Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

И аз си имам радост вкъщи...И не мога да му се нарадвам и ми иде да кача всичките 20 снимки, които направих:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бел, без да ми се сърдиш, ама този кактус ми мяза на нещо друго по форма, цвят и дебелина :ph34r:

...само на последната снимка, нали? :lol6:

а това е голямата изненада - измръзналият трендафил цифна, ама не в червено, ами в бяло :no-no:

цъфнала е подложката на трендафила - шипка е това :)

Редактирано от emmi (преглед на промените)

цъфнала е подложката на трендафила - шипка е това :)

знам бе :)

верно ли ме мислиш за чак толкова луд ( или глупав ) ?

много си е готина даже - решил съм да оставя два-три ластуна от нея, да ги свия като U и да ги направя две нови шипки, които да пренеса на друго място в градината , където ще направя на щамбови рози. планът е едната да стане с четири клона, които да цъфтят различно - ще взема присадки от жълтата, розовата, червената и бялата :)

Ти седи само и гледай както ще правя на есен :ph34r:

много си е готина даже - решил съм да оставя два-три ластуна от нея, да ги свия като U и да ги направя две нови шипки, които да пренеса на друго място в градината , където ще направя на щамбови рози. планът е едната да стане с четири клона, които да цъфтят различно - ще взема присадки от жълтата, розовата, червената и бялата :)

абе.................. аз по това време вече не мисля

само гледам да допълзя до леглото

аз имам една такава шипка и съм си я оставила ей така за красота

и аз- исках само да изгледам новините по бТВ, да изчакам прогнозата на времето и да се гмурна в леглото. баси проклетия ден беше днес ...

Хораааа, такава красота имам на терасата и не мога да и се нарадвам....Накъсва се да цъфти:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Обрах си божурите :)

Публикувано изображение

и малко от първите нацъфтяли цветове на трендафилите

Публикувано изображение

Да се разпиша и аз в графа „Моята ‘градинка” в режим на етажна собственост” : ))

Миналата година ми подариха тази сладка виолетка. Много нежничка, с миниатюрни кадифени листенца.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

След като прецъфтя, просто я сложих до един прозорец … и я забравих там. Бях наясно с капризната природа на това бледолилаво великолепие и нямах абсолютно никакви надежди, че ще цъфне някога отново. Цяла зима не съм я поливала, а за другите сезони – не съм сигурна дали е било 1 или 2 пъти.

Публикувано изображение

И хоп – от миналия ден срамежливо започна да разпуква цвят след цвят. Като разцъфти в цялата си прелест – ще я снимам отново.

Дано не пропусна момента...

Красива е.

е , те , това вече ако постигнеш, ...........ще дойда лично да го снимам ........ :P;) ;)

А божурите са страхотни , сега се замислям, че ще взема и аз да си купя ......и да сея догодина, въпреки, че не съм им фен, но .....вече се навих! Аз ще се опитам да сложа снимки /с лошо качество са/ на развитието на моята градина ........само съжалявам, че ми се прецака снимачката последния път като ходих.......а имам вече и банан в градината ......който ще стане до есента 4 метра! :shy11: :shy11:

започвам с маслинката, която е вече на две години и в момента е отрупана с пъпки, но цвят, дано да видя като отида другата седмица !post-206459-0-90146700-1337410473_thumb.

синята трева, фестука :post-206459-0-36243900-1337410639_thumb.

спирея японика голд , още нецъфнала post-206459-0-33742300-1337410885_thumb.

берберис , леко неугледна снимка, сори, иначе е красавец: post-206459-0-81106000-1337411021_thumb.

един общ изглед към част от начинанието: post-206459-0-37010700-1337411111_thumb.

и още една размазана, ба си не моа да напрая свястна снимка ...post-206459-0-93148600-1337411233_thumb.

има още но , ......ми омръзна да качвам , бавен ми компа , бе .....карък , ба си !

