Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

И хрома и мозилата и операта...все толкова вземат. Товарят много.

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Предлагам ти с цел защита от днес да не посещаваш Калдата.ком и форума, понеже някога с нещо е бил компрометиран. Блокирай и Kaldata.com, да не забравиш.

Глей сега - па това удоволствие няма да ти доставя. Ще си пиша във форума и ще те дразня колкото си искам.

"Опера" ще я критикувам и толкоз. Да почвам ли да изреждам кусурите и бъговете и. Няма да изреждам защото много наши съфорумници вече са го направили и не бива да се подценява стореното от тях, някой само трябва да чете а не само да филосовства.

Искаш проблем - те ти и нов със Java, не ме бърка особенно и няма да задавам въпрос или да отварям тема. Истинска мъка е превключването на езеците по време на браузване - те ти още един проблем. За сега смятам да спра до тук.

Редактирано от Фен (преглед на промените)

Глей сега - па това удоволствие няма да ти доставя. Ще си пиша във форума и ще те дразня колкото си искам.

"Опера" ще я критикувам и толкоз. Да почвам ли да изреждам кусурите и бъговете и. Няма да изреждам защото много наши съфорумници вече са го направили и не бива да се подценява стореното от тях, някой само трябва да чете а не само да филосовства.

Искаш проблем - те ти и нов със Java, не ме бърка особенно и няма да задавам въпрос или да отварям тема. Истинска мъка е превключването на езеците по време на браузване - те ти още един проблем. За сега смятам да спра до тук.

Той проблема с Java-та идва от Java-та, което е дело на Sun Microsystems/Oracle, не на Opera Software ASA. Не виждам някакви проблеми с превключването особени - аз ползвам ALT+SHIFT. Самият ALT наистина маркира менюто на програмата за момент, но пък това при повечето Windows програми е по същият начин, а пък и въпреки всичко си работи.

п.п Да задам и аз един въпрос - някой знае ли как се спира обновяването на добавките, че да остана със старата версия на Adblock, новата е от други разработчици и е бъгава, но ми я ъпдейтва до нея?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте ! Ползвам Опера 12.11. Да попитам как мога да спра посещението на рекламните страници и след това секунди изчакване в сайтовете за сваляне и най вече ме интересува- Rusfolder.com Благодаря !

• 2 седмици по-късно...

Здравейте! Как мода да разбера, дали Opera ми запазва паролите чрез синхронизация? Тоест къде мога да видя файла? Защото два пъти преинсталирах Windows и ужким синхронизирах паролите и нищо... В този ред на Мисли, синхронизирането на паролите не е ли по-добре имплементирано/направено при Firefox?

п.п Да задам и аз един въпрос - някой знае ли как се спира обновяването на добавките, че да остана със старата версия на Adblock, новата е от други разработчици и е бъгава, но ми я ъпдейтва до нея?

Разширения - Организиране на разширенията или Ctrl + Shift + E.

Гаечния ключ - Предпочитания - Филтри и махаш отметките на всичко. 

И да не си слагал същият блокер предполагам ще е с подобни настройки.

http://store.picbg.net/pubpic/BF/D9/08c48137ead0bfd9.jpg

http://store.picbg.net/pubpic/32/6A/75dbb5b00959326a.jpg

Здравейте! Как мода да разбера, дали Opera ми запазва паролите чрез синхронизация? Тоест къде мога да видя файла? Защото два пъти преинсталирах Windows и ужким синхронизирах паролите и нищо... В този ред на Мисли, синхронизирането на паролите не е ли по-добре имплементирано/направено при Firefox? 

Редактирано от naruto (преглед на промените)

Ако искаш настина добър метод за синхронизация на паролите, по-добре ползвай "LastPass"  https://addons.opera.com/bg/extensions/details/lastpass/?display=en

Чрез него може да синхронизираш паролите между всички браузъри на които е инсталиран "LastPass".Трябва ти да знаеш само една парола - за влизането в "LastPass".

