Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Пилешка яхния - снимка нямам, всички знаете как изглежда яхнийката :D

+ френски макарони, отново :D

Станаха пак, само че поличките им се получиха малко по-големи, ми се струва. ПлюсТ това установих, че за моята фурна 15 минути печене са твърде много и леко потъмняват. Следващият път :D ще пека 7-8 минути, тъй като втората тава макарони пекох за 11 минути и пак леко са прескочили.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Две изречения написах и 20 грешки допуснах :)

Редактирано от fedora (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Пилешка яхния - снимка нямам, всички знаете как изглежда яхниката :)

+ френски макарони, отново :D

Станаха пак, само че поличките им станаха малко по-големи ми се струва. Плюст това установих, че за моята фурна 15 минути печене са твърде много и леко потъмняват. Следващият път :D ще пека 7-8 минути, тъй като втората тава макарони пекох за 11 минути и пак леко са прескочили.

Инчик, побърка се с тия френски макарони :D На мен все прекрасни ми изглеждат :D

Инчик, побърка се с тия френски макарони :D На мен все прекрасни ми изглеждат :)

Аз съм лек случай, ти погледни другите блогърки какво правят :P

Сори, ама тука има, тука няма - това в момента се случва с моя интернет.

Аз съм лек случай, ти погледни другите блогърки какво правят :)

Сори, ама тука има, тука няма - това в момента се случва с моя интернет.

успокоявай се ти, успокоявай се :D:P:D

Е това розовото ми разплака душата направо

успокоявай се ти, успокоявай се :D :D :D

Нали?! :hush:

Е това розовото ми разплака душата направо

Е, не съм целяла разплакване :D . Искаше ми се да е по-бледо розово, ама май люснах повече боя и станаха по-наситени.

Страхотно са се получили :) Само веднъж съм правила такива, и ги бях оцветила в жълто и зелено. Не знам какъв е вкуса на тези розовки изкушения, но искам да ги опитам :) Аз бях сложила и ситно смлени, белени бадеми.

Браво Федорка :yanim:

Не са перфектни, но съм начинаеща. И аз се чудех какъв точно цвят да избера - купих си няколко от сухите, защото с течните прочетох, че може да не се получат макароните. Чуденето ми приключи, когато онзи ден се нахаках в един съвсем прясно открит магазин за сладкарски пособия на Неофит Рилски 58 (ако се не лъжа за номера) - Aromas House и сред многото есенции видях ягодова. Та тези са с ягодов мирис, но не в черупките, а в крема. Също така сложих и 2-3 чаени лъжички сладко от горски ягоди (копривщенски) - малко, защото самите черупки са доста сладки.

Да, със смлени бланширани бадеми са. Ако някой реши да ги направи, да ви кажа - не се набутвайте да си купувате готово бадемово брашно, а си купете бланширани бадеми - може да не са на люспи, а да са нарязани, тъй като те са по-евтини. Преди няколко седмици купих няколко пакетчета по 100 грама, на цена под 2 лв. За една доза са необходими 110 грама. Смилат се с блендер с няколко супени лъжици пудра захар. Това го казвам, защото за макароните, които правих за именния ден на половинката, купих готово бадемово брашно - 100 грама за 4,90 лв., при това бадемите бяха малко по-едро смлени, отколкото бихте могли с блендер.

Благодаря, Лин :)

Хайде още едно нещо да ви покажа с новата си форма. Завърших го преди малко и снимките са на лампа.

Вчера бе първият ми опит и имаше летеж към кофата, защото с мъка успях да извадя блатовете от формите, а накрая и това, което успях да сглобя, можете ли да познаете какво му се случи?! Изтървах го на пода - крем и трохи по плочки, по шкафове, по дънки - грозна картинка ;)

Но... аз съм упорита и днес старата песен подхванах на нов глас. Коригирах си грешките и воала:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е шоколадова торта с кафе и сметанов крем със сладко от горски ягоди.

За закуска ето това:

Публикувано изображение

Ето и рецептата.Много е вкусно.

за пълнежа:

250 г кълцано свинско месо без мазнина

150 г праз нарязан на ситно

сол, смлян черен пипер

2-3 с.л. зехтин

30 г кашкавал

За пърленките:

250 г пълнозърнесто брашно (+20-ина за доомесване)

1 ч.л. сол

1 яйце

1 с.л. зехтин

150 г кисело мляко

1 с.л. сода за хляб

масло за подмазване на тигана и намазване на пърленките.

сухи подправки по избор за поръсването им.

