Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Що е то Духовност

Featured Replies

Ехехехееее Браткиш с този "пРост"изтрепа рибата,и уволни най-големия браХман ли беше,хехехе

Виждам ,че ползваш руския клон на кришнаитите и радио "кришналок"

да ти препоръчам един автор ,той е писал преди (Прахпудата пак да му падне , когато е нямал ни" пута идея"ни за българи ни за Арийци,)

така ,че този руснак се казва Державин!

Може и на ингилизки да прехвърлиш ,щото ще ти звучи по Академично и по БраХмански!

За рода "ДУЛО" няма да ти казвам нищо ,щото не си българин,или майка ти не е(както казват твоите приятели)!

За артефактите са създадени мого теории ,които да си противоречат,но никой не може да се припознае в тях!

И почват да им измислят разни имена "(незнам ква си )култура"

Тва с аварите е голяма простотия ,Пипик (също като Гита-та)пуснах си кушията да я чета,не е за мен

тя е само за Кастови Мозъци ,хахахахаааааа

Ти за проф.Ив.Добрев чувал ли си?

За този 'професор' да не съм чувал?... И той не може да ти каже нещо по-различно от това, което аз съм ти постнал. Картата за пра-родината, както виждаш е на български и от него, който играе комбина з ахазарина проф. Александър Фол :clap:

на навния, егоцентричан 'Цар' отдаван съм му казал, че невежеството му играе от Хазаркския отбор. Цялото невжство му отдва от егото. както и на тебе.

като отидеш в Уикито и на напишеш на англ. Khazar вдясно-горе ти излиза герба на У-крайна(края на У, покрайнините..)Този герб е доказан, че е тризъбеца... на Шива, разбира се...

http://en.wikipedia.org/wiki/Khazar

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Lesser_C..._of_Ukraine.svg

Българите са от едно котило с хазарите, а СССР е доказан хазарски каганат: ТЮРКИ, дивашки ЛУННО-култови племена, извънкастови. И Царят е егоцентричен тенгрениански наивник на царска степен...и ти покрай него... ;)

Тенгри е Кали -Кала или Кали- РудРа от ВЕДА... астрлогично нещо средно между Скорпион и Стрелец... :blink:

Редактирано от aeu (преглед на промените)

• Отговори 352
  • Прегледи 36,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Българите са от едно котило с хазарите, а СССР е доказан хазарски каганат: ТЮРКИ, дивашки ЛУННО-култови племена, извънкастови. И Царят е егоцентричен тенгрениански наивник на царска степен...и ти покрай него... :P

Боравиш с "историческа надстройка" не знам дали си наясно с това ,понятие !

Но всички сектанти ,по съвременни Го използват,понеже са ходили на "Партийни сборове"!

Ама ,ти си го призна ,че си само симпатизант,което обезмисля всякакъв спор или дискусия щото не знаеш ,какво реално защищаваш!

(РЕАЛНОСТТА на Кришна-съзнание е съвсем друга история и ти НЕ Я ЗНАЕШ)!

Неговата Божествена Светлост и т. н. е направил едни трудови лагери,за никаква свобода и освобождаване не става въпрос!

Става въпрос за бачкане и то здраво!

И многоо бромм , хехехехеееееее

а забравих да ти сложа нещо :

Конгрегация са най-широкият кръг симпатизанти, доброжелатели, приятели и последователи или всички хора, които се смятат за някаква категория бхакти на Кришна., които най-вероятно никога не са и не биха живели в храм или център на ИСКОН, но желаят да практикуват в къщи Кришна-съзнание и да го разпространяват по някакъв начин.

Изключително важно е да се общува с конгрегацията, за да разберем как хората искат да служат на Кришна, да подпомагат храма и да участват проповедническата ни мисия. Ако ние единствено ги викаме да метат пода, това, може би, няма да бъде най-доброто използване на техните способности. В свое писмо Шрила Прабхупада пише:

„Тайната се състои в тома, да ангажираме хората, както те искат да бъдат ангажирани…”

Някои християни са направили изследване, че от момента, в който човек реши, че това е неговия път, в течение на следващите три години, той е на върха на своя ентусиазъм.

В ИСКОН ние виждаме, че много нови предани успешно разпространяват книги и вършат всякакви други неща. Когато човек за първи път разбере нещо, той е много ентусиазиран и иска да каже на целия свят добрата вест.

Имаш ли коментар или предпочиташ ,моя , хехе

Редактирано от camarero (преглед на промените)

Боравиш с "историческа надстройка" не знам дали си наясно с това ,понятие !

Но всички сектанти ,по съвременни Го използват,понеже са ходили на "Партийни сборове"!

