Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

• Автор

Аз пък сготвих една калорийна бомба в любимата си дърта, черна алуминиева тава, а сега вече ще експлоадирам от нея защото половината, почти я няма + 2 чашки мерло

Публикувано изображение

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 300,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Шоколадови мъфини за следобедното кафе.

Сигурен съм, че са много вкусни!

Аз пък сготвих една калорийна бомба в любимата си дърта, черна алуминиева тава, а сега вече ще експлоадирам от нея защото половината, почти я няма + 2 чашки мерло

Гореща ли си я снимала? Още пуши? Страшна си!!!

Торта Медовик, която бе за утрешния празник, но тъй като започна да се разтапя фонданът отгоре, още снощи я накълцахме.

Ако твоя съпруг не те обича и не те слуша - не е честно!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Маслени бисквитки със захарни пръчици, но пръчиците ми се оказаха малко, защото ме хванаха нервите да отделям само зелените и червените (коледни цветове все пак гоним) захарни пръчици.

Публикувано изображение

Страхотни са, върна ме в детството -

още ми е пред очите тавата в сладкарницата с масленките -

естествено нямат нищо общо с твоето съвършенство, едни продълговати бяха, но пък как се топяха ммм

Публикувано изображение

Ето мойто творение :ohmy:

Публикувано изображение

Аранжирането не е най-силната ми страна...1-во!

Публикувано изображение

2-ро, Месо с картофи....

Публикувано изображение

3-то Бисквитена торта

Публикувано изображение

...и те така....

Йеее браво Динди

:yanim:

Само не разбрах ша са жениш ли че таквиз екстри

Аранжирането не е най-силната ми страна...1-во!

2-ро, Месо с картофи....

3-то Бисквитена торта

...и те така....

Браво на теб! Ама сега и аз огладнях.

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Йеее браво Динди

:yanim:

Само не разбрах ша са жениш ли че таквиз екстри

Мъж от командировка посрещам :tongue2:

Мъж от командировка посрещам :tongue2:

Е познала съм значи - то все същото.

:wub:

Дано има малко сметана за другия десерт и господинчото Терминатор да бъде затворен у далечна кула

опекох едни орехи, и банички със спанак и сирене, и боб с кисело зеленце

и след малко се почва те тва

:bbq:

за ангорката се грижи компанията Уискас

Весели празници !

:cheers:

Онзи ден използвах де що намерих млечни продукти из хладилника, в резултат се получи тази баница :)

Публикувано изображение

Емката ме подсети за гевреците, които правих за Коледа.

Това са турски гевреци \симити\, но са оваляни в микс от семена, защото нямах 2 чаени чаши сусам, както се иска по рецепта.

Станаха много меки отвътре и хрупкави отвън, при това отвън са с лека сладостна нотка, заради меласата (по принцип се ползва гроздов петмез, ама откъде да го диря сега и него?!)

Снимките са много кофти, но под кухненска лапма толкова.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Току-що приключих с рулото " Ина" :D на баба Сийче (на Емката).

Блатът стана страхотен, но го направих с 5 яйца, а не със 7 и добавих 5 супени лъжици олио. Останалото е същото, без крема, тъй като, както казах вече на Емката, суровите яйца ме притесняват и затова си направих шоколадов мус, а блатът леко сиропирах и намах със сладко от малини преди да нанеса муса.

Емко, галетата в блата ми звучаха странно, но вече вместо брашно ще ползвам галета, когато пак се навия да правя руло.

Сори, пак съм на лампа.

Иии... цапаницата :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Утре остава да намятам пържолите и да сглобя салатката "Елхичка" и мисля с това да приключа кулинарната епопея. Чак ми втръсна, то толкова много сладки се извъртяха през ръцете ми, че май скоро сладки няма да правя :D

Редактирано от fedora (преглед на промените)

Една бърза пица, нищо особено

Публикувано изображение

Току-що приключих с рулото " Ина" :D на баба Сийче (на Емката).

