Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Градината и нейните обитатели ...

Featured Replies

Вчера спях при хората, оказаха се много отзивчиви хора. Това са пойнсетии (коледна звезда), хората ми дадоха десетина пръчки. Булката се накефи - сега ги е сложила на тъмно и след две седмици ще ги сади :)

Дарки, благодарение на това уточнение се зарових да търся и попаднах в един руски сайт /тези са върхът/ ПУАНСЕТИЯ .....така звучи явно на наш език! и наистина видях и други снимки на такива "пръчки" , а при нас защото са саксийни капризи, не съм виждала като изциглени пръти ! Благодаря ти все пак, за отзивчивостта и .....задоволи любопитството ми ! :shy11: :shy11:

• Отговори 625
  • Прегледи 110,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дарки, благодарение на това уточнение се зарових да търся и попаднах в един руски сайт /тези са върхът/ ПУАНСЕТИЯ .....така звучи явно на наш език! и наистина видях и други снимки на такива "пръчки" , а при нас защото са саксийни капризи, не съм виждала като изциглени пръти ! Благодаря ти все пак, за отзивчивостта и .....задоволи любопитството ми ! :shy11: :shy11:

Чичкото обясни 'сичко. Номера да се получат пръчките е да се режат на две пъпки всяка пролет. От всяка пъпките излиза клонче, което се покрива със зелени листа. Червените изскачат по-късно към Коледа, а по-късно опадат и остават само червените на върха. И искат много слънце.

П.П. И в България и се вика поинсетия, Тук много ги продават по Коледа. Даже на някои места ги подреждат на специална стойка оформяща конусовидната форма на елха! Светка червено от сто километра - ето така :)

Подариха ми хризантема - днес забелязах, че са три коренчета...Да ги разсадя ли в три отделни саксии, и ще цъфти ли лятото (мисля си, че това е есенно цвете)...Или да го засея навън, в градината?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

На фурмата и окастрих старите листа и взе да живва...Сега като видях гледката ми хруммна да си ушия един миндер за да полягам пред наргилто... :lol6: Ако го направя ще си ушия и едни лъскави шалвари :lol6: .БЕЗ МАЙТАП! :clown:

Продължавам да се фукам

Това е много одобрявана дейност от мен.....Но кажете кво да я правя тая хризантема, че се мъчи в таз малка саксия...Да я засея ли на двора?Сега?
  • Автор

Това е много одобрявана дейност от мен.....Но кажете кво да я правя тая хризантема, че се мъчи в таз малка саксия...Да я засея ли на двора?Сега?

Не съм видяла, извини ме !

Не, сега не я пипай, нека си пецъфти в саксията, едва тогава може да я пресаждаш на двора. Изрязваш клонките на есен, а на пролет те си тръгват наново.

Там някъде назад в темата, онези големите топки (лилава и жълта) които приличат на заря са от саксии.

Когато ги купувах от разсадника, така ме посъветва жената там и учудващо ми се получи. :D

P.S. Едва когато поизсъхне я присади, това е признак на заспиване.

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Понеже сте се събрали все знаещи по темата, да взема да ви питам какво е това:

Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение

Когато го подарих на майка ми за миналогодишния 8-ми март беше едно мъниче, а сега гледай го колко порастна

Когато го подарих на майка ми

Страхотен подарък!Браво! :yanim: Мисля, че това е мадагаскарска палма (но има и по-знаещи във форума - и те да кажат).Можеш да прочетеш из нета как се отглежда, но явно майка ти се грижи добре за нея щом така добре си расте.

Точно това е , което казва Бел, пахиподиум ......

Това "чудо" верно ли ще стане високо около метър?

ако му създадеш условия, може да стане и до два метра и доста дебеличко и красиво......то е като кактус , но пък не е съвсем кактус, и е като палма , но не е съвсем палма ......Познавам човек , който има такъв пахиподиум по висок от оградата му а тя е 2.30 , не го питай как го стопанисва .....Аз лично нямам опит с тях!

И на мен ми стана интересно и се порових из нета...В скоро време ще си купя такъв красавец.Най-странното, което прочетох е, че е силно отровен и се пипа само с ръкавици и не е препоръчително за къща с малки деца или животни! :(

Публикувано изображение

то, и този ушастия май е нещо такова

не го знам как се казва но е много самодоволен и надут. може би защото е "роден" в кабинета на разградския кмет. Съдра се да се перчи с все нови и нови листа :D

сега пак ще го местя в друга саксия че тази му омаля.

Еми, това е Synadenium grantii , т.е. Каучуково дърво! Ако зимата е на хладно може да му окапят листата, но напролет наема с нова сила! Непретнциозно е ......и сока му при отчупване на листото е бял и силно неприятен , може да предизвика алергични реакции ! Бел , почти всички красиви растения са отровни ......И наистина отглеждането им в присъствието на деца, трябва да бъде свързано с информираност за тях , затова знанията за имената и същността на цветето е много важна!

Еми, това е Synadenium grantii , т.е. Каучуково дърво! Ако зимата е на хладно може да му окапят листата, но напролет наема с нова сила! Непретнциозно е ......и сока му при отчупване на листото е бял и силно неприятен , може да предизвика алергични реакции !

