Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

Ами срам не срам-не е излъгал изобщо

http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Като го прочетох,и аз си помислих същото и ми стана болно,че не мога да се хвана за нещо,което да е невярно и казано тенденциозно... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif
  • Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

Като го прочетох,и аз си помислих същото и ми стана болно,че не мога да се хвана за нещо,което да е невярно и казано тенденциозно... http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

За всяка една държава целенасочено може да се говори само за отрицателното в нея...Това е типична политика на някои хора, за да ни представят като държава от 3-тият свят... Не им прави чест на хората това, че злословят по нечий адрес.

Най-лесно е да седиш отстрани и да съдиш.

Че са прави, прави са...

Спокойно - още 10-15 години и всички тия, дето са били доносници , агенти, въобще властимащи пред 1989 година ще си измрат от само себе си.

Спокойно - още 10-15 години и всички тия, дето са били доносници , агенти, въобще властимащи пред 1989 година ще си измрат от само себе си.

Физически може би, но възприетият манталитет трудно се изкоренява. :|

Те ще измрат,но ще останат властимащите след 1989 година - мутрите...

Има и трети вариант. Да им помогнем да избавят света от своето присъствие по-раничко.. :)

Аз не виждам какво толкова е казал. Най-малко половината от тия истини са в сила и за неговата държава. Изобщо, аз не виждам ЕС да е разрешил който и да било проблем, при това правилно.

• Автор

Които се размножават по-бързо и от плевелите.

Които се размножават по-бързо и от плевелите.

Те вече са като ГМО - виреят и оцеляват при всякакви условия и дават богата реколта. :whist:
  • Автор

Те вече са като ГМО - виреят и оцеляват при всякакви условия и дават богата реколта. :bubblegum:

Мда,ГММ - генномодифицирани мутри.

Е, то е ясно, че сме си чалга държава, но не виждам какво лошо има в това. Сърбия и те са чалга държава, но са на светлинни години пред нас, при все, че ги бомбардираха и имаше воини там. Всеки си решава каква музика да слуша, не това е определящо за тъпотата на хората тука, но за жалост хейтърите на чалгата го изкарват точно така...

А защо искаш да се сравняваш с други "чалга" държави? Целта е да се сравняваме с нормални европейски такива-Германия, Австрия, Скандинавието и т.н. Тук вече не говорим за разлики, а за липса на прилики. Проблемът не е само в музиката, аз лично напълно споделям становището за чалга-културата, а точно тя ни отдалечава ужасно много от Европа. И става още по-лошо, когато в това вече не се вижда нищо проблемно.

България е най-тъжното място в света, защото такъв ни е манталитета/мисленето. Българина трудно се радва на малките неща или на постиженията си. Сега това мнение не го пиша като някой унгарец, швейцарец и т.н., а като чист българин, така че не отделям себе си от всеобщото мнение. Живея в град Русе и ми прави впечатление, че доста голям процент от русенци изпадат в депресия, в последствие прочетох в един вестник, но не знам до колко това е вярно, че северна България е най-неприятното място за живеене, което съвпадна с моите наблюдения и опит. Моето мнение, е че има 3 фактора които водят българина към тези негативни мнения: Разврата, Чалгата и Алчността. Не мога да поставя нито едно от тези 3 неща като основен фактор, защото чалгата води до 1-вото и 3-тото и обратното... Ако погледнем така, че чалгата е музика която влияе негативно на страната ни, то трябва да направим сравнение. Метал музиката е световно разпространена и е доказано, че тя води предимно към агресия (не случайно имаше на скоро новина, че пускат метал на военните за мотивация). Ако съдим, по този пример излиза, че чалгата не е по-лоша от другите стилове в музиката. Но, специфично до чалга музиката, е че тя е характерна за Балканите и не е толкова разпространена. Много съм се интересувал от това, от къде произлиза чалгата. Широкото и прието мнение у нас, че чалгата е произлязла от нас. Истината обаче е друга, специалисти (музикални) доказват, че в Чалга музиката има типични арабски ритми. Предвид и историята ни, всичко се връзва и се доказва, че чалга музиката е именно производно на турските ритми. Какво представлява мюсюлманската музика? Без съмнение, задайте този въпрос на американци, германци и т.н. и отговора ще е кючек. Всички знаем какво представлява този танц, е именно той е показателен за чалга певиците. В кючека жената трябва да обира, мъжките погледи, чрез своето тяло, е в чалгата не е ли така? От тука задълбочаваме в текстовете на чалгата. Какво има в 99% от чалга текстовете: Секс, Изневери, Секс, Пари, Секс. Ето ви го от къде идва разврата в последни години. Студентски град само по името си трябва да представлява институция или район, в който сериозни хора се учат как да градят кариери. Излишно е да казвам какво се случва в студентски град обаче... Този пример за подражание, който се дава в малките деца води до това, че не можеш да познаеш 15 годишна девойка, тъй като прилича на 22. Силикона, грима, скъпите дрешки за момиченцата и златните ланци, скъпите коли и анаболите за момченцата = ПАРИ! НО ! Обезателно подчертавам, че това не е картината на всички българи Напротив ! Ето точно тука идва момента да се докаже, че депресията и разочарованието за живот в България идва предимно от нормалните българи. Те не могат да поставят живота си на подобен режим, те искат да постигнат всичко сами с труд и честност. Но тук е характерно както и в живота, че докато си малко теле, стадото от волове ще те прегази.

