Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Лазаня, ама без гъби. Са ше ям като сомалийско негърче.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Солена палачинкова торта:

Публикувано изображение

Помагах в правенето :ph34r:

• Автор

Публикувано изображение

Уау ... направоооо изглежда великолепно, предполагам, че и е толкова поне вкусно. Супер си !!!

Супер си !!!

Живот си живей Дийката - хич дан са оплаква.....

А да ни изброите пълнежа, че мога да различа моркови и натрошени яйца....

• Автор

Живот си живей Дийката - хич дан са оплаква.....

А да ни изброите пълнежа, че мога да различа моркови и натрошени яйца....

Бе къде ги видя тея мобркови, аз мернах - айцата, домат, кисела краставичка, сирене, кашкавал, лютеничка ...

алоууу Петльови, я бърже ставайте да ни дадете рецепката бабиното :D

P.S. и саламче имаааа ... :)

Благодаря ви, видни мои кулинарни учителки :* Рецептата е поДийчена разновидност на солената торта на известна столична сладкарница :ph34r: 10 палачинки гъсто сосче: извара, майонеза, кисело мляко (4,5%), чесън, сол, черен пипер палачинка, сосче, пушени кремвиршчета (нарязани като за гости от помощника ми Петел), кисели краставички палачинка, лютеница, сирене, топено тост-сирене палачинка, пушена майонеза, маслинки, кисели краставички палачинка, сосче, настъргани 2 бр твърдо сварени яйца палачинка, лютеничка и каквото ви хареса редувате по цветове продуктите до 8 палачинка включително, слагате 9-тата, а 10-тата палачинка разрязвате на 4 ленти и забулвате страничните крайчета на тортичката заливате с останалия ви сос (ако прецените, че няма да ви стигне за финал, го поразреждате с малко вода), измазвате тортата и настъргвате кашкавал оставяте го в хладилник за поне 2 часа и следва голямото плюскане :shy11: След днешната кулинарна авантюра следва извода, имам нужда от по-голям тиган :D

Браво на вас, страхотийка е

:yanim:

ама и в яденето си помагал ъхъ

• Автор

Операция куФня приключи:

пиле с картофки-яхниика

пиле ориз-тава

крем карамел

иии леб :)

/това заради утрешния парзник/

Публикувано изображение

Вилееееее, ти си виновна :* , знаеш ли как ми се дояде домашна питка, тестото ми е омесено, като я изпека ще я изтипосам до твоята...

А сега правя винен кебап - в момента запържвам месото:

Публикувано изображение

Вили веднага да даде рецептата :ph34r:

Операция куФня приключи:

пиле с картофки-яхниика

пиле ориз-тава

крем карамел

иии леб :)

/това заради утрешния парзник/

Вилееееее, ти си виновна :* , знаеш ли как ми се дояде домашна питка, тестото ми е омесено, като я изпека ще я изтипосам до твоята...

аз утре ще направя една вита питка - това ми беше коза като се самопоканвах на гоститу за утре :shy11:

а за днес - чушки бюрек

че са размразени стана вече два дни

плюс една картофена яхнийка за всеки случай

да не би да се гътнем от глад случайно

Ето моя домашен хляб - в последния момент ме домързя да го накъсам на топки и го опекох като погача...Малееее, как ухае, пък ква коричка....

Публикувано изображение

Сега съм се разположила пред компа с един тлъст резен хляб и едно суджуче :tease: и да ви кажа Публикувано изображение аз май няма да вечерям (тиху, тиху, да не чуят мойте :lol6: )

Публикувано изображение

Ето моя домашен хляб - в последния момент ме домързя да го накъсам на топки и го опекох като погача...Малееее, как ухае, пък ква коричка....

Сега съм се разположила пред компа с един тлъст резен хляб и едно суджуче :tease: и да ви кажа Публикувано изображение аз май няма да вечерям (тиху, тиху, да не чуят мойте )

мъкааааааааа, мъкаааааааааа.................. само на хляб и суджук.............

:lol6:

мъкааааааааа, мъкаааааааааа.................. само на хляб и суджук.............

