Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за преброяване 2011

Featured Replies

Благодаря за разясненията.

• Отговори 241
  • Прегледи 26k
  • Създадено
  • Последен отговор

а какъв е номерът за да не те преброят.

Номерът е елементарен - между 10 и 28 февруари не отваряш входната си врата, който и да ти звъни :rolleyes: Преброителят вписва, че не е намерил никого в жилището и толкова. На глоба подлежиш само ако се покажеш и откажеш да дадеш данни. За всеки случай се консултирах и с един познат адвокат. Човекът направо се изсмя. Няма начин да те глобят за това, че си отишъл за един месец на почивка и в дома ти е нямало никой. А ако не отваряш, няма доказателства, че си бил в къщи. Цялата шумотевица със глобите е за да бъде изплашено мнозинството от овчедушния народ и стадото от покорни гои да бъде преброено. Докато индивидите с вълчи, а не овчи манталитет винаги намират начин да останат извън официалните списъци.

Чудя се само на наивниците, които се преброяват електронно. И позволяват в добавка към данните, които дават, да се записва кой им е интернет доставчик, както и IP и MAC-адреса на машината им. С което улесняват максимално всеки, пожелал да злоупотребява и разполагащ със стотина лева, с които да почерпи някой оператор в статистиката и да научи всичко, което го интересува. Както и службите, които си мечтаят да знаят какво прави и говори всеки гражданин във всеки момент.

Редактирано от mr_nobody (преглед на промените)

Номерът е елементарен - между 10 и 28 февруари не отваряш входната си врата, който и да ти звъни :rolleyes: Преброителят вписва, че не е намерил никого в жилището и толкова. На глоба подлежиш само ако се покажеш и откажеш да дадеш данни. За всеки случай се консултирах и с един познат адвокат. Човекът направо се изсмя. Няма начин да те глобят, ако си отишъл за един месец на почивка и в дома ти е нямало никой. А ако не отваряш, няма доказателства, че си бил в къщи.

Чудя се само на наивниците, които се преброяват електронно. И позволяват в добавка към данните, които дават, да се записва кой им е интернет доставчик, както и IP и MAK-адреса на машината им. С което улесняват максимално всеки, пожелал да злоупотребява и разполагащ със стотина лева, с които да почерпи някой оператор в статистиката и да научи всичко, което го интересува.

Голям майтап ще падне, ако чакаш някое гадже а ти звъннат преброителите :baby:

Интерсено тогава какво ще кажеш, след като им отвориш ?

Интернет доставчикът ми е бил записан на толкова много места, че не виждам смисъл да го крия от НСИ. А MAC адреса на машината ми не виждам как ще разберат. Ако обичаш, би ли обяснил как може да стане това ?

...Чудя се само на наивниците, които се преброяват електронно....

А аз се чудя на твоето чудене. Не знам защо си мислиш, че можеш да останеш анонимен в мрежата, пък и защо е нужно това? Предпочиташ да изгубиш сума ти и време с преброител ли? А ако говорим за страхове, не се ли боиш, че той може да се е главил за такъв, за да може внимателно да огледа къде какво има?

Да се крия ли? Че защо да го правя? Да не отварям вратата? Или да се промъквам като крадец в собствения си дом? Май много филми гледате...

Чудя се само на наивниците, които се преброяват електронно. И позволяват в добавка към данните, които дават, да се записва кой им е интернет доставчик, както и IP и MAC-адреса на машината им. С което улесняват максимално всеки, пожелал да злоупотребява и разполагащ със стотина лева, с които да почерпи някой оператор в статистиката и да научи всичко, което го интересува. Както и службите, които си мечтаят да знаят какво прави и говори всеки гражданин във всеки момент.

