Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Те да си стегнат стената по подразбиране, че сега за нищо не става

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Те да си стегнат стената по подразбиране, че сега за нищо не става

Не само че за нищо не става ами и крашва и требе рестартиране, мани аматьори аман. И пари искат за тоя боклук дори нагляри американци.

my NIS2012 crashes every time I try to change the Access of program entries under Program Control in the firewall тъпаци

http://community.nor...highlight/false

Редактирано от Хитре Петревски (преглед на промените)

Не само че за нищо не става ами и крашва и требе рестартиране, мани аматьори аман. И пари искат за тоя боклук дори нагляри американци.

my NIS2012 crashes every time I try to change the Access of program entries under Program Control in the firewall тъпаци

Май не ти е излязъл късмета за зелена карта на 1-ви и си го изкарваш на читавата програма :D

И според мен има крашване при теб, но се намира от шията нагоре!

Виж ся, ако не си толкова тъп, като човека от аватара си, спри се навреме и започни да обръщаш повече внимание на жена си. ;)

Неофициално:

The style is similar to the previous edition, but it's been optimised for touch (and if you install the package on Windows 8, can now be controlled via a Metro app). Support for hardware acceleration should improve its responsiveness, too.

The program does also provide improvements in protection, although they're mostly out of sight. The Insight file reputation database is now updated more rapidly, for instance; Insight technology has been incorporated into the firewall to "improve the ability to detect and block malicious network activity"; SONAR now works in Safe Mode to detect more threats via their behaviour; and Internet Security 2013 can work with new Windows 8 technology which allows it to launch earlier in the boot process, so better protecting you from rootkits, malicious drivers and similar low-level threats.

http://www.techcentral.ie/download.aspx?download=27507

Не знам как точно ще работи новата стена, но аз получих отдалечен достъп от приложение което не заразено и е познато на Norton, а стената беше по подразбиране.

Убеден съм, че това ще се случи и при Kaspersky

Идеята протребителя да бъде улеснен и разтоварен от правила за всички легитимни приложения поради някакви причини е повече от добра, но в същото време създателите на това глобално правило оставят обикновения потребител напълно сляп,

няма въпроси = няма нищо.

Според мен може да вземат пример от прироженията за отдалечен контрол, тук става въпрос само за входящия трафик. Ако някой се свъже с теб, то долу в трея излиза малко прозорче което уведомява потребителя, че някой го е достъпил.

Така стената отново няма да натоварва потребитела с въпроси за правила от легитимните програми, а само ще го информира.

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Ще пиша тук вместо на лични. Достъпа до отдалечения компютър е елементарен. B-boy дори е споменавал за него в темата за зарази ;) , но когато някой като него пише май никой не чете. Клипчето съм го пратил на nikssi както и адреса за да се свърже сам, понеже е пичага и няма да го разнесе. Но понеже начина е елементарен и не се изисква никакви познания, няма да го побликувам във форума, та да се възползват всички

Лошото е , че се чувстваш различен от "елементарните" , които нямат познанията. Проблемчето си е твое , прави се на по-велик отколкото самият си мислиш , че си ! Лека вечер и нали ти казах преди : "Дишай ... " :ph34r:

Редактирано от Heineken® (преглед на промените)

Давам си IP-то, резетвам стената на Нортон и слагам отново отметките на снимките и искам да ми влезеш в компютъра. Може ли nikval ?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Давам си IP-то, резетвам стената на Нортон и слагам отново отметките на снимките и искам да ми влезеш в компютъра. Може ли nikval ?

Вместо да му се връзвам на "желанията " ще кажа само : "Наздраве" :beer: и лека да ти е бирата !

Наздраве, ама това е пробив в сигурността и трябва да се докладва аз за това искам този експеримент.

Ще пиша тук вместо на лични.

Достъпа до отдалечения компютър е елементарен.

B-boy дори е споменавал за него в темата за зарази ;) , но когато някой като него пише май никой не чете.

Клипчето съм го пратил на nikssi както и адреса за да се свърже сам, понеже е пичага и няма да го разнесе.

Но понеже начина е елементарен и не се изисква никакви познания, няма да го побликувам във форума, та да се възползват всички

Вярно е. Потвърждавам го. Отдалеченият контрол доколкото имам спомен при инсталация по-подразбиране е включен.

Дали да не му го изключим .... :ph34r: че кой знае кой навлек ще му направи поразии.

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

hi

i was wanting too no if this year 2013 bets line up if we have sonar 5? has we had sonar 4 in 2012 beta line up

Hi David,

We've improved on SONAR, so yeah I guess you could call it SONAR 5.

