Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

най-после спря да вали и успях да направя конструкцията за краставиците ( мой патент) 

Публикувано изображение

за колоните - 4 дълги тръби от пункт за скрап (отпадъци) на цена 60 ст на килограм - излязоха ми 19 лв. , стари водопроводни тръби ( от ремонта в къщи) - тях ги рязах с ракетата и заварявах до нужната дължина, и посредата 4 от тънките тръбички, които използва за конци и за доматите.общо 3 часа труд - забиване, оразмеряване, рязане, заваряване.

Публикувано изображение

е, осветих си очите и си изпогорих ръцете, пипайки горещите части, ама -ще го преживеем.

остава утре да ги боядисам и voila  - заслужихме си яденето ( и бирата) тази вечер :) 

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колко много красота отново....за съжаление, отварям само тази страничка, защото ми отне близо половин час да се зареди (проблеми от софт- естество ;), така че мога да си представя колко още има на предишната.

Запознах ви вече с историята на орхидеята, а сега ви показвам и снимки на напълно развилото се цвете.... Оформиха се десет огромни цвята, всеки от които по-голям от длан..

Само ще кажа, че снимките не са уловили и 1/100 от дивната красота на тази орхидея. Изключителен магнетизъм; който я е видял, не е останал равнодушен.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Скоро, може би утре, ще кача още снимки в албума...

Тази пролет около мен е много цветно и красиво - получих нови цветя като мили подаръци, както и няколко "поспаланковци" се събудиха от дълъг сън. Има солиден фотоматериал, но ще види бял свят, когато дойдат по-светли дни за компютърчето ми (надявам се, съвсем скоро). :)

Колко много красота отново....за съжаление, отварям само тази страничка, защото ми отне близо половин час да се зареди (проблеми от софт- естество ;), така че мога да си представя колко още има на предишната.

Запознах ви вече с историята на орхидеята, а сега ви показвам и снимки на напълно развилото се цвете.... Оформиха се десет огромни цвята, всеки от които по-голям от длан..

Само ще кажа, че снимките не са уловили и 1/100 от дивната красота на тази орхидея. Изключителен магнетизъм; който я е видял, не е останал равнодушен.

Скоро, може би утре, ще кача още снимки в албума...

Тази пролет около мен е много цветно и красиво - получих нови цветя като мили подаръци, както и няколко "поспаланковци" се събудиха от дълъг сън. Има солиден фотоматериал, но ще види бял свят, когато дойдат по-светли дни за компютърчето ми (надявам се, съвсем скоро). :)

Абсолютно прекрасна е! Все повече се замислям дали да не рискувам с една такава красавица и аз...? Притеснявам се че няма да мога да я отгледам.

А тази я снимах в Букурещ - на перваза на апартамента в който спахме имаше три такива сладурани

Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Двете семки от арганово дърво ги забучих в две саксии. Доста време се подмятаха по бюрото в офиса - колежката ги беше донесла от някакво пътешествие.

И ето го първото бебче-арган :)

Не е ли сладък???? :D

Публикувано изображение

Aз живея в "Бронкс". Кварталът на черните. Килимът ми омръзна и реших да обновя двора на Исидор. Пешеходец покрай опакованта ми ограда се оказа мъж, чийто белези не ме караха да се съмнявам, че е поредния нелегал от Судан или Еритрея. Предложих му килима при условие, че вземе старата турска работеща пералня и помогне другата стара немска пералня, тоже работеща, да се озове на горния етаж. Там живеят възрастни хора от Москва. Суданецът се съгласи и получи награда, като ме оттърва от огромен телевизор тошиба. Суданецът извика хавера си, на когото подарих 19 инчов китук монитор сони и една чаша за кидуш. Подмяташи ме се на едно от бюрото и реших и нея да я дефрагментирам.

