Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Тази дали има аромат?

Няма аромат.

В квартала в който живея имаше една спретната къща, в която живееха двама старци.

Пролетно време целият им двор беше покрит с килим от жълти и розови иглики.

Беше толкова красиво!

Сега на това място има мъртъв бетон... :(

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Малко пролетно цъфнали лилавковци от двора на едни съседи

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пролетно време, хълмовете в пустинна Баха Калифорния се покриват с цветя. Ето килимче от други лилавковци

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А тези са от същата мафия - тази на виолетковците - тези цветя не търпят никаква конкуренция. Имат мънички сочни листенца покрити с восъчен слой, който ги прави много издържливи сукуленд растения. Способни са да покрият огромни пространства. Боядисват баирчетата и радват очетата ми. Цветовете много обичат слънце, мъничко сянка да се задържи върху тях и започват срамежливо да се свиват с намерение да си поспят. Иначе са радостни като лилави слънчица...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Бела Белинда - цъфти до пързалката (много ми прилича на уголемен нарцис, но най вероятно няма нищо общо)...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Това е градинката с кливиите под офиса, тази година се задържа топла и те се позабавиха с цъфтежа...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Същите кливии, мирно съжителстващи с цикаси (цикасите да не се бъркат с маймунската папрат от горните 2-3 снимчици)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

А това е вид много интересна върба-джудже приспособила се към полупустинния климат. Сега цъфти с тези малки жълти цветове вместо обичайните "котенца". Отново много инвазивна способна да покрие големи площи.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Следва :)

• Автор

Очарователно .... диво :* благодаря ти ! може да завъртиш някои части малко :P и аз припознах за нарцис, но бела белиндата е най-вероятно разновидност на ириса

Това е ...великолепие .....аз ще се включа с мои лилавковци по-късно .......!

Публикувано изображение

не е лилава, но .......

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

По струните

накацали усмивки.

Влюбено.

Дарки Публикувано изображение

Кака, не виждам това от прозореца си в момента, но копнея за него. Благодаря! Правилно казват хората: Като ще е гарга, да е рошава :*

Ведре ... ми нямам думи... кой ти гледа дали е баш лилаво? :*

Мойта теменужка заедно с калахноето изкараха зимата върху горещия радиатор и да ви кажа, че изглеждат повече от перфектно:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Ето ви по едно кокиченце:

Публикувано изображение

какъв сладурски дизайн имаш на саксиите , страхотна хрумка ........Цветята ти са обичливо гледани , поздравления !

какъв сладурски дизайн имаш на саксиите , страхотна хрумка .......

Тея "чорапчета" за саксии ги плете майка ми. В интерес на истината ако преждата е хубава и с ярки цветове дори и да го нахлузиш върху най-грозната кофичка става много интересно и весело....Тя си събира консервните кутии от котешката храна и ги "облича" по този начин....

Някой ден може да ги снимам....

интересно ще бъде, аз съм усуквала кашпи с конци нещо като това :

Публикувано изображение

Да вземете да спрете да ме депресирате с тия ваще цветя. :clown:

Туй пък. Ко ти стана бре?

Сърбят я ръчичките според мен, да рисува цветяяя :)

О, шефче, не ме бива да рисувам цветя. Чак такава фееричност не мога да докарам. Депресират ме щото на всичките им цъфтят посред зима цветята, пък моите и лятото кой знае колко не подивяват.

Депресират ме щото на всичките им цъфтят посред зима цветята, пък моите и лятото кой знае колко не подивяват.

Е, точно поради тази причина аз не гледам цветя :D

Имам два, три тръна и стига толкоз :D

Жасмини разни миризливи

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тиквено дърво - викам му така, щото цветовете му приличат на огромни висящи тиквени цветове. Всъщност, няма нищо общо. Тук му викат Angel's Trumpet (Brugmansia) от рода на татуловите е и всичко от световете и листата му та чак до корените е изключително отровно...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Малко азалии от същият двор. Азалията също е известна със съдържанието на силни алкалоиди. Меда събиран от цветовете на азалия се нарича Пиян Мед, най-често е по-добре да не си го ял.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Миниатюрна версия на лилавковците от предишната серия. Същите цветчета, но смалени около десет пъти.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Малко ме е яд че не го снимах четири дена по-рано. Този храст беше целият бял.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Пеперудено дърво - не знам как се казва, но има красиви - леко парцаливи цветове :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тук им викат Bird of paradise (Strelitzia) и наистина приличат на ято летящи фтички :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Малки розеланки - много разпространен храст тук - със ситни листенца и ситни цветчета (около сантиметър в диаметър) малко по-долу е и самия храст (прилежно подрязан от градинарите в квартала)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тук пък една Daylilly (Hemerocallis) е цъфнала почти пред вратата ми.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тия пака са същите, но са друк цвят и са от миналото лято...

