Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Имам един страшно интересен въпрос. Как така с версия 11.64 при спийдтест достигам максималната скорост която предоставя доставчика ми а с новата 12та версия на бразъра това не се случва по какъвто и да е начин?

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Елементарно - колкото по-нови версии на програмите слагаш, толкова по-бърз компютър и интернет са необходими за да постигаш същото ниво на производителност като в комбинацията от стария софтуер и стария хардуер :D.

Елементарно - колкото по-нови версии на програмите слагаш, толкова по-бърз компютър и интернет са необходими за да постигаш същото ниво на производителност като в комбинацията от стария софтуер и стария хардуер :D.

Няма да се съглася с теб изобщо. Хардуера с който разполагам е достатъчно бърз и до сега не ми е правил никакви проблеми.

Интернета ми върви по PON - ползвам тарифа с гарантирани скорости. Май проблема си е изцяло в Опера след като с 64 бита хром и неофициалната 64ри битова версия на Firefox позната като Waterfox нямам тези проблеми. Има и други хора които страдат от тях.

П.с: Колега сега ще развиеш ли теория че 16 ГБ рам на 2000 мхц шина и SSD хард съчетани с I7 на 3 гхц са слаб Харудер?

Или ще кажеш че интернет който върви по пон и е на наета линия с гарантирани скорости е слаб?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Няма да се съглася с теб изобщо. Хардуера с който разполагам е достатъчно бърз и до сега не ми е правил никакви проблеми.

Интернета ми върви по PON - ползвам тарифа с гарантирани скорости. Май проблема си е изцяло в Опера след като с 64 бита хром и неофициалната 64ри битова версия на Firefox позната като Waterfox нямам тези проблеми. Има и други хора които страдат от тях.

П.с: Колега сега ще развиеш ли теория че 16 ГБ рам на 2000 мхц шина и SSD хард съчетани с I7 на 3 гхц са слаб Харудер?

Или ще кажеш че интернет който върви по пон и е на наета линия с гарантирани скорости е слаб?

Виж дали не си пуснал Turbo - то е полезно по-скоро за бавни връзки или ако искаш да го ползваш като прокси - в твоя случай по-скоро наистина ще бави.

P.S. SSD ? хард ;)

Виж дали не си пуснал Turbo - то е полезно по-скоро за бавни връзки или ако искаш да го ползваш като прокси - в твоя случай по-скоро наистина ще бави.

P.S. SSD ? хард ;)

Не при спряно турбо не мога да достигна това което достигам с ФФ или Хром или ИЕ9. И на 3те програми ползвам 64 битови версии. В един англоезичен форум бях чел че имало проблем който се поражда от Plugin Wrapper-а но трябва да намеря нишката за да я пейстна тук. Та тези проблеми ме принудиха да се завърна към версия 11.64 защото при нея ги нямам. И единственото нещо което ми липсва от Мозилата е Search Preview което изкарва като тъмбнейлс в ляво резултатите на повечето търсачки. А това ми е страшно полезно. Помня преди време имаше такава опция но тя спря да работи в 11та версия на Операта.

П.с: SSD го ползвам само за ОС + мерси за намека отлично знам това.

Не знам какво чак толкова те притеснява в скоростта в браузъра. Да беше торент клиент - щях да разбера... Аз лично не съм забелязал спад. Ползвам 12mbit нет вкъщи, но така или иначе не съм виждал страница да се тегли с повече от един (и с предни версии, и с 12 - имам в System Tray индикатор за скоростта надолу). Отделни снимки например са ми се теглили с 5-6 и толкова, но така или иначе по-скоро не вярвай на синтетични тестове, резултатите не винаги са реални.

Еми не знам. Просто се представя на Speedtest.net по зле от предшественика си в лицето на 11.64 с едни 10 мегабита надолу като скорост. Същата е историята с ФФ 14 бета 10. Някои казват че това се дължи на Флаша но аз не мога да съм 100% сигурен.

Виж, за това не бях се замислял - SpeedTest е флаш-базиран. Ако ти се занимава, може да пробваш с 32-битова Opera и 32-битов флаш (явно си на x64) - Opera-та даже може да я инсталираш като портативна - би си проличало веднага...

Виж, за това не бях се замислял - SpeedTest е флаш-базиран. Ако ти се занимава, може да пробваш с 32-битова Opera и 32-битов флаш (явно си на x64) - Opera-та даже може да я инсталираш като портативна - би си проличало веднага...

Направих го - и 2те имат проблем. Ще чакам бъгфиксове. То и последната лисица има проблем с Флаша и спиийдтест - явно има някакви крамоли с последните версии на флаш в доста от браузърите.

А водната лисица има проблем с консумацията на рам когато има активни адблокъри.

Аз съм все още с Опера 11.52. Не виждам смисъл да се слагат най-новите/последните версии на програмите. Първо, че имат обикновено нужда от фиксове на различни проблеми в тях (на което може да се дължи забавянето при теб). Второ, че с всяка нова версия идват различни промени в интерфейса и функциите на програмата, научаването и свикването с които отнема време и внимание. Аз съм настроил всичко при мен да върви на шест, и ъпдейти гледам да правя възможно най-рядко.

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

Аз съм все още с Опера 11.52. Не виждам смисъл да се слагат най-новите/последните версии на програмите. Първо, че имат обикновено нужда от фиксове на различни проблеми в тях (на което може да се дължи забавянето при теб). Второ, че с всяка нова версия идват различни промени в интерфейса и функциите на програмата, научаването и свикването с които отнема време и внимание. Аз съм настроил всичко при мен да върви на шест, и ъпдейти гледам да правя възможно най-рядко.

