Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Кокосова :)

Заповядай - тамън е прецъфтяла - този грозд са малки кокосови орехчета, които никога няма да порастнат...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от darkterminal (преглед на промените)

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ако не е нахално, покажи снимка само на нея ?? Първоначално ми заприлича на огромен цикас! Аз нямам такава , имам само трахикарпус и е още мъничък , ще го помъча в саксия и това лято и догодина ще го адаптирам вече в градината! А две финикови палми , мъчих в саксия цели осем години , хич не порастнаха ! Тази пролет ги плеснах в градината и .....се развиха , оставих ги там с пасивна защита ! Знам , че шансовете им за оцеляване са минимални, даже никакви ! Ще ги видя сега!

Червенковци :)

Пообиколих кварталните градини и им пообрах червените цветове.

Това дърво не знам как се казва, но цъфти красиво...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Храст с червени "боровинки" - цъфти на същите гроздове от бели цветчета - мирише убийствено гот

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Голи пръчки с червени пискюли - видях ги и не се сдържах

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пойнсетия - по принцип е коледна китка, но тази е оцеляла някак си в тази жега и слънце

Публикувано изображение

Бадем :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Бугенвилия за Ведра - не е от най-червените, но е кичеста - има кърваво червени, но днес не попаднах на тях

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ботъл-Бръш трии - защото цветовете му се нареждат от всички страни на клонката, досущ като при четка за бутилки

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Даркиии, каквито и пистоли да крия по себе си... все ме разоръжаваш... :* Не е честно така... не е честно :) Но пък да вися в пъстрата, ароматна тема е толкова примамливо занимание, особено когато върху главата ми е струпана работа за целия китайски народ... чакам продължение... :rolleyes:

Редактирано от Нел (преглед на промените)

Ех Карамел, аз отдавна изхвърлих пушкалата. Понякога ми домъчнява и отиваме да постреляме с приятели на тира или в пустинята. Следващата серия ще са жълтурковци. Само трябва да изчакам да нацъфтят :) Сега е ред на някой друг...

Много красота, Дарки.,много. Аз пък не бях виждала цъфнал бадем. Ми той целия като една сурвакница окичен с пролет.

Леле как ти завидях , Дарк, на красивата гледка , която си събрал! А бугитата , ееееееех, направо се размечтах да постигна този ефект! От последната снимка - калистемон е ! Аз имам бял и червен! В момента са зазимени , дано ме радват с цвят и това лято! А дървото ...имам съмнение за името, но ще се поровя ......защото ме чопли за името ! А красивите гроздчета , ще се консултирам с един екзотичен маг..., за да съм сто процента сигурна ! /да вметна един въпрос, къде си в момента ??? държава, де! ако искаш не ми отговаряй , но ...ми е спешъл относно цветята ,/......

Това е каменното ми цвете миналото лято. Разсипа се да цъфти. Сега започва да се поразсънва - извадих го на топло и започна да пуска листенца.

Публикувано изображение

а това е лудото каланхое, което е обхваното от гигантомания :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

какъв хубав цвят има ......и ти си в тон на червеното пуснато днес, аз ще трябва да поровя за червенко .....да се включа в цветния нюанс ......

какъв хубав цвят има ......и ти си в тон на червеното пуснато днес, аз ще трябва да поровя за червенко .....да се включа в цветния нюанс ......

червеното ми е любимия цвят :D

амарилисите ми вече са напъпили пък :P

Публикувано изображение

това от дървото е еритрина , ......Става въпрос за снимките на Дарки,........дано не съм объркала , но ......е това ! Аз за сефте си купих тази есен амарилис, всъщност е хипеаструм! И изненадата ми беше че имаше три цветоноса ! Първият беше с четери цвята, вторият с два , сега чакам третия да се отвори ! Направо не повярвах, ......холандска му работа!

Имам два амарилиса, но и двата изкарват по два цвята. Преди години единият имаше трети, но така и не се отвори... изсъхна. Ако ви кажа, че съм гледала първия си амарилис 3 години на листа... :) ще си умрете от смях. Смешно си е, да. Тогава не знаех нищо за цветето... голям майтап... е, научих се. Разделяла съм поне 10 пъти грудки и съм раздавала. Бял и червен са.

Нел, аз също имам неуспехи с някои цветя , за които нищо не зная ....и затова започнах да отглеждам не такива, които ми харесват, а тези за които имам условия и познания ......Но пък опитвам , де ! И ето нещо в днешния червен нюанс:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

отзад е кромида на свекито, познайте как го изкопах , заради розите ???

Публикувано изображение

натръсвам с тази роза, защото тя си има история .......на почти 50 години е ! А се отрупва в този вид от месец май доооо октомври , ноември...

