Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Защо се получава така с Операта,че не може да ми запомни ника и паролата в калдата В други форуми нямам такиви проблеми . Няколко пъти въвеждам данните и пак не мога да вляза автоматично.

Може Opera да помни да не помни, т.е. ако веднъж те е попитало и ти си щракнал 'Never', и това се помни по същия начин като паролите.

Отвори си настройките:

Публикувано изображение

Както на снимката, ползвай поленцето да намериш всичко, свързано с kaldata. Изтрий го от там и пробвай да излезеш и да влезеш пак. При влизане имаш отметка тип "запомни ме", но тя се отнася до бисквитките.

P.S. Забележи, че за различните адреси на мен ми помни поотделно, т.е. веднъж за форума и веднъж за главната страница.

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Изтрих бисквитките който имах за калдата Влязох на ново в калдата запаметих парола и ник ,но чрез натискане на ключа не се получава стои светъл .Чак след натискане на ctrl +enter се получава.

На сайте Opera обнаружен вредоносный скрипт :ohmy:

Знае ли някой, как мога да махна упоритите връзки отбелязани със звездичка и защо така се получава.

Публикувано изображение

Почти всеки ден, след като се набраузвам чистя с CCleaner обаче тези си седят. Мисля, че са неща от отметките ми. Шота е от адресната лента - подсказка.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

На сайте Opera обнаружен вредоносный скрипт :ohmy:

Знае ли някой, как мога да махна упоритите връзки отбелязани със звездичка и защо така се получава.

Публикувано изображение

Почти всеки ден, след като се набраузвам чистя с CCleaner обаче тези си седят. Мисля, че са неща от отметките ми. Шота е от адресната лента - подсказка.

Ctrl + Shist + B ---> горе вдясно пишеш zamunda в търсачката и ги триеш - ако са ти ненужни разбира се ! ;)

Имало е някаква настройка до Opera 12, но са я премахнали май, търсих я в operaprefs.ini., но изглежда я няма: http://my.opera.com/....dml?id=1437542

Благодаря! Стана! Аз питах, понеже трия всичко с CCleaner и съм задал на Опера да трие бисквитки при изход и такива неща... пък имаше някакви връзки дето стоят от много отдавна, но само на някои сайтове.

Редактирано от М. Дамянов (преглед на промените)

Обновиха Adblock за Opera от 0.56 до 1.3 Проблемът е, че новата версия де факто е оригиналният Adblock портнат за Opera, а 0.56 беше неофициална разработка. 1.3 е пълен с бъгове и недостатъци. Който иска старият 0.56 може да го намери в сайта на Softpedia. Изберете Softpedia Mirror и изтеглете.

ВЪПРОС Защо когато браузвам - понякага се получава наслагване на текст върху текст от предходен ред или разминаване между редовете? Какво съм изпуснал в настройките?

ВЪПРОС

Защо когато браузвам - понякага се получава наслагване на текст върху текст от предходен ред или разминаване между редовете? Какво съм изпуснал в настройките?

Нищо. Размърдай страницата нагоре-надолу и ще се оправи. А можеш и да опиташ да спреш плавното скролиране и проблемът сигурно ще се реши. Просто понякога от плавното скролиране се получава такова "бъгче"

Здравейте! Днес реших да си инсталирам Opera, за да я тествам, както се казва, но забелязах, че всички посетени сайтове и отметни от Mozilla-та, която имам инсталирана и я ползвам за браузър по подразбиране са станали част и от Opera, а никъде докато инсталирах не видях опция да не прихваща неща от другите браузъри, тоест искам абсолютно чиста инсталация.

Здравейте!

Днес реших да си инсталирам Opera, за да я тествам, както се казва,

но забелязах, че всички посетени сайтове и отметни от Mozilla-та, която имам инсталирана

и я ползвам за браузър по подразбиране са станали част и от Opera, а никъде докато инсталирах

не видях опция да не прихваща неща от другите браузъри, тоест искам абсолютно чиста инсталация.

Мисля, че става автоматично - и на мен ми се е случвало да ми внесе bookmarks от един билд на Opera в друг.

Нищо. Размърдай страницата нагоре-надолу и ще се оправи. А можеш и да опиташ да спреш плавното скролиране и проблемът сигурно ще се реши. Просто понякога от плавното скролиране се получава такова "бъгче"

Може да е проблем, свързан с хардуерното ускорение, ако то е пуснато.

Може да е проблем, свързан с хардуерното ускорение, ако то е пуснато.

Може. И тъй като спирането на плавното скрониране спира и използването на хардуерно ускорение за същото, то такъв проблем не трябва да има. При мен се случва много рядко, при тежки страници най-вече.

п.п По повод дискусията относно браузерите в друг раздел...Е, това е моето мнение

Публикувано изображение

Редактирано от Гост (преглед на промените)

п.п По повод дискусията относно браузерите в друг раздел...Е, това е моето мнение

Все така неаргументирано. :P

Все така неаргументирано. :P

https://lh4.googleusercontent.com/-oxPrSes8k3A/UKzcA-hEr2I/AAAAAAAAAP8/NyjcK-A8C-c/s0/413.jpg

https://lh3.googleusercontent.com/-Lekk4yfi-qY/UKzb2k6xs0I/AAAAAAAAAPw/eFbm9xRFFAk/s0/Screenshot_2012-11-21-15-47-32.png

Remote debugging все още не съм виждал на такова ниво в друг браузър.

