Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

България е най-тъжното място на света

Featured Replies

преди 16 минути, Michigan111 написа:

И с какво е различен Александър Йорданов ? Беше ли председател на народното събрание? Беше. 

Можеше ли да внесе законопроекта за отваряне на досиетата ?  Можеше. 

Внесе ли го? Не го внесе.  Защо не го внесе?  Защото такива са били нарежданията. 

Този за теб е Антикомунист и демократ ли? За мен не е. 

Кажи го на Мирчо.

• Отговори 2,5k
  • Прегледи 164,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• А осъзнавате ли, глупоста на тази тема? И особено на заглавието? Сами си вкарваме такива определения - най-тъжно място, най-лошо място. Явно обичаме, да се правим на жерви и да се саможаляваме. Нито с

• Уфф, от доста време следя темата, макар и да не бях писал до снощи в нея. Та ти не щеш и не щеш да вденеш какво ти се пише от сума ти хора тук и това си е. Мразили са те и сигурно и още те мразят чак

• Страната на излишните хора Дори в Индия и Китай, държавите с най-многолюдно население на земята, няма излишни хора! В България обаче има! Те са: -         Българите! – В собствената си държава те са п

Публикувани изображения

преди 12 часа, Michigan111 написа:

Никога не е късно за лустрация,  но има един проблем - няма кой да я направи.

Има и още един - че стрелят на месо.

преди 5 минути, insec написа:

Има и още един - че стрелят на месо.

Минаха времената на стреляне на месо.  Сега стрелят от медиите. И от тази гледна точка народа е толкова отстрелян,  че да бъде наречен "народ" е последното нещо, което заслужава.  

преди 3 минути, Michigan111 написа:

Минаха времената на стреляне на месо. 

О - инициира ли се лустрация, то ще има. Ти, ако си мислиш, че тежки милионери и даже милиардери е възможно да бъдат отстранени просто ей така, то не се засягай, ала си опасно наивен. Тука мафиотските структури са вече толкова развити и мащабни, че държавата наистина е тяхна - в момента сме нещо много подобно на ескобарова Колумбия.

преди 1 минута, insec написа:

Ти, ако си мислиш, че тежки милионери и даже милиардери е възможно да бъдат отстранени просто ей така, то не се засягай, ала си опасно наивен. 

Съвсем даже съм много далеч от тази мисъл.  Но за да се стигне до там трябва народа да се събуди,  а това няма как да стане.  Та, няма да се наложи,  това ми е мисълта. 

преди 8 минути, insec написа:

О - инициира ли се лустрация, то ще има. Ти, ако си мислиш, че тежки милионери и даже милиардери е възможно да бъдат отстранени просто ей така, то не се засягай, ала си опасно наивен. Тука мафиотските структури са вече толкова развити и мащабни, че държавата наистина е тяхна - в момента сме нещо много подобно на ескобарова Колумбия.

Глупости .

КАкъв е проблема ? - в списъка си с катончетата и досиетата - не, нема да те разстрелват. Просто нямаш право да се кандидатираш и да те избират в политиката и управлението по места.

Живей си , работи си , просперирай - няма проблем. Но не участвай в управлението на държавата.

Простичко е нали ? АМа не щете... щото кокала и парите са във властта . Лесно и без труд.

Проблема е , че тези в парламента не са шефовете.  Т.нар преход създаде много милионери, вероятно и милиардери не малко и при една лустрация ще лъснат,  а кокала няма да го пуснат лесно. 

Иначе и само изключване от обществено политическия живот ще е достатъчно да даде тласък на държавата, но те вероятно и това няма позволят. 

Аз за това в няколко теми казах, че всъщност оправия не виждам към тоя момент и единствената опция минава през мисловен ренесанс на народа,  но четейки коментарите на част от потребителите по скоро ще го отложим за след 200-300 години. 

преди 2 минути, miro20 написа:

КАкъв е проблема ?

