Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

вижте какво става тук :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 625
  • Прегледи 110,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

на колко е години твоят...

Доколкото успях да разбера от мама, е по дърт от мене :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Този е младичък, не е като мене :D

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Новата реколта от домати. :)

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Изминаха 2 седмици, откакто виолетката прецъфтя, но съм обещала и показвам :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Дано догодина ме зарадва пак! :)

не ми черви бузки , и да кроиш пъклени пожелания за Еми, ами снимай и пусни , някоя снимчица ......., дай бее, дай мииии :wink12: :wink12:

само един общ поглед ще ти дам, тъй като в момента нищо интересно не съфти -мушкатата и калдаръмчетата прецъфтяха, а бяха много готини, отрупани със цвят.

Публикувано изображение

на заден план, в ляво се вижда каната, съфнала в керамичния чиреп :

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Това са моите лилиуми в цъфтеж, някои вече прецъфтяха , други в момента го правят:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и това е пришълецът в моята градина , който до есента ще достигне около три метра, на всяка седмица вади поедно листо , а всяко ново листо е по-дълго от предишното , трябва да достигнат до около метър /листата/, Банан студоустойчив хубавец , който умира наесен .......но напролет отново се появява САМ и се бори за слънце и вода:

Публикувано изображение

розите, една малка част от тях, другите не съм качила още от фотката :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и още една новост в моята градина, тази ружа, която е гигантско растение , отгледана от семенце ,колкото леща , изпратена ми беше от Англия с надеждата , че ще е черна , но вижте какво се получи , хахаха:

Публикувано изображение

Трих, ако искаш семена от нея, имам толкова много за подаряване , че мога да залея Пловдив с такива гиганти ! Само кажи!

ето цвета в близък план, нещо неопределено е между бяло, розово, кремаво ......

Публикувано изображение

уморих се , ще продължа друг път с качването!

Ще продължа с някои от капризните дръвчета! Ето един от наровете, и двата измръзнаха тази зима до корен, но избиха отдолу и ето резултата , е , ще чакам плод доста дълго време , но ....поне не умряха :

Публикувано изображение

тази пролет настаних и Магнолия Стелата, тя цъфти рано напролет в снежнобели звездовидни цветове, а после се облиства ето така дооооооо есента! Надявам се догодина да покажа цветовете , ъм, нетърпелива съм , де .....

Публикувано изображение

това е киви "Джени", самооплождащ се сорт , който тази година също намери място в градината ми и ще се бори с асмалъка на свекито , хахах,

Публикувано изображение

а това е киви "аргута" , дребноплодно , дават го също за самооплождащо се , но ......ще видя , имам две , дали ще ям дребни плодчета киви, казват че са като едро грозде! м да

Публикувано изображение

Това е маслината, която е на две годинки , презимува на топло в тази саксия, цъфна с толкоз много цветове, а сега е отрупана с плодчета, не вярвах, но .......факт ........не мога да изброя плодовете, дали ще ги изхрани ??? ще видя!

Публикувано изображение

Това е Тамарило /доматено дърво/, в момента на снимката е чакащо да бъде засадено в градината, ще пусна и снимки от градината , на по -късен етап!

Публикувано изображение

следва продължение .......

Musa Basjoo или Японски банан е от малкото банани които оцеляват на открито в България.

Ето една статия тема плюс снимка как точно става номера.

http://exoticplants.ovo.bg/forum/20-37-1

моят е "Ориноко" , изпитан в оцеляването, този който ми го подари , не може да се отърве от него вече трета година, есента изчезва до почва , напролет с нова сила и много издънки ! Не му достига топлото , за да цъфне...Благодаря за статията!

Публикувано изображение

Олеандъра го мъчи жегата.

Публикувано изображение

Тегесът е леко "японски", но не знам дали ще оцелее в тази плитка саксия.

Публикувано изображение

Туя златна и прекрасна. Имам поне пет.

Снегът ги беше разпердушинил, но те пак си събраха клончетата и са прекрасни.

Публикувано изображение

Това рудбелия ли е? Ако някой знае, да каже.