...тиху, тиху, знаеш ли как ме боли корема в момента :( .Първите три залъка ги погълнах още в движение, не остисках дорде стигна до масата...Довечера пак ще се надувам на масата.... :hush:

Бели, веднага давай рИцептата, че тука текат лиги, страшна работа... :ph34r:

Аз се научих да меся тук във форума и правя винаги само един вид тесто за всичко - рецептата е на Емито и я вадя от нейния блог - тесто за милинки...Много съм задобряла...Ай, мятайте се - аз ще ви пратя едно суджуче....http://www.kaldata.com/forums/index.php?app=blog&module=display&section=blog&blogid=677&showentry=5402

Аз се научих да меся тук във форума и правя винаги само един вид тесто за всичко - рецептата е на Емито и я вадя от нейния блог - тесто за милинки...Много съм задобряла...Ай, мятайте се - аз ще ви пратя едно суджуче....http://www.kaldata.c...&showentry=5402

абе, и за питката е добра рецептата..................

• Автор

Вили веднага да даде рецептата :ph34r:

Никога не мога да подмина прошението на чиляка с любимия ми аватар ! :D

Рецептата и проста и лесна.

Най-обикновенно тесто с мая, може и готово от магазина.

Когато е постояло на топличко, го разточваме на една голяма кора. Поръсваме с брашно, смачкваме и пак разточваме на кора.

Намазваме я обилно с олио и поръсваме със сусам, след което я разрязваме на три правоъгълника.

Всеки от тях навиваме на руло и трите ги сплитаме на плитка, която осукваме в тавата.

Оставяме да почине, или да втаса малко.

Намазваме с разбит с няколко капки олио, желтък.

Поръсваме със сусам.

Поставяме в силно загрята фурна (най-силно) за около десетина минути и изключваме фурната за около 15/20мин.

Накрая пак включваме, за да се запече добре питката. Това е.

Това ми е най-новия и ефикасен начин за печене на ястия от тесто с мая. :)

Веднъж по нова година, когато сложих залчета да се пекат, реших, че фурната е много силна, та я изключих ........ ииии поради старческата деменция съответно забравих да включа.

Когато се сетих, след около 20мин. залчетата имаха нужда само от запичане горките. :D

А ха ха ха ха ха хааааа готово де.

Бягай до магазина за един килограм готово тесто и почвайте. :D

...тиху, тиху, знаеш ли как ме боли корема в момента :( .Първите три залъка ги погълнах още в движение, не остисках дорде стигна до масата...Довечера пак ще се надувам на масата.... :hush:

Белисимаааа знаеш ли каква си ти?! едно от най-любимите ми похапвания е полусуров суджук с филийки от пресен хляб.

Това мога да го ям с месеци.

а суджук нету :huh:

Рецептата и проста и лесна.

Най-обикновенно тесто с мая, може и готово от магазина.

Така, вадим рецептата на Емиту и почвам :ph34r:

Но малко сложно ми се види технологията, ше стане ясно к'ви ше ги забъркам :D :D :D

Айде, готова съм :D

Повече няма да ви чета, пък :tease: Заразявате :P

Публикувано изображение

• Автор

Айде, готова съм :D

Повече няма да ви чета, пък :tease: Заразявате :P

Публикувано изображение

УАУУУУУУУУУУУУУ ....... :yanim: :yanim: :yanim: :yanim: :yanim:

Вилеееее, Вилеееееее, Господ здраве да ти дава - виж колко народ се вързахме на тема питки....И снощи на масата те споменаха с много добри благопожелания..... :* Дийке :* , звех да се опасявам, че и ти ще попаднеш в Топ10 на кулинарните готвачи на Форума и ще изместиш моя милост от челната петица..... :lol6: :lol6: :lol6:

Вилеееее, Вилеееееее, Господ здраве да ти дава - виж колко народ се вързахме на тема питки....И снощи на масата те споменаха с много добри благопожелания.....

Дийке :* , звех да се опасявам, че и ти ще попаднеш в Топ10 на кулинарните готвачи на Форума и ще изместиш моя милост от челната петица..... :lol6: :lol6: :lol6:

ееееее, шъ даваме път на младите :)

Дийка задобрява определено :*

Бели, нема се пуашиш :D Аз едни мекици не моа направя, ше те измествам друг път :rolleyes: Мерси, сладурки :*

Бели, нема се пуашиш :D Аз едни мекици не моа направя, ше те измествам друг път :rolleyes:

Мерси, сладурки :*

искам да ти кажа че точно с това тесто /за милинките/ стават РАЗКОШНИ мекици :)

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.