Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

• Автор

и това ако не е Златното Петле ;)Публикувано изображение

Ахаммм :hush: само Златното Магаре го води в класацията, обаче те са още в различни категории :cheers:;)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Абе каква либоф, мойта утре е на изпит и по цял ден учи, умори ме от глад... Принуда, ко да прая, трябва да готвя, ако искам да ям... :(

Ахаммм :hush: само Златното Магаре го води в класацията, обаче те са още в различни категории :cheers:;)

е, да

то, Магарето е задомено успешно :D

Абе каква либоф, мойта утре е на изпит и по цял ден учи, умори ме от глад... Принуда, ко да прая, трябва да готвя, ако искам да ям... :(

ааааааааааа, викаш, Мурджо те е подгонил :D

• Автор

Така де, така ... пак така де ... ние к`во друго сме казали :super: то трябва и да се яде все пак . :P

понякога де ...

Рецептата я откраднах от един турски сайт! Обикновенно пиле с ориз приготвено в три варианта: ориз със булгур (1:1), ориз със кус кус (1:1) и ориз със фиде (1:1). Аз направих с фидето:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И понеже ми се стори малко посно, опържих и кюфтенца:

Публикувано изображение

• Автор

Рецептата я откраднах от един турски сайт! Обикновенно пиле с ориз приготвено в три варианта: ориз със булгур (1:1), ориз със кус кус (1:1) и ориз със фиде (1:1). Аз направих с фидето:

................

И понеже ми се стори малко посно, опържих и кюфтенца:

.............

За кюфтенцатя ясно, одобрявам отвсЕкъде, обаче веднага да напишеш рецептата, че въобще не ми се мисли, гадае де .

Изгрежда почти съвършенно така да знаеш :*

Месото е по избор, сварено или пържено (пак по избор), накълцато на ситно и наредено на дъното на кръгла или квадратна форма (аз се сетих да използвам кексовата - но специално за таз рецепта ще си купя сърцевидната)...В оригиналната рецепта всичко е подредено в йенска кръгла купа и като го обърнеш се получава нещо като топка... Ориза го задуших на тиган - 1 чаена чаша ориз със 1 чаена чаша фиде - добавяш бульона от месото (ако си го варила) и оставяш да се надуе....После пълниш формата си....Обръщаш и поръсваш с чер пипер.... Мойте много го харесаха, че така не се разкаша както когато го печеш на фурна..... п.п.Ако има грешки не вдявай, че още спя :( ....и много трудно станах..... :( п.п.2 Другия път ще го направя с булгур и ориз и вместо месо ще бъде с гъби! :tongue2:

• Автор

Сега загрях най-после, това ще да е разновидност на прочутия източен "пилаф" предполагам . Определено ще го пробвам. Благодаря ти ! :*

разновидност на прочутия източен "пилаф" предполагам .

...вах, вах, точно пилаф се наричаше, ама се чудех дали ще ме разбереш и дали това нещо се превежда....

Дай цунка! :*

...вах, вах, точно пилаф се наричаше, ама се чудех дали ще ме разбереш и дали това нещо се превежда....

абе, ей! Че пилаф винаги си е пилаф :D :D :D

абе, ей! Че пилаф винаги си е пилаф :D :D :D

.....ох, мислех, че е турска дума....Тука наоколо никой не е чувал за пилаф....Или се правят....

.....ох, мислех, че е турска дума....Тука наоколо никой не е чувал за пилаф....Или се правят....

превземат се :D

Чорба , чеверме, чай .. и така нататък са също турски, но се се разбират , не виждам защо си се притеснила :D ( за пилаф не съм много сигурен, четох че е май от персийски , през турски )

П.С Снимките накараха корема ми да къркори в момента, много си лоша :tongue2:

П.С Снимките накараха корема ми да къркори в момента, много си лоша :tongue2:

Ти ако знаеш за таз вечер кво стъкмявам - ей, сега зпрятам ръкави....Само ще ти подшушна, че чакам патешкото да се размрази....
  • Автор

Загрях, когато прочетох , че се прови на топка. Накога преди стотина години, си донесох от Гърция специална пвс форма с чиния отдолу, в която се изипва ориза, за да се оформи и се обръща после. Имаше форма на топка, но с едни като на кексовата лимби отстрани.

Вече не зная къде се погуби това нещо, за съжаление. :ph34r:

Ти ако знаеш за таз вечер кво стъкмявам - ей, сега зпрятам ръкави....Само ще ти подшушна, че чакам патешкото да се размрази....

Ти наиш ли каква си подкокуросвачка, а? Хладилникът ми е чисто празен , а "мол"а ми е на поне хиляда метра от нас. :ph34r:

Нови мъчения, ясно :D .. като хапна ще погледна, за да няма къркорения ..

32 стотинки яйцето баси баси и пак баси

сърцето ме заболя като ги чупех, общо 16 броя за прословутите ми яйца по панагюрски

Е черерупките стават за избелващ лосион хъхъ

:D

• Автор

Яйцата им разрешавам и по 3,50лв. да ги направят за брой, сладкиши почти не ядем, а от както ми извадиха жлъчката и не ми понасят всякакви яйчени ястия и зеленчуци. Също и пилешкото не ни вълнува, може по 20лв. да стане все ми е тая, все на месец, два ще си купим един пильок да си го изпечем. Зеленчуците също не са ни проблем, количеството което ни е нужно мога и сама да го произведа. Млечните продукти - ами и тях можем да си ги приготвим, винаги може да се намери крава от която да купим мляко. Агнешко обичаме, ама по няколко пъти годишно наистина ни се дояжда, та и то не е проблем. Виж с месните продукти, в частност свинските такива няма да се разберем. Това де що е свинско месо - бон филе, карета, котлети, висменка и ребърца, също и телешките бон филе и стекове, задължително трабва да са на прилична цена! Целогодишно и по всяко време можем да се нахраним със свинско и телешко месо, разнообразяваме с начина на приготвяне. :)

32 стотинки яйцето баси баси и пак баси

:D

Къде ги намери толкова евтино? :ohmy:

Аз вчера купих по 39 стотинки...

А днес ще готвя кисело зеле с ориз :D

А днес ще готвя кисело зеле с ориз :D

Има още от салатата на Петела, иначе беше вариант :rolleyes:

И вместо сирене, в рецептата за милинки на Емиту сложих кайма, гъби, чушки, моркови, кисели краставички, доматен сос и топено сирене и стана на скрита пица :D

Публикувано изображение

И да, не ме кефи пълнозърнесто брашно, мисля че ми беше първото и последното му купуване.

Редактирано от diadia (преглед на промените)

лучено хлебче:

Абе, момиче :* спри се....Ти ни удари една брадва по всички параграфи! :*

Браво!!! :yanim:

п.п. В момента гледам Йоли и се кефя на стъклената и тенджерка и розовите ножове! Направи страхотно телешко ноктюрно...Ще ви го демонстрирам!

Абе, момиче :* спри се....Ти ни удари една брадва по всички параграфи! :*

Браво!!! :yanim:

п.п. В момента гледам Йоли и се кефя на стъклената и тенджерка и розовите ножове! Направи страхотно телешко ноктюрно...Ще ви го демонстрирам!

Истината е, че имам какво да правя, ама си намирам други (извънкласни) занимания :shy11: Пък и вкусно, опитах вече преди да си дойде моя :D

Пък и скоро ми свършва царството и те така :*

милинките станаха абсолютно разкошни :)

Публикувано изображение

Къде ги намери толкова евтино? :ohmy:

Аз вчера купих по 39 стотинки...

Във Фантастико, сега са даже и по 30 стотинки, размер М

;)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.