Публикувано изображение

Ах, розите... Нел , като каза амаралиси, аз нали съм сред групата на пишман цветарите, макар че преди години по гледах цветя, та имах и два амаралиса, които три години подред цъфваха точно на рождения ми ден и така до следващата година. Много странно и забавно беше.

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

Ето още в червено , един хибискус , който ми беше подарен в окаян вид , сложих го в двора под асмалъка и ..........се отблагодари с цвят , още цъфти .......вече в стаята !

Публикувано изображение

и хипоестес

Публикувано изображение

няма да мирясам докато не уточня имената на Дарковите красоти , мда това , което е като червен грозд , ако цъфти ето така

Публикувано изображение

значи е жасминовиден соланум, изключително ароматно ! Простете ми , ама това ми е като краста !

Сега издирвам червените пискюли ......и няма да спъъъъм докато не разбера какво е !

Дарк...., да са яви тук по заповед на котката и да казва, бръмбарите дето ми напуска със снимките у глаътъ , кво е

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Цветята от снимката за която си писал , че са като червени пискюли ........мъничко от листенцата, бе човеко да ми пуснеш да видя, прилича на астранция , ама не е .......направо сън ме не лови , ся.......

Няма листенца Ведра - пръчките са голи от корена до пискюлите. Приличат на забити във земята факли. След време предполагам ще пуснат и зелени листа и ще снимам. Предполагам мога да питам и хората, ама аз съм малко темерут и не знам дали това ще стане :(

Темерутинко, като се разтемерутиш някой ден , сети се за тази дръглива котка, дето я гложди любопитство , та чак ми припарва под лъжичката, щото само това цвете не намирам като име .......Дано не ти създавам проблеми, излишни .....но .....наистина ме гложди .....Но ако не ти се занимава , няма да се сърдя , само по-яростно ша въртя опшка .......

И така

в средата е Авокада - фука се с новите си листа, до него е колегата му Каланхой-нахалника, който смята че всичкото място е само за него. Виж как са се изпъчили един до друг и си мерят ммммм ........ листата :D

долу се вижда Бегонийката. Тиха душица е тя. Дай и само спокойствие и да не се напряга много-много.

Отпред се вижда малко от другаря Бенджаминов. Той е виден ЕнтЕлЕгент и всяка промяна го хвърля в бурен стрес. А стрес му причинява даже едно просто местене с десет сантиметра.

Исусовия венец нещо се ошашка есетнта като го прибрах, но сега се поокопити покрай колегите и се зае сериозно с отговорната задача да прави листа, че по едно време се беше и пообъркал нещо и цъфна.

Листата на преден план са на Юката. Изобщо не прави сметка за бъдещето това момиче - расте си и не и пука че като стигне тавана ще играе ножката.

Публикувано изображение

• Автор

И така

в средата е Авокада - фука се с новите си листа, до него е колегата му Каланхой-нахалника, който смята че всичкото място е само за него. Виж как са се изпъчили един до друг и си мерят ммммм ........ листата :D

долу се вижда Бегонийката. Тиха душица е тя. Дай и само спокойствие и да не се напряга много-много.

Отпред се вижда малко от другаря Бенджаминов. Той е виден ЕнтЕлЕгент и всяка промяна го хвърля в бурен стрес. А стрес му причинява даже едно просто местене с десет сантиметра.

Исусовия венец нещо се ошашка есетнта като го прибрах, но сега се поокопити покрай колегите и се зае сериозно с отговорната задача да прави листа, че по едно време се беше и пообъркал нещо и цъфна.

Листата на преден план са на Юката. Изобщо не прави сметка за бъдещето това момиче - расте си и не и пука че като стигне тавана ще играе ножката.

.........

Мъже .... какво да ги правиш :D

И наша милост голямата Юка въобще не поиска да заспи, но аз а дарих на любимата си племеничка онзи ден за 30-я и р.д.

Там в дома на сестра ми обмислят да я настанят на пролет в двора, а през зимата да и правят покривало. Ще видим как ще и се отрази. :rolleyes:

Ето по-голямата част от спътниците ми, къде си прекарват живота през зимата. Аз уж ги приспах на есен, но знае ли се какви ги вършат ... ;)

Публикувано изображение

Цъфти от февруари до май. Публикувано изображение Каквото и да прави през останалото време,ясно е ще го уморя.Силно съм скарана с цъфтящите растения.А това имаше злата съдба да попадне под грижите ми.

Благодаря,Мойра!

Имам много красив спомен за аромата на дивата иглика. Тази дали има аромат?

Редактирано от Уиш... (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.