Запържвам в мазнината месото и праза до омекването им. Посолявам, добавям черния пипер и разбърквам. Оставям настрана да изстинат, след което рендосвам на едро отгоре кашкавала. Разбърквам добре.Погасявам содата в млякото и от всички продукти замесвам тесто. Разделям го на 12 топчета и го оставям за окло 10-ина мин да си почине. Върху набрашнен плот разточвам всяко топче на кръг с диаметър окло 20 см и дебелина около 1,5 – 2 мм. Слагам плънка в единия край, като я разстилам на по- голяма площ. Прихлупвам с другата част. Притискам с длан отгоре, за да се слегне и стане на плоска питка. Печа в подмазан с масло тефлонов тиган (може и на сач) от двете страни. След изпичането, докато са топли ,отново ги намазвам с масло от двете страни. Поръсвам с ронена чубрица, сминдух.

От сайта mama-gotvi.org.Благодаря на авторката за рецептата

Те таквоз измислено ама много вкусно излезе -

шницели от кайма, картофи и шопско сирене

и една зелена

:)

Макаронки с черен сусам :( , но без кантарче и дори без престояли поне 24 часа белтъци!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Макаронки с черен сусам :) , но без кантарче и дори без престояли поне 24 часа белтъци!

Инчик, тези изглеждат най-красиви от всичките. Не знам дали са и най-вкусни обаче са приказни :(

Инчик, тези изглеждат най-красиви от всичките. Не знам дали са и най-вкусни обаче са приказни :)

Благодаря, Еми! И аз тези си ги харесвам най-много, при това ухаят много приятно на печен сусам.

Може да прочетеш в блога ми какви мерки с чашки и лъжички съм използвала и да се пробваш, ако все още нямаш кантарче. Цаката е в разбиването на белтъка. При италианската технология се получава много по-хубав гланц, но сега няма да ходя да си купувам и термометър за вода, стига толкоз :D

Федороууууу, спри сЪ, замолвам те. :D Откакто опитах френските макарони, никои други сладки не ми важат, като тях. Ама мойте чак от френско дойдоха, та не ми тормози нервната и стомашната системааааааа :D Рискуваш да додА да живея у вас :clown:

Реших да опитам ей тая глупост....Вече изпробвано...не важи :D

И Иване, не разпространявай лъжлива информация :D

А това е?

Иначе десерт - тиква с крем карамел.

Публикувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Федороууууу, спри сЪ, замолвам те. ;)

Откакто опитах френските макарони, никои други сладки не ми важат, като тях. Ама мойте чак от френско дойдоха, та не ми тормози нервната и стомашната системааааааа :)

Рискуваш да додА да живея у вас :)

Спирам се, спирам, само още едни ще направя, че ми харесаха какви са шаренки :D (нали знаеш, луд на шаренко се радва)

Честно, на мен не ми харесват кой знае колко много, защото са ми прекалено сладки, но малкият ги напада яко, дори ги предпочита пред бисквитите, а бисквитите са му на върха на пирамидата :D ... досега бяха. Лошото е, ме си поръчва вече какво иска и се сърди, ако не съм му изпълнила поръчката.

• Автор

............

Иначе десерт - тиква с крем карамел.

А, а, а, а, а, а, а ..... това съм го яла на една официална вечеря с фиксирано меню само, че парченцата тиква бяха по-малки и доста се почудих какво са.

Много приятен десерт. :)

Тези дни направих за вечеря това .

СПЕТЗОФАЙ

( бързо, лесно вкусно от гръцката кухня)

500 гр. дебърцини

4 разноцветни по възможност пиперки

400 гр. домати от буркан

2 глави лук

олио

риган,черен пипер,кимион и сол

Запържваме едро нарязания лук в олиото, добавяме и едро нарязаните пиперки.

Когато се разнесе прекрасният аромат на пържени чушки, слагаме и едро нарязаните наденички, пържим приблизително 5 мин, като разбъркваме.

Сипваме доматите/разбих ги с миксера преди това/ и подправките.

Оставяме на бавен огън 15-ина мин.

Сервирах го с картофено пюре.

Рецептата я взех оттук :

http://www.bg-mamma....pic=297129.210#

post-10799-0-41815400-1322205508_thumb.j

Спирам се, спирам, само още едни ще направя, че ми харесаха какви са шаренки :whist: (нали знаеш, луд на шаренко се радва)

Честно, на мен не ми харесват кой знае колко много, защото са ми прекалено сладки, но малкият ги напада яко, дори ги предпочита пред бисквитите, а бисквитите са му на върха на пирамидата :( ... досега бяха. Лошото е, ме си поръчва вече какво иска и се сърди, ако не съм му изпълнила поръчката.

Инчик, сакън, не спирай! В Метровската брошура ги продават по 1.30 бройката! Пари мажеш да направиш! :)

Торта Медовик, която бе за утрешния празник, но тъй като започна да се разтапя фонданът отгоре, още снощи я накълцахме.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

аз като съм се влюбила пък у чугунените тенджурляци на Еми та пак така -

първия път сглобихме картофки с пилешко филе, днес сме на винско с гъби и ориз

непременно пробвайте, вадете сичкото чугун !

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.