Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за продуктите на Norton/Symantec - Antivirus, Security, 360 и др част-2

Featured Replies

Не е нужно да се спират функции като Remote Desctop

Само за информация(няма връзка с Norton):

Morto

• Отговори 1,3k
  • Прегледи 101,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не знам автора какво има предвид под нетуърк мрежа

Morto

Once a machine gets infected, the Morto worm starts scanning the local network for machines that have Remote Desktop Connection enabled

Редактирано от nikval (преглед на промените)

Не знам автора какво има предвид под нетуърк мрежа

и аз,ама карай (:

нетуърк мрежата=? (сигурно се е имал впред локалната )

Network Security Map сканира само в локалната мрежа и от там можеш да избереш кои компютри в локалната ти мрежа ще са доверени и кои -не. Не контролира другите мрежи и пак гориш с Нортон ако не си изключил RD и те хакнат отвън.

Kaspersky WKS също ще го проспи:

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

и аз,ама карай (:

нетуърк мрежата=? (сигурно се е имал впред локалната )

И аз за това си мислех, но Remote Desctop е достъпен от всякъде.

И виж какво е написъл за тая функция Network Security Map

Всъщност Нортон има една опция в настройките Network Security Map от която може да се сканира нетуърк мрежата и да се видят всички компютри които са в нея, и съответно да се блокират!

Не ми е ясно как Norton ще сканира компютъра ми и ще прецени че ще го блокира :yanim: .

При KIS е забранено само TCP.

Не знам дали е достатъчно.

Публикувано изображение

При KAV WKS обаче е разрешено да има входящи връзки.

А при НИС 2013 Бета, дали е така положението ?

Ако е така да го докладваме, че да си вържат гащите ...

Аз им писах сега всичко е в техни ръце.Ако ми искат доказателство ще е трудно, но да си тестват сами. Предложих им да сложат правило поне да пита преди да приемеш входяща връзка чрез Remote Desktop.

Не съм тествал как ще се справи NIS 2013...

При KIS е забранено само TCP.

Не знам дали е достатъчно.

Публикувано изображение

При KAV WKS обаче е разрешено да има входящи връзки.

KAV WKS е клиент и част от админ центъра затова!

При PURE2 - обърни внимание на протокола!

Публикувано изображение

За да не е СПАМ ето резултата

Публикувано изображение

Поне да си ограничат входящите връзки!

Аз им писах сега всичко е в техни ръце.Ако ми искат доказателство ще е трудно, но да си тестват сами. Предложих им да сложат правило поне да пита преди да приемеш входяща връзка чрез Remote Desktop.

Не съм тествал как ще се справи NIS 2013...

Тя трябва да е забранена. Когато някой иска да се свързва чрез Remote Desktop да си прави правила!

Обаче няма да стане - оставили са си вратичка. Спомнете си какво се шуми напоследък...Симантек редом с Били е начело в групата!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

Аууу ... вървиш към нарушение на авторски права. Ще ге гони SOPA -та :ph34r:

Я кажи тествал ли си SEP? Сори за снимката, но ще те черпя бира . Аз имам само видео от тестовете ,но има прекалено лична информация и не можех да им я дам. :D

BitDefender

Публикувано изображение

Ще си влязат като у дома си с това правило. Само от Нортон да не ми излязат с номера че улесняват потребителите.Ако въобще ми отговорят, което ще ме накара да ги разкарам и така!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Я кажи тествал ли си SEP? Сори за снимката, но ще те черпя бира . Аз имам само видео от тестовете ,но има прекалено лична информация и не можех да им я дам. :D

От видеото може да извлечеш снимките! SEP да тествал съм го но не и отдалечен контрол. Не ползвам продуктите на Симантек постоянно.

Пък не са ми интересни , предпочитам тези от подписа ми. Има да тествам още един на Касперски,чака ме Фе,ГДАТА ...

пп. От черпене все пиян ходя! :D

Ха ... Битдефендера и той ли със свалени гащи :shock11:

От видеото може да извлечеш снимките! SEP да тествал съм го но не и отдалечен контрол. Не ползвам продуктите на Симантек постоянно.

