Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за преброяване 2011

Featured Replies

Да, но преброяването е на хората, не на сградите. Останалите неща - като например по колко жилищна площ се пада на човек, колко семейства имат баня и пр. са за статистиката. Какво ще описват за сградите и къде е логиката това да е свързано с преброяването на населението? В данъчното има детайлна такава информация.

• Отговори 241
  • Прегледи 26,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Между другото, преброителите ще минават ли през почивните дни ?

Да, мен ме преброиха днес в рани зори, нищо не са ме питали пък и аз с нищо не показах че искам да отговарям. На практика още спях.

Около 11 се звъни на вратата, една комшийка от съседния блок.Вика аз съм преброител подадох и листчето с номера и и пожелах лек ден.

Ами че то всичко е за статистиката - все пак се извършва от НСИ. Освен това преброяването си се води Преброяване на населението и Жилищния фонд.

hlevoust, хахахаха, ама ти сериозно ли си я поканил да ти задава въпроси ?! Съществуващите са достатъчно малоумни, за да има и още 15-тина.

Според мен преброителката е била хубава и си измислил повод ! Иначе не виждам друг вариант да държиш да се занимаваш с глупости, хехе

Винаги съм ценял чувството ти за хумор, ама вероятно не си обърнал внимание на линка в коментара ми. Да, съвсем съвсем сериозно я поканих, при това учтиво и в присъствието на домочадието с надеждата, че като отговоря стоически и чинно на допълнителните въпроси, тая одисея с преброяването ще завърши най-сетне и ще ме оставят на мира до следващото всенародно събитие. Уви, оказа се висша форма на наивност от моя страна! Преброяването по график трябва да приключи официално в края на месеца, но ако всяка седмица възникват нови и нови допълнителни въпроси, може да продължи и до жътва.

Хмм. Много интересно. Но защо ли не се учудвам вече. В петък си имах работа по центъра. Звънна ми комшийката да ме пита дали случайно не съм си записала номера от електронното преброяване в телефона, че преброителката тъкмо минавала. Е, да, ама аз не съм се сетила за това и номерът си ми стои безгрижно на един файл в компчето. Как да е. На другия ден (в събота) звънна една женица. Каза: "Добър ден, аз съм от преброяването". Не показа никаква карта, за да докаже, че е тя. Имаше само една голяма книга в себе си. Добави: "Само си дайте кода, комшийката ви ми каза, че сте преброили он-лайн". Та, само дадох кода и всичко приключи. Нямаше никакви допълнителни въпроси, а уж казаха, че ще има ;)

Аз си лепнах листчето с номера от интернет преброяването на вратата на апартамента, и вчера като се прибрах, гледам отдолу под номерчето написано с химикал "благодаря!". Явно преброителката е минала и съм преброен ;) Никакви усложнения...

Аз си лепнах листчето с номера от интернет преброяването на вратата на апартамента, и вчера като се прибрах, гледам отдолу под номерчето написано с химикал "благодаря!". Явно преброителката е минала и съм преброен :rolleyes: Никакви усложнения...

честно казано, аз мислех да го направя това, но ми се видя нагло и не го сторих :blink:

честно казано, аз мислех да го направя това, но ми се видя нагло и не го сторих :rolleyes:

Е защо, така поне даже да няма никой у вас, преброителят ще може да си свърши работата... :blink:

нашата преброителка се оказа майка на жената на мой втори братовчед. Връчих и номерчето, поядохме кокалчетата на всички роднини и я изпратих по живо по здраво. Но никакви допълнителни въпроси не ми е задавала.

Е защо, така поне даже да няма никой у вас, преброителят ще може да си свърши работата... :speak:

Да, така е

Но аз май повече гледах от друга гледна точкоа, а именно, че не искам да ги допускам до дома си или че все едно им казвам "взимайте си нмера и ми се махайте от територийката" :rolleyes:

Не знам защо си помислих, че може да обидя преброителя, макар че не ми пука особено за чувствата му, честно казано :blink:

Е, вече мина :P

• Автор

Интернет преброяването спестило над 3 млн. лв.

Публикувано изображение

Преброяването по електронен път е довело до икономии от 3 до 4 млн. лв.