Ама ,ти си го призна ,че си само симпатизант,което обезмисля всякакъв спор или дискусия щото не знаеш ,какво реално защищаваш!

(РЕАЛНОСТТА на Кришна-съзнание е съвсем друга история и ти НЕ Я ЗНАЕШ)!

Неговата Божествена Светлост и т. н. е направил едни трудови лагери,за никаква свобода и освобождаване не става въпрос!

Става въпрос за бачкане и то здраво!

И многоо бромм , хехехехеееееее

а забравих да ти сложа нещо :

Конгрегация са най-широкият кръг симпатизанти, доброжелатели, приятели и последователи или всички хора, които се смятат за някаква категория бхакти на Кришна., които най-вероятно никога не са и не биха живели в храм или център на ИСКОН, но желаят да практикуват в къщи Кришна-съзнание и да го разпространяват по някакъв начин.

Изключително важно е да се общува с конгрегацията, за да разберем как хората искат да служат на Кришна, да подпомагат храма и да участват проповедническата ни мисия. Ако ние единствено ги викаме да метат пода, това, може би, няма да бъде най-доброто използване на техните способности. В свое писмо Шрила Прабхупада пише:

„Тайната се състои в тома, да ангажираме хората, както те искат да бъдат ангажирани…”

Някои християни са направили изследване, че от момента, в който човек реши, че това е неговия път, в течение на следващите три години, той е на върха на своя ентусиазъм.

В ИСКОН ние виждаме, че много нови предани успешно разпространяват книги и вършат всякакви други неща. Когато човек за първи път разбере нещо, той е много ентусиазиран и иска да каже на целия свят добрата вест.

Имаш ли коментар или предпочиташ ,моя , хехе

....да, моят коментар съм ти го казал. Кришна-съзнание е най-чистото християнство с оглед на това, че и Христос е предано-отдаден на Кришна, Негов Син, аватара. И тези 'христянини', който 'правят изследевание' за Кришна са добре дошли, но повечето от тях не само, че не могат да 'четат' Кришна, те четат Христос, като рогатия-евангелието Публикувано изображение .. нали това е една от моята теза в блога ми? Християните, като част от абрахамците, са извънкастови, но те имат КОНКРЕТЕН модел на следване, който е Кришна-осъзнат, както е във ведическата традиция с гуру-то(за разлика от другите абрахамци,които го владее падналия дух). Но поради факта, че на ристените гуруто не в грубо-матер. форма - над 99% от тях стават подвласттни на падналия абрахамски дух- 'ях' или 'ал ях'. А той е доста зъл, ако не си се убедил?.. Публикувано изображение

Сега да се върнем на темата за бългАрийците, като любима тема на Царят и на тебе. Това ви е болезненто его. Вие сте генетици. Публикувано изображение Генни богомолци. "Господ, спаси ни генът, и ДНК и Рибо-нуклеиновата киселина и Рако-пепсиновата. Може и митохондриите и 'апарата на Голджи'". Публикувано изображение

ТТ(Тотал Тамас), тъй като на този призив от-клик-ва едно дзмийче, което се е увило около и пази Граалът, пълен с току-що наточено руйно искрящо вино. Публикувано изображение Българите и Хазарите са едно дзмийско котило. Ако им проследиш назаде генеологията ще забележиш, че са част от ТЮРКИТЕ, които са били извънкастови за ВЕДА, обожаващи ТРИЗЪБЕЦА и Лингама(което е същото).-ЛУНЕН КУЛТ. Нищо общо нямат дори с кшатрии, та да не говорим- с брахмани. В тази си връзка- те пасват идеално на 'революционерите във ВЕДА'-абрахамците(сиреч: недуховните учители)

Украйна и Крим(не случйно е избран от Илюминати и Ционистите) за 'среща'(Ялта 1945-та)разпределяне на Европа и света на 'сфери на влияние' на ционистките и масонски фракции на Хазарите е именно свърталище на хазарите, преди да колонизират Европа.

А кой е Браян Епщайн-сам може да направиш справка...

http://www.youtube.com/watch?v=4-2LQGigK-0

Well the Ukraine girls really knock me out

They leave the west behind

And Moscow girls make me sing and shout

They Georgia's always on my my my my my my my my my mind

Oh, come on

Hu Hey Hu, hey, ah, yeah

yeah, yeah, yeah

I'm back in the USSR

You don't know how lucky you are, boys

Back in the USSR(Khazar Khaganate)

....да, моят коментар съм ти го казал. Кришна-съзнание е най-чистото християнство с оглед на това, че и Христос е предано-отдаден на Кришна, Негов Син, аватара. И тези 'христянини', който 'правят изследевание' за Кришна са добре дошли, но повечето от тях не само, че не могат да 'четат' Кришна, те четат Христос, като рогатия-евангелието Публикувано изображение

Хе,хехе,браткиш как да го разбирам това:

1.Как така чак след 1965г.след Христа,някакъв измислен и (дори не е от кастата на жреците )индиец от Калкута,Го разбрал това?