Възможно е. Но тук си демонстрирал само alert(); Елементарно и го има в Chrome Developer Tools

Добе, добре!. За някои от въпросите които зададох към вас се намери решение за други - не. Изобщо прави ми впечатление, че с всяка версия - едни проблеми се оправят, излизат нови, други хронично се задълбочават. РС - то ми е слабичко и Опера ми върши чудесна работа за сега, но на фона на някои хронични проблеми и след последния инцидент ако се повтори , то направо я зарязвам!

РС - то ми е слабичко и Опера ми върши чудесна работа за сега, но на фона на някои хронични проблеми и след последния инцидент http://www.kaldata.com/forums/topic/202816-win-32adware-gen/ ако се повтори , то направо я зарязвам!

Това не е проблем на браузера, а на интернет страницата(портала) на Opera Software ASA. Това е все едно да "хакнат" страницата на Microsoft и да кажеш, че ще смениш Windows с Linux.

Това не е проблем на браузера, а на интернет страницата(портала) на Opera Software ASA. Това е все едно да "хакнат" страницата на Microsoft и да кажеш, че ще смениш Windows с Linux.

Да, само дето Windows не се изтегля от сайт, за разлика от Opera и Linux...

Да, само дето Windows не се изтегля от сайт, за разлика от Opera и Linux...

Напротив. Софтуерът на Microsoft може да се поръча и изтегли И от интернет, от страницата им. Стига да си платиш.

Да, но принципно е на физически носител... пък и там предполагам е много по-сложно хакването - защото е обвързано с плащане, сертификати на сайта, защитена връзка и временен/личен линк за изтегляне или нещо такова... едва ли не е невъзможно... или не ? П.С: Да не спамим ! :)

Да, но принципно е на физически носител... пък и там предполагам е много по-сложно хакването - защото е обвързано с плащане, сертификати на сайта, защитена връзка и временен/личен линк за изтегляне или нещо такова... едва ли не е невъзможно... или не ?

П.С: Да не спамим ! :)

Не, принципно отдавна можеш да изтеглиш през интернет Microsoft Office, както и други безплатни продукти на Microsoft, които се предлагат на страницата им, включително антивирусната им MSE. Просто страницата няма пряка връзка с качествата на самият продукт. И страницата на Kaldata е биха хаквана, но никой не е седнал да говори, че ако още веднъж станело, нямало повече да посещава този гаден "заразен" сайт. Някой казвал ли е това? Но не, трябва да нарочим браузера погрешно и за всеки проблем, който е извън него. Това не е правилно и е тенденциозно.

Винаги съм имал скрити симпатии към Опера, но с последната версия направо са се наср@ли.Не знам и не искам да знам на какво се дължи такава консумаия на рам, при положение, че няма пуснати клипове или отворен табове!

Публикувано изображение

Хром-а си е друга бира ;)

Публикувано изображение

Редактирано от luckyboy (преглед на промените)

И страницата на Kaldata е биха хаквана, но никой не е седнал да говори, че ако още веднъж станело, нямало повече да посещава този гаден "заразен" сайт. Някой казвал ли е това? Но не, трябва да нарочим браузера погрешно и за всеки проблем, който е извън него. Това не е правилно и е тенденциозно.

Много силно изказване, аааа?

Извинявай брат ми, но на никой не му е приятно да си зарази системата ей така от нищото.

Не се случва всекидневно, наляво и надясно - естествено когато задклавиатурното устроиство работи правилно.

От "Опера" явно са знаели за проблема и са мълчали преди да се разшуми защото явно не са могли да се справят със ситуацията. Примери за подобни хаквания много, но когато фирмата - компанията са силни и държът на имиджа си, то действат много бързо. Явно с въпросната Опера нещата не стоят съвсем така.

И да има сайтове от които съм патил и най безцеремонно отиват в раздел блокирани т.е не влизам вече там, та ако ще да са най - рейтинговите. Сещаш се аналози има така, че ..........!!!!!

п.п След като са имали индикацията , то защо не е блокиран достъпа до страницата от сама та фирма?

Редактирано от Фен (преглед на промените)

И да има сайтове от които съм патил и най безцеремонно отиват в раздел блокирани т.е не влизам вече там, та ако ще да са най - рейтинговите. Сещаш се аналози има така, че ..........!!!!!

п.п След като са имали индикацията , то защо не е блокиран достъпа до страницата от сама та фирма?

A защо от Калдейта не са блокирали достъпа до страницата си, като е била компрометирана? Предлагам ти с цел защита от днес да не посещаваш Калдата.ком и форума, понеже някога с нещо е бил компрометиран. Блокирай и Kaldata.com, да не забравиш. С коментара си намеквам, че твоят коментар в предното мнение е много тенденциозен и избирателен - колкото да се нарочи Opera за нещо.

Винаги съм имал скрити симпатии към Опера, но с последната версия направо са се наср@ли.Не знам и не искам да знам на какво се дължи такава консумаия на рам, при положение, че няма пуснати клипове или отворен табове!

Публикувано изображение

Хром-а си е друга бира ;)

Публикувано изображение

Една "пръчка" RAM е някакви си левове вече и не знам, какво толкова се дъвчи това "остаряло" разбиране за заетата памет и какво пречи това на системи с по 4GB+?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.