Проблема е този, че ще ти почукат на вратата едни типове, дето вратовете им по- дебели от кръста ти - а ти си сам самичък, какво ще ми инициираш, че не ми е ясно? Кой си ти - едно същество, което с един куршум пътува към небитието. За това Michigan е прав - аз не го разбрах правилно отначало - като казва, че без народ, без маса, няма как да стане. Като не - айде давай, кандитатирай се, ще гласуваме за теб и направи лустрация, аз лично ще ти кажа няколко имена от армията, ГДБОП и ДАНС, за които съм стопроцентово сигурен, че са с досиета.  Обаче не очаквай от мен да се вживявам, като герой от 300 - туй по филмите, само по филмите.

преди 2 минути, Michigan111 написа:

... и единствената опция минава през мисловен ренесанс на народа....

Тъй го виждам и аз, ала уви не виждам мегдан да оспоря останалото, което написа - то да е само до този форум и тукашните потребители бял кахър, даже и кахър не е, ала виждам какво е навсякъде около мен. Един доста ярък пример - рода имам от Белене; знаеш ли, че едно над 60-70% от беленчани отричат да е имало концлагер. Е как да стане братче .....

преди 9 минути, insec написа:

За това Michigan е прав - аз не го разбрах правилно отначало - като казва, че без народ, без маса, няма как да стане. Като не - айде давай, кандитатирай се, ще гласуваме за теб и направи лустрация,

И как да стане ? Тук ме заливат с кофите помия , само и единствено защото съм прав и оборвам 1001 фейкове и пропаганда за овце, ти ми говориш - върви се кандидатирай.

Е как да стане ?  Не, няма да ми почукат мутри . Просто ще има 99%  беззъби пропагандни хейтъри които както тук ще ме плюят . Докато няма единен консенсус в обществото за тази пуста лустрация, оправия няма да има. Който и "месия" да слезе, няма как да стане :)

Този "единен консенсус" не означава единствено и само по тема лустрация. Ако 99% от хората одобряват и РАЗБИРАТ това, ще има консенсус по много други въпроси.

Които други държави от нашия злощастен фалирал соц блок, отдавна са постигнали .

Уви... у нас обаче си имаме Бузлуджа... Тъжна работа...

Което е и темата.

Да се смее ли да плаче ли човек :

https://pogled.info/bulgarski/buzludzhanski-amplitudi-kultove-i-rituali-snimki-i-video.107084?fbclid=IwAR3T--y4lHM5SAqWkr2fjODtcJnm4lzC4zydlSwDmE5ZZnEtnNi9eysIJ7Y

Наистина разбирам ББ Тиквоча който просто каза... - Нека се приберат хората по живо по здраво .. че жега, а те възрастни .. д ане стане някоя беля...

Най точен коментар в десетката !

Редактирано от miro20 (преглед на промените)

преди 5 минути, insec написа:

Един доста ярък пример - рода имам от Белене; знаеш ли, че едно над 60-70% от беленчани отричат да е имало концлагер. Е как да стане братче .....

Мога да ти кажа как тези 60-70% могат лесно да станат 90, просто им обещават Почваме аеца,  ще станете добре. .... за около 800 дни примерно,  и не само концлагера ще отрекат,  ами и ще потвърдят че е било почивна станция, българите сме си продажен народ. .. тъжно,  но истина. 

Един българин - юнак

Двама - чета

Трима - чета с предател 

И кога ще свалим олигарсите - като цъфнат налъмите.  

току-що, miro20 написа:

Който и "месия" да слезе, няма как да стане.

Именно - самата идея, че 'някой да ни оправи" или "кой да изберем да ни оправи" е сбъркана поначало, това е погрешно мислене, много соц. мислене. Дай да изберем, пък после шапка на тояга - не става така, трябва брутален, масивен, по- инатав от магаре обществен натиск. Е например наблюдавах колегите от Франция - няма значение коя сфера - и там си имат проблеми, обаче две години, казвам ти две години тези хора не спряха да протестират, да стачкуват, митинги да правят. Две години ей - пък те и французите, както си имат традиция в това отношение, да видиш какви циркове правят, едни полу- татрални постановки разиграваха, как погребват сектора, вървят с погребален марш, оркестър свири,  а бе чудо. Но две години назад не дадоха - в крайна сметка нямаше къде да идат господата политици и им изпълниха не някои, а направо всички искания. А тука какво - стане нещо, излезем има/ няма двеста човека, повикаме, покрякаме ден- два и айде, който от къде е. Добре, че по този начин, някое бомбе ще се притесни нещо.