Ей аман от параноци...кой толкова се е загрижил лицето X кой му е доставчик и кои торенти от замундата и арената ги е свалил и ги има на компа си. Не е лошо човек да пази известна конфиденциалност,ама чак пък толкова...То по тази логика и онлайн плащанията са опасни и пращането на мейли...да не прекаляваме.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Ами писането по разни форуми

Не ми се мисли направо...стотици коварни хакери дебнат всеки мой пост, с цел да се доберат до супер ценната информация,която имам на компа си.
  • Автор

Няма такава тъпотия нямааа-

а обяснете ми защо едно домакинство не може да е от 1 човек ааааа

:cool:

Писна ми да се занимавам с глупавото онлайн-да видим за колко хора ще ме броят,като дойдат на място.

Идиотщина!

Голям майтап ще падне, ако чакаш някое гадже а ти звъннат преброителите :wors:

Интерсено тогава какво ще кажеш, след като им отвориш ?

Интернет доставчикът ми е бил записан на толкова много места, че не виждам смисъл да го крия от НСИ. А MAC адреса на машината ми не виждам как ще разберат. Ако обичаш, би ли обяснил как може да стане това ?

За тази цел си имам front door camera, свързана към входа на TV-тунера и когато някой звъни на вратата, виждам до на екрана на компютъра си. Тези, които не разполагат с подобни екстри, имат поне шпионка :) MAC-адресът ти може да бъде разбран съвсем елементарно - след като си попълнил всичките си лични данни и си ги изпратил в статистиката, IP-то и доставчикът ти са били записани. А всеки провайдър без изключение записва MAC-адресите и IP-тата на всички сесии на всичките си абонати. Малък провайдър, с около 2000-3000 клиента, получава средно 2-3 заявки от полицията на месец за информация дали потребител с определен MAC-адрес се е логвал при него. И ако да - от кое IP, на кого принадлежи то и какъв е физическият му адрес. Обичайната практика е на такива запитвания да се дават точни отговори, без да се изисква от полицаите да докажат правото си на достъп до такава информация, за да си нямат доставчиците проблеми. Достатъчно е от НСИ или която и да е друга служба да пратят заявка за пълен лог на IP-тата и MAC-овете по часове за периода 1-10 февруари, за да попълнят до край досиетата и да следят хората още по-ефикасно.

За тази цел си имам front door camera, свързана към входа на TV-тунера и когато някой звъни на вратата, виждам до на екрана на компютъра си. Тези, които не разполагат с подобни екстри, имат поне шпионка :wors: MAC-адресът ти може да бъде разбран съвсем елементарно - след като си попълнил всичките си лични данни и си ги изпратил в статистиката, IP-то и доставчикът ти са били записани. А всеки провайдър без изключение записва MAC-адресите и IP-тата на всички сесии на всичките си абонати. Малък провайдър, с около 2000-3000 клиента, получава средно 2-3 заявки от полицията на месец за информация дали потребител с определен MAC-адрес се е логвал при него. И ако да - от кое IP, на кого принадлежи то и какъв е физическият му адрес. Обичайната практика е на такива запитвания да се дават точни отговори, без да се изисква от полицаите да докажат правото си на достъп до такава информация, за да си нямат доставчиците проблеми. Достатъчно е от НСИ или която и да е друга служба да пратят заявка за пълен лог на IP-тата и MAC-овете по часове за периода 1-10 февруари, за да попълнят до край досиетата и да следят хората още по-ефикасно.

Значи някой ще трябва да плати и на полицията, за да изискат от Vivacom MAC адреса ми. Вероятността това да се случи е по-малка от 0.

Добре са го направили, дано повече хора да се преброят онлайн. Не отнема 15 минути както бяха писали, но определено е по-добре

Добре са го направили, дано повече хора да се преброят онлайн.

Не отнема 15 минути както бяха писали, но определено е по-добре

Казаха 30-40 минути снощи по новините. Къде прочете 15 минути, за да прочета и аз и да не вярвам повече на източника?

Няма такава тъпотия нямааа-

а обяснете ми защо едно домакинство не може да е от 1 човек ааааа

:)

Писна ми да се занимавам с глупавото онлайн-да видим за колко хора ще ме броят,като дойдат на място.

Идиотщина!

Домакинство може да е от един човек, но семейство - не .

