Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Viiipeer и bildera_ може ли да изпишете две страници с глупости?! Този задочен спор може да се води и по друг начин.

Станаха ли две :P Всъщност, лично аз се намесих заради факта, че Опера има синхронизация на паролите. дали е глупаво или не, но колегите ми казаха, че това е опасно за сигурността. Аз наистина исках да разбера да ли това е така, та затова и попитах. Между другото ме интересуваше и причината за отказа от едно синхронизиране, чрез което даже няма да разбереш, че си имаш нови стари пароли в новия браузер. Що се отнася до кеша и Google...да, минава, стига да се търся в търсаката. Аз обаче се гледам на началната страница и виждам това с кой да е браузер:

Публикувано изображение

Аватар, който не полозвам поне от 2 месеца или по-точно след един спор с доктора относно ACTA. Проблема не е в това, че слагам нещо, а виждам нищо, а в това, че информация винаги може да се пази навсякъде. Това е параноя да избягваме някакво удобство. сякаш всички нас търсят и дебнат да пецакат. По-вероятно е на никой да не му пука за нас и да не знае, че съществуваме, отколкото да се опитва да ми лепне някаква парола незнайно защо. А и когато всичко е открито е добре. Ако и скат да ме измамят или огражбят, ще го направят със или без пароли :)

ПП: Колко бързо тече времето. Ето кога премахнах тоя аватар - 2.02.2012 година. Символична гейска дата, а аз да не я запомня. След 4 месеца и половина все още се мъдри тук.

http://www.kaldata.com/forums/topic/190630-българия-подписа-actaзапочват-протести/page__st__120#entry2171881

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Viiipeer и bildera_ може ли да изпишете две страници с глупости?! Този задочен спор може да се води и по друг начин.

Вие, ваше превъзходителство, в ролята на какъв го раздавате, че ми правете забележка за писания в темата на браузъра Opera, и дискусия пряко свързана с браузъра?!?

@Bildera_ - аз не виждам да има аватар, различен от сегашния ти...Дори го прекарвам през кеша на Google.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Вие, ваше превъзходителство, в ролята на какъв го раздавате, че ми правете забележка за писания в темата на браузъра Opera, и дискусия пряко свързана с браузъра?!?

@Buildera - аз не виждам да има аватар, различен от сегашния ти...Дори го прекарвам през кеша на Google.

Благодаря за информацията. Не знам защо аз го виждам. Пробвах с Опера и IE.

ПП: Всъщност, не знам дали разбра какво имам предвид. Това е информация за профила с малка иконка. Вижда се само като съм влязъл в профила си и то примерно на страницата за новини. Иначе няма логика да се вижда нещо, с;лед като май само аз би трявбало да виждам, че съм влязъл с определено име :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Благодаря за информацията. Не знам защо аз го виждам. Пробвах с Опера и IE.

ПП: Всъщност, не знам дали разбра какво имам предвид. Това е информация за профила с малка иконка. Вижда се само като съм влязъл в профила си и то примерно на страницата за новини. Иначе няма логика да се вижда нещо, с;лед като май само аз би трявбало да виждам, че съм влязъл с определено име :)

Наистина има някакво агрегиране на стара информация - и на мен на страниците с новини ми излиза един аватар, който не ползвам от доста време. Може би това е свързано с една промяна във форума, която се случи не помня вече кога - че преди можеше във форума да имаш отделни аватар и снимка, сега имаш само аватар.

Наистина има някакво агрегиране на стара информация - и на мен на страниците с новини ми излиза един аватар, който не ползвам от доста време. Може би това е свързано с една промяна във форума, която се случи не помня вече кога - че преди можеше във форума да имаш отделни аватар и снимка, сега имаш само аватар.

Странно, аз не намирам засега такъв проблем. Поне от линка на @Bildera_, при мен не излиза нищо по-различно.

