Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

искам да ти кажа че точно с това тесто /за милинките/ стават РАЗКОШНИ мекици :)

Ам, именно, проблема е в мен, не в тестото :D Особено в твоите тестени рецепти задобрях много. Не, че не съм изхвърляла :ph34r:

Но съм скарана с всички възможни форми :clown: Ма виж, бухти мога.

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Добър ден на всички!

Искам да ви предложа една забравена (от съвременния българин) гозба.

Нахут (http://bg.wikipedia....%85%D1%83%D1%82)

Накисва се нахут от вечерта.

Сварява се с не много вода(2-3 см вода над нахута в тенджерата) и сол на вкус.

Ако се ползва тенджера под налягане 35-45 минути.

Запържва сурова наденица с червен пипер и се добавя към нахута.

Ври още 5 минути.

Поднася се топло.

За гарнитура-шарена трушийка и мариновани люти чушлета.

Bon apetite

Редактирано от ronsim (преглед на промените)

Така, поредно доказателство, че съм зле със формите :mad:

Реших да правя две рула, с кайма и с картофи...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Каймата се получи.

Виж, картофите са друга работа :huh: изпаднаха 4 пъти от фолиото, късайки го и накрая се ядосах, джаснах ги на тава и си останах само с желанието да бъдат на руло :mad:

Обичам ги мойте мъже и това е! :* В резултат на общото ни съжителство са увеличили двойно обемите и килограмите си... :lol6: Няма нищо по-хубаво от това след тежкия работен и учебен ден да ги посрещна вечерта с минимум три изкушения - оная секунда в която хвърлят по един поглед към трапезата и блясъка в очите им не го заменям за нищо на света...Няма нужда да ми благодарят...Няма нужда да ми казват колко е вкусно - кантара си го казва без думи.... :lol6:

Купих си силиконови формички - засега само един вид, но съм решила да разкарам всичката железария от кухнята. И в момента пека втора партида лимонови мъфини:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Малейййййййй как само изглеждааааттттт . :yanim:

Иначе от цялата тази обич ти поне два глама качи ли, или си си все така поцеланово прозрачна, да не кажа кльощава.

Така, поредно доказателство, че съм зле със формите :mad:

Реших да правя две рула, с кайма и с картофи...

......................

Каймата се получи.

Виж, картофите са друга работа :huh: изпаднаха 4 пъти от фолиото, късайки го и накрая се ядосах, джаснах ги на тава и си останах само с желанието да бъдат на руло :mad:

Първо да ти кажа, че за мекичките няма никаква форма.

Късаш си от тестото топче колкото голям орех, топиш го в купичка с олио и почваш с пръсти да разтегляш до някакъв тънък вид, може и да има дупка, няма проблем.

После пускаш в силно загрято олио. Но да е повечко в тигана.

А това с картофено руло е от продуктите в сместа най-вероятно, ако споделиш какво и слагаш, може да обсъдим. ;)

И Дийче ти си готова за козунак да ти кажа, това което направи като питка е същото, само трябваше в тестото да има захар. :yanim:

хохохохо, Белинда и тя се изкуши от силиконкитееееее :D Аз се докопах до тях за Коледа /Блонди ми ги подари :D / ако знаете каква питка се пече в момента във фурната миииииии................... не е истина просто!!!!!!!!!!!! Като я извадя ще ви я щракна :D

да не кажа кльощава.

...мани, мани, се съм на минус.... :( Съдба....

хохохохо, Белинда и тя се изкуши от силиконкитееееее

....размислям, силикона е много добър материал - ще ми върши работа...пък и не е изневяра.... ;)

ето я питката, която изядохме преди има-няма три часа :)

Публикувано изображение

А това с картофено руло е от продуктите в сместа най-вероятно, ако споделиш какво и слагаш, може да обсъдим. ;)

И Дийче ти си готова за козунак да ти кажа, това което направи като питка е същото, само трябваше в тестото да има захар. :yanim:

Козунакът ми се види сложен, ама може да опитаме - ей къде е Великден :rolleyes:

Ще го хвърля два пъти и третия ще стане :D

За картофите май не бяха достатъчно сварени, иначе им добавям извара, олио, черен пипер и сол.

мисля да пробвам ей това чудо да направя :rolleyes:

http://www.vkusnyblog.ru/smak/3256

Висш пилотаж :whist:

Козунакът ми се види сложен, ама може да опитаме - ей къде е Великден :rolleyes:

За картофите май не бяха достатъчно сварени, иначе им добавям извара, олио, черен пипер и сол.