Помните Мяу, човекът от Шанхай. При поредната бизнес среща с него, той изгради водоотливни канавки и пусна напред един ред гранитогрес. Наскоро ми се изтъпани неканен. Просто му доскучало за мен, на което му дадох уверение, че бъдещи проекти винаги ще бъдат възложени на него. И така до онзи ден. Реших да постеля изкуствена трева. Можех и естествена. Тук се продава на плочи. Редиш плочите с трева, поливаш и след месец не можеш да познаеш изменението. Мисля, че постъпих разумно. Няма да кося, няма да поливам. Купих най-скъпата, заради 10-годишната гаранция. Тотал. За близо 40кв килим изкуствена трева заплатих 245шах/кв. м или в родни лъвове 4133лв. Тези с набито око да не бързат с булдюрите около храстите. Днес след обяд ги изправих, а утре след обяд ще дойде майстор, да налепи ивица върху тях, за да завърши картината. От магазина ми дадоха отстъпка за автоматична поливалка и мисля да се възползвам.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

камерфон

Ефект. Прахолякът и пясъкът в хола рязко намаляха. Интересното е, че VIP-персоните след няколко крачки по тревата си свалят обувките и остават боси. Заразно е и аз последвах примера им.

Aз живея в "Бронкс". Кварталът на черните. Килимът ми омръзна и реших да обновя двора на Исидор. Пешеходец покрай опакованта ми ограда се оказа мъж, чийто белези не ме караха да се съмнявам, че е поредния нелегал от Судан или Еритрея. Предложих му килима при условие, че вземе старата турска работеща пералня и помогне другата стара немска пералня, тоже работеща, да се озове на горния етаж. Там живеят възрастни хора от Москва. Суданецът се съгласи и получи награда, като ме оттърва от огромен телевизор тошиба. Суданецът извика хавера си, на когото подарих 19 инчов китук монитор сони и една чаша за кидуш. Подмяташи ме се на едно от бюрото и реших и нея да я дефрагментирам.

Помните Мяу, човекът от Шанхай. При поредната бизнес среща с него, той изгради водоотливни канавки и пусна напред един ред гранитогрес. Наскоро ми се изтъпани неканен. Просто му доскучало за мен, на което му дадох уверение, че бъдещи проекти винаги ще бъдат възложени на него. И така до онзи ден. Реших да постеля изкуствена трева. Можех и естествена. Тук се продава на плочи. Редиш плочите с трева, поливаш и след месец не можеш да познаеш изменението. Мисля, че постъпих разумно. Няма да кося, няма да поливам. Купих най-скъпата, заради 10-годишната гаранция. Тотал. За близо 40кв килим изкуствена трева заплатих 245шах/кв. м или в родни лъвове 4133лв. Тези с набито око да не бързат с булдюрите около храстите. Днес след обяд ги изправих, а утре след обяд ще дойде майстор, да налепи ивица върху тях, за да завърши картината. От магазина ми дадоха отстъпка за автоматична поливалка и мисля да се възползвам.

Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

камерфон

Ефект. Прахолякът и пясъкът в хола рязко намаляха. Интересното е, че VIP-персоните след няколко крачки по тревата си свалят обувките и остават боси. Заразно е и аз последвах примера им.

Станало е много добре и приятно за окото. Аз в момента правя подобна градинка на комшийката и като я завърша, ще постна също снимки!

• 3 седмици по-късно...

