Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

След доста опити и изхабени нерви с опера все още не мога да си намеря хубав адблокър който да не прави рам разливи като невидял. Последно ползвах noads advanced но при него след като се опитвах да сваля предложените от добавката филтри Операта започна цялостно и непрестанно да забива. Много смахната и странна работа. Така че няма да е зле някой да предложи Adblock Plus за опера който да има същата функционалност която има в Лисицата въпросната добавка...

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

След доста опити и изхабени нерви с опера все още не мога да си намеря хубав адблокър който да не прави рам разливи като невидял. Последно ползвах noads advanced но при него след като се опитвах да сваля предложените от добавката филтри Операта започна цялостно и непрестанно да забива. Много смахната и странна работа. Така че няма да е зле някой да предложи Adblock Plus за опера който да има същата функционалност която има в Лисицата въпросната добавка...

Проблемът според мен е, че текущият Extensions API не позволява достатъчно дълбока интеграция на разширенията (както е във Fx), затова и самите разширения са със сравнително ограничени възможности. Аз лично засега си ползвам urlfilter.ini - малко тромаво, но пък сравнително надеждно решение.

За голяма та част ползвам за блокиране Ghostery, adblock също върши работа

Деинстлираш 12-ката, инсталираш 11 версия пускаш Unite&File Sharing и после надграждаш до 12 версия.

Е, сега съм с 11 под XP и си работи. Тъпа работа.

За голяма та част ползвам за блокиране Ghostery, adblock също върши работа

Ще тествам комбинация за блокиране на реклами Ghostery+adsweeep - и след това ще споделя резултата какъв е бил.

Ghostery е с малко по-различна идея - блокира не реклами, ами по-скоро разни външни скриптове, а съм забелязал и че прави проблеми на някои сайтове, причинява едни забавяния и т.н.

Е, сега съм с 11 под XP и си работи. Тъпа работа.

А след като се ъпдейтне до 12 (не нова инсталация) пак ли има проблем? При мен си работи всичко.

Публикувано изображение

Аз срещнах друга странност. Турбото нон стоп пищи, че ми била бавна мрежата, което далеч не е така.

След експерименти се спрях на ContentBlockHelper 6.0.1(URL+CSS+.js,бял,черен и временен списъци) и Ghostery. Ако не се прекалява с многобройни филтри не се усещат като ресурс. Другите известни от тази група, също потвърждавам, товарят неприемливо.

А след като се ъпдейтне до 12 (не нова инсталация) пак ли има проблем? При мен си работи всичко.

Публикувано изображение

Аз срещнах друга странност. Турбото нон стоп пищи, че ми била бавна мрежата, което далеч не е така.

Отначало Опера ми се ъпдейтна, но след това я деинсталирах без да заличавам данни ( все едно нищо не съм направил). Инсталирах 12-ката, включих необходимите опции за unite , но ми се появява това:

Публикувано изображение

Иначе си включих хардуерното ускорение и освен товарене на видеокартата и температури над 40 градуса, не видях кой знае каква полза от него още повече, че ядрото се чуди на каква честота да захапе. Надявах се поне скролването да се оправи, но не би.

Къде стоят приложенията за Opera Unite? По принцип мога да изтегля някакви файлове с разширение .ua, но къде да ги поставя?

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Къде стоят приложенията за Opera Unite? По принцип мога да изтегля някакви файлове с разширение .ua, но къде да ги поставя?

profilewidgets - там, където ти е home.ua, но като нищо може и него да го няма. Това го пробвах, но не проработи - в момента и аз не мога да си подкарам Unite под Opera 12 - единствено Home тръгва, но не мога да инсталирам нищо друго. Под 11.64 обаче върви - и вкъщи, и на един работен компютър.

Отначало Опера ми се ъпдейтна, но след това я деинсталирах без да заличавам данни ( все едно нищо не съм направил). Инсталирах 12-ката, включих необходимите опции за unite , но ми се появява това:

От снимката ми се струва, че ползваш Win7. Пробвах на лаптопа на жената, който е с 7 и отново няма никакви проблеми. Явно деинсталацията с въпросната опция не е съвсем нищо!

Публикувано изображение

При чиста инсталация на 12 към момента забравяме за unit.