;) Абе ние това си го знаем, чалгата е виновна за всичко :biggrin:

Не само чалгата,а и завистта на бай Ганьо,селяндурщината и невежеството.Били сме много интелигентни?!?

Ами тогава защо сме толкова назад от всички?

Не само чалгата,а и завистта на бай Ганьо,селяндурщината и невежеството.Били сме много интелигентни?!?

Има и интелигентни хора с просташко поведение.
  • Автор

Ние не сме единни в нищо-освен в злобата към другите.

Та не знам как се връзва интелигентност със супер проява на егоизъм

:speak:

Омега 3000, евала, човек! Грандиозно мнение, подплътено с факти и хубава мисъл. Жалко, че повечето хора у нас не разсъждават като теб, със сигурност нямаше да сме на това дередже. Поклон пред мнението ти!

Живея в град Русе и ми прави впечатление, че доста голям процент от русенци изпадат в депресия, в последствие прочетох в един вестник, но не знам до колко това е вярно, че северна България е най-неприятното място за живеене, което съвпадна с моите наблюдения и опит.

Ти добре почна, но лошо продължи. Действително обществената среда у нас предразполага към затъване. А чалгата не е нищо повече от поредната му проява. И за друго си прав, сами си го причиняваме.

Ние не сме единни в нищо-освен в злобата към другите.

Та не знам как се връзва интелигентност със супер проява на егоизъм :)

И двете са напълно съвместими. Считай, че човек трябва да е поживял доста за да се отърве от подобни качества, ако ги притежава. Като дори и тогава крайният резултат не е сигурен.

:cheers: Абе ние това си го знаем, чалгата е виновна за всичко :blink:

Не бъркай причинатата със следствието.

Omega_3000, прав си за много неща, но най-вече за едно-Липсата на преспектива за нормалните хора.

Аз не искам да слушам чалга и да простея по чалгатеките, искам да се образовам все повече и да имам професионална реализация, трудът и знанията да се ценят. Дали в България второто е постижимо, дали можеш с честен труд да си купиш нова кола, къща, при все че по-голямата част от българите взимат максимум 500-600лв? Едва ли. Точно това е отчайващото в ситуацията-разумните хора, тези които имат потенциал и искат да се развиват се питат "Аз какво правя тук и какво бъдеще имам тук?" И отговорът не им харесва. За това и толкова млади и знаещи хора си отидоха от България.

А за музиката-това е съвсем друга тема...

И въпреки всичко...Ние не сме прост народ, просто много са бай Ганьов-ци..И ако някой не показва пътеката/не побутва или репресира, всеки прави каквото си иска, облагодетелства се за сметка на всички останали и т.н и т.н. Ние трябва да спрем да мислим как да се облагодетелстваме за сметка на другите, да спрем да мислим на парче и да започнем да мислим и за другите, а не да се водим по думите "Нека ми е лошо, ама на него да му е по-лошо" и да се стремим и на другият да му е добре, защото пък от него зависи на нас да ни е добре. Да не мислим на парче и какво можем да откраднем, а по-мащабно, как да ни е добре не само днес и утре, и не само на нас.

