Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

някой случайно да отглежда рицин в двора си? Или да има достъп до чужд двор където расте рицин? :rolleyes:

Искам семена да си го завъдя другото лято................... :(

Ще трябва да пазиш домашните животни от него, защото е много отровен.

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ще трябва да пазиш домашните животни от него, защото е много отровен.

аз вече няма домашни животни.............

аз вече няма домашни животни.............

Под "домашни животни" имах предвид котката, която беше споменавала, че възнамеряваш да вземеш.

Когато човек има котка, трябва да махне всички отровни растения, защото тези животинки имат навика да...пасат.

Под "домашни животни" имах предвид котката, която беше споменавала, че възнамеряваш да вземеш.

Когато човек има котка, трябва да махне всички отровни растения, защото тези животинки имат навика да...пасат.

той рицина става два метра - няма как да го пасат

пък и през всичките години в които активно сме отглеждали рицин майкини си живееха там в компанията на стадо кучета и котки и смъртни случаи не сме имали :)

котките НЯМА как да се отровят дори и да го изпасат цялото растение :)

прочети малко де - имаш интернет пред себе си

Emmi предполагам няма да прави специализирана химическа лаболатория която да превръща безвредното рициново масло в отрова, нали ? Или ..... :ohmy: Ама....тя има чук ?! :no-no:

Emmi предполагам няма да прави специализирана химическа лаболатория която да превръща безвредното рициново масло в отрова, нали ? Или ..... :ohmy: Ама....тя има чук ?! :no-no:

и да ловя слепите кучета и да им тикам отровата в устата :D :D :D

Благодаря за информацията!

Аз пък си махнах аспарагуса, защото бил отровен...

Добре че нямах зокум, защото и него щях да махна...

Такава съм си...страхлива :shy11:

Редактирано от Мойра (преглед на промените)

Аспарагус не съм имала, но зокуми доста съм имала и нито една писана не им обръщаше грам внимание, камо ли да ги яде.

:)

Благодаря за информацията!

от сума ти и години на село имаме и аспарагуси, и рицин, и олеандри ( дето му викате "зокум") - нито една котка или куче са им обръщали внимание, камо ли да ги ядат и да се троявят.

Ами то реално погледнато и филадендронът е отровен и трилистникът е отровен, коледната звезда, имелът, хортензията, зюмбюлът - също са отровни. Дифенбахията, амарилисът, антуриум и хризантемата -тоже.

Ами сега -какво ще гледаш в къщи или в градината си , ако се откажеш от всичките цветя ? :ph34r:

Драцена да гледа -

много я обичат котките, сега не й обръща внимание де щото още има трева навън и й нося, ама зимата си хапва от нея с кеф

:D

от сума ти и години на село имаме и аспарагуси, и рицин, и олеандри ( дето му викате "зокум") - нито една котка или куче са им обръщали внимание, камо ли да ги ядат и да се троявят.

Ами то реално погледнато и филадендронът е отровен и трилистникът е отровен, коледната звезда, имелът, хортензията, зюмбюлът - също са отровни. Дифенбахията, амарилисът, антуриум и хризантемата -тоже.

Ами сега -какво ще гледаш в къщи или в градината си , ако се откажеш от всичките цветя ? :ph34r:

Гледам на балкона само мушката и мини рози.

Имах огромна палма, но котака успя да я унищожи.

По едно време имах и алое, но то само си умря.

Май повече ме бива да гледам животни, а не цветя. :)

п.п. Котарака не харесва мушката и рози и това е причината да гледам именно тях. :)

Наскоро ми подариха гербер и жевотинчето веднага се втурна да го яде.

Моя котарак яде каквото му падне, после естествено повръща.

А морското свинче изяде едно средно голямо листо от кротона.

Почти всички растения са силно отровни.

Напоследък е много модерно да се счукакват листа от олеандър/зокум да се смесят с месо и да се използват ....................с нечисти намерения.

За рицина самото растение не е чак толкова отровно, но семената са.

Комшийско дете преди години се понаяде със семена, резултата беше разтройство и повръщане, едвам го спасиха. Не е изключено да е и алергична реакция.

п.п Обещаното ще изпратя в началото на следващата седмица.

Еми, обещаха ми пресни семена от рицин, но ......този който ще ми ги праща е безподобен шемет , та ......дано до пролетта го накарам да прати! Ако до тогава не намеря от друго място! :wink12:

някой случайно да отглежда рицин в двора си? Или да има достъп до чужд двор където расте рицин? :rolleyes:

Искам семена да си го завъдя другото лято................... :(

• 4 седмици по-късно...

Бях на гости при мама...

Декоративни ягоди с плътна листна маса и плодчета които не се ядат, ама аз лакомията да ги опитам и спирам..., няма да казвам какво се случи.

Публикувано изображение

Люти чушлета..., много ги обичам печени и консервирани с морков.

Публикувано изображение

Няколко кокошлета, ама снасят много вкусни яйчица.

Публикувано изображение

Това е принцеса Челси.