Печели се, че преинсталнах като забравих да направя бекъп...А какво се печели постоянно да мисля да си правя бекъп на файловете и токувиж съм забравил за това?

Viiipeer аз просто си пазя файлчето (14KB) с паролите и другия с запазените адреси та ми е много любопитно какво се печели с тая функция?

Реших да пробвам "Opera" но сайта на youtube не ми го отваря !

Грешка!
Затруднение с мрежата

Към момента адресът (УРЛ) http://www.youtube.com/videos не е достъпен. Проверете дали е изписан правилно и тогава се опитайте да го заредите отново.

А изображенията защо ги прави в такова гадно качество ? "Firefox" снимките са добре но "Opera" са супер зле !

Реших да пробвам "Opera" но сайта на youtube не ми го отваря ! А изображенията защо ги прави в такова гадно качество ? "Firefox" снимките са добре но "Opera" са супер зле !
Какво ще рече "изображенията са с такова гадно качество"? Да не би случайно да имаш включена опцията Opera Turbo? На мен YouTube си ми го отваря абсолютно нормално - за този проблем вини мрежата, не браузера.

днес ми пратиха един линк от вбокс7 и като дадох да го отворя с опера тя го отвори но остана минимизирана и така си остана унинсталирах я и инсталирах друга версия но пак сащия проблем как да я оправя от 4 години сам с нея и неми е правила такав проблем

@simtech - като кажеш така "Мрежата" какво да видя нея не мога да разбера !

Ей сега пробвах,като изключа "Opera Turbo" не ми отваря изобщо сайтове видео,а при включено ми отваря само vbox7 и там си вървят но този сайт не иска !

Нещо в Настройки - Мрежа трябва ли да се пипа ?

Само при мен ли Opera 12 нещо се бъзика, като постоянно при първоначално стартиране се бъгва и замръзва, след което пак работи нормално, докато не отворя някой таб и положението се повтаря? Използвам Windows 8 - интересувам ме дали се забелязва проблема и при други, които са с 8-цата?

Здравейте! Имам проблем с Опера-та. Ползвам последната финална версия 12.12, но не мога да свалям никаква джаджа от сайта на опера. Също така не ми сработва джаджата Flash Video Downloader 2.5, а преди време със същата инсталирана версия на джаджата всичко си работеше и без проблем свалях флаш видео. /Версията 2.5 е последната качена на сайта/.

Ако някой има идеи по двата проблема предварително благодаря за отговорите.

Редактирано от HERUVIM (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Когато ползвам опера и в повечето случаи когато затворя браузера той не се затваря като процес и си стои в диспечер на задачи и трябва ръчно да го спра.Някои да знае защо става така и как да се оправи.

Редактирано от smurfavr (преглед на промените)

Само един ли е процеса!При гугъл са 4 процеса,но се затварят всички.Преди затварянето на браузъра,колко са при теб.Може да е някой помощен процес,чрез който да си помагат,за по бързо повторно отваряне на браузъра.Можеш да му препишеш името и потърсиш в нета,за какво служи!

Само един е че съм пробвал преди да затворя браузера да спра процеса от диспечер на задачи и опера се затваря като го спра 

БиЕс плеър не се отваря Опера не се затваря,защо си мисля,че трябва да преинсталираш с някой читав Уиндоус !

Доста неприятна грешка при Операта, има я и в по-старите версии и не знам защо не могат да я оправят.

rapt0r Това че не се затваря опера го имах и от преди преинсталацията

ined  Да разбирам ли че това си е проблем от опера а не от мен?

В такъв случай ползвай друг браузер избор има голям ,както и за плеър също !

Ако ми е било за друг да съм ползвал Просто тези съм свикнал с тях и ми харесват и за това искам тях.

Opera я има тоя проблем от много отдавна(поне от 3-4 год),а за БС плеар-а кой я използва още?

Ясно проблема си е от опера не от мен.БСплеар го ползвам аз  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.