Cheers,

Tim Lopez

Norton Forums Administrator

Symantec Corporation

http://community.norton.com/t5/Norton-360-2013-Norton-Internet/do-we-have-SONAR-5-with-2013-beta/td-p/712129

И аз с тая програма като ми дадат кода хаквам и НАСА

http://www.teamviewer.com/bg/index.aspx

Клипа е в совалката Индевър защото и аз като совалката се превърнах в история след моето проникване!

http://www.kaldata.com/61132/%D0%98%D0%B7%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B8-%D1%83%D0%B4%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%85%D0%B0-%D1%81%D0%B0%D0%B9%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-NASA-%D0%B8-Stanford.html

Вярно е. Потвърждавам го. Отдалеченият контрол доколкото имам спомен при инсталация по-подразбиране е включен.

Дали да не му го изключим .... :ph34r: че кой знае кой навлек ще му направи поразии.

Не думай... :no-no: не е истина. Аз се замислям сериозно дали да продължавам да употребявам защитни продукти от Симантек/Нортон.

Наздраве, ама това е пробив в сигурността и трябва да се докладва аз за това искам този експеримент.

Това не е никакъв пробив, начина е през Remote Desktop. Просто в автоматичен режим няма да разбереш какво става.

Да ли е включен по подразбиране и аз не съм обръщал внимание. Но може да е пуснат по погрешка от детето, жената или па техен приятел.

Ето и препоръката на B-boy[styLe]

Remote Desktop Configuration

Remote Desktop Services

(преди наричани Terminal Services във Vista).

Могат да се направят и следните настройки:

Публикувано изображение

В стената просто блокирайте порт 3339 (мисля че той беше за Remote Desktop-a). :)

Едно уточнение, порта е TCP 3389, а при положение че са направени препоръките на B-boy[styLe], няма нужда от блокиране на порта.

Ако пък ползвате Remote Desktop, сложете си парола на акаунта.

При Remote Desktop не може да има две сесии едновременно, но може да се промени това.

За хр трябва да се подмени termsrv.dll с този

Фаила изглежда чист

https://www.virustotal.com/file/1eba9a909641e64e935090956b03182335d298cad78052cef3b3f75691eb3f50/analysis/

Но за Malwarebytes' Anti-Malware нещата са други

Публикувано изображение

Ако няма парола на акаунта ти трябва само IP-то и да е включена опцията за Remote Desktop и влизаш спокойно.

Тоест се прави така :

http-~~-//www.youtube.com/watch?v=Oi6cUxrALCc

Имам два въпроса... Как контролираш другия компютър без собственика да му забележи че стават странни неща с компютъра му от рода на мърдане на мишка, отваряне на различни папки или промени по компютъра му? Това с Remote Desktop проспива ли се и от други стени с настройки по подразбиране? Сега ще си тествам нещата на другите компютри!

Другото което трябва да се изключи в Нортон е това ако не споделяте мрежа:

http://community.nor...ion/td-p/166050

Тук в новата версия ще е на Ask, защото е на allow по подразбиране и може да станат грешки.

Тук трябва да е на Restricted : https://www-secure.s...n=1&pvid=f-home

От тук всъщност можете да избирате на кого да дадете достъп и да отрежете другите!

Това с Remote Desktop проспива ли се и от други стени?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам два въпроса... Как контролираш другия компютър без собственика да му забележи че стават странни неща с компютъра му от рода на мърдане на мишка, отваряне на различни папки или промени по компютъра му?

Мисля, че когато хакера се свържи с машината, другия потребител моментално бива лог-офнат. Лицето X има малко време за да намери и смени потребителкста парола за администраторския акаунт преди да се усетят. Преди време четох, се е използвал RPC exploit, но той бе отдавна запушен от Microsoft (а и се сваляха и допълнителни инструменти)...за да се подкара.

Това не е никакъв пробив, начина е през Remote Desktop. Просто в автоматичен режим няма да разбереш какво става.

Да ли е включен по подразбиране и аз не съм обръщал внимание. Но може да е пуснат по погрешка от детето, жената или па техен приятел.

Едно уточнение, порта е TCP 3389, а при положение че са направени препоръките на B-boy[styLe], няма нужда от блокиране на порта.

Мерси за уточнението...Явно съм се объркал. :)

Ако пък ползвате Remote Desktop, сложете си парола на акаунта.

При Remote Desktop не може да има две сесии едновременно, но може да се промени това.

За хр трябва да се подмени termsrv.dll с този

Фаила изглежда чист

https://www.virustot...b3f50/analysis/

Но за Malwarebytes' Anti-Malware нещата са други

Публикувано изображение

Благодаря! Именно това исках да получа като отговор на снощното ми съобщение на лични! :handshake:

Бтв...AVZ е добра идея за това кои услуги е желателно да се спрат (да се внимава със спирането, защото Task Scheduler се използва за важни неща и спирането на услугата не е желателно)! :)