Ladies and Gentlemen,

искам да ви се похваля и вие съответно да се гордеете с моите постижения. Вчера бе велик ден. Аз станах завеждащ катедра микрохирургия, нещо повече, главен мотор в историята на фирма "Страната на чудесата технолоджи". Доказах, че света притежава трима гении, откакто съществуува. да Винчи е първият. Никола Теслов е вторият. Той е българин за определен кръг хора от моето обкръжение. Позовавайки се на исторически факти, посочих, че Иван Атанасов е фадъра на компутрата, Христо Явашев е по-велик от Дали и Пикасо. Баба Ванга - извън коментар, а нейна наследничка пак е българка на служба при Берлускони. Значим е още Петър Дънов. И най вече, че Майкъл Джексън е изплагиатсвал лунната походка от ансамбъл Росна китка, изпълняваща "Яж куме, пий". Нещо повече, визитка на земата е "Излял е Делю хайдутин", одобрена лично от Карл Сейгън. В отделни композиции и пререкания в подкрепа на космическия си произход се позовах на хан Крум как си е правил сервизи от императорски китари и разясних, че шнорхела е дело пак българско. Помните как нашите нинджи са дишали с масурки в блатата, докато над тях са преминавали тенекиените франсета. Пак българин е превърнал самолет в бомбардировач. Най-изразителен бях, когато превеждах събитията на Шипка. Там от вълнение се разплаках, докато разказвах, как шепата орли в очакване на белия генерал от отчаяние са започнали да хвърлят мъртвите тела на манекени по врага и точно това накара слушателите ми да възкликнат, че вие българите сте си *бали пипера. И пипера и фара, което за последното изпитах трудност при превода.

И при тези неоспорими факти, да бъда член на фирма за нанотехнологии е престиж за самата фирма, защото един е избранника на богоизбраните. Аз не крия, че съм българин, гордея се с това и не крия че съм роден в китната Якоруда. Винаги казвам, че най-красивата страна на света е България.

ОК. Вчера улицата ми осъмна накичена с балони и това бе знак, че денят ми ще бъде прекрасен. Реших да се отдам на шопинг. Очаквам Джордж да ми дойде на гости. Очаквам Орландо Дончо да празнува Новата година при мен. За целта реших да доизкусуря двора си. Използвам случая да ви се похваля, че си купих пореден смартфон (4-ти подред), флагмана на samsung - galaxy 4 за презряните 3 килошах или родни 1225лъва. Купих още торби с торф, торба с камъчета, за които бих над 100км път до едни бедуини. Но в един от каньоните попаднах на изгодна шимшия (чадър). В мига на съзиране се метнах отгоре му и си го заплюх. Отделно купих осветителни тела за декорация с слънчеви батерии.

Резултатът:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Картината е следната. Под малкия чадър стой председателя на норбековистите, а под шимшията се отрежда място за VIP - персоните, Кръглата маса я виждате. Инсталира се аламинут и се започва пиздежа. Очакват ви много изненади, докато отдавате блаженното си боди сънгейзерската.

целувам ви...

Специален поздрав и ВЕДРА и нейните красоти  :)  Понеже тя не може да отвори страницата тук, аз ще ви ги покажа, вместо нея и за първи път ще си самохаресам поста  :D Защото поста е мой, но цветята и труда са си нейни !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

и тазгодишната глориоза :

Публикувано изображение

и букета хемерокалиси :

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Веси, и това : розовата ми бругманзия :

Публикувано изображение

и последния цвят от лилиумите :

Публикувано изображение

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

Докторе, споменавала ли съм ти, че четвърта година свекър ми сади половината двор с тютюн.Събира си листата, суши ги на проветриво място и си пуши безплатни цигарки.Тези снимки са от миналата или по-миналата година, но при следващото ходене ще ти нащракам новата реколка....Той е много горд, че не дава пари за цигари тъй като пушеше по две кутии цигари на ден.Ако те интересува ще питам и сорта на тютюна.....

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Моята гордост и радостта на бабките от квартала.....

Публикувано изображение

За съжаление снимах от улицата и снимката ми не е много добра! Тази година си поливам сандъците с жълтия кристалон и хубавите ми мушката се накъсаха да цъфтят....Сутринта броих 11 цвята от един корен....Много се кефя

• 2 седмици по-късно...
  • 5 месеца по-късно...