Пък не са ми интересни , предпочитам тези от подписа ми. Има да тествам още един на Касперски,чака ме Фе,ГДАТА ...

пп. От черпене все пиян ходя! :D

Ха ... Битдефендера и той ли със свалени гащи :shock11:

Такова правило създаде на автомат при опит да се свържа към друг компютър. След това отиваш на кино.. После ще тествам в обратния ред да видя дали ще ме пусне.Че ще излизам. Ами не си казал не сме пили :D

Обаче няма да стане - оставили са си вратичка. Спомнете си какво се шуми напоследък...Симантек редом с Били е начело в групата!

Когато чичо Били реши да влезе през задния двор и Касперски няма да разбере.

п.с. Не че Касперски не са си оставили вратичка.

Редактирано от Мохикан. (преглед на промените)

nikval им разказа играта. Ако са знаели, то това означава ,че трябва да си признаят, че шпионират, а ако не са знаели- трябва да помислят за смяна на персонала. ;)

Дадох IP-то си на градския и резултата беше трагичен.Докато си сърфирах ме изхвърли. И тия продължават да ме разпитват какъв е смисълът на въпроса ми. Ще им дам видео щом искат.

Ами аз просто съм шокиран, защо не се вземат в ръце ами се държат гордо, все едно няма проблеми... Немците от Авира докато им пратя файл и ми пишат до 12 часа дори и да не е заразен или каквото и да е... това е персонал и компания. Немска точност и прецизност. Тези хора, които ти пишат и още не могат да разберат какво им казваш, са сложени там да програмират и прочие, започвам да се замислям колко са ефективни като професионалисти ! :shock11: Питай ги дали няма да те разберат по-добре ако им го нарисуваш с пастели или лично да отидеш до USA и да им покажеш....

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Дадох IP-то си на градския и резултата беше трагичен.Докато си сърфирах ме изхвърли. И тия продължават да ме разпитват какъв е смисълът на въпроса ми. Ще им дам видео щом искат.

Да беше ме оставил да ти сменя поне тапета а ? Или да ти затворя Нортона :D

Стената определено трябва да се пипа!

"

05-08-2012 11:33 AM

Even if someone on your network has your IP address they still need your password to access your computer.

If you do not have your accounts set up with strong passwords, you should not have remote desktop enabled. "

Еееее без коментар, почват да дразнят. Да не са взети от слаботоковото в Каварна ? Този умрелия пак философства, някой потребители не знаят от къде се спира тази опция и прочие,не ползват пароли на акаунтите... аз спрях всичко :) Страх лозе пази ...

Редактирано от hUstle (преглед на промените)

Абе правят се на луди. И клип имат и IP то си жертвах и пак не те чуват. Неблагодарници.Дървени философи.

"

05-08-2012 11:33 AM

Even if someone on your network has your IP address they still need your password to access your computer.

If you do not have your accounts set up with strong passwords, you should not have remote desktop enabled. "

Еееее без коментар, почват да дразнят. Да не са взети от слаботоковото в Каварна ? Този умрелия пак философства, някой потребители не знаят от къде се спира тази опция и прочие,не ползват пароли на акаунтите... аз спрях всичко :) Страх лозе пази ...

Преди писах,че при инсталиране (за XP съм сигурен) въпросната опция е включена. На W7 май също е така. Та потребителя трябва да я изключва тази опция,да спира сервизите и настройва стената. Къде е автоматизацията при Нортон ? Някой преди беше писал,че при проблем от поддръжката влизали в компа му и оправяли проблема. Как ли е ставало това?

Абе правят се на луди. И клип имат и IP то си жертвах и пак не те чуват.

Неблагодарници.Дървени философи.

Изтрий клипа от тубето,аз ти го качих с парола ти го даде публично :no-no:

Подобна критика изисква задълбоченост - а тя налице ли е? Symantec създават програми с претенции. Тези претенции създават двустранен ангажимент - а дали е осмислен същият от Вас!?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.