2.След като Христос и последователите му са "паднали духове"как са и предано-отдадени????

3.Защо този индиец професор от Университета в Калкута ,не се обърка и вместо в САЩ ,да пристигне в Кайро примерно,или в Алжир(за да основе и развие ИСКСОН) и точно в този момент на тоталното антивоенно движение на хипитата,А???

4.Защо ,му трябват ресторантите,комуните,фермите и фирмите??????????(след като е толкова Божествен,а???)

5.След като е толкова Велик Бог , Единствен ,Бог на Боговете Кришна и само за него пишело във "Ведата"(което е абсолютна измислица)самите индийци(некъпаните ,според твое определение)не са му ПрЕдАнно Отдадени?????????

в тази ,численост от която Той би бил мого доволен????

Айди ,че много станаха въпросите ,ти на един не отговаряш ,пък аз колко питах,хехехехехе

Пък,за историческите ти познанания ,кво да ти кажа : "за скиф майна .... "(нали го знаеш)!!!!

"........... и кат се наведе ,майна **аси ,*ашаците!!!"

той Царя ти Го каза :

от тая Маруля ,не може да ти се ЪпгрейдвЪ КашЪт!!!

П.п.за картинката ,

браткиш ,Пип

забравих да ти кажа преди !!!

1.вариант Веселата групичка(кришнари)е излезнала от ресторанта KRISHNA RESTORAHTES и се е запътила на лек отдих ,по близките пластмасови полянки

2.вариант Продали са за Днес книжките Му и радостни от печалбата са се запътили ,да си хапнат БЕЗПЛАТНАТА шепа ориз и марулки?

3.вариант ай стига толкова ,че ....

....забравяш, че 'фотошопа ми е слаб', но са ми 'силни ангелите'. :rolleyes:Публикувано изображение

Ако човек без думи не може да види посланието-значи си е или глупак или просто ефтинджокса манипулатор. :speak:

Публикувано изображение

Ако искаш ,мога да се направя и аз на картинкаджия ,разбиращ фотоШОПА и да сложа ресторантчетата където кажеш!!!!!

Може и от двете страни на Мостчето,хехехехе ша ма умориш!Такива картинки браткиш ,можеш да им вземеш акъла на папуасите в Патагония(разбрах ,че там исксоните били най развити , хехехехеех)

Ами весели са, разбира са. Има и 'весели ристени', дето пият алкохол, но после по кармичен закон попадат под майа и кали и им се стъжава. :rolleyes:

Не си осъзнал защото са весели и как са постиганли това състояние. Вместо това да сториш си държиш фанатично на римското ристиенство и 'ранното бългАрийско ристенство' с 'неведуми корени господне'. :clap:

Преди 1965 г. историята на Ваишнавизма продължава назаде във времето и то доста пред Будизма и абрахамизма и Шумер и Египет...не си догледал...или -не ти се гледа?.. :speak: Цикли ти се в материцата, и да 'камариерстваш' на Майа-Мара.('Мара' в будизма е ведическата Кали, неблагоприятния аспект на Майа, а Тара е Майа; 'Тара' се среща и в славянските ВЕДИ-"ВЕДА-Словена")

ПС: Ти 'весел' вечерта ли ставаш или още по обяд 'подкарваш' руйното червено?... :)

Публикувано изображение

1.Как така чак след 1965г.след Христа,някакъв измислен и (дори не е от кастата на жреците )индиец от Калкута,Го разбрал това?

2.След като Христос и последователите му са "паднали духове"как са и предано-отдадени????

3.Защо този индиец професор от Университета в Калкута ,не се обърка и вместо в САЩ ,да пристигне в Кайро примерно,или в Алжир(за да основе и развие ИСКСОН) и точно в този момент на тоталното антивоенно движение на хипитата,А???

4.Защо ,му трябват ресторантите,комуните,фермите и фирмите??????????(след като е толкова Божествен,а???)

5.След като е толкова Велик Бог , Единствен ,Бог на Боговете Кришна и само за него пишело във "Ведата"(което е абсолютна измислица)самите индийци(некъпаните ,според твое определение)не са му ПрЕдАнно Отдадени?????????

