Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Поздравления , Ем! Страхотна е, не съм им почитател , но са красиви!

попилява се да цъфти цяло лято :)

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

ето тук едно филмче, за екзотични красавци, голяма част от тях присъстват и при мен, а някои .....уморих успешно! Но....няма да се откажа .....

http://vbox7.com/play:eb308b60

тъй като тази година все още не съм палил парното, в зимата ми градинка темепратурата на въздуха е вече около 6 градуса ....

и за да не се получи както миналата година - Дрончо е с нова премяна : 

Публикувано изображение

Ведра -какво ще кажаш за идеята ми ?  :rolleyes:

тъй като тази година все още не съм палил парното, в зимата ми градинка темепратурата на въздуха е вече около 6 градуса ....

Не съм Ведра, но идеята ти не е хич добра. Едно такова животно от години живее на стълбището на входа. Няма парно и през зимата често е около нулата.

Шест градуса си е нормална температура.Намали поливането до минимум и хич не го мисли.

Моите цветя да не мислиш че са на по топло?

Климатика го включвам само като сме у дома, през останалото време температурите се колебаят между 5 и 15 градуса.

Онцидиума на снимката горе и още 4-5 орхидеи се чувстват прекрасно и даже цъфтят.

Имам мушката, киви, маслина, няколко абутилона,хибискуси и още един куп цветя които са на частично остъклена южна тераса, нищо им няма и те цъфтят.

Следя прогнозите и като паднат температурите трайно под минус 1-2 ще ги прибера.

Не съм Ведра, но идеята ти не е хич добра. Едно такова животно от години живее на стълбището на входа. Няма парно и през зимата често е около нулата.

Шест градуса си е нормална температура.Намали поливането до минимум и хич не го мисли.

Моите цветя да не мислиш че са на по топло?

Климатика го включвам само като сме у дома, през останалото време температурите се колебаят между 5 и 15 градуса.

Онцидиума на снимката горе и още 4-5 орхидеи се чувстват прекрасно и даже цъфтят.

Имам мушката, киви, маслина, няколко абутилона,хибискуси и още един куп цветя които са на частично остъклена южна тераса, нищо им няма и те цъфтят.

Следя прогнозите и като паднат температурите трайно под минус 1-2 ще ги прибера.

хммм....

и аз бях на този акъл до миналата зима, когато именно големия добитък измръзна и сега вместо един имам 3 броя дрончовци :D 

иначе на терасата са ми всички иглолистни, няколко какуса, мушката и сакъзчета, алоетата и коледничето, но тях изобщо не ги мисля.

Какво мислиш може да му се случи като е завит ? 

хммм....

и аз бях на този акъл до миналата зима, когато именно големия добитък измръзна и сега вместо един имам 3 броя дрончовци :D

иначе на терасата са ми всички иглолистни, няколко какуса, мушката и сакъзчета, алоетата и коледничето, но тях изобщо не ги мисля.

Какво мислиш може да му се случи като е завит ? 

Под найлона може да завъди плесен гъби да се спари и да изгние.

Под найлона може да завъди плесен гъби да се спари и да изгние.

ееее - чак пък толкоз не ми се вярва.

за гъби е студено.

да се спари и загние  също -защото найлоновия покров не е плътен, а и при този студ няма да има чак толквоа изпарения.

Абе - ще го оставя така, пък каквато му е съдбата.Ку ще мре-да мре.Тъкмо ще използвам саксията му за ето тази : 

Публикувано изображение

хубавица :) 

Нея я прибрах от терасата, защото нямаше как да я опазя.

ееее - чак пък толкоз не ми се вярва.

за гъби е студено.

да се спари и загние  също -защото найлоновия покров не е плътен, а и при този студ няма да има чак толквоа изпарения.

Абе - ще го оставя така, пък каквато му е съдбата.Ку ще мре-да мре.Тъкмо ще използвам саксията му за ето тази : 

хубавица :)

Нея я прибрах от терасата, защото нямаше как да я опазя.

аз моята юка и намерих добри стопани - подарих я на тубдиспансера че вече беше стигнала тавана а ми беше жал да я режа.

Доктора ти Колев се разсипа да ми благодари :D  :D  :D

Чак сега виждам новата къщичка на Дрончо! Мисля , че ще му е добре по този начин, само от време на време ......го отлъхвай , да не започне пък загниване заради влагата ! Поздравления, Трих!

Редактирано от shefkata (преглед на промените)

някой има ли на идея как да се избавя от щипалките дето заживели в каланхоето ми а

:(

някой има ли на идея как да се избавя от щипалките дето заживели в каланхоето ми а

:(

нямам идея, но ако е за тези щипалки, които аз се сещам , то едно обилно измиване под вода на цветето ще  бъде достатъчно!

нямам идея, но ако е за тези щипалки, които аз се сещам , то едно обилно измиване под вода на цветето ще  бъде достатъчно!

ми не им знам научното име - щипалки ги знам, едни като плужеци и имат щипки отпред

ходят и по стената пфууу писаната ги открива

благодаря, Слънчо, сега ще го окъпя дано се издавят

• 2 седмици по-късно...

Моята зимна градинка - 2012......

Публикувано изображение

п.п.Вес, да ти измеря ли обиколката на главата на Кактусчо, за да преборя Емата? :lol6: 

Пускам питанката на майка ми - от какво могат да падат листата на Кротона, при положение, че е в топла и светла стая....

Помогнете с идеи..... :wors: Търсих в нета, но  откривам една причина -  течението, но нейната саксия не е на течение..... :(

Не съм отглеждала кротон, но за него зная, че не обича да бъде местено ! За въздушните течения се има предвид климатик или вятър! Пръстта трябва да е влажна , винаги и да се пръскат листата с вода! А , ако е пресаждан скоро време, е нормално сега да му окапят някои листа! Друго .......не зная за кротона! Дано съм помогнала!

Не съм отглеждала кротон, но за него зная, че не обича да бъде местено ! За въздушните течения се има предвид климатик или вятър! Пръстта трябва да е влажна , винаги и да се пръскат листата с вода! А , ако е пресаждан скоро време, е нормално сега да му окапят някои листа! Друго .......не зная за кротона! Дано съм помогнала!

Дано, дано - знаеш ли какъв е красивичък, дано не загине....

Благодаря ти.... :*

нощес малкия дрончо ( той е син на големия Дрончо, по-точно върха му от миналата година) си е развил новото листо : 

Публикувано изображение

• 4 седмици по-късно...

нали се сещате как намерих четири семки в една от райските ябълки? И как ги бучнах да видя дали ще покарат?

Ами, покараха. Хем на два пъти саксията летя към земята и после ги събирах обратно :D

Публикувано изображение

• 3 седмици по-късно...

Ето две камелии, които ме зарадваха с цвят! Кратката им история е , че се обзаведох с тях случайно в един разсадник, за нищожна цена! И тъй като с тях не ми върви , реших отново да се пробвам! Ето резултата ....., но и двете се оказаха ....бели! Нищо .......радват ме !

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Страхотни са, Ведре :) 

Аз от толкова години все не мога да си завъдя камелия, но много им се радвам като ги видя

Трих, аз имам няколко неуспешни опита ! но при тези ,просто сложих чиста борова пръст .......полях ги обилно и ги сложих на светло и хладно ..........това се случи още октомври ! Не съм ги поливала изобщо ......и чак преди седмица видях разпукнати пъпки .......и сега са в як цъфтеж, като се отворят и другите ще ги снимам ! Сега си мисля , ако бях взела всички , които бяха там ........хахах, сигурно щях да улуча и червена ! :shy11:

Охх, страхотни са камелиите. Благородно ти завиждам, признавам си.

Аз кактусите почнах да моря, та какво остава, такава красота да отчувам  :mad: Абсурд  :clown:

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.