Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Какво сготвих в моята кухня / авторска тема /

Featured Replies

Вчера руло Стефани с цели печени картофи

http://imageshack.us...photo0021h.jpg/

днес паниран домашен кашкавал

http://imageshack.us.../img3167im.jpg/

Редактирано от vesi_mm (преглед на промените)

• Отговори 1,8k
  • Прегледи 295,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Така е! Преди няколко години за пръв път я пробвах във варианта на полския козунак, а сега минах на повитица. Това е от миналата седмица. Ние не си падаме по козунаци, но този е жесток, най-вече зарад

• Къпана питка С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица. Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D

• Шоколадова торта (ала devil cake)

Публикувани изображения

Ето и резултата от Козунака.

Естествено, като за първи успешен опит няма вид, но за това пък е вкусен. Следващи път ще си взема специална форма за козунак и ще се опитам да оплета по-добре плитките. Не се сетих да го изпека във формата за кекс, но нищо.

P.S. Снимките са правени с телефон, така че се извинявам за лошото качество.

направи си руло - става по-вкусно :wink12:

и го печи върху хартия за печене за да не залепва по тавата и после лесно да я измиеш :)

направи си руло - става по-вкусно :wink12:

и го печи върху хартия за печене за да не залепва по тавата и после лесно да я измиеш :)

Благодаря за съвета!;-) Непременно следващия път ще направя руло и ще го сложа във форма за кекс, или друг подходящ за целта съд. ;)

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Надве-натри врътнах олади. Няма да ви казвам с колко бройки водя останалите два субекта, но има неща, на които не мога да устоя...

Благодаря за рецептата! Оладите са страхотни - двойна доза за закуска!

Козуначени приключения

За следващия път смятам да се обзаведа с форми за печене и да ги мятам на петорна плитка. :baby:

МЪРЗЕЕЕЕЛЛЛЛ

1 година по късно :)Публикувано изображение

Публикувано изображение

Весел празник :)

• Популярна публикация

ГошКО, много си задобрял :-)

Пак съм с повитица :-)

Този път я направих както си трябва ;P

Публикувано изображение

• Популярна публикация

Къпана питка :rolleyes: С масло, ама ми се видя сухичка. И без сирене в рецептата, но мисля че ще изтърпи една плънчица.

Така хубаво я окъпах, че и мачоците от махалата разбраха колко съм зле с формите :D :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

картофени кюфтета, таратор плюс месото от пикника

Любимата ми манджа....

И тъй като не съм обядвала точа лиги пред скарата:

Публикувано изображение

Днес набърболесках картофи с шунка и сметана. Излишно е да ви казвам, че НЕ станаха на фейс като по заведенията и ме е яд :mad: Иначе са вкусни.

Няма как да не си го ги докарала след като си ги набърболескала :) След набърболескване всички картофки са и вкусни, и лицеприятни. Трябва ли да казвам, че тази дума ме впечатли :) Мерси...

Днес набърболесках картофи с шунка и сметана.

Излишно е да ви казвам, че НЕ станаха на фейс като по заведенията и ме е яд :mad: Иначе са вкусни.

аз правя нещо което неизвестно защо съм кръстила картофи по флотски

с беконче и картофи

незалепващ тиган

бавен огън

бекончето на тънко отдолу

картофките нарязани като за пържене отгоре

мааааааалко мазнинка ако бекона не е много мазен

и леко солчица

и капака

половин час

мноооооого вкусно

ама много

• Автор

Днес набърболесках картофи с шунка и сметана.

Излишно е да ви казвам, че НЕ станаха на фейс като по заведенията и ме е яд :mad: Иначе са вкусни.

Искаше аа ни кажеш картофи "Соте" с бекон ми се струва.

Сварени картофи, нарязани на кубчета, запържва се леко бекона в олио, добавяш картофите и малко сметана за готвене, пресен или замразен, нарязан на ситно копър, кубче краве масло накрая, и преди сервиране може пак копър.

Тигана задължително да е незалепващ.

Снощи правих на Юлиян Вергов и Владо, но нямам снимки. :D

Здравейте,търся най-лесната рецепта за руло стефани,ако някой може да помага!

е най-лесно е ред кайма, ред плънка, ред кайма, кашкавал и печеш

от тва по-лесно няма, карай че вече не е и руло де -

но е абсолютно същото, изпробвано, пък кой има нерви да си играе да завива

:P

Искам да ви кажа, че докато вие дружно спамехте в ранния следобед аз стоически издържах седнала два часа да завивам зелеви сарми....Не вярвам да има по-вкусни от моите....Сега съм купила и биричка и за днес повече не ме търсете:

Публикувано изображение

Редактирано от Бел (преглед на промените)

Как да не те търсим! А рецептата?

Ква рецепта.... :ohmy: Аз откога ви навивам да ви пращам доставки по домовете (със сигурност ще си докарам още една заплата)....

Здравейте,

от години се възпирах да пиша тук, но днес реших да изригна. Купил съм си мангал, към него купувам въглища в чувалчета. Спретвам си купончета къде в парковете, къде в вътрешния ми двор. Това е от рождения ден на мама. Събрах кварталните котки (на галено пуми - от пумияри), докато препичах.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

камера фончето

Кебапчетата се водят румънски, а месото на карначетата е от Аржентина. Пилешките пържолии са от Индия. Свинско няма грам.

Така е в Страната на чудесата ... очаквайте разбиване по темата. Имам претенции за кулинар №1, още повече че си купих уникална фурна за вграждане клас А.

Здравейте,

от години се възпирах да пиша тук, но днес реших да изригна. Купил съм си мангал, към него купувам въглища в чувалчета. Спретвам си купончета къде в парковете, къде в вътрешния ми двор. Това е от рождения ден на мама. Събрах кварталните котки (на галено пуми - от пумияри), докато препичах.

камера фончето

Кебапчетата се водят румънски, а месото на карначетата е от Аржентина. Пилешките пържолии са от Индия. Свинско няма грам.

Така е в Страната на чудесата ... очаквайте разбиване по темата. Имам претенции за кулинар №1, още повече че си купих уникална фурна за вграждане клас А.

аз видях пилешко, нещо като шницел и наденички :no-no:

обаче това да нахакаш всяка пържола на шиш си е много лейдигаговско :D

Редактирано от emmi (преглед на промените)

...

Не е лесно да си манекен!!! Това е порция от тортата. Мое виждане и изпълнение!!!

В Гърция ми направиха забележка, че ям торта с виличка и оттогава преминах на лъжичка. За да не мия си купувам посуда за еднократна употреба. Ядеш и меташ в recycle bin!!! Имам сребърни сервизи, но тях само като ме навестят величията!!!

Публикувано изображение

Не е лесно да си манекен!!! Това е порция от тортата. Мое виждане и изпълнение!!!

В Гърция ми направиха забележка, че ям торта с виличка и оттогава преминах на лъжичка. За да не мия си купувам посуда за еднократна употреба. Ядеш и меташ в recycle bin!!! Имам сребърни сервизи, но тях само като ме навестят величията!!!

виждам, виждам

трудно ти е, но .............. търпиш :)

И да напомня: сезона на черешите /и по-късно вишните/ започна. Сега е момента да си забъркате по някое плодово черешово сладкишче :)

Публикувано изображение

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.