Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Фурмата ти расте добре, Бел :)

А аз, покрай миенето на остъклението ( и всички прозорци в къщи де - иде Великден все пак) рекох да срежа Дрончо :(

Вижте го сега какъв пършивец стана :

Публикувано изображение

върха му, заедно с листата се отзова в бившия аквариум на златните рибки :

Публикувано изображение

притесни не обаче факта, че когато срязох стъблото, почти нямаше сок - сухо бе, сухо :(

Ужас :

Публикувано изображение

за сметка на това, в цветната ми градинка вече има една патка :lol6:

Публикувано изображение

малката се сърди, и ми вика, че било "лебед", ама за мен си е чиста патка :D хихиихи - подарък от един колега-зевек :D

p.s.а, и си имаме нови пердета :ass:

Публикувано изображение

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Фурмата ми беше страхотна докато моя мъж не реши да и окастри всички стари листа и остави само последните три... :( Още не проумявам идеята на занятието му, но здраве да е... Аз пък си мисля, че твоя Филко изглежда доста по-добре от преди - някак подмладен, напет, освежен (асоциация с млад ерген).... И последен :offtopic_s: : Поздравления за пердетата!!!Винаги съм се чудила как се снимат когато са закачени - имам предвид отвътре навън.....

Трихо, Дрончо ще те изненада , наистина с обилен растеж .....и ......сега е много красив и .......няма умороен вид ! :wink12: А , в снимката с цветната градина , в десния горен ъгъл има едно голяяяяямо храстче, това ......какво е ??? Прилича ми на божур, но ......за тях е още рано да са толкова големи!?

Божурът е :) Този е тъмночервения - имам още два-единият е бял, а другият е розов, но те са късни

Явно те обичат цветковците, интересен ми е розовият божур ......като цъфне , една снимчица ....молим! :shy11: и на белия , молим :shy11: , хайде и на червения ;) Ако не е нахално , видях и рози ....... :)

айде, къде е Ведричка да познава? Това е храста който всяка година става на розова пуканка

Публикувано изображение

Публикувано изображение

лалетата ми

Публикувано изображение

Тук на преден план : пет реда картофи, леха със зелен боб и три луни с тиквички. Втори план: червено цвекло, магданоз, гергини и разни други китки. В далечината замислям лехите с пипера и патладжана

Публикувано изображение

Ако не ме лъже фотото, това е декоративна японска вишня Prunus serrulata....... да добавя, страхотни лалета ........градинка мечта си имаш ! Поздравления ! :mark:

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Ако не ме лъже фотото, това е декоративна японска вишня Prunus serrulata.......

да добавя, страхотни лалета ........градинка мечта си имаш ! Поздравления ! :mark:

тцъ

листата не са на вишна и не прави никакви плодове

нещо друго ще да е.........................

ето ми ги лалетата аранжирани

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и люляците почти са цъфнали

Публикувано изображение

Японската вишна има с дребни цветове, които са и плододаващи, а тези с по-едрите цветове не са плододаващи! Също за плододаване има значение и това дали дървото е облагородявано ......, нека и знаещите кажат! Но съм убедена , че е точно това! Не е обикновена вишна като нашата, .....по-специфична е ......

ето и малко история , дано не греша като слагам линк, но .....ако трябва да се махне, да го махат:

http://aikido-bg.com/joomla/index.php?option=com_content&task=view&id=27&Itemid=27

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Ако не ме лъже фотото, това е декоративна японска вишня Prunus serrulata.......

Мне, не те лъже - точно това е...

http://zeleno.bg/bg/articles/636-sezonut-na-yaponskite-vishni.html

Мне, не те лъже - точно това е...

http://zeleno.bg/bg/...ite-vishni.html

да, ама не прави вишнички

след като прецъфтят тези клони изсъхват и покарват нови, които на другата година цъфтят

и листенцата изобщо не приличат на вишневи

ще ви го снимам по-подробно като си отида в събота

да, ама не прави вишнички

Ами нали затова е думичката "декоративна" :*

У нас има японска декоративна дюля

Публикувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Таз снимка ходих да я правя специално за Мойричка - откажи се от петуниите - много се запалих по кралските мушката (тука са по 5лв. коренчето, но предполагам, че при вас е по- разнообразно и по-евтино) - цъфтят целогодишно и изглеждат разкошно....Утре ще си купя едно бонбонено розово - пазят ми го в магазина...