газирана

едната от "спасените" от мосю Бриколаж орхидеи си е пуснала филизче да цъфти :)

аааааадски съм доволна от нея :)

а твоята гардения ми се струва че се е поучила от колежките си китайски рози и сякаш е напъпила :rolleyes:

още са много дребнички пъпчиците и не мога да преценя но не ми приличат на лист

Редактирано от emmi (преглед на промените)

едната от "спасените" от мосю Бриколаж орхидеи си е пуснала филизче да цъфти :)

аааааадски съм доволна от нея :)

а твоята гардения ми се струва че се е поучила от колежките си китайски рози и сякаш е напъпила :rolleyes:

още са много дребнички пъпчиците и не мога да преценя но не ми приличат на лист

Чак сега видях поста, сигурно са пъпки на гарденията , те съвсем се различават от листенцата! А да се похваля със седем поникнали райски ябълки , от които четири са доста големички , ще сложа снимки когато имам време! А Нарчето е живо и тегли клончета нагоре, но не му достига явно светлината на деня и са цигляви , нооооооо ще дойде лятоооооо!

• 2 месеца по-късно...
  • 2 седмици по-късно...

Бихте ли ми казали кое дърво е най-подходящо за градинка пред блок ?

:rolleyes:

Бихте ли ми казали кое дърво е най-подходящо за градинка пред блок ?

Липа.

Липа.

е и липа не щат

ни липа, ни кестен, ни овошка някаква

баси хората баси

плочките щели да надигнат корените па слънцето немало да влезе

зер влиза от север слънце изобщо...

ти искаш добро да им направиш - дърво да им посадиш то...

е и липа не щат

ни липа, ни кестен, ни овошка някаква

баси хората баси

плочките щели да надигнат корените па слънцето немало да влезе

зер влиза от север слънце изобщо...

ти искаш добро да им направиш - дърво да им посадиш то...

Като не искат, вдигаш ръце и си гледаш спокойствието.

Пред нашия вход има бреза, пред другите повечето са липи, а входовете ни също гледат на Север.

Никой не мисли за плочките, които са се надигнали на места.

До детската площадка има кестени, от южната страна овошки и разни други дървета, които дори не знам какви са.

Зелено, цветя ухаят, птички пеят, катерички скачат, кучета и котки палуват и...така. :)

Като не искат, вдигаш ръце и си гледаш спокойствието.

Пред нашия вход има бреза, пред другите повечето са липи, а входовете ни също гледат на Север.

Никой не мисли за плочките, които са се надигнали на места.

До детската площадка има кестени, от южната страна овошки и разни други дървета, които дори не знам какви са.

Зелено, цветя ухаят, птички пеят, катерички скачат, кучета и котки палуват и...така. :)

мани, до къде сме стигнали ума ми не може вече да го побере

не можело да изсъхне прането ако имало дърво, щели птички да кацат по дървото съответно да чуруликат да ги будят, да им кензали по первазите да им цапат...

аз кестен си реших, е до улицата ще го засадя на края на паркинга им

да не им пречи

мани, до къде сме стигнали ума ми не може вече да го побере

не можело да изсъхне прането ако имало дърво, щели птички да кацат по дървото съответно да чуруликат да ги будят, да им кензали по первазите да им цапат...

аз кестен си реших, е до улицата ще го засадя на края на паркинга им

да не им пречи

На кривата ракета и Космосът и е крив :D

Добре си решила да е кестен, дерзай!

На кривата ракета и Космосът и е крив :D

Добре си решила да е кестен, дерзай!

тъжно, и болно е

изродиха се двукраките - това е

:(

Благодаря ти за подкрепата, Мойра, сега ми е по-силно

:*

• 1 месец по-късно...