в тази ,численост от която Той би бил мого доволен????

Айди ,че много станаха въпросите ,ти на един не отговаряш ,пък аз колко питах,хехехехехе

Пък,за историческите ти познанания ,кво да ти кажа : "за скиф майна .... "(нали го знаеш)!!!!

той Царя ти Го каза :

П.п.за картинката ,

браткиш ,Пип

1.вариант Веселата групичка(кришнари)е излезнала от ресторанта KRISHNA RESTORAHTES и се е запътила на лек отдих ,по близките пластмасови полянки

2.вариант Продали са за Днес книжките Му и радостни от печалбата са се запътили ,да си хапнат БЕЗПЛАТНАТА шепа ориз и марулки?

Ако искаш ,мога да се направя и аз на картинкаджия ,разбиращ фотоШОПА и да сложа ресторантчетата където кажеш!!!!!

Може и от двете страни на Мостчето,хехехехе ша ма умориш!Такива картинки браткиш ,можеш да им вземеш акъла на папуасите в Патагония(разбрах ,че там исксоните били най развити , хехехехеех)

ПС: Ти 'весел' вечерта ли ставаш или още по обяд 'подкарваш' руйното червено?... :)

Хе,Брааткиш,

аз весел ставам ,когато Аз искам(не чакам некой мингиянин да ми казва кво да правя)хехехе

Аз си употребявам вино червено ,винаги обаче с тънко мезе(старите ХОРа казват "вълчо мезе")

Пък и ти нали каза ,че всички сме в свободния избор(всъщност ,аз не ги харесвам кришнаитите ,заради лицемерието и двуличието ИМ)

Абе ,Браткиш каква е тази "тревица"в Храма МУ ???

Публикувано изображение

Да не е .....а ?

ПС.Не е това дето си мислиш,сигурен съм!

Питай някой гургул ,за по точно инфо ,да не се изложиш ,пак , хехехехехе

Тула(си), или Босилек(Basil)... от тук идва - basillica за христианските храмове...въобще думата 'храм'

е ведическа - иде от 'ХАРА-М'- Светилище(херметично) на Шива(Хара). Думата 'Хермес' е пак асоциирана с Хара. Хара(Шива) е пък директно свързан с ислямът, само, дето те си признават, тъй като са му взели само консуматорската част и за това е станал низш лунен култ -

'Тула' е вечния конзорт на Хари(Кришна)-Радха рани. 'Тула' на санксрит е съзвездието 'Везни'.

Доста различно е от тази трева, дето римо-Rome-ския поп кади в устата си... :)

Публикувано изображение

Хе,Брааткиш,

аз весел ставам ,когато Аз искам(не чакам некой мингиянин да ми казва кво да правя)хехехе

Аз си употребявам вино червено ,винаги обаче с тънко мезе(старите ХОРа казват "вълчо мезе")

Пък и ти нали каза ,че всички сме в свободния избор(всъщност ,аз не ги харесвам кришнаитите ,заради лицемерието и двуличието ИМ)

Публикувано изображение

Да не е .....а ?

ПС.Не е това дето си мислиш,сигурен съм!

Питай някой гургул ,за по точно инфо ,да не се изложиш ,пак , хехехехехе

Тула(си), или Босилек(Basil)... от тук идва - basillica за христианските храмове...въобще думата 'храм'

е ведическа - иде от 'ХАРА-М'- Светилище(херметично) на Шива(Хара). Думата 'Хермес' е пак асоциирана с Хара. Хара(Шива) е пък директно свързан с ислямът, само, дето те си признават, тъй като са му взели само консуматорската част и за това е станал низш лунен култ -

'Тула' е вечния конзорт на Хари(Кришна)-Радха рани. 'Тула' на санксрит е съзвездието 'Везни'.

Доста различно е от тази трева, дето римо-Rome-ския поп кади в устата си... :whist:

Думата босилек - basil идва от гръцкото basileus, което означаващ "цар" - тоет не "храм", защото легендата твърди, че император (цар) Константин открил Свещения Кръст на място, обрасло с босилек.

Друга теория гласи, че името е съкратено от Basilisk, митично същество което може да убива с поглед.

Един от видовете босилек, Свещения босилек (Ocimum tenuiflorum) е ключът към Рая (но само за индусите) като и ти признаваш Tulsi на санскритски е основният аромат в Аюрведа.

Смята се, че богинята Туласи се е вродила в този бурен.

А в Италия ухажорите са си слагали стръкче босилек в косата си в знак на любов.

Друго суеверие, че ако стрък от босилек се зарови под саксия, след време ще се превърне в скорпион.