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Следва :)

О, шефче, не ме бива да рисувам цветя. Чак такава фееричност не мога да докарам.

Депресират ме щото на всичките им цъфтят посред зима цветята, пък моите и лятото кой знае колко не подивяват.

знам че ще те ядосам, ама при мен и трилистника цъфтеше :D

да не говорим за мечовете

Тогава бързо си признай ,че имаш южно изложение. :rolleyes: Дарко, ако ме хване някой ден музата да рисувам цветя, което е малко вероятно ще има да си ровя тука с кеф. :whist:

Тогава бързо си признай ,че имаш южно изложение. :rolleyes:

Дарко, ако ме хване някой ден музата да рисувам цветя, което е малко вероятно ще има да си ровя тука с кеф. :whist:

а ако знаеш цветовете на дифимбахията как миришааааааат - не е истина :)

ако знаеш цветовете на дифимбахията как миришааааааат - не е истина :)

:) мдам... по аромат почти се доближават до аромата на цветовете на сингониумите ми :)

Дарки благодаря, Кака, за феерията. Парцаливото дърво много ми допадна и малките лилавки също и... такава завист ме е загризала... ще има да чакам денят, в който "люляка ми замириса", и жасмина... и другите миризливци по нашите георграфски ширини и дължини...

Бели, специално поздравче за мама. За рокличките на саксиите. :rolleyes:

Много не ги умея точно тези неща... :mad: и се радвам на тези, които умеят.

Червената розалинда е Хамелациум, тук имаше в розовата разновидност! Но червената е уникална рядкост! Аз естествено го погубих , ще го пусна на снимка после! Зад великолепните стрелиции , които ми взеха ума , защото на пътя не съм ги виждала ........е един ограден храст, който се нарича фотиния и е абсолютен фаворит в момента по градините /за любителите и колекционерите/ ! Белият храст ми напомня на един многото видове храсти - калина /вибурнум/ , въпреки че не съм сигурна! Тази азалия е един великолепен рододендрон , който има каприза да цъфти при нас рано напролет, изисква категорично кисела пръстчица и ....ако моите са оцелели тази зима, ще се зарадвам на цвета им пак! Бругманзията, моята е жълта с единичен тромпет! Имам розова .......която не успях да докарам до цъфтеж, защото я изядоха белокрилки / маам....гадини/! Това е често бъркано с датура, която е татул! Бялата датура си е студоустойчива, аз я изкорених , защото ми мерише на татул та се не трай ......А бругмнанзиите .......те са .........нестудоустойчиви за нас ........въпреки, че в Чехия видях есента дърво и то яко .....! Растат бързо и са великолепни , въпреки отровната си същност! Дарко, както винаги ми остави въпросителна с пеперуденото дърво и първата снимка / първата е жасмин, увеличих малко че да видя / .........напомнят ми за подобни от семейства, но явно не мога в момента да включа на латиница в съзнанието си ! НАСЛАДА е за мен да гледам цветя , дано не досаждам с инфото за тях, но винаги смятам, че човек ако иска хубави цветя, трябва да им знае имената, за да търси инфо за тях и капризите им! Сори , ако на някой му дотягам , но ....това ми е .....яка краста и трудно се удържам! /въпреки, че си бях обещала да не се впускам в подробности за цветните теми/ тук изтрих цветните си терзания за пеперуденото дърво, щото го намерих .......нъц. страховете ми се оказаха верни, .........БАУХИНИЯ , ама на снимката е такова дърво, че .......трябваше сант по сант да гледам, при нас е един обикновен храст .......и то много рядко срещан и едва , едва опилкван .....аз нямам опит с нея ...... :(

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

и така на вашето внимание първият цъфнал за тази година Амарилис-отличник. Той е най-младия и най-амбициозния

Публикувано изображение

След като миналата година не схоласах с отглеждането на латинките, тази година съм си купила семена на грамофончета (не им знам другото име), вече покълнаха за има няма седмица, като тайната ми идея е да ги пусна да се увият около водосточната тръба, която ужасно грози хубавата ми тераска....Дано, дано - иде ми да вържа нещо против уроки на саксията.....

Публикувано изображение

Темерутинко, като се разтемерутиш някой ден , сети се за тази дръглива котка, дето я гложди любопитство , та чак ми припарва под лъжичката, щото само това цвете не намирам като име .......Дано не ти създавам проблеми, излишни .....но .....наистина ме гложди .....Но ако не ти се занимава , няма да се сърдя , само по-яростно ша въртя опшка .......

Вчера спях при хората, оказаха се много отзивчиви хора. Това са пойнсетии (коледна звезда), хората ми дадоха десетина пръчки. Булката се накефи - сега ги е сложила на тъмно и след две седмици ще ги сади :)

Днес като се прибирам от работа снимах мартенското ни дърно на центъра:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.