С новата версия Opera 12 съм, и не ми отваря Gmail... с Firefox - никакви грижи!

Ако това е новата дългоочаквана версия, където една поща не може да отвори и то като Gmail, ще се разделям с нея май....

По-интересното е, че с Opera x64 се отваря...

Кеша на браузъра е изчистен.

Публикувано изображение

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

С новата версия Opera 12 съм, и не ми отваря Gmail... с Firefox - никакви грижи!

Ако това е новата дългоочаквана версия, където една поща не може да отвори и то като Gmail, ще се разделям с нея май....

По-интересното е, че с Opera x64 се отваря...

Кеша на браузъра е изчистен.

Публикувано изображение

При мен се отваря без проблеми. Примерно с тая добавка:

https://addons.opera.com/bg/extensions/details/gmail-on-speed-dial/?display=en

При мен се отваря без проблеми. Примерно с тая добавка:

https://addons.opera...ial/?display=en

Е, да но при мен не става, а и се обезсмисля използването на този addon, при положение че ако Gmail присъства в Speed Dial, автоматично се обновява и показва дали има нови писма.

P.S. Явно програмистите са си оставили ръцете...

http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:JG-yX7rZ6p4J:my.opera.com/desktopteam/blog/2012/04/26/opera-12-beta+Opera+12+32bit+gmail+Unable+to+complete+secure+transaction&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&client=opera

Е, да но при мен не става, а и се обезсмисля използването на този addon, при положение че ако Gmail присъства в Speed Dial, автоматично се обновява и показва дали има нови писма.

P.S. Явно програмистите са си оставили ръцете...

http://webcache.goog...bg&client=opera

Просто казах, че при мен работи.

Просто казах, че при мен работи.

А аз просто казвам, че можеш и без нея.;-)

Хора от известно време при гледане на клипове ми се активира един процес opera_plugin_wrapper и започва едно сечене и накъсване на клиповете. Някой знае ли какво може да се направи по въпроса? Пробвах с по-стари флаш плеари ама няма резултат.

Редактирано от Весо (преглед на промените)

Хора от известно време при гледане на клипове ми се активира един процес opera_plugin_wrapper и започва едно сечене и накъсване на клиповете.

Някой знае ли какво може да се направи по въпроса?

Пробвах с по-стари флаш плеари ама няма резултат.

opera_plugin_wrapper си е процес, с който plug-in-ите на браузера, например Flash Player, Windows Media Player Plug-in и т.н вървят в отделен процес, т.е ако плъг-ин крашне се рестартира само opera_plugin_wrapper, но браузерът продължава да работи. Опитай да премахнеш Флаша и да го инсталираш наново.

Можеш да опиташ и чиста инсталация на браузера, а ако гледаш някой сайт с много флашове - блокирай ги, може да натоварват

Viiipeer че Опера си има меил клиент за какво ти е да отваяш сайта ;) При мен error.css не се зарежда в настройките си е зададен точно

Viiipeer че Опера си има меил клиент за какво ти е да отваяш сайта ;)

При мен error.css не се зарежда в настройките си е зададен точно

Аз много добре знам, че има, но дори и той е бъгав... Първо, че не е интуитивен, и второ за всяко спам съобщение да ме информира... малко е досадно. Отделно за споменатия бъг - когато получаваш мейл, по незнайна причина, за един и същи мейл получаваш нотификация два пъти!

Това второто не го разбрах.

меил клиента при мен си работи коректно относно спама това си е настройка в пощата изключение прави пощата на абв.бг но тя по-подразбирена си е бъгава дори сертификата и е гола вода иначе при мен когато напиша някакъв грешен адрес, грешката не е форматирана спрямо ERROR.CSS интересно е че не винаги се проявява

Аз много добре знам, че има, но дори и той е бъгав... Първо, че не е интуитивен, и второ за всяко спам съобщение да ме информира... малко е досадно. Отделно за споменатия бъг - когато получаваш мейл, по незнайна причина, за един и същи мейл получаваш нотификация два пъти!

При мен SPAM филтъра си работи коректно и не получавам известия, когато просто има SPAM в кутията. И ползвам клиента на Opera, понеже ме мързи да се занимавам с допълнителни програми или да отварям страниците на всяка поща по отделно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.