Публикувано изображение

Редактирано от voda (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Зазимих градината :)

младите асмички са вече в зимно одеяние (демек - спам от реалната ми пощенска ми кутия, включваш всякакви рекламни каталози на Била, Кауланд, Лилд и прочее подобни спамери) :

Публикувано изображение

а хоризонталната планировка на зеленчуковата част на градината тази година изглежда така :

Публикувано изображение

Ето един интересен репортаж за екзотични месоядки на едно приятелче! Имах начинания с подобни под зоркото му око, обаче ......не успях да ги удържа !

Ето един интересен репортаж за екзотични месоядки на едно приятелче! Имах начинания с подобни под зоркото му око, обаче ......не успях да ги удържа !

Е той казва че било толкова просто и лесно, като обикновени цветя се гледали.

Ти да не ги умори с мръвка а, преядоха ли а

:rolleyes:

не, бе - избягали са. Не успяла да ги удържи :P

много интересен репотаж, Ведре.

трябваше да ги приспя .....и аз ги приспах за вечни времена :( Лесно е за него, има подходящи условия ..... :whist:

отглеждах ги в спалнята и съпругът ми ги гледаше с недоверие, защото явно се страхуваше, че живея с тайната надежда да намеря накрая само пантофата му до саксията :)

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

трябваше да ги приспя .....и аз ги приспах за вечни времена :( Лесно е за него, има подходящи условия ..... :whist:

отглеждах ги в спалнята и съпругът ми ги гледаше с недоверие, защото явно се страхуваше, че живея с тайната надежда да намеря накрая само пантофата му до саксията :)

по повод приспиването

аз моето каменно цвете го "приспивам" в тоалетната :D

просто слагам там саксията и не го поливам до февруари

Публикувано изображение

По случай студентския празник реших да разтъпча на воля и логично след тридневния потоп моят двор а.к.а. Дворът на Исидор бе обрасъл, като врат на пенсиониран манекен. Това ме хвърли в смут и размисли, дали няма туториал в мрежата "Какво да правим, ако двора ви е избуял с детелини?".

F.A.Q. (чете се фак, в превод често задавани въпроси)

Защо има килим?

Защото върху него се инсталира кръглата маса от канадски орех при поредна сгляда с VIP персони. Днес по случай празника на светлината ще се проведе поредна такава.

Защо е опакован?

Защото е повлиян от творчеството на Кристо Явашев и заедно да даде отпор на черни мисли и зависти. Все още дядо Либен няма климатроник и поредни три месеца се разхожда само по килоти из обителта си при широко отворени гейтове и джамове, а това не трябва да даде храна на разни папараци и прочие вояйори.

Ще има ли поредни update & upgrade двора на Исидор?

Те никога няма да спрат! Деактивирани бяха идеи да получа паун, а още говорящ папагал.

Koй VIP персони са били в двора?

Етел от Раанана - спонсор. Амнон - спонсор и апотропус. Тошко от София - последовател на Петър Дънов. Играйте лотария и един ден може да качите снимки от престоя си в двора на Исидор в вашия facebook.

Защо не насадите домати, магаданоз или моркови например?

Никога! Само през трупа ми!

Какво ново около вас?

След обстоен анализ на интериора бе решено единодушно от мен, да бъде поръчана маса крал Артур. Тя ще бъда масивна, тежка, от дъб за 8 персони, та ако един ден тръгна на лов за елени или стана китобоец, да има място на трапезата хем за изпечения глиган, хем за мечовете на рицарите. Раздадени са оферти и скланям да клекна на 3 килошекела.

Инфо относно Амнон?

След престоя си в Аржентина, Амнон отскочи за две седмици в Ню Йорк. Купил си е айфон хамеш за 599$, а на мен подари ключодържател, съчетаващ дизайна на вратите ми и пасващ на лампионите в банята. Ключодържателят може да поеме пет връзки ключове и се разпознава от надпис Argentina.

Дългоочакваното обновление настъпи драги зрители!

Като нямаш коза се гъзурчиш. Липсата на четирилистни детелини ме накара да я дефрагментирам ръчно. Съответно бе закупена поредна порция еднодневки, предполагам теменужки и като редовен клиент получих награда - китайска комбо мотичка с дараче.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

Това последва и на прозореца на спалнята за VIP персони

Публикувано изображение

и тоже на кухнята

Публикувано изображение

Закупени са обилни количества натурални сокове, суфганиоти, банани, мандарини, круши и ябълки. Остава да намеря сребърната ханукия и да я приведа в вид достоен за съзерцаване.

по повод приспиването

аз моето каменно цвете го "приспивам" в тоалетната :D

просто слагам там саксията и не го поливам до февруари

С началото на студовете просто се намалят поливките,.

Моите Глоксинии вчера ги прибрах от терасата. Едната е заспала, другите две и те скоро ще заспят.

Публикувано изображение

Снимката е от лятото, имам две червени и една синя. Догодина живот и здраве ще посея поне 10.

С началото на студовете просто се намалят поливките,.

Моите Глоксинии вчера ги прибрах от терасата. Едната е заспала, другите две и те скоро ще заспят.

Снимката е от лятото, имам две червени и една синя. Догодина живот и здраве ще посея поне 10.

моята вече спи дълбоко в тоалетната :D

ето я :

Публикувано изображение

Поздравления , Ем! Страхотна е, не съм им почитател , но са красиви!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.