преди 6 минути, miro20 написа:

Този "единен консенсус" не означава единствено и само по тема лустрация. Ако 99% от хората одобряват и РАЗБИРАТ това, ще има консенсус по много други въпроси.

Няма как да стане и това,  разбери бе, през мислене минава това.  45 години са ги учили че мисленето е опасно,  напомням един донос на агент Димитър - колегата му е неблагонадежден,  защото има склонност да разсъждава.  Докладвали са ги за мислене,  как да мислят,  няма го този процес , чакаш следващото поколение 

преди 2 минути, Michigan111 написа:

... просто им обещават Почваме аеца....

а с този трик как ги подмятат, чак не ми се разказва - хем смешно, хем тъжно. Брой, че направо уцели в центъра на десятката - то не лапни шарани, ами и аз не знам как да се изразя .... на бебе беберона по- трудно ще свия. Още дядо ми, като са почнали строежа, той е работил там и на всички им е казвал: бе нема да видите аец бре заплеси такива. Що подигравки и присмех е отнесъл, ама на - де го тоз АЕЦ, дядо ми остаря и си замина, АЕЦ нанайчиц ... и въпреки всичко пак си вярват, точно както го каза: ако искаш гласове от Белене, само им обещай АЕЦ- а.

току-що, insec написа:

Именно - самата идея, че 'някой да ни оправи" или "кой да изберем да ни оправи" е сбъркана поначало, това е погрешно мислене, много соц. мислене. 

Робско мислене е,  да чакаме някой по добър господар да ни оправи 

току-що, insec написа:

Що подигравки и присмех е отнесъл, ама на - де го тоз АЕЦ, 

Ми подигравките обикновено ги отнасят тези дето казват истината, иронията на българските културни особености. 

преди 50 минути, insec написа:

Именно - самата идея, че 'някой да ни оправи" или "кой да изберем да ни оправи" е сбъркана поначало, това е погрешно мислене, много соц. мислене.

После някои ми се сърдят че казвам че винаги избираме по малкото зло . Ами точно така ще е винаги. Месии и  идеални вождове няма  и няма никога да има. Оделно че не трябва никога да издигаме политици в такъв образ.

Ама овцата си е овца...

преди 51 минути, insec написа:

Но две години назад не дадоха - в крайна сметка нямаше къде да идат господата политици и им изпълниха не някои, а направо всички искания. А тука какво - стане нещо, излезем има/ няма двеста човека, повикаме, покрякаме ден- два и айде, който от къде е

Разликата със скандалите у нас е  че няма реална аргументация на тези искания.

Всичко се оказва или засилени протестиращи то фейкнюз , или такива които са изкуствено стимулирани . И фалша бързо лъсва.

Визирам например дискусиите за ИК и популярната напоследък  "семейната доктрина" . Дето няма такава, но вече се протестира срещу нея :) 

А какво да кажем за нагнетяваните фейкове за "загробвани живи свине" ??  Що възмутени граждани , що реакции и революции  във социалните мрежи.. върху една или няколко фейк снимки правени с фотошоп ...

Със всяка една тема е така.. Дори комарите се спекулира че е диверсия на някои западни служби :) 

преди 51 минути, insec написа:

той е работил там и на всички им е казвал: бе нема да видите аец бре заплеси такива.

Не е нужно да си кой знае какъв експерт , за да се видят реалните параметри на проекта. И че е напълно неизгоден и нереалистичен.

Пропагандата обаче е друго нещо . Затова и разума е обект на присмех . Нищо ново.

преди 44 минути, miro20 написа:

Разликата със скандалите у нас е  че няма реална аргументация на тези искания.

Близо си, но не е само до аргументацията - многократно колеги сме обяснявали кое, как и що, обаче:

Проблем първи: всичките началници из профсъюзите са бели коси- червени престилки и нямат избутване, щото са гъстаци с началници из министерствата. Вече едвам одат и дишат на батерии, но винаги са там, най- отпред и най- първи. Прочее последния път някои от тях избягаха, щото още малко им трябваше и тълпата ги бе ошамарила. Аман от тях - бил си тръгнал комунизма, били дошли демократите, кой, кога, къде това, те ги съвсем същите комсомолци от софето, държат в ръцете си целия сектор.