В България обикновенно се слага около някой покойник - не за тов,а че да отиде в Рая, ами от чисто прагматични причини - идеално прикрива миризмата на разложено.

Публикувано изображение

Да не е .....а ?

явно и те си мислят, че това е ключа към Рая :)

Думата босилек - basil идва от гръцкото basileus, което означаващ "цар" - тоет не "храм", защото легендата твърди, че император (цар) Константин открил Свещения Кръст на място, обрасло с босилек.

Друга теория гласи, че името е съкратено от Basilisk, митично същество което може да убива с поглед.

Един от видовете босилек, Свещения босилек (Ocimum tenuiflorum) е ключът към Рая (но само за индусите) като и ти признаваш Tulsi на санскритски е основният аромат в Аюрведа.

Така е, но още по-точно basileus на гръцки означава царски, царствен. От там е името Василеус, на бългаски Васил-Царствен, неслучайно Василиса Прекрасна в едноименната приказка е с това име - тя е царската дъщеря. От там и думата василевс - цар. Но и думата за храм - базилика също има произход от базилеус - сградата на царя, буквално дворец. Думата църква и тя има този царски корен, но взет от българския език - цЪр се е изписвало на старобългарски думата цАр.

Босилекът (Ocimum basilicum L.)- на гръцки цветето се нарича василико- царствен, царски /царско цвете/- босиляк, босильок - дълбоко мистично цвете. Символизира царската власт и на небето, и на земята. Насочва към сакралните владетели на света- митичният базилевс и змея Василиск посечен на коледа. И билка, и цвете, това растение дарено е знак за обич, за здрави отношения. Символ на календарни и семейни празници. Листата му притежават вълшебни свойства. Неслучайно наред със здравеца, босилека присъства в китките на момите. Ароматът му напомня за отвъдния свят, в ритуалите на църквата се използва при много важни събития - "Без босильок смъртник не изпращат, мома не венчават, дете не кръщават".

Редактирано от Maat (преглед на промените)

в тази ,численост от която Той би бил много доволен????

той Царя ти Го каза :

П.п.за картинката ,

браткиш ,Пип

:) Браткиш Камареро, имаш един много практичен съвет от мен for free - Със зациклен дигитален CD player недей да спориш. Щото дигитал браткиш - такова му чипчето зациклено в матричарските чекмеджета... :yanim: Те всичките дигитални мингияни-кришнаити "звучат" еднакво - такъв "sampler sound" им е заложен в чипчето - щампирано... :angry:

В "За синтезаторите и реалностите" съм си изказал мнението относно щампите и "щамполизацията".

А за мутрите - ограбвачи на вашата реалност - По щампите ще ги познаете. И по чиповете...

Публикувано изображение

Фантазията-рисунка въобще не може да се мери с фантазиите на свидетелите (уловени в лъжесвидетелство) - ония са връхта... А последователите на Оня Дето Постоянно Му Пада ;) могат само да ми дишат прахта... Обаче забележи браткиш Камареро - кравите - на петна са браткиш - не им стигнала боята да ги боядисат целите. Хубава работа, ама мингиянска... И тези пожари - мангустите в Мангганистан си горят старите гуми. Хе, хе... Канализацията бълва екстременти в реката, в която после се къпят - както мингиянина кришната ги е учил. Мисля, че "заглавието" на снимката се казва: "Младите краварки кръшнати в кръста отиват да наберат марулки за кришната"... :lol6:

Да бе, Камареро - защо Оня Дето Постоянно Му Пада :help wanted: не е отишъл в Мароко (като пример) или Франция, ами отишъл у щатско? Аааа, сетих се - мантра такава имало - Харе Паре, Харе Паре, Харе $, Харе $, Харе Рома, Харе Рома, Харе Риба, Риба Сом.

За "Харе $" е отишъл Оня Дето Постоянно Му Пада :help wanted: у щатско. С една торба чипчета - кришнаитски.

Редактирано от Цар Кару І (преглед на промените)

А в Италия ухажорите са си слагали стръкче босилек в косата си в знак на любов.

Друго суеверие, че ако стрък от босилек се зарови под саксия, след време ще се превърне в скорпион.

В България обикновенно се слага около някой покойник - не за тов,а че да отиде в Рая, ами от чисто прагматични причини - идеално прикрива миризмата на разложено.

явно и те си мислят, че това е ключа към Рая :angry:

Аз не съм казал, че етимологично 'базилика' е 'храм', а, че базилика, като понятие 'храм', идва от 'босиляк'.