Цялат работа както казах е хубава. Аз се върнах на 11.64 и съм доволен от нейното поведение. Липсва ми само сърч привю приставката която поради незнайно какви причини категорично отказва да работи с версия 11. При 10та версия на програмата нямаше проблем с нея но с появата на 11та версия приставката спря да работи. А и не виждам да е поддържана от разработчиците и.

Не я знам тази приставка search preview. Ползвам само NotScripts за да спирам външните скриптове по страниците, а наскоро сложих и download-youtube-videos-as-mp4, че се наложи да сваля един-два клипа от youtube.

Не я знам тази приставка search preview. Ползвам само NotScripts за да спирам външните скриптове по страниците, а наскоро сложих и download-youtube-videos-as-mp4, че се наложи да сваля един-два клипа от youtube.

https://addons.opera...gle/?display=en - Ето това е приставката. Но от известно време не виждам да се поддържа на официалния сайт. А като ми се наложи да свалям от Ютюб и другите сайтове за споделяне на видео Orbit Downloader си върши работата перфектно.

Еми не знам. Просто се представя на Speedtest.net по зле от предшественика си в лицето на 11.64 с едни 10 мегабита надолу като скорост. Същата е историята с ФФ 14 бета 10. Някои казват че това се дължи на Флаша но аз не мога да съм 100% сигурен.

Стана ми интересно, сложих си 11.64 portable и направих тест(Mb) :

Shockwave Flash - 11,3,300,262

11.64

Самоков 1 - 74.99/35.87 Вашингтон 1 - 52.95/3.29

Самоков 2 - 74.88/35.84 Вашингтон 2 - 46.39/3.39 RAM=170MB

12.0

Самоков 1 - 75.33/29.33 Вашингтон 1 - 14.91/3.39

Самоков 2 - 76.93/26.07 Вашингтон 2 - 14.54/3.33 RAM= 70MB(Opera)+208MB max(plugin_wr.)=278MB

Излиза, че имаш основание(при мен известна разлика в България - upload и огромна разлика в International - download)?! И един извод - явно причината не е във Flash - а, или поне версията му.

А за SearchPreview - поне с Google има такава възможност, ако това имаш предвид:

Публикувано изображение

Стана ми интересно, сложих си 11.64 portable и направих тест(Mb) :

Shockwave Flash - 11,3,300,262

11.64

Самоков 1 - 74.99/35.87 Вашингтон 1 - 52.95/3.29

Самоков 2 - 74.88/35.84 Вашингтон 2 - 46.39/3.39 RAM=170MB

12.0

Самоков 1 - 75.33/29.33 Вашингтон 1 - 14.91/3.39

Самоков 2 - 76.93/26.07 Вашингтон 2 - 14.54/3.33 RAM= 70MB(Opera)+208MB max(plugin_wr.)=278MB

Излиза, че имаш основание(при мен известна разлика в България - upload и огромна разлика в International - download)?! И един извод - явно причината не е във Flash - а, или поне версията му.

А за SearchPreview - поне с Google има такава възможност, ако това имаш предвид:

Публикувано изображение

Eми - тоя род привю го знам отлично но си предпочитам този който ми идва в ляво както беше преди като ползвах firefox с search prevew. Другия се отваря директно а този трябва да местя мишката в дясно и да губя цяла секунда за да достигна до него. Точно това не ме кефи на този. А и Search Preview дава не само на Гугъла а и на други търсачки резултатите с миниатюри в в ляво.

Намерих продължение на search preview в лицето на search engine preview

http://my.opera.com/....dml?id=1118802

С опера 12 64bit версия работи идеално, благодаря!

Аз имах проблеми с Shockwave Player, защото той е 32 бит а операта 64......

Opera 12 - 64bit ------------------------------------------------------- Повторен тест:

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Opera 11.64 - 32bit

Публикувано изображение

... Тази скорост не ми е проблем. Аз не тегля торенти през опера. Също така, 12 взима 2 пъти повече рам (основно от настройките ми) от 11.64

Обаче по добре в нея да записва, отколкото да жули по измъчения ми хард.

Редактирано от danchobg (преглед на промените)

• 3 седмици по-късно...

Коя според вас е най-стабилната версия на браузера?Последните сякаш не са много!Доста мудни ми се струват.

Коя според вас е най-стабилната версия на браузера?Последните сякаш не са много!Доста мудни ми се струват.

Има разни проблеми с последните версии, но каквото - такова. Аз ползвам Opera от версия 9 насам, тогава сякаш разработката вървеше по-добре, но не знам дали ми е правилна преценката - тогава не съм ползвал snapshot/alpha/beta релийзи, за да сравня с final клона.

По мое виждане, portable варианта http://www.opera-usb.com/ се държи по-добре от "нормалната".

По мое виждане това е пълна безсмислица, тъй като стандартният инсталатор от версия 11 насам си има опция за USB (портативна) инсталация.

По мое виждане това е пълна безсмислица, тъй като стандартният инсталатор от версия 11 насам си има опция за USB (портативна) инсталация.

Може да е пълна безсмислица, но ми прави впечатление, че на "flash-изтезание" много по-добре реагира.

Лично мнение.

Флаш умира така или иначе.

За кой флаш става дума?

Аз имах предвид, като пусна 3-4 клипа (само за проба де) от VBOX7, и нормалната версия "умира", докато USB (портативна) изобщо няма проблем.

Пак казвам, лично мнение, и зависи от машината която се ползва.

При VBox лошото е, че не можеш да си избираш резолюцията на клипа (както можеш в YouTube), та ако отвориш едновременно няколко, е нормално по-слаб компютър да клекне. А портативната версия (без значение дали оригиналната или тази измислената) в някои отношения ще работи толкова бързо, колкото е бърз източника, от който се чете, т.е. от диск ще работи по-добре, отколкото от флашка.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.