Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

• Автор

А, дано се осъзнаят вече ...

Иначе, аз сготвих солен кекс за вечеря.

500гр. брашно

1пак. бакпулвер

1с.л. сол

2яйца

1/2кофичка к. мл.

200мл. олио

200мл. пр. мляко

250гр. сирене

Запачваме по следния ред - пресямаме брашното, солта, бакпулвера, яйцата, дваат видя мляко, олиото - разбърквамедобре.

Добявяме сиренето, леко размесваме и изсипваме в падмазана тавичка.

Пече се като кекс на 200/220 градуса около 45 мин. .

С всичко и за всичко отива:

Публикувано изображение

*** количеството на продуктите е "около" всичко на око слагах.

Консистенцията на тестото трябва да е малко преди да е готово за месене на ръка.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

:D ето една лесна рецепта и от мен :)

продуктите са:

Месо на кълцано няма значение какво пробвал съм го с пилешко и с свинско ;)

някакъв микс от зеленчуци по магазините гъмжи от такива :D

и готварска сметана post-222182-0-15733500-1332022772_thumb. малко сол и черен пипер

bon appétit :)

да знайте че мързела е измислил чугунените тенджурляци

:idea:

картофи, пилешко филе, гъби, пресен лук, пресен чесън, малко краве масло, зехтин + тинтириминтири подправки

бе мирише вкусно пък и ангорката стои на пост - та ще се яде

още веднъж благодарности на Еми за идеята

:wors:

да знайте че мързела е измислил чугунените тенджурляци

...ти ако знаеш моя мързел какви чудеса твори, само да ми дадат малко власт...Последния път като купувах салфетки, търсех сгънати, за да избегна поне тази дейност.... :D

Вчера срещам кварталните бабишкери, съюзени, в колона по две - тръгнали за коприва.На въпроса ми "Вече има ли?" най-отраканата ми отговаря "Ако не дойдеш с нас няма как да разбереш!"...Срам не срам (предвид ЕГН-то ми) се подредих и аз в колоната...Да ви кажа, че се прибрах с мускулна треска и една торбичка коприва...Чорбицата ми къкри в момента а аз доволно преглъщам....

• Автор

Хайде готова съм и аз с вечерята, за естеството на която другаря Трих е виновен и моята пуФтенливос:

Публикувано изображение

Когато на мама и е мързеливо или много изморено менюто е винаги печено пиле! :turkey5:

Понеже и на нашата мама (аз :shy11: ) и е мързеливо, днес ще ядем каквото нашият татко купи от китайския ресторант :D

Когато на мама и е мързеливо или много изморено менюто е винаги печено пиле! :turkey5:

аз мислех да забъркам пилешка манджичка че да има и за утре ама народа каза че иска печено пиле

е, оставих фенера и го сварих да направя утре супичка

Диндириноо, да ти имам датата на фотото :lol6: Настрой я тая пущина :D

Сещам се от време на време, ама Иво все я разбъзиква, много ми е изнервящо...да видиш часовникът на джисиема ми, колко показва....

е късно мярнах гювеча на Динди ъф карай -

картофите заминаха да се варят за кюфтета -

като изстинат ги намачквам с ръка, не ги пресовам, и добавям пресен лук, сирене, яйце (1 брой = 30 стинки от Фантастико, размер М), черен пипер и чубрица

може да добавите и малко подправка за картофи също така

:P

за финал спрятаме една зелена салата с маслини

:salad:

негърче-лесно, бързо и вкусно...

ставаш все по-добра :*

p.s. ей, някой ако ми беше казал, че ще дойде време, когато замязаш на жена - щях да си умра от смях.Добре, че не го сторих, защото с удоволствие разбирам колко не съм бил прав :)

Надве-натри врътнах олади. Няма да ви казвам с колко бройки водя останалите два субекта, но има неща, на които не мога да устоя...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Здравейте! Мисля да направя "тестов" козунак, като за целта ще Ви помоля да споделите изпитана рецепта, понеже за втори път ще се опитам да направя, след първи неуспешен опит...

Естествено, ще съкратя количеството, понеже ще е "бета" версия.;-)

Мисля да използвам някои от следните рецепти

http://gotvarstvo.ge...kozunak_recepti

http://www.zadoma.co...O&RECIPE_ID=143

http://www.kulinarno...d-with-raisins/

Коя ще ми препоръчате?

P.S. Като гледам горните две рецепти са май козунак по бързата процедура. Аз знам, че за хубав козунак се изисква време, а в първите две рецепти се споменава за около час, час и малко, което ме навежда на мисълта, че третата е най-автентична?

Благодаря!

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

• Автор

Препоръчвам ти и още нещо. Тукашната майсторка на козунаците и козуначените рула, другарката Емчи :

emmi Кулинарни уроци. Чаптер фор. Козунаци

Има какво да се научи, обяснено е подробно и разбираемо с нагледен картинков материал. :D

Още повече и другарката Ем е тук, не отказва консултации по всяко време...

съответно срещу скромно заплащане разбира се, пък било то и в натура ;)

Публикувано изображение

Препоръчвам ти и още нещо. Тукашната майсторка на козунаците и козуначените рула, другарката Емчи :

Има какво да се научи, обяснено е подробно и разбираемо с нагледен картинков материал. :D

в червеничко, Виле, в червеничко трябваше. Не в сивичко :D

между другото, плънката с орехи, варени в прясно мляко, захар и канела е абсолютно убийствена!

• Автор

в червеничко, Виле, в червеничко трябваше. Не в сивичко :D

между другото, плънката с орехи, варени в прясно мляко, захар и канела е абсолютно убийствена!

сивичкото заради дянков бре, нема плащаме данъци за всичко я ?! ;)

сивичкото заради дянков бре, нема плащаме данъци за всичко я ?! ;)

аааааааааа, вдянах :D

Благодаря, ще пробвам!;-)

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

• Популярна публикация

Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица.

Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече заради плънката.

Публикувано изображение

Ето и резултата от Козунака.

Естествено, като за първи успешен опит няма вид, но за това пък е вкусен. Следващи път ще си взема специална форма за козунак и ще се опитам да оплета по-добре плитките. Не се сетих да го изпека във формата за кекс, но нищо.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

P.S. Снимките са правени с телефон, така че се извинявам за лошото качество.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.