'Basil' е равносилно на 'Vasil'(тъй като Б и В са взаимозаменяеми, както В и У, т.е буквите на Брахма-А и Б са еквивалентни на буквата на Вишну-'В' и У) идва от санскрит. дума 'Васу'- дар, съкровище. Прозвище за Шива е Маха-Дева(оттук- 'Маг', 'Мега')-или Великата Дева, докато призвище за Кришна(Вишну) е 'Васу-Дева'- безценната Дева.

Оттук ромейците(които са арйани, но упаднали) викат на царя си Василевс. Оттук и циганите своя празник - Банго "Васил". Ето ти връзка между роми и ромейци.. ;)

Босилека го ядат са агнешко, но аз не ям месо и го ползам за вегет. пици... Публикувано изображение

Оттук ромейците(които са арйани, но упаднали) викат на царя си Василевс. Оттук и циганите своя празник - Банго "Васил". Ето ти връзка между роми и ромейци.. :rolleyes:

A,Браткиш това е ново твое твърдение,да не си прехвърлял отново "Веда"-та???

Щом и ромеите си докарал да Инд и Ганг какво можеш да кажеш за това:

"bulgarum"

"bulgarorum"

виж там из Ведата ,кво е записано по тези понятия(нал разбираш на санткритски)

Царя каза ,че ти е запецнал твърдия диск и си дал "фира" не го натоварвай толкова ,хехехехехе

Сега това дето си го дал като пример "ХРАМ" на всички "индоевропейски" (включително и на тюрски и сигански) езици се пише ¨TEMPLE¨ във вариации

даже и на српски

единствено Храм като Храм означава на руски,украински и бългАрийски,

на полски е Swiatynia

на гръцки знаеш как е!

Тъй ,че ако Храм си го извел от/на санкритски ,това означава ,че са Го преписали от Българите!

хехехехе много автоголове си вкарваш ,Браткиш

Ама виж сериозно ,какво пише за тия "bulgarum" "bulgarorum" щом ромеите били айрани

виж може да изкочи нещо!!!

мдаа

Базиликата не е храм, било е обществена сграда,после поповете и папите са ги присвоили!

Как четеш следните думи -VINO,GVARDIA CIVIL,BVLGARI,VULGARA,VULGATA,VACA,VASCO,VACO,VEGETAL с "Б"или"В"

Мисля ,че няма да ти е трудно ,все пак с тая висока летва дето вдигна "САНКРИТ"(виж как на всички им стана интересно)хехехехехе

и охлаждай го от време на време тва ПИСИ

ПС. А забравих за тревицата,Браткиш трябва много внимателно да се следи с какво се смесва даже и с водата ,искам да кажа в какви пропорции,така ,че наистина е царска тревица!

Може даа те прати отвъд всички трансдентегенетални пространства и да останеш там цяла семица ,хехехехехехе

ще намеря една статия на един "Юлиминат"сега не се сещам ,къде я бях срещнал ,ама ще я намеря от чиста мед.гледна точка(няма паднали духове,маи ,ацтеки и инки)

Редактирано от camarero (преглед на промените)

A,Браткиш това е ново твое твърдение,да не си прехвърлял отново "Веда"-та???

Щом и ромеите си докарал да Инд и Ганг какво можеш да кажеш за това:

"bulgarum"

"bulgarorum"

виж там из Ведата ,кво е записано по тези понятия(нал разбираш на санткритски)

Царя каза ,че ти е запецнал твърдия диск и си дал "фира" не го натоварвай толкова ,хехехехехе

Сега това дето си го дал като пример "ХРАМ" на всички "индоевропейски" (включително и на тюрски и сигански) езици се пише ¨TEMPLE¨ във вариации

даже и на српски

единствено Храм като Храм означава на руски,украински и бългАрийски,

на полски е Swiatynia

на гръцки знаеш как е!

Тъй ,че ако Храм си го извел от/на санкритски ,това означава ,че са Го преписали от Българите!

хехехехе много автоголове си вкарваш ,Браткиш

Ама виж сериозно ,какво пише за тия "bulgarum" "bulgarorum" щом ромеите били айрани

виж може да изкочи нещо!!!

мдаа

Базиликата не е храм, било е обществена сграда,после поповете и папите са ги присвоили!

Как четеш следните думи -VINO,GVARDIA CIVIL,BVLGARI,VULGARA,VULGATA,VACA,VASCO,VACO,VEGETAL с "Б"или"В"

Мисля ,че няма да ти е трудно ,все пак с тая висока летва дето вдигна "САНКРИТ"(виж как на всички им стана интересно)хехехехехе

и охлаждай го от време на време тва ПИСИ

ПС. А забравих за тревицата,Браткиш трябва много внимателно да се следи с какво се смесва даже и с водата ,искам да кажа в какви пропорции,така ,че наистина е царска тревица!