Редактирано от Viiipeer (преглед на промените)

Странно, аз не намирам засега такъв проблем. Поне от линка на @Buildera, при мен не излиза нищо по-различно.

Не говорех за линка, а за снимката в средата на по-горния ми пост - оная с малкото аватарче до името. Линка го дадох като информация, кога стана въпрос за аватари и аз реших да го заменя с друг. Малко объркан ми се получи поста и видях това, но не си играх да го редактирам ;)

Slowpera 12 is out, now 12 times slower!New bugs included too!! ^^ Проблемът с pdf си стои още, пробвах всичко, включително чиста инсталация на опера и аdobe reader. Пробвах и други програми, но без резултат. Зачетох се и открих, че този проблем не е само при мен, а и много други имат проблеми с новата опера и pdf. Засега ще карам с chrome, че нямам нерви, нито желание да връщам стара версия

Да споделя, опера 12 с хардуерно ускорение на 5670 върви доста по-добре. :)

Slowpera 12 is out, now 12 times slower!New bugs included too!! ^^

Проблемът с pdf си стои още, пробвах всичко, включително чиста инсталация на опера и аdobe reader. Пробвах и други програми, но без резултат. Зачетох се и открих, че този проблем не е само при мен, а и много други имат проблеми с новата опера и pdf. Засега ще карам с chrome, че нямам нерви, нито желание да връщам стара версия

SumatraPDF=no problems. Ако беше Opera фен, щеше да опиташ. Тъй като не си, а просто безцелно си менкаш браузери без да знаеш какво точно искаш - няма какво повече да говорим.

Да добре, а ако не беше сектант можеше да си по-адекватен. Пробвал съм и суматра и почти всички други програми за pdf, новата опера не го отваря. И както казах този проблем не е единичен.

От форума на Опера:

During testing, users were reporting problems with PDF plugins for Foxit and PDF-XChange, but the Adobe Reader plugin seemed to be OK. In the release version, all three work fine for me. I am using the latest version of Foxit and PDF-XChange, and Adobe Reader 10.1.3 on Opera 12.00.

ще умра от смях :)

Знае ли някой мога ли да го спра тоя plugin_wrapper да не ми се зарежда?

Нещо ми понатежава 12 сякаш...

И да го спреш от таск мениджъра, пак ще се появи. След бързо търсене в мрежата не открих начин.

Само за проба ( ако не си пробвал) включи хардуерното ускорение. Така ще се товари ядрото на видеокартата вместо това на процесора. Или поне работата ще се разпредели.

Благодарско за отговорите. И аз се бях разгуглил вчера, но не видях някой да се е справил. В момента съм с някакъв много слаботелесен комп. В таск мениджъра ги докарах до 18 процеса (заедно с двата на Опера) и чат-пат бива... Нещо не ме кефи идеята и дано не стане Опера като досадният Тром. Но все пак Опера назад да върви, другите напред да тичат..

Не знам. Аз имах много повече проблеми с предните версии. Вече колко дена стана тая? Засега единствените дразнещи неща бяха единия линк, който даде колегата по-горе, но вчера пак преглеждах тоя сайт и тия проблеми ги нямаше. Дори отново включих Java Script за сайта и пак никакво товарене на процесора, нито пък някакви артефекти. Няма го дори и онова зацикляне на видеокартата понякога, свързано с аеро скина на седмицата. То тоя проблем не е само за Опера де. Отварям десетки прозорци и пак никакво натоварване на процесора. Ако има нещо, то е с видеокартата, но тя си работи добре с Опера. Само дето заради жегата понякога загрява повечко и се чува промяната на скоростта на вентилатора. Това обаче може да се реши лесно с промяна на някои мои настройки за видеото. Явно тоя път други са прецакани, не аз ;) Да не се надява човек, че точно при мен всичко ще е наред.

След експерименти се спрях на ContentBlockHelper 6.0.1(URL+CSS+.js,бял,черен и временен списъци) и Ghostery. Ако не се прекалява с многобройни филтри не се усещат като ресурс. Другите известни от тази група, също потвърждавам, товарят неприемливо.