изобщо не е висш пилотаж - все едно твоята палачинкова торта ама овита в тесто и запечена във фурната

Ох, майко, що си ме родила с такъв голям амел..... :( Задачи за тази вечер:

1.Два литра Шуменско

2.Голяма тенджера миш-маш (сиренето хич не го жаля)

3.Опекох едно пиленце

4.Разни др.дреболии около тях

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Автор

Предизвикателство за всички вас, тук:

http://www.kaldata.c...dpost&p=2190793 :ph34r:

Тц, баба ви вили на такива въдици не се лови. Телевизията е създадена да я забавлява, а не да участва в нея и да им помага да си правят рекламите. :)

Олио в картофеноот тесто НЕ, може едно сурово яйце, малко, наситнен магданоз, малко настърган кромид лук, сиренце.

Всъщност яйцето и сиренцето правят спойката, другото са подправки само. :rolleyes:

Емито е права за онова в тестото, същото е като твоята, солена, палачинкова торта, а ти вече с тестото се справяш перфектно, така че какъв ти е проблема да изненадаш вкусно/приятно другаря Петльов някой ден ?! :D

Вместо саламчета и млечни продукти, плънката там е от сварено и обекостено пиле - но това вече е въпрос на вкус.

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Емито е права за онова в тестото, същоот е като твоята тарта, а ти вече с тестото се справяш перфектно, така че какъв ти е проблема да изненадаш вкусно/приятно другаря Петльов някой ден ?! :D

само срещу съответните заслуги естествено :)

дадоха ми шест нови рецептииииии :D

• Автор

Ох, майко, що си ме родила с такъв голям амел..... :( Задачи за тази вечер:

1.Два литра Шуменско

2.Голяма тенджера миш-маш (сиренето хич не го жаля)

3.Опекох едно пиленце

4.Разни др.дреболии около тях

Ти миш маша го готвиш като манджа. Моят е като аламинут.

Нарязвам печени, белени, червени чушки и ги запържвам в малко олио.

Когато им се поизпари водата добавям яйца, разбърквам малко и щом се стегнат /но не много/, изключвам котлона и хвърлям отгоре сиренето.

Държа тигана 2/3 минути на котлона без да бъркам, премествам го и чак тогава разбърквам сиренето с останалата смес. :)

само срещу съответните заслуги естествено :)

дадоха ми шест нови рецептииииии :D

ДийчетУ ни е мъдро детенце, то тея работи си ги знае, няма ни изложи :clown:;):D

Ти миш маша го готвиш като манджа. Моят е като аламинут.

Нарязвам печени, белени, червени чушки и ги запържвам в малко олио.

Когато им се поизпари водата добавям яйца, разбърквам малко и щом се стегнат /но не много/, изключвам котлона и хвърлям отгоре сиренето.

Държа тигана 2/3 минути на котлона без да бъркам, премествам го и чак тогава разбърквам сиренето с останалата смес. :)

аз чушчената манджа я правя с прясно мляко

пак така запържвам за две-три минутки печените чушки и чесънче, добавям една чаша смлени домати, като клокне наливам около две чаши прясно мляко, пак да клокне и разбърквам две-три яйца. И магданоз отгоре и готово. Отнема около 20-тина минутки процедурата

Аз правя миш маш така: Слагам пиперките и лука да се задушат. Като омекне лука, добавям доматите. Като изври водата прибавям яйцата. Когато ястието стане готово прибавям сиренето, разбърквам и добавям магданоз.

Аз правя миш маш така:

Слагам пиперките и лука да се задушат.

Като омекне лука, добавям доматите.

Като изври водата прибавям яйцата.

Когато ястието стане готово прибавям сиренето, разбърквам и добавям магданоз.

а, ти слагаш лук

аз не слагам лук

ама май това дето аз го правя изобщо не е миш-маш :rolleyes:

ама май това дето аз го правя изобщо не е миш-маш :rolleyes:

Не е точно миш маш, но ми изглежда много вкусно и ще го направя :D

Не е точно миш маш, но ми изглежда много вкусно и ще го направя :D

джуркай смело и безотговорно :)

Мъж - мечта съм, ей :clown: Мойта живот си живее :ph34r:

Вчера палачинки, чистене на печка и котлони. Днес чистене, миене на чинии и обяд: Пилешко със сметана и гъби на тава + зеле с моркови салата:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

И празни чинии. Дали съм се справил, а :shy11:

Публикувано изображение

• Автор

Мъж - мечта съм, ей :clown: Мойта живот си живее :ph34r:

.......

Любов, любов му се вика на това момченцеееййй, ни си пририсвай сичко на теб.

Като те тресне по тиквата ииии направо не знаеш какви ги вършиш ... Публикувано изображение:lol6:

ма си добър де, пу пу да не са и уроки на Дийката, че определено бая женки и завидяха ;):lol6:

Любов, любов му се вика на това момченцеееййй, ни си пририсвай сичко на теб.

Като те тресне по тиквата ииии направо не знаеш какви ги вършиш ... :lol6:

ма си добър де, пу пу да не са и уроки на Дийката, че определено бая женки и завидяха :lol6:

и това ако не е Златното Петле ;)Публикувано изображение

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.