Проблем втори: народа гладен, хвърли му къшей и то се лъже. Хората гледат сега, а тоз ми дава тука нещичко, чакай да си затрая/ подкрепя поне за момента, да направя аз работа, пък после ще видим. Е ще видим, ала това е порочен кръг, щото туй нещичко е нищичко и съответно никаква работа не правиш, само те правят на куче без стопанин. Туй е сметка от ден до пладне - после пак си в начален старт. И не стига, че гладен, ами и наивен, пък тез двете в комбинация е нещо страшно просто - лъжеш го, както си искаш.

преди 9 часа, miro20 написа:

Колко да ми е "любим" ? толкова колкото някои изказвания и възгледи съвпадат с моите.

Относно действията му /или бездействието/ докато е можел, това го е писал в книгите си :

https://news.bg/politics/aleksandar-yordanov-kam-deputatite-pishete-poveche.html

Аз не съм ги чел, така че ще се радвам и аз да науча от този който ги е чел :) 

За този ли А.Йорданов става въпрос?

http://glasove.com/categories/na-nov-glas/news/arhivite-govoryat-aleksandyr-jordanov-podpisal-s-osobeno-mnenie-za-nato

:wub:

Може и така да е подписал. Въпросният сатирик от бирената партия не дава негова гледна точка или обяснение :)

преди 40 минути, M.Николов написа:

Виж обаче тънко какво включва между редовете " Във Фейса влияние имат почтените хора, хората с чест и достойнство. ".

И айде пак примера с агент Димитър и неговите 100 000 последователи във фб.  Мислейки си, че досието му е унищожено категорично отричаше и наричаше клеветници тези, които твърдяха че е бил агент.  Дори май щеше да съди един.  И после като му излезнаха доносите рязко забрави,  че щеше да води дело.  А човек, който така агресивно отрича нещо, което после се оказва истина,  какъв е според теб? Според мен е лъжец.  Почтен човек, с чест и достойнство?  Всичко друго, не и това.  Но не е и само Кеворк,  много са.  Но за мен Тази статия е точно тип "оставете ги тея шматки,  има почтени хора,  журналисти,  като Кеворк,  четете тях".

От интервюто - Тези, които са лежали по затворите и лагерите, техните наследници, наследниците на безследно изчезналите след 9 септември са по-благородни, отколкото бившите комунисти, станали антикомунисти. Тези да не се правят на жертви

------------

Нали това ви го пея от сума време,  че цялата ни демокрация е проведена от такива и там е същността на проблема.  Защото от комунист,  който говори за демократични ценности не можеш да очакваш да бъде коректен нито морално,  още по малко политически.  Ако наистина беше с такова мислене нямаше да е с партийна книжка,  дори партийната книжка да е била с цел облаги. 

За това тезата "оставете го 9 ти септември" не я подкрепям,  защото тази дата доведе режима,  който създаде тези двуличници които съсипват и днес. 

не съм наивен да вярвам,  че ако го нямаше 9ти септември нямаше да има двуличници,  пак щеше да си ги има вероятно, както винаги ги е имало,  просто червените такива са актуални днес,  с цялото им безочие и наглост. 

Иначе съм ЗА национално помирение,  но докато не се освободим от агентите узурпирали всички аспекти на социално икономическата сфера това няма как да стане,  те очевидно не го искат.

преди 57 минути, M.Николов написа:

Помирение разбира се но не и при положение че давания ни за пример "цар" така както призоваваше всички да работим за България нагуши гушката повече от пеликан и се оказа че е работил главно за себе си. Същото се случи и с "другарите" които ни увещаваха как трябва да работим за изграждането на социализма а всъщност изобилието от блага отиде изцяло при тях. Така че не вярвам на статия даваща такива "положителни " примери.

току-що, lsmurf написа:

Същото се случи и с "другарите" които ни увещаваха как трябва да работим за изграждането на социализма а всъщност изобилието от блага отиде изцяло при тях. 

И скоро един даже се оплака, че българите работели малко и трябвало повече да работят. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.