Рано или късно наградата за вашето усърдие, подплатено с много търпение ще бъде връчена. Воден от това упование аз дочаках и вече не съм мияч на чинии. Издигнах се. На въпроса, защо не ям полагащата ми се пица, отговорих, че никой не готви по-вкусно от мен. Червеят на съмнението заработи и ми бе предложена възможност, да докажа думите си. Вече трети месец аз съм помощник-главен готвач в грузински ресторант. В резултат получих добавка от 2 сикила на час. Нещата дотолкова сработиха, че аз станах въздуха и водата за това предприятие. Спечеленото осребрявах в маркови дрехи, козметика и парфюми, но най-вече за моя най-добър приятел. Първо го абонирах за ветеринар, доктор от Чили. 850 сикила броих за кастриране. Много зле го преживях, аз не съм Господ, но нямах избор. След три дни кучето се върна към живот. После му купих колиба.

Публикувано изображение

Той не я възприе. Просторна, огромна. Навирах се вътре, за да му покажа новия му дом, но отговор не получих. Виждам как в скоро време ще я засиля към кофата за боклук. По закон нямам право да го държа вързан повече от 7 часа. На следващата заплата му купих електрическо легло с дистанционно управление. Леглото е вкъщи, следователно си има самостоятелна стая. Заживя като човек, по-скоро като човекът-куче или да си го кажа направо, като сина ми куче. Спи като човек, изтегнат, на пухено юрганче. Сутрин изпреварва на 5 мин будилника. Идва в спалнята ми и ме буди с близане и леки захапки, после си отива пак да спи. Купувам му най-лъскавите кучешки храни, но не ги им се радва особено. Там отиват пиците от ресторанта. Гълта ги като пираня. Научи се да пие кока-кола, не издирява на кашерното, важното е каквото ям аз. Прояде дини, ябълки с мед, ядки.

В дясно е вазата с китайски лимон. За тази ваза (еее, не е от династията Мин, но предпочитам да премълча колко сикила ми струват ) се наложи да премина "зелената черта". Вазите са две, отделно купа за цветето на Леон с количка на колела. Досега откъснах три лимона. По-голям няма да стане, китайски. Цъфти, привлича пчели.

Има едно цвете наречено от мен - цветето на Уингейт. Любимо ми е, защото цъфти два пъти в годината.

Публикувано изображение

Днес е специален ден. Независимост!

Снощи бях нощна смяна. От 21.00ч до 06ч сутринта. Импровизирах калмари и скариди. Не знам, на някакви тулупи. Мъчни коли, манекенски дрехи, тъмни очила. Определено не приличат на хора, които копаят по 100декара домати, нито пък на софтуерни програмисти. Заработеното вложих в капково напояване.

Публикувано изображение

Тук навремето бях инсталирал първата пералня. Переш - простираш. В един момент я подарих, защото си купих "зелена", отделно сбирките на ноберковистите не я пасваха в общата картина. Купих маркуч, за да поливам градината на Исидор. Покрай градината стана и лятна баня за човека-куче. Все пак 30'С на въздуха и водата не ме прави садист. Но навиването на маркуча счетох за прахосничество на време и купих този дивайс. Програмирал съм го всеки вторник и петък да полива от 18.30ч до 19.00ч. Всичко готово. Маркуч с дупки, скоби, тапи, колена.

Няма ги осветителните тела с слънчеви батерии? Няма ги! Човекът-куче ги изяде една по една, Разкъса ги като велосираптор, после прогриза декоративната ограда и се принудих да вдигна бетонна стена за кучета. След този ход се успокои.

Публикувано изображение

Покрай лампите изяде две мишки, един лаптоп, сума ти ми калеври, дори на френските джапанки не прости. А да, изпуснах си два пъти галакси четворката и се получиха две мятини по канта, което ми вади очите, като го погледна и от 48 часа съм собственик на галакси с5. В следващите три години трябва да върна 3400 презряни сикила. Тези пикове са опит да покажа уменията му.

завинаги ваш : Profruit

микрохирург-гладиатор

• 3 месеца по-късно...

някой да знае как се казва това цвете ли е кактус ли

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• 7 месеца по-късно...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.