Ние нямаме стабилен скелет на обществото и някои хора не могат да се отърват от бай Ганьовското си мислене. Ние нямаме нещо основно, върху което да може да се стъпи здраво и това са последствията от тази липса-всичко това, на което сме свидетели днес. И най-страшното е, че това може би е затворен кръг. И ако не се разбие със сила, това може никога да не стане.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Не бъркай причинатата със следствието.

Аз нищо не бъркам, този който се оплел е Omega_3000. На мен нещата са ми ясни. Както ми е ясно и това, че да философстваш и да търсиш причината, следствието и дъра бъра, не помага. Ако имаме някакъв проблем това е в отказа ни да "влезем в крачка". Докато не разберем, че дребния тарикатлък, мързелът, да минем между капките, да намерим връзки и прочие, прочие вездесъщите техники не са градивни, а деградивни, няма да се оправим.

Винаги съм твърдяла и многократно съм го казвала тук, за да се оправим, нека първо започнем с нещата, които зависят от нас, с онези дребните правила, на които на никого не му пречи да спазва, с онези дребните жестове, които изискват толкова малко усилия (например, в петък стоях на прозореца и гледах силния вятър как разпиляваше боклука от една кофа, хората минаваха и отминаваха, докато боклуците се въртяха около тях, как пък никой не се сети да затвори тъпия капак на кофата, минаваш и отминаваш...) И малко, по-малко, ще стане. Ние добре няма да живеем, то е ясно.., ама ми се иска поне децата ни добре да живеят. О, напразни надежди! :biggrin:

Аз нищо не бъркам, този който се оплел е Omega_3000. На мен нещата са ми ясни. Както ми е ясно и това, че да философстваш и да търсиш причината, следствието и дъра бъра, не помага. Ако имаме някакъв проблем това е в отказа ни да "влезем в крачка". Докато не разберем, че дребния тарикатлък, мързелът, да минем между капките, да намерим връзки и прочие, прочие вездесъщите техники не са градивни, а деградивни, няма да се оправим.

Винаги съм твърдяла и многократно съм го казвала тук, за да се оправим, нека първо започнем с нещата, които зависят от нас, с онези дребните правила, на които на никого не му пречи да спазва, с онези дребните жестове, които изискват толкова малко усилия (например, в петък стоях на прозореца и гледах силния вятър как разпиляваше боклука от една кофа, хората минаваха и отминаваха, докато боклуците се въртяха около тях, как пък никой не се сети да затвори тъпия капак на кофата, минаваш и отминаваш...) И малко, по-малко, ще стане. Ние добре няма да живеем, то е ясно.., ама ми се иска поне децата ни добре да живеят. О, напразни надежди! :cool:

благодарение на това че не спазваме тези правила ние сме 65 години изостанали, и на 12 декември 2012 година е свършека на света, така че ако ви се живее господа чужденци елате в България

• Автор

благодарение на това че не спазваме тези правила ние сме 65 години изостанали, и на 12 декември 2012 година е свършека на света, така че ако ви се живее господа чужденци елате в България

Бре повече от 65 сме назад,пък свършека е на 21 декември.

Бре повече от 65 сме назад,пък свършека е на 21 декември.

Ура ще живея 9 дена повече, а бе те не са баш 65години ама догодина ще е точно 67 години изоставането ..

Ура ще живея 9 дена повече, а бе те не са баш 65години ама догодина ще е точно 67 години изоставането ..

Досега колко свършека трябваше да има ама не се състояха.

(например, в петък стоях на прозореца и гледах силния вятър как разпиляваше боклука от една кофа, хората минаваха и отминаваха, докато боклуците се въртяха около тях, как пък никой не се сети да затвори тъпия капак на кофата, минаваш и отминаваш...

Но и ти не слезе да затвориш кофата.И аз и ти сме същите.Знаем си проблемите ама само разсъждаваме.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.