Публикувано изображение

Олеандърът страхотно страда от горещината и за съжаление, при мен цъфти само веднъж в годината.

Публикувано изображение

Невевроятно красиви пълзящи плевели. На човек не му дава сърце да пусне тримера.

Публикувано изображение

Тегетис. Обикновен и отровно смърдящ.

Публикувано изображение

малко храсталачета и тревички в развитие :

Спирея японика голд в цъфтеж:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

леукотое , благодарно храстче, което цъфти с малки бели камбановидни съцветия , аз пропуснах снимането на цвета:

Публикувано изображение

корделине "киви" :

Публикувано изображение

заешките ми опашки , в момента са в як цъфтеж , но тази снимка е от началото :

Публикувано изображение

и малко цъфтящи щуротийки из дворчето :

Платикодон :

Публикувано изображение

трителея :

Публикувано изображение

анемонии :

Публикувано изображение

клематис

Публикувано изображение

любимите рудбекии на свекито :

Публикувано изображение

монарда ......

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Мда, ще ги бъде ........орхидеята , можеше и без водна баня......тя оцелява доста без вода !Имаш чудни цветенца , дано те зарадват с издръжливост!

• 3 седмици по-късно...

да съживя малко темата с ето този красавец, мощен в средата на своя размер ще се дига още .......

Публикувано изображение

Публикувано изображение

новата ми придобивка .....скутелария

а тук ся малко чери: е така за разкош

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Ladies and Gentlemen,

изживявате уникалния шанс, да споделя с Вас моя аспарагус. Той стой на изхода на главния гейт към двора на Исидор в моята обител, поемайки генералната функция да преработва въгледния двуокис в кислород. Останете на канала. Парниковият ефект зад трислойния гейт ме отказа да пикчирам двора на Исидор, изживял пореден update!

Публикувано изображение

пълен размер 557.4кВ

Лицензионно споразумение

кликайки по снимка за пълен размер, вие се съгласявате, че ще изпитате само положителни емоции и възторг.

Да споделя малко оцеляли балконски цветенца:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Поздравления , Коте, петата снимка между розите е текомария кампсис , лиана , която аз така и не можах да захвана, имам мъничка сега , нооо....А лотосите , върхът ! Розите ......евала! давай ощееееее снимки! ;):shy11: това на последната снимка , тиквичка ли е ??

Поздравления , Коте, петата снимка между розите е текомария кампсис , лиана , която аз така и не можах да захвана, имам мъничка сега , нооо....А лотосите , върхът ! Розите ......евала! давай ощееееее снимки! ;):shy11:

това на последната снимка , тиквичка ли е ??

Текомите на входа в къщи са вече две. Догодина живот и здраве още лотоси и лилии ще завъдим, тази година беше за проба.

Розите са из целия двор. А тиквите са кратуни, които с всяка изминала година все намаляват. Окъпани са в цвят, кратуни.....таратанци :mad:

Догодина чакаме да цъфнат албицията и златният дъжд :)

има и жълти текоми, рядкост са , но не са неоткриваеми! Трябва да направиш и панорамна снимка на градината, сигурно е прелестно езерото .....мммммм, поздравления ! Това е много труд , оценявам го искрено ! :mark:

Всички вие имате прекрасни цветя. Поздравления! :) Аз имам 7-8 саксий на кръст и като си изровя от някъде фотото ще ви покажа. Но имам едно питане, на което за сега никой не може да ми отговори. :( Издирвам едно цвете, прилича на алое, по ръбовете на листата му изкарват едни пъпчици, които падат и се самонасаждат. Преди имах, но имах и морско свинче, което го опасе и.....измряха и прасето и цветето :clown: Та, ако някой знае, ще чакам експертното ви мнение :shy11:

ако е от кактусовите .......търси ето тук :

http://www.samaracac...ru/holland1.htm

Благодаря, че се отзова, но няма го тук. Прилича на някои от алоетата, но вместо бодлички по краищата на листата, избиват едни като "малки зелки" (на такова приличат де). И като падне в саксията се самозасажда...

Абе нищо, здраве да е. Все пак благодаря ти.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.