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Парапетът под прозорците на фасадата ми украсих с дълги саксии насадени с петунии. Прозорците блиндирах с решетки номер 1 и гаранция от 8 години. Вчера полях петуниите, на сутринта ставам едната саксия опоскана. Стана ми тъпо разбира се и отново в магазина. Купих теменужки някакви, жълти и лилави.

Това е петунията снимана в макро с тела.

Публикувано изображение

може ли , лекинка корекция , това на снимката не е петуния , а дипладения или мандевила още се нарича ;)изключителна красавица , твоята е в розово, има и в червен цвят, ще снимам , като цъфне моята ....червената, на розовата ми окапаха пъпките от вятъра , що го мразя аз това гадно време!

Може, мислех че е петуния и не ми пречеше, то толкова ми разбира главата. Всъщност оранжерията от която я купих предлага над 20 000 вида цветя. Не си направих труда да запомня името на латински, просто исках розови. По-ведро, пък и много си падам по лейди Гага, дотолкова, че стените на малката ми баня смятам да пребоядисам в розово. Все пак това е цвета на феите, но това друга тема. Вярно и теменужките ще са толкова такива, но като снимам и тях ще ги представя като жоржетки.

:wub::grimace: с нетърпение чакам жоржетките ! Но избора ти на дипладенията не е лош, което означава , че си направил/а екзотичен избор! Това не е предпочитано цвете, но е много красиво! Ако успееш да осигуриш , вода /умерена/, светлина без пряко слънце и леко кисела торчица и почва ........ще се скъса от цветове! В началото на пролетта се подрязва , защото цъфти на нови клончета! Есента може да окапе тук там , с листенцата, но може и да продължи да цъфти, ако е на подходящо място с температура близка до тази през лятото .... дай , жоржетките , ;)

...

Леки уточнения.

Снимките са от другия ми тел, заради батерията. Живея в притъмнени стаи, имам вампирски стил на живот, и от това страда идеята за фотография, разбирай любителски снимки - мобилография.

Първата снимка показва дървото на парите. Това е точното име. Не е бонзай и става около метър високо. В дясно е "мушкато", а до него плодовата ми закуска - в розово!!!

Публикувано изображение

"Петуниите" снимани от вън.

Поставени са на северно изложение. Купих спец - тор по предписание на оранжерията.

Публикувано изображение

под прозореца на първата ми спалня, тоже петунии.

Публикувано изображение

и жоржетките, така им викаме в Якоруда - моето родно място

Публикувано изображение

филандендрона и японския бамбук в хола до телевизора другия път, че се изтощих, зле съм с техниката ... много копчилъци, много чудо.

Леле, Шефче , клематиса ти е нещо невероятноооооо красиво , следващия път ще снимам поне си мисля сполучливо и моите, но бял нямам! на колко е години твоят, моите са за второ лято , очаквам обилен цъфтеж сега......

А за всичко изброено от поста над мен, единствено точното наименование е на закуската от плодчето ......хах, Пак ще кажа, не е важно да се знаят имената , но е важно да се знае защо умират или защо не растат ??? А как ще знаеш, ако името не те заведе на точната страница и прочетеш нещо от което растението има нужда?? Не искам да се правя на веща, но ......предполагам че дразня с това, че казвам имената ! Уточнявам: не го правя тенденциозно да блестя или да унижавам някого , просто ....заради самото цвете......

само да допълня .......в желанието ти да имаш петунии, си се обзавел с много красиви цветя , и нито едно от тях не е петуния ......../а как ненавиждам петунии/

И розовото кралско (английско) мушкато ме дари с цвят....Разкош.....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

п.п. После ще ви снимам теменужката ми - накъса се да цъфти......

п.п. После ще ви снимам теменужката ми - накъса се да цъфти......

Публикувано изображение

И ние да се похвалим,че цъфтим, макар че не сме проснали на листна маса от зимата насам. Въпреки това имаме 10 - 15 цветни пъпчици които си чакат реда.

Публикувано изображение

Новата ми придобивка заедно с кашпата..... :yanim:

Публикувано изображение

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.