Може даа те прати отвъд всички трансдентегенетални пространства и да останеш там цяла семица ,хехехехехехе

ще намеря една статия на един "Юлиминат"сега не се сещам ,къде я бях срещнал ,ама ще я намеря от чиста мед.гледна точка (няма паднали духове,маи ,ацтеки и инки)

Камареро, браткиш, това - за тревицата - не знаеш колко си прав. Един медик ми каза вчера, че въпросното поведение е типично за наркоман в периода на отказване на "зелената тревица". То (според мен) не е било само тревица (дето кравите с големите вимета хрускат) ами е било нещо доста по-силно. От тези "настройки" дето ги дават безплатно по някои заведения, в повечето случаи насилствено. И като резултат от тези "настройки" - "извари" някакви - едно демонче се настанило в черепната кутийка на "въпросното поведение" - щерка на моряшки капитан с маалко по-дълги чорапки от необходимото - като на gay women из кабаретата. Та това демонче го докарало до едно кабаре - само не знам дали е било илюминирано, или ламинирано - но със сигурност е било трансЦЕДЕНТАЛНО. И станал "следовател" на "паднал дух" - на Оня дето Му Пада :rolleyes: - щото нали - Паднал бил - и не искало да му става.

Ама мен ако питаш за "Самозабряването на духовните" (да се върнем на темата) - няма как да не му падне браткиш - сред тези крави с големи вимета и смрад, пък и чернилки - трябва да си чистороден мингиянин (с извратено съзнание) за да ти стане. Но пък и сигурно е въпрос на сексуална ориентация. Може пък на Оня дето Му Пада да му става в обора - при кравите с виметата... :lol6:

А за параноята и параноидността на по"Следователите" му - ами тя е от демона в черепните им кутийки и некачествена тревица в по-големи количества. Нещо като екстаз на “трансцеденталната лиубофф“:

- безмълвно оставане на място,

- внезапно изпотяване,

- настръхване на космите на тялото,

- пресекване на гласа,

- треперене,

- изпадане в безсъзнание,

- екстазен плач и

- транс.

Truth Does Not Fear Investigation

P.S. Браткиш Камареро, знаеш ли от къде произлиза термина "трансцедентално"? От "доенето на кравите" - от кришна бе браткиш. Без майтап.

Транс Цедентално - транс знаеш какво е изпадане в транс при трансцеденталната лиубофф, цедене - ами кришната ловял кравите за виметата и ги таковал. И се получавала "Транс-Цедентална лиубофф" - кришнаитска практика на бисексуалните флейтисти. "Свирили" на флейтата-пиколо чрез метода флатерцунге - троен език. ;)

• 1 година по-късно...

Ами то няма нужда от кой знае каква подготовка, за да разбереш, че текстовете в Библията са преписвани и преразказвани по-стари легенди и митове.

Тук я има и в Цариградския превод

Скептик, строй се, преброй се :rolleyes:

А?

Библията е книга, която е желателно всеки сам да чете и сам да тълкува. Защото... на каквото си постелем, на това ще легнем. Библията е мъдрост в думи.

"Защото мъдростта е по-добра от скъпоценни камъни, И всичко желателно не се сравнява с нея.

Аз, мъдростта, обитавам с благоразумието, И издирвам знание на умни мисли.

Страх от Господа е да се мрази злото. Аз мразя гордост и високоумие, Лош път и опаки уста.

У мене е съветът и здравомислието; Аз съм разум; у мене е силата"

Притчи 8(11-14)

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Библията е книга, която е желателно всеки сам да чете и сам да тълкува.

С което темата е изчерпана и може да се затвори. Както и другите подобни теми от този раздел.

Тук я има и в Цариградския превод

Скептик, строй се, преброй се :)

А?

Библията е книга, която е желателно всеки сам да чете и сам да тълкува. Защото... на каквото си постелем, на това ще легнем. Библията е мъдрост в думи.

"Защото мъдростта е по-добра от скъпоценни камъни, И всичко желателно не се сравнява с нея.

Аз, мъдростта, обитавам с благоразумието, И издирвам знание на умни мисли.

Страх от Господа е да се мрази злото. Аз мразя гордост и високоумие, Лош път и опаки уста.

У мене е съветът и здравомислието; Аз съм разум; у мене е силата"

Притчи 8(11-14)

Така не става, Нел. Някои от самостоятелните тълкувания хич не са убави. Гледала ли си "Криминале" ? Там героят на Самуел Л. Джаксън имаше доста оригилен подход към тълкуването на Библията и правеше рецитали пред своите жертви. :cool:

Защо този разум в когото е силата, е избрал толкова малоумен текст, за да си каже приказката? :)

С което темата е изчерпана и може да се затвори. Както и другите подобни теми от този раздел.