Това съобщи във Враца шефката на Националния статистически институт (НСИ) Мариана Коцева.

По думите й близо 70% от хората вече са преброени по електронен път или чрез попълване на анкетни карти, а до края на националното преброяване има още две седмици.

По неокончателни данни този процент за София е над 80%, уточни тя.

Мариана Коцева посочи, че предварителните очаквания за участието на населението в преброяването през интернет са били за около 30%, а изненадата е, че са достигнати над 42%.

Според председателя на НСИ електронното преброяване е помогнало за ускоряване на процеса на традиционното преброяване, започнало на 10 февруари.

"За първи път в историята на българските преброявания националната статистика ще преброи и бездомните хора.

Вече имаме такива описани случаи.

Събираме от тях цялата възможна информация, която те могат да ни подадат, защото много от тях нямат лични карти", каза още Коцева.

vesti.bg

При мен мина още в неделя, един невзрачен маладеж, дето не знаеше как трябва да се отговаря на някои заплетени въпроси ... :ph34r: Но му помогнах( и той е човек все пак ), и успешно бях преброен... :baby:

• Автор

Това го казаха още на 10 февруари.

Някои пък не гледат телевизия и не слушат радио.

Втори ден броят пък тука.

Ще иде до Коледа доде стигнат до покрива мда

Днес (21.02) най-сетне и в наше село се сетиха да ни уведомят какви са действията при отчитане на ел.преброяване. Аз, като една скромна и простосмъртна електронно преброена единица съм впечатлен за пореден път от техническото ниво на апарата по преброяването. Документите са пдф но са сканирали на скенер хартиени документи и затова за огромни и прилично грозни за да съответстват на ранга на институцията, която представляват. Освен приличното закъснение и други дреболии и простотии успяха да ме впечатлят и с адреса за проверки: http://192.168.136.3:4434 за валидност на дадените от нас кодове :cool:

Справка: цък и цък по принцип са събрани на едно всички материали по темата до момента. Указанието как да се броим в уебата е сканирано копие от столичен ежедневник...

Посетили са майка ми в събота, намърдали са се вътре и са попълвали някакви данни за жилището. изобщо не попитах какво точно. Пропуснато било в ел.формуляри.... Еххх, ма@@@а му и прасе

И аз си намерих известие вчера закачено на вратата, че са минавали. На него името на жената и мобилния и номер, а от долу написано, че ще мине днес между 17 и 17:30 ч. Аз пък и записах номерчето на същото известие и и го сложих на вратата сутринта, като тръгвах за работа.

....

Посетили са майка ми в събота, намърдали са се вътре и са попълвали някакви данни за жилището. изобщо не попитах какво точно. Пропуснато било в ел.формуляри.... Еххх, ма@@@а му и прасе

Аз това не мога да разбера - нали цялата страна трябва да е по един и същ начин ?

При мен снощи мина жената, дадох и само номерчето и тя си замина.Нито ме е питала нещо пропуснато, нито пък нещо друго.

Аз това не мога да разбера - нали цялата страна трябва да е по един и същ начин ?

При мен снощи мина жената, дадох и само номерчето и тя си замина.Нито ме е питала нещо пропуснато, нито пък нещо друго.

И при мен бе горе - долу така ... само един въпрос имаше ! Водеха апартамента на майка , а тя е починала жената ... бях готов да почна скандал , ама жената най - културно се извини ( на вратата има некролог ) за тъпия въпрос и това бе !

Аз се натъквам на едно друго разграничение или поне с хората около мен. Тези, които живеят в апартаменти - не са им задават допълнителната / всъщност 1-ва част / за сградата. Тези, които живеят в къщи са ги питали тази част, а и допълнително са ги питали за пристройките на къщите / за квардатури, марериали и т. н. / Нещо, което е абсолютно нередно според мен. Мисля, че преброителите по места, въобще не са били обучени добре, как да си свършат работата.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Мисля, че преброителите по места, въобще не са били обучени добре, как да си свършат работата.

Това е 100% вярно.