Ти може да си се обичаш до полуда, да си си самодостатъчна и незаменима, но не си семейство.

Значи някой ще трябва да плати и на полицията, за да изискат от Vivacom MAC адреса ми. Вероятността това да се случи е по-малка от 0.

И с каква цел ще го прави ?

На мен това ми убягва.

Всичките ни данни и без това са навсякъде - номер на лична карта, ЕГН, IP-адреси, банкови сметки и т.н. и т.н.

Какво да ми следят повече ?

Телефона ми подслушват, активноста в интернет ми следят, данъчните ми следят постъпленията по сметката.При всяка покупка в магазин чрез дебитната ми или кредитната ми карта се следи какво купувам... Какво повече да следят ? Какви гащи нося ли ?

Определено не искам якой да ми влиза в къщата, или да наднича през вратата.

Доволен съм от системата и искам час по-скоро да излязат обобщените резултати :)

Малко се изкуших да отметна , че съм патагонец с кришнарско вероизповедание, ама се въздържах :cool:

• Автор

Домакинство може да е от един човек, но семейство - не .

Ти може да си се обичаш до полуда, да си си самодостатъчна и незаменима, но не си семейство.

Много добре знам какво е Семейство.

Кое му е добре,а?

Пак питам-защо не ме признава за 1 човек и ме изхвърля да попълня наново?

Попълнете графа Домакинство-домакинството било повече от 1.

И какво да пиша ми кажете-лице 2 - ок

ангорка,пол женски,родена на 23.02.1996

Ама няма графа котки.

И графите за работа и дейностите са дажстапраста-

та тоя,де ще идва на място,да видим как ще се мъчи,мдам

Редактирано от haidukpikaso (преглед на промените)

Много добре знам какво е Семейство.

Кое му е добре,а?

И какво да пиша ми кажете-лице 2 - ок

ангорка,пол женски,родена на 23.02.1996

Ама няма графа котки.

И графите за работа и дейностите са дажстапраста-

та тоя,де ще идва на място,да видим как ще се мъчи,мдам

Ами явно защото не само системата е сбъркана, но и държавата. След като ми дойде кефа, ще се преброя. Нито знам какво е домакинство, нито знам какво е семейство. Ако обърна съчмата, ще има да вземат 120 лева от мен. Ще има да вземат, както от милиони други.

ПП: Имах предвид държавните вземания.

Нека си вземат 120-те лева от работодателя ми, дето дължи над 2000 лева за миналата година и вчера бе показан по BTV. Нека ги вземат и от майка ми, която седем години не ползваше платен отпуск, болнични и работеше всяка събота + празниците. Не получи дори и обезщетение при закриване на фирмата. Нека ги вземат от нас. Нали сме правова държава.

ПП2: Египет му е майката и при нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Редактирано от WildHorse (преглед на промените)

• Автор

Ами явно защото не само системата е сбъркана, но и държавата. След като ми дойде кефа, ще се преброя. Нито знам какво е домакинство, нито знам какво е семейство. Ако обърна съчмата, ще има да вземат 120 лева от мен. Ще има да вземат, както от милиони други.

ПП: Имах предвид държавните вземания.

Нека си вземат 120-те лева от работодателя ми, дето дължи над 2000 лева за миналата година и вчера бе показан по BTV. Нека ги вземат и от майка ми, която седем години не ползваше платен отпуск, болнични и работеше всяка събота + празниците. Не получи дори и обезщетение при закриване на фирмата. Нека ги вземат от нас. Нали сме правова държава.

ПП2: Египет му е майката и при нас!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Е няма и да влезе вътре-там,навън,на студа ще стои да мисли кво да попълва,мда.

И копчето за стълбището няма да му цъкам-само ще му го кажа къде е.

Да си цъка да си свети да си пише.

Исках ли да му спестя труда на преброителя-исках-

аз като съм 1 човек и не съм била домакинство.

Ми кво съм тогаз бе,алоууууу-данъци плащам ли-плащам-

аре Тодор Батков дето 2 години ни дължи пари той да ми плати,само ми до вашите глупости.