8. Searching for vulnerabilities
>> Services: potentially dangerous service allowed RemoteRegistry (Remote Registry)
>> Services: potentially dangerous service allowed TermService (Terminal Services)
>> Services: potentially dangerous service allowed SSDPSRV (SSDP Discovery Service)
>> Services: potentially dangerous service allowed Alerter (Alerter)
>> Services: potentially dangerous service allowed Schedule (Task Scheduler)
>> Services: potentially dangerous service allowed mnmsrvc (NetMeeting Remote Desktop Sharing)
>> Services: potentially dangerous service allowed RDSessMgr (Remote Desktop Help Session Manager)
> Services: please bear in mind that the set of services depends on the use of the PC (home PC, office PC connected to corporate network, etc)!
>> Security: disk drives' autorun is enabled
>> Security: administrative shares (C$, D$ ...) are enabled
>> Security: anonymous user access is enabled
Checking complete

За да ти пробият компютъра по този начин трябва:

На компютъра на който искаш да се логнеш трябва да му е разрешен RemoteDesktop и да има реален IP адрес.

Не трябва да си с тези издания на уиндоус:

Не можете да използвате връзката с отдалечен работен плот за свързване към компютри, използващи Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic илиWindows 7 Home Premium.

http://windows.micro...asked-questions

Не трябва да ползваш рутер .

Не трябва да имаш парола на акаунта си.

Не трябва да си на компютъра просто защото се вижда че става нещо нередно -при мен на два уина 7 Ultimate се видя ясно какво става и че ме изключват което ми е достатъчно да ресна копчето.

Ако ви е страх изключете тоя RD или сменете порта така:

http://support.microsoft.com/kb/306759

Иначе повече за услугата и как се конфигурира тук:

http://193.192.57.24...on6_theme1.html XP

Между два уиндоуса 7 или различни уиндоуси http://windows.micro...ktop-connection

След като се запознах основно мога да кажа че Нортон по подразбиране създава абсурдно правило да приеме връзката без да се обади на автомат.

Но това десетки пъти бе повтаряно от мен и затова създадох правилата за стената на Нортон, защото на Автомат тя не е надеждна и това съм го писал доста отдавна. Отворени портове, абсурдно правило за svchost.exe да приема и предава навсякъде и въобще приема от всички сървиси на уиндоус връзки отвън.

Така че нищо ново под слънцето всъщност. И

Публикувано изображение

Ето къде съм го казал и кога съм го казал така че не виждам какво толкова се учудихте чак сега! Пак казвам нищо ново и може да се чете от поста ми надолу. Клиповете са в

Heineken®! Скоро ще кача всички в блога ми отново така че няма проблем за мен! :)

http://www.kaldata.com/forums/topic/162258-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%BE-%D0%B7%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-nortonsymantec-antivirus-security-360-%D0%B8-%D0%B4%D1%80-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-2/#entry1794880

Не думай... :no-no: не е истина. Аз се замислям сериозно дали да продължавам да употребявам защитни продукти от Симантек/Нортон.

На мен ми е ясно че това е целта на нещо говорено преди 3 години! Стената на Нортон не пази добре на Автомат.Като не ти изнася слагай Касперски ... Ама гледай и тя да не е на автомат... ;)

Не трябва да си на компютъра просто защото се вижда че става нещо нередно -при мен на два уина 7 Ultimate се видя ясно какво става и че ме изключват което ми е достатъчно да ресна копчето.

Не знам само за теб ли се отнася това или за всички, понеже ако е за всички, не мога да се съглася. Ако те бе отхвърлил ония ден, когато още не се бе запознал

След като се запознах

Щеше да се чудиш какво става, абе някъв черен екран, нещо му става на компютъра и това.

Ами ако си в другата стая и обядваш, колко време мислиш че ми трябва, другия път когато се свържа изобщо да не се разбира че има още някой логнал се в компютъра.

Ако искаш мога да ти предоставя 30-на машини да си поиграеш с тях ;)

Не знам само за теб ли говориш или по принцип понеже ако е по принцип, не мога да се съглася. Защото ако те бе отхвърлил ония ден, когато още не се бе запознал

Щеше да се чудиш какво става, абе някъв черен екран, нещо му става на компютъра и това.

И колко време мислиш че ми трябва, другия път когато се свържа изобщо да не се разбира че има още някой логнал се в компютъра.

Ако искаш мога да ти предоставя 30-на машини да си поиграеш с тях ;)

Давай ги аз няма да злоупотребявам.

Ще им пиша за тия хлабави правила ама едва ли ще ме чуят ;)

Ей го решението

Публикувано изображение

Ако се ползва се забранява входящия трафик и готово.Така ще можете да управляте друг компютър без да има опасност да ви тормозят .

Давай ги аз няма да злоупотребявам.

Ще им пиша за тия хлабави правила ама едва ли ще ме чуят ;)

На лични съм ти пратил един адрес и се надявам да не го предоставиш на всички.

Избираш

Публикувано изображение

И пишеш Administrator

При излизане избираш

Публикувано изображение

Има и камера, можеш да наблюдаваш какво става в стаята ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.