<спам>

И малко спам в темата. Мой познат ми разказа как се броят по селата в Индия преди около 15 години някъде. Местния ходжа или не помня как беше предния ден надува зурлата и вика няколко пъти по говорителя всички утре в еди колко си часа да са на площада с цялата челяд. На следващия ден населението е събрано. В уречения час идва хеликоптер (!!???) От високоговорителя му се чува няколко пъти - всички да се сгъстят и съберат колкото се може по-плътно. После прави снимка и казва - готово. В хеликоптера има специална камера, която прави снимки на милиметрова хартия или нещо от сорта И на принципа по около 8 човека на кв.метър се отчита приблизителната бройка на популацията... Който е бил на полето, по малка или голяма нужда... няма значение, коментара е бил - 20-30 милиона повече или по-малко нямат никакво значение... :)

</спам>

• Автор

Изминаха нам си колко нанайси дена.

Никой не идва под небето.

Входа преброен-аз съм невидимка ли,що ли

;)

Гледам съобщение тази вечер лепнато -

Приключено е преброяването на 23.02.в 18 часа.

Обадете се до 24.02.който е пропуснат.

Абе знаете ли че ми е през оная работа дали ще се качите до покрива да ме броите.

И с мене, и без мене-напълнили сте си гушите и дейност сте отчели-

преди срока 28.02.

...Мисля, че преброителите по места, въобще не са били обучени добре, как да си свършат работата.

Това е повече от сигурно - кадровата офанзива е била насочена към уреждането на наши хора, а пък с формуляр в ръка все ще се оправят някак.

...всички да се сгъстят и съберат колкото се може по-плътно. ...И на принципа по около 8 човека на кв.метър се отчита приблизителната бройка на популацията...

"Тъмна Индия", неслучайно казват хората. А и в резултат от плътното приближаване, на 1 кв.м може да застанат 8 души, а да се отдръпнат 12...

Сигурно е, че сме над 6,7 млн. Гаранция от НСИ

Преброяването продължава до 20 часа на 28 февруари

Публикувано изображение

6 712 251 хил. българи са преоброени до 22 февруари, отчетоха от националната статистика.

Според тях това представлява 90% от регистрираното население у нас.

Близо 1 млн. и 183 хил. от преброените живеят в София, 625 хил.- в област Пловдив, 445 хил. - в област Варна, 377 хил.- в област Бургас, 303 хил. – в област Стара Загора.

От НСИ допълват, че преброяването с преброители, които ще посещават жилищатаq ще продължи до 20 часа на 28 февруари 2011 г.

За улеснение на гражданите на София и на областните градове, които поради отсъствие от домовете си или пък по други причини не са се срещнали с преброителите и не са преброени, Националният статистически институт обявява възможността да се извърши преброяване в стационарни преброителни пунктове.

Преброителните пунктове ще работят в Районните преброителни комисии в София-столица и в сградата на Националния статистически институт, както и в Териториалните статистически бюра.

Преброилите се по интернет, които не са предали десетцифрения код, могат на имейл: р[email protected]. да изпратят:

1. Адрес, посочен в електронната карта при преброяването по интернет - Област, Община, Населено място, Район на София, Пловдив и Варна, Улица/ж.к., №на улицата/ № блок, Вход, № Апартамент

2. Десетцифров уникален код

изт.

• Автор

Не стига значи дето не ми се падна мачо преброител,ами трябваше да се обаждам че са пропуснали 15-тото етаж.

Защото нали съм съвестен гражданин.

-Ми то асансьора до 14-ти и аз мислим че няма нагоре нищо.

-Как да няма-звезди има,небе има,ако можеш да ги видиш от смога де.

-Ооо,то и ангорка имало тука.

-Мдам,има,ама Вие не се качвате.

На въпроса какво работите беше шах с пешката горката.

-Енигматик-отговарям,и естествено обяснявам.

-Мммм такова няма тука по графите,ами сега?

-Ми не знам аз.Не Ви ли обучаваха за странни неща?

-Ще им пиша в скоби съставител на кръстословици от 15 години-пък да се чудят къде ще те слагат.Работодатели?

-Няколко милионери-по имена ли да ги диктувам-

Ирена Кръстева,Тодор Батков...

или по вестници и списания?

Та тъй.

Зор видя с мене жената и искрено й съчувствах.

:speak:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.