Казаха 30-40 минути снощи по новините. Къде прочете 15 минути, за да прочета и аз и да не вярвам повече на източника?

Медиите тиражират това, което им е съобщено от НСИ. Пък и какво значение има броя на минутите, след като мога сам да си определя за колко време да попълня формата? Отне ми около 40-50 минути, през които говорих 5-6 минути по телефона, а между 2 от лицата по домова книга ходих и да вечерям, че манджата изстиваше, а успях дори и да хвърля един поглед върху новините по света...

При всеки един вариант, както и да го преценявам, онлайн преброяването си е плюс за мен - по никой начин не бих се отървал от тая досада за по-малко време с физически преброител - докато се представи, докато го проверя (освен ако не го познавам лично), докато се събуе (мразя да ми намъкват вкъщи с обувки, особено пък в тоя мръсен сняг навън), докато си намери химикалката, анкетните карти и очилата ще мине сума ти и време. После ще почне да пита и записва в анкетните карти, ще сгреши поне веднъж (в онлайн варианта това не е възможно), та ще се наложи да започне отново, този път по-внимателно. Поне 1-2 пъти ще си изпусне химикалката, а ако пък е познат, няма начин да не излезе от материята. И като умножа всичко това по 4, ще се получи солидна част от денонощието. И добрали се благополучно до финала, ще се наложи да проводим преброителя, който дълго ще прибира пособията си, анкетите и очилата, ще напсува студа, мимоходом ще подметне уж случайно, че другите хора си почиват, хранят или правят секс, а той/тя обикаля от праг на праг, подобно на хъшовете от Букурещ. Та дори и съжаление ще предизвика, макар че не аз съм го/я пращал да се глави за анкетьор. Нали не забравих за няколкото минути, които ще идат за да се обуе - точно в такива моменти връзките/циповете създават най-много проблеми.

И като изключа хронометърът, който от приличие съм включил само в главата си, ще се окаже, че съм загубил в пъти повече време, а пък вечерята ще е съвсем замръзнала, няма да знам какво е станало по света, а телефонните ми разговори тепърва ще предстоят.

За мен - това е времевата сметка, която няма как да се надпише, че и бакшиш не се налага да давам. А инак - всеки си решава...

Верно ли така са го направили? Това е голяма недомислица. Същия проблем ще имаш и с преброител според мен. Най-добре измисли някой роднина и го пиши при тебе или ти се пиши при някого, ако имаш близки в същия град.

Според мен попълването отнема неоправдано много време, на почти всяка страница ни даваше грешки на нас, например писахме кухненски бокс, а не кухня понеже е на едно с дневната, и щом си писал кухненски бокс трябва задължително да е под 4 кв.м., няколко пъти ни връщаше заради това, и кой пък си знае точната квадратура на коридора и банята, абе няма какво да говоря повече.

Редактирано от starstar (преглед на промените)

Тъкмо се заех да преброя и родителите си и ми излезе съобщение :"Вие се преброихте успешно! Благодарим Ви, че участвахте в електронното преброяване." http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Трябва ли да се регистрирам отново?

Тъкмо се заех да преброя и родителите си и ми излезе съобщение :"Вие се преброихте успешно! Благодарим Ви, че участвахте в електронното преброяване." http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Трябва ли да се регистрирам отново?

Отделно домакинство ли са?

Отделно домакинство ли са?

Да! Живеят на съседната улица.

Като им казах одеве новината, ме помолиха да ги преброя електронно, за да не ги занимават после.....

Да! Живеят на съседната улица.

Като им казах одеве новината, ме помолиха да ги преброя електронно, за да не ги занимават после.....

да, трябва пак да се регистрираш от тяхно име

да, трябва пак да се регистрираш от тяхно име

Мисля си, че няма да стане защото ел.адрес ще бъде същият? А?

Ако нямаш подръка друг е-мейл адрес пробвай със същия, но разбира се с името и адреса на някой от тях. Ако системата те отхвърли, защото е-мейла е ползван вече просто направи нов.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.