Утре остава да намятам пържолите и да сглобя салатката "Елхичка" и мисля с това да приключа кулинарната епопея. Чак ми втръсна, то толкова много сладки се извъртяха през ръцете ми, че май скоро сладки няма да правя :D

аз нямах намерение да правя нищо сладко защото децата са при баща си. Обаче се одумаха за онази торта, пинчера, и аз уж казах че вече е късно да се прави, но............. В момента се мъдри в хладилника и чака да я залея с глазура. Та покрай тортата забърках и едни сладки - жълъдчета, макар че при мен се получиха жълъди-ГМО защото правих формичките със супена лъжица :D

За вечеря ще метна едни пържоли във фурната върху канапе от лук и гъбки, за салата реших да е венигрет - много лека и приятна.

И да се надяваме че няма пак да се натъпчем като едни прасета :D

Eто ми салатката "Елхичка" - картофи, царевица, кисели краставички, яйца, настъргана гауда, майонеза, малко от водата на киселите краставички, сол. Модификация на салата Мимоза, доста голяма модификация.

Украсата е от копър, червени чушки, маслини. Звездичките са вече отгоре обрани от едно диване, но втори няма да си играя да режа (то пък колко криво ги и нарязах) :D

Весело посрещане на Новата година на всички! :cheers:

Публикувано изображение

Изглежда супер мезенце федора ,а останалата водичка на киселите краставици е идеално за проясняване на съзнания

любимата ни

Супа от свинско месо и зелев сок

http://www.kaldata.com/forums/index.php?showtopic=63160

Хммм, днес завъртях едни панирани крилца и пържени картофи. Не знам в KFC какво им слагат, но моите станаха 1:1. Черен, червен пипер, сол, чили, брашно/за количесто, та да не се притеснявам колко равномерно ще нанеса подправките/. След това в яйце, в брашно и хоп в тигана на бавен огън. Я издайте какво мога да ползвам вместо брашно, за разреждане на подправките?

Хммм, днес завъртях едни панирани крилца и пържени картофи. Не знам в KFC какво им слагат, но моите станаха 1:1. Черен, червен пипер, сол, чили, брашно/за количесто, та да не се притеснявам колко равномерно ще нанеса подправките/. След това в яйце, в брашно и хоп в тигана на бавен огън. Я издайте какво мога да ползвам вместо брашно, за разреждане на подправките?

с царевично брашно ще станат по-хрупкави

Не гответе по тази рецепта, моля ви :no-no: :no-no: :no-no: Пуяк по кратунски ръздел: Нъ чис бългЪрски афтур: Kалина Ши дода са уплача скришну най-пудир, закот кумай за фаляни не е ич дажи... За Коледа си пазарих идин гулям мисир* и викам си ши прая тиртиплия манджа. Рицепки четах – пълнен със ... таквоз... ко беши... нананас и мандарини, (!?) утпосле задушен ф тава у сопствен сос... Аман! То бива прустутии... Ма празник, щоту й и ни мой така, Калино, викам, зимай са у рЪци... Запретнах крачули, ръкави, ей ма на – са тикнах ф кулинарни сакатлъци. Емпрувизация! Ей туй ши ви рича. (гуляма грешка уткъм после са указа) Напълних мисирака с коту имах пуд ръка, щот мандарини, нананаси ни съм сяла.. Ма турих меки круши, индрише, (наместу куркума – ни й разбирам) кайма, уриз, зилен боб и вупщееее какоту йощ ф мазету са намира. Дуволну сол и люта чушка, чер пипер, сушени гъби, чесън и куприва... И другу ръгнах, ма ни помня. Кък да е... Ино сумнение зимА да ма ублива, га ситуирах тос ансамбъл у ина тава и са прикръстих гату са упечи. Ма стана чудну убаф буламач! Чак кучиту ръмжа му утдалечи. Ши слушам яз рицепки ут града! Дан гу зачуля у гулемия гювеч със зели, ми ши са прая зорлян будала! Напрау ма й срам да са уплача ф селу! Въри разправай ся за скопус, за тиртип... Ино таквос ши й малку неуместну. По-убу щеш да са пулучи катчели, ку бях натъпкала мисира с весници! ---------------------------------------- *мисир бе, мисир – пуяк му викат у града

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.