помогна, защото това преброяване е нужно за страната и света, стига данните от него да са коректно подадени, попълнени и обработени. И за целта не се изискват кой знае какви титанични усилия, но любезното отношение в умерени граници намирам за първо задължително условие.

Сам си създаваш проблеми. Пишеш сферата на дейност, пишеш служител и готово. Ти какво мислиш ? Че на въпрос "Колко е квадратурата на общите помещения" съм ходил да меря с рулетка ли ? хахах, Чеки, чеки малко - както се пееше в една песен. Пишеш някакво число и готово !

Все пак, това е преброяване на населението, а не събиране на лична информация за населението !

Редактирано от rvp (преглед на промените)

...

И тук точно се появява парадокс, който само в държава като нашата може да се получи - преброителите като цяло са работещи, при това повечето разполагат със стабилни доходи (имам предвид хората, които познавам по един или друг повод и за които разбрах, че са "натиснали" преброители), та възниква въпросът как е организирано изобщо това "главяване". Всеки би искал да изкара някой лев отгоре и в това няма нищо лошо, но не бе ли по-удачно да се предложи тази, макар и временна работа на безработни грамотни хора, които съвсем не са малко?

Не знам как е в големите градове, може би там контролът по преброяването ще е по-завишен, но в дълбоката провинция шуробаджанащината едва ли скоро ще се изкорени.

Да, принципно си прав, но от бюрата по труда и общините веднага настаниха "свои хора" за преброители...

нали се сещаш - на принципа : "бедните и гладните да го д*хат".

Аз искрено се надявам да има повече хора преброили се онайн, и след отва да се тегли чертата и да се разбере, че в 21-век няма нужда от "преброители", освен за селата и за кварталите, където няма възможност за електронно преброяване.

Все пак, това е преброяване на населението, а не събиране на лична информация за населението !

Дам, умрях от смях вчера, докато се опитвах да излязя на глава с няколко недотам разбрали за какво иде реч.

Реплика : "От къде на къде ще ме питат, колко телевизора имам ?"

Отговарям :"Никой не те пита подобно нещо !"

Запъналия се продължава : "Няма да ми броят телевизорите и толкоз."

:lol6:

Втори вариант :

"Аз като живея в къщата и имам апартамент, общата квадратура и на двете ли трябва да дам ?"

"Не, квадратурата на мястото, където обичайно живееш и населяваш "

"Ами на апартамента, кой ще им я каже ?"

"Ама хората броят населението, не ви броят имотите"

:lol6:

Чудя се колко ли още бисери ще изскочат покрай това преброяване :wors:

А да, някой също ме пита има ли графа за домашни любимци :P

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.