Бел , почти всички красиви растения са отровни ......И наистина отглеждането им в присъствието на деца, трябва да бъде свързано с информираност за тях , затова знанията за имената и същността на цветето е много важна!

ушастия живее на горната етажерка в кухнята и оглежда гордо околностите докато пуска поредното листо :D

днес може и да го огрее да му сменя квартирата ако ми остане време

п.п. сега погледнах снимките в нета

тцъ

ушастия не е каучуково дърво

по-скоро е някакъв вид кактус

ще ти го снимам подробно да го идентифицираме

Дойде и моят ред за фукня:тоз красавец си го купих миналата седмица и вчера го присадих в новата му къщичка:

Публикувано изображение

ушастия живее на горната етажерка в кухнята и оглежда гордо околностите докато пуска поредното листо :D

днес може и да го огрее да му сменя квартирата ако ми остане време

п.п. сега погледнах снимките в нета

тцъ

ушастия не е каучуково дърво

по-скоро е някакъв вид кактус

ще ти го снимам подробно да го идентифицираме

Еми , дай по-близък план тогава, че да го разконспирираме, щото ма загложди ся любопитствуууу, па кво е тва ??

Еми , дай по-близък план тогава, че да го разконспирираме, щото ма загложди ся любопитствуууу, па кво е тва ??

чай да доизчися че съм се хванала с асенизиране на принадлежащите ни помещения и ще го фотна

Това отдолу и за БЕЛ и нейното фукливо растение :)

Набери в гугъл конифери и ще му изскочи някъде снимката, да видиш точното му наименование , те са кипариси, лъжекипариси , разни туи, източни западни ....бе мазало е ......., но аз в градината го имам, и расте като лудо и на ширина и на височина ......но иска кисела пръстчица!

чай да доизчися че съм се хванала с асенизиране на принадлежащите ни помещения и ще го фотна

аз се замислям за плумерия, така като го гледам, но листата ми трябват по-отблизо и ако наистина е плумерия и е от резник, ще трябва да ти цъфти това лято .......не е за вярване , но ........това е екзотична китка, мъ!!! Твоят кмет , мноо напреднал !

Редактирано от Ведра (преглед на промените)

Набери в гугъл конифери и ще му изскочи някъде снимката, да видиш точното му наименование , те са кипариси, лъжекипариси , разни туи, източни западни ....бе мазало е ......., но аз в градината го имам, и расте като лудо и на ширина и на височина ......но иска кисела пръстчица!

Мерси! :*

...стоя на тръни и го поглеждам през час щотУ ми казаха, че в саксия трудно виреят... :indoorplants:

аз се замислям за плумерия, така като го гледам, но листата ми трябват по-отблизо и ако наистина е плумерия и е от резник, ще трябва да ти цъфти това лято .......не е за вярване , но ........това е екзотична китка, мъ!!! Твоят кмет , мноо напреднал !

тцъ

и това не е

не е спирал да цъфти с едни мъъънички дребнички цветчета отгоре на темето си

снимах го от вси страни ама , явно, слота е останал в офиса и не мога да смъкна снимките от картата...........

тцъ

и това не е

не е спирал да цъфти с едни мъъънички дребнички цветчета отгоре на темето си

снимах го от вси страни ама , явно, слота е останал в офиса и не мога да смъкна снимките от картата...........

е значи няма да гадая , като пуснеш снимки, ако и на цвета пуснеш , ще е вече с възможност за разкриване на самоличността му .....хаха ......Когато можеш, не е спешно !

• Автор

Разказа ми се играта днес, ама и аз съм инат, от десет и половина като съм излязла от къщата да чак в четири и половина се прибрах, за душ, хадене на пазар и ремонт на тъпите клеми на акомулатора посред пътя, та чак в седем и половина седнах с чашка вино и цигара пред компа.

Ето това остана от Дафината-Лавровото дърва, оформих му короната до дупка:

Публикувано изображение

................ и всичко останало ... / не ми се пише, ръцете ми са уморени /ако нещо ви заинтересува - питайте, утре ще отговарям, сега просто нямам никакви силици,. След чашката вино и без вечеря още, нищо повече, никой да ен очаква от мен ..........

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от Вили* (преглед на промените)

Разказа ми се играта днес, ама и аз съм инат, от десет и половина като съм излязла от къщата да чак в четири и половина се прибрах, за душ, хадене на пазар и ремонт на тъпите клеми на акомулатора посред пътя, та чак в седем и половина седнах с чашка вино и цигара пред компа.

Ето това остана от Дафината-Лавровото дърва, оформих му короната до дупка:

................ и всичко останало ... / не ми се пише, ръцете ми са уморени /ако нещо ви заинтересува - питайте, утре ще отговарям, сега просто нямам никакви силици,. След чашката вино и без вечеря още, нищо повече, никой да ен очаква от мен ..........

Азу и той като една китка се курдисал :D :D :D

Виле, искам да ти кажа, че сте поне два месеца пред нас... :ohmy: Снощи си ходих до село и няма нито един цъфнал нарцис, да не говорим за зюмбюли! :ohmy: Дърветата са голи, нямат още пъпки, да не говорим за цъфнали....Ако знааех щях да ти снимам наште ягоди да видиш на кво дередже са.... :(

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.