Не. Това е личното ми мнение. :cool:

Така не става, Нел. Някои от самостоятелните тълкувания хич не са убави. Гледала ли си "Криминале" ? Там героят на Самуел Л. Джаксън имаше доста оригилен подход към тълкуването на Библията и правеше рецитали пред своите жертви. :cool:

Защо този разум в когото е силата, е избрал толкова малоумен текст, за да си каже приказката? :)

Да, Нео. Всякакви психари има.

И сектите, в които се приемат тълкувания на авторитети от сектата, също "раждат" психари.

Тук можем да се дърлим и спорим на воля за каквото и да е, стига да има етикет "духовно", или само да се препоръчва за такова. Мисля тук да се прехвърлят постове, които съответстват на заглавието. ----------------- Впрочем, и аз като вас мисля, че на никакъв конструктивен диалог не сме способни, така че едва ли ще направим нещо положително, както се надява и приканва Скептика...ма щото не ни знае к`ви лигни сме :):cool:

Редактирано от valentinus (преглед на промените)

Така не става, Нел. Някои от самостоятелните тълкувания хич не са убави. Гледала ли си "Криминале" ? Там героят на Самуел Л. Джаксън имаше доста оригилен подход към тълкуването на Библията и правеше рецитали пред своите жертви. :yanim:

:rap: Финалната сцена от този епизод имаш предвид нали?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=eRVm_TAE24A

Инак Библията изглежда примитивна и противоречива само при буквален прочит. Това не е научен, философски или исторически текст.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Благодаря на Вал за тази тема!!! Тук ще имаме възможност да пием директно от извора на премъдростта на онези наши приятели и събеседници във форума, които са били осенени с духовно откровение и прозрение. Предлагам да забравим за всички официални и езотерични интерпретации на т. нар. свещенни текстове и да споделяме само своите лични духовни визии и преживявания. Окуражавам нашата уважаема приятелка Нел да е първа :) Шега Нел! Моля не го приемай лично. Знам, че носиш на майтап...

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

:rap: Финалната сцена от този епизод имаш предвид нали?

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=eRVm_TAE24A

Инак Библията изглежда примитивна и противоречива само при буквален прочит. Това не е научен, философски или исторически текст.

–––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––––

Благодаря на Вал за тази тема!!! Тук ще имаме възможност да пием директно от извора на премъдростта на онези наши приятели и събеседници във форума, които са били осенени с духовно откровение и прозрение. Предлагам да забравим за всички официални и езотерични интерпретации на т. нар. свещенни текстове и да споделяме само своите лични духовни визии и преживявания. Окуражавам нашата уважаема приятелка Нел да е първа :) Шега Нел! Моля не го приемай лично. Знам, че носиш на майтап...

Да, тая сцена имах пред вид. Ама тая тема няма да я бъде. :yanim:

Окуражавам нашата уважаема приятелка Нел да е първа :crying10: Шега Нел! Моля не го приемай лично. Знам, че носиш на майтап...

Как бих могла да го приема лично? :crying10: Безлична и бездуховна съм и ми е забавно в такива моменти(когато "духовните" размахват "духовността" си)

Както виждаш, Скептик, моят пост е първи и съдържа цитат от Притчите. В него е казано много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Какво е духовност?

Не е интелектуалност, не е идеализъм, не е скептицизъм, не е морализъм, не е религиозност, не е вяра, не е емоционален устрем, не е поведение, подчинено на определени норми...

Не е интелектуалност, не е идеализъм, не е скептицизъм, не е морализъм, не е религиозност, не е вяра, не е емоционален устрем, не е поведение, подчинено на определени норми...

За бездуховните типове като мен духовността е енигма, уви...

Vulpes pilum mutat, non animum.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

За бездуховните типове като мен духовността е енигма, уви...

Vulpes pilum mutat, non animum.

Turpe est aliud loqui, aliud sentire.

Не ни бърка да си "дрънкаме" и на латински. Това едва ли ще ни направи по-духовни :biggrin:

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Как бих могла да го приема лично? :biggrin: Безлична и бездуховна съм и ми е забавно в такива моменти(когато "духовните" размахват "духовността" си)

Както виждаш, Скептик, моят пост е първи и съдържа цитат от Притчите. В него е казано много повече, отколкото изглежда на пръв поглед.

Какво е духовност?

Ти си мислиш така -

мисли си каквото си искаш

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.