Публикувано изображение

Ще предложа и друго каскадно цвете, което не е толкова популярно , но пък е изключителен конкурент и на петуниите по красота : Калибрахое , има по-ситни цветчета, но се отрупва целия сезон с цветове и ......е като фонтан от красота! особено , ако комбинирате няколко цвята .....

Време е някои любимци да бъдат изгонени навън :)

До къда за отдих и почивка на трудещите се, на стъпала вече се намират канадския дъб, трилистничко и малката фурмичка.малко поушмулени от зимата, но живи

Публикувано изображение

Колкото до другия труд :

1.)на асмалъка поникна една калинка

Публикувано изображение

а в това, дето мяза на гроб :D ще са краставиците :

Публикувано изображение

кат разцъфнат бозките , да не забравиш да се фукнеш :friends1: Колко годишен е канадския ти дъб?! и като гледам, има още марулки , кат за ....нощно бране .......Публикувано изображение

това са втората и третата порция марулки- сети са преди месец - за да може станат и да ги ям до ставането на краставиците :) а дъбчето е на една годинка - миналата пролет беше съвсем мънино - тъкмо вкоренено

Таз снимка ходих да я правя специално за Мойричка - откажи се от петуниите - много се запалих по кралските мушката (тука са по 5лв. коренчето, но предполагам, че при вас е по- разнообразно и по-евтино) - цъфтят целогодишно и изглеждат разкошно....Утре ще си купя едно бонбонено розово - пазят ми го в магазина...

аз това го знам като Налба и са абсолютно разкошни :)

аз това го знам като Налба и са абсолютно разкошни :)

...пък аз го знам като Алба (не че има значение)....

Днес засях успешно чушките от Банско (че моя човек яди много люто, по-скоро отровно люто) и на всеки, който си вдигне ръката ще пратя семенца от отровата....Но (по мнението на специалиста) на света все още няма толкова люто, че да му хареса.....

Публикувано изображение

...пък аз го знам като Алба (не че има значение)....

Днес засях успешно чушките от Банско (че моя човек яди много люто, по-скоро отровно люто) и на всеки, който си вдигне ръката ще пратя семенца от отровата....Но (по мнението на специалиста) на света все още няма толкова люто, че да му хареса.....

аааааааа, не - мерси :D

аз усещам прашинка черен пипер в една тендежа манджа и не я ям :D

обаче моя разсад босилек расте и хубавее :)

аааааааа, не - мерси :D

аз усещам прашинка черен пипер в една тендежа манджа и не я ям :D

Е, прати си наниза от люти чушки на моя адрес!

това са втората и третата порция марулки- сети са преди месец - за да може станат и да ги ям до ставането на краставиците :)

а дъбчето е на една годинка - миналата пролет беше съвсем мънино - тъкмо вкоренено

след някоя годинка ще направиш бъчонка от него , и ще черпиш с хубаво отлежало Инце :P :P

Моето дъбче , загина геройски , защото го .....поставих в спартански условия .....и ......мир на коренчето му :(

Това са любимите ми мушката, но измръзнаха всички, с изключение на едно.

Купих едно пъстро - цветчетата приличат на накацали пеперуди.

Цената на английските мушката вече е 6 - 9 лв...

Ще купя и още, но ще взема и малко петунии - харесвам аромата им.

Геройски оцеляха две мини розички - червена и розова.

Оцеля и едно обикновено бяло мушкато. :)

този младеж го спасих преди една седмица от Практикер. Бяха го намалили завалийката на два и петдесет

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

кат разцъфнат бозките , да не забравиш да се фукнеш :friends1:

обещаното :

Публикувано изображение

и като бонус няколко от розите ми :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

а това е голямата изненада - измръзналият трендафил цифна, ама не в червено, ами в бяло :no-no:

Публикувано изображение

а дрончо е живичък :

Публикувано изображение

на това най-много се радвам :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.