Мерси за препоръките - а да попитам сега има ли готови филтри които директно мога да вкарам в Блок хелпъра или не?

Проблемите с пъгина на адобе го имаше и при по-предните версии... От време на време зацепваше, а друг път не... Засега с 12-ката и адобе 9.5 нямам проблеми да отварям pdf в браузъра.... Но да не казвам голяма дума, не се знае кога пак ще се скапе :)

Мерси за препоръките - а да попитам сега има ли готови филтри които директно мога да вкарам в Блок хелпъра или не?

- Subscribed List - (Fanboy(Main)), евентуално Fanboy+Tracking(Main)

- CSS - FanBoy или EasyList

Можеш да добавяш и други в зависимост от региона, който посещаваш. Препоръка - започни с тези и ако забележиш някакво натоварване от друг, добавен впоследствие, просто го премахни.

При CSS правилата сваляш листа и след това го импортираш през Tools. След това трябва да минеш по отделните секции и да натиснеш върху save changes. Освен това активирай и Forbid to execute scripts of the page (Third Party Scipts), защото по подразбиране е изключена опцията! Опитай и сподели. Поздрави.

Няма причина да се спре - това е едната новост в Opera 12. В този процес се помещават плъгините (за разлика от предните версии, при които това става в opera.exe), а ако нямаш активни такива, процесът няма да работи. Направено е така основно с две цели - първо за стабилност, за да може ако някой плъгин крашне, да се спре само този процес, и второ - за да може да се пренесе Opera към 64-битова архитектура.

@buildera - ако става въпрос за стар компютър, то включването на хардуерно ускорение може да доведе до проблеми и да се налага да се пипа ръчно конфигурационния файл, за да се спре - стари видеокарти не се поддържат.

Няма причина да се спре - това е едната новост в Opera 12. В този процес се помещават плъгините (за разлика от предните версии, при които това става в opera.exe), а ако нямаш активни такива, процесът няма да работи. Направено е така основно с две цели - първо за стабилност, за да може ако някой плъгин крашне, да се спре само този процес, и второ - за да може да се пренесе Opera към 64-битова архитектура.

@buildera - ако става въпрос за стар компютър, то включването на хардуерно ускорение може да доведе до проблеми и да се налага да се пипа ръчно конфигурационния файл, за да се спре - стари видеокарти не се поддържат.

Знаех си, че трябва по-подробно да пиша, но много хора се сърдят като прочетат повече от 5 изречения ( Явно максимум толкова са им позволявали в класовете, та да не си пренатоварят мозъчетата) ;) Виждаш ли какво става. Аз икономисвам от редове, после почваме споровете за доизясняване :)

С желание да допълня мнението ти - може да се ограничи включването , като се избере Enable plug-ins only on demand. Тогава на сайт с анимации процесът ще се активира само по желание.

Знаех си, че трябва по-подробно да пиша, но много хора се сърдят като прочетат повече от 5 изречения ( Явно максимум толкова са им позволявали в класовете, та да не си пренатоварят мозъчетата) ;) Виждаш ли какво става. Аз икономисвам от редове, после почваме споровете за доизясняване :)

Всъщност и аз трябваше да съм малко по-подробен - настройката в opera:config (пиша по памет, на работния компютър ползвам 11.64 и нямам достъп до 12, за да погледна конкретно как се казваше) приемаше параметър 1, за да включи ускорението, ако картата го поддържа, и 2, за да го включи безусловно - именно задаване на '2' прави проблеми, ако картата е стара и/или е с Legacy драйвери.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Да, става дума за комп с цпу 600 мхц. Не ми е грижа. Иначе плъгини нямам. Опитах адблок, но не виждам смисъл в приставка, която искам да ми помогне да не товарят разни флашове-машове, а самата тя да товари. Доста смехотворно. Реших проблема с флаш-цвъчките