Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Вчера спях при хората, оказаха се много отзивчиви хора. Това са пойнсетии (коледна звезда), хората ми дадоха десетина пръчки. Булката се накефи - сега ги е сложила на тъмно и след две седмици ще ги сади :)

Дарки, благодарение на това уточнение се зарових да търся и попаднах в един руски сайт /тези са върхът/ ПУАНСЕТИЯ .....така звучи явно на наш език! и наистина видях и други снимки на такива "пръчки" , а при нас защото са саксийни капризи, не съм виждала като изциглени пръти ! Благодаря ти все пак, за отзивчивостта и .....задоволи любопитството ми ! :shy11: :shy11:

• Отговори 625
  • Прегледи 109,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дарки, благодарение на това уточнение се зарових да търся и попаднах в един руски сайт /тези са върхът/ ПУАНСЕТИЯ .....така звучи явно на наш език! и наистина видях и други снимки на такива "пръчки" , а при нас защото са саксийни капризи, не съм виждала като изциглени пръти ! Благодаря ти все пак, за отзивчивостта и .....задоволи любопитството ми ! :shy11: :shy11:

Чичкото обясни 'сичко. Номера да се получат пръчките е да се режат на две пъпки всяка пролет. От всяка пъпките излиза клонче, което се покрива със зелени листа. Червените изскачат по-късно към Коледа, а по-късно опадат и остават само червените на върха. И искат много слънце.

П.П. И в България и се вика поинсетия, Тук много ги продават по Коледа. Даже на някои места ги подреждат на специална стойка оформяща конусовидната форма на елха! Светка червено от сто километра - ето така :)

Подариха ми хризантема - днес забелязах, че са три коренчета...Да ги разсадя ли в три отделни саксии, и ще цъфти ли лятото (мисля си, че това е есенно цвете)...Или да го засея навън, в градината?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На фурмата и окастрих старите листа и взе да живва...Сега като видях гледката ми хруммна да си ушия един миндер за да полягам пред наргилто... :lol6: Ако го направя ще си ушия и едни лъскави шалвари :lol6: .БЕЗ МАЙТАП! :clown:

Продължавам да се фукам

Това е много одобрявана дейност от мен.....Но кажете кво да я правя тая хризантема, че се мъчи в таз малка саксия...Да я засея ли на двора?Сега?
  • Автор

Това е много одобрявана дейност от мен.....Но кажете кво да я правя тая хризантема, че се мъчи в таз малка саксия...Да я засея ли на двора?Сега?

Не съм видяла, извини ме !

Не, сега не я пипай, нека си пецъфти в саксията, едва тогава може да я пресаждаш на двора. Изрязваш клонките на есен, а на пролет те си тръгват наново.

Там някъде назад в темата, онези големите топки (лилава и жълта) които приличат на заря са от саксии.

Когато ги купувах от разсадника, така ме посъветва жената там и учудващо ми се получи. :D

P.S. Едва когато поизсъхне я присади, това е признак на заспиване.

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Понеже сте се събрали все знаещи по темата, да взема да ви питам какво е това:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Когато го подарих на майка ми за миналогодишния 8-ми март беше едно мъниче, а сега гледай го колко порастна

Когато го подарих на майка ми

Страхотен подарък!Браво! :yanim: Мисля, че това е мадагаскарска палма (но има и по-знаещи във форума - и те да кажат).Можеш да прочетеш из нета как се отглежда, но явно майка ти се грижи добре за нея щом така добре си расте.

Това "чудо" верно ли ще стане високо около метър?

ако му създадеш условия, може да стане и до два метра и доста дебеличко и красиво......то е като кактус , но пък не е съвсем кактус, и е като палма , но не е съвсем палма ......Познавам човек , който има такъв пахиподиум по висок от оградата му а тя е 2.30 , не го питай как го стопанисва .....Аз лично нямам опит с тях!

Това "чудо" верно ли ще стане високо около метър?

И на мен ми стана интересно и се порових из нета...В скоро време ще си купя такъв красавец.Най-странното, което прочетох е, че е силно отровен и се пипа само с ръкавици и не е препоръчително за къща с малки деца или животни! :(

Публикувано изображение

то, и този ушастия май е нещо такова

не го знам как се казва но е много самодоволен и надут. може би защото е "роден" в кабинета на разградския кмет. Съдра се да се перчи с все нови и нови листа :D

сега пак ще го местя в друга саксия че тази му омаля.

Еми, това е Synadenium grantii , т.е. Каучуково дърво! Ако зимата е на хладно може да му окапят листата, но напролет наема с нова сила! Непретнциозно е ......и сока му при отчупване на листото е бял и силно неприятен , може да предизвика алергични реакции ! Бел , почти всички красиви растения са отровни ......И наистина отглеждането им в присъствието на деца, трябва да бъде свързано с информираност за тях , затова знанията за имената и същността на цветето е много важна!

Еми, това е Synadenium grantii , т.е. Каучуково дърво! Ако зимата е на хладно може да му окапят листата, но напролет наема с нова сила! Непретнциозно е ......и сока му при отчупване на листото е бял и силно неприятен , може да предизвика алергични реакции !

Бел , почти всички красиви растения са отровни ......И наистина отглеждането им в присъствието на деца, трябва да бъде свързано с информираност за тях , затова знанията за имената и същността на цветето е много важна!

ушастия живее на горната етажерка в кухнята и оглежда гордо околностите докато пуска поредното листо :D

днес може и да го огрее да му сменя квартирата ако ми остане време

п.п. сега погледнах снимките в нета

тцъ

ушастия не е каучуково дърво

по-скоро е някакъв вид кактус

ще ти го снимам подробно да го идентифицираме

Дойде и моят ред за фукня:тоз красавец си го купих миналата седмица и вчера го присадих в новата му къщичка:

Публикувано изображение

ушастия живее на горната етажерка в кухнята и оглежда гордо околностите докато пуска поредното листо :D

днес може и да го огрее да му сменя квартирата ако ми остане време

п.п. сега погледнах снимките в нета

тцъ

ушастия не е каучуково дърво

по-скоро е някакъв вид кактус

ще ти го снимам подробно да го идентифицираме

Еми , дай по-близък план тогава, че да го разконспирираме, щото ма загложди ся любопитствуууу, па кво е тва ??

Еми , дай по-близък план тогава, че да го разконспирираме, щото ма загложди ся любопитствуууу, па кво е тва ??

чай да доизчися че съм се хванала с асенизиране на принадлежащите ни помещения и ще го фотна

Това отдолу и за БЕЛ и нейното фукливо растение :)

Набери в гугъл конифери и ще му изскочи някъде снимката, да видиш точното му наименование , те са кипариси, лъжекипариси , разни туи, източни западни ....бе мазало е ......., но аз в градината го имам, и расте като лудо и на ширина и на височина ......но иска кисела пръстчица!

чай да доизчися че съм се хванала с асенизиране на принадлежащите ни помещения и ще го фотна

аз се замислям за плумерия, така като го гледам, но листата ми трябват по-отблизо и ако наистина е плумерия и е от резник, ще трябва да ти цъфти това лято .......не е за вярване , но ........това е екзотична китка, мъ!!! Твоят кмет , мноо напреднал !

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Набери в гугъл конифери и ще му изскочи някъде снимката, да видиш точното му наименование , те са кипариси, лъжекипариси , разни туи, източни западни ....бе мазало е ......., но аз в градината го имам, и расте като лудо и на ширина и на височина ......но иска кисела пръстчица!

Мерси! :*

...стоя на тръни и го поглеждам през час щотУ ми казаха, че в саксия трудно виреят... :indoorplants:

аз се замислям за плумерия, така като го гледам, но листата ми трябват по-отблизо и ако наистина е плумерия и е от резник, ще трябва да ти цъфти това лято .......не е за вярване , но ........това е екзотична китка, мъ!!! Твоят кмет , мноо напреднал !

тцъ

и това не е

не е спирал да цъфти с едни мъъънички дребнички цветчета отгоре на темето си

снимах го от вси страни ама , явно, слота е останал в офиса и не мога да смъкна снимките от картата...........

тцъ

и това не е

не е спирал да цъфти с едни мъъънички дребнички цветчета отгоре на темето си

снимах го от вси страни ама , явно, слота е останал в офиса и не мога да смъкна снимките от картата...........

е значи няма да гадая , като пуснеш снимки, ако и на цвета пуснеш , ще е вече с възможност за разкриване на самоличността му .....хаха ......Когато можеш, не е спешно !

• Автор

Разказа ми се играта днес, ама и аз съм инат, от десет и половина като съм излязла от къщата да чак в четири и половина се прибрах, за душ, хадене на пазар и ремонт на тъпите клеми на акомулатора посред пътя, та чак в седем и половина седнах с чашка вино и цигара пред компа.

Ето това остана от Дафината-Лавровото дърва, оформих му короната до дупка:

Публикувано изображение

................ и всичко останало ... / не ми се пише, ръцете ми са уморени /ако нещо ви заинтересува - питайте, утре ще отговарям, сега просто нямам никакви силици,. След чашката вино и без вечеря още, нищо повече, никой да ен очаква от мен ..........

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Разказа ми се играта днес, ама и аз съм инат, от десет и половина като съм излязла от къщата да чак в четири и половина се прибрах, за душ, хадене на пазар и ремонт на тъпите клеми на акомулатора посред пътя, та чак в седем и половина седнах с чашка вино и цигара пред компа.

Ето това остана от Дафината-Лавровото дърва, оформих му короната до дупка:

................ и всичко останало ... / не ми се пише, ръцете ми са уморени /ако нещо ви заинтересува - питайте, утре ще отговарям, сега просто нямам никакви силици,. След чашката вино и без вечеря още, нищо повече, никой да ен очаква от мен ..........

Азу и той като една китка се курдисал :D :D :D

Виле, искам да ти кажа, че сте поне два месеца пред нас... :ohmy: Снощи си ходих до село и няма нито един цъфнал нарцис, да не говорим за зюмбюли! :ohmy: Дърветата са голи, нямат още пъпки, да не говорим за цъфнали....Ако знааех щях да ти снимам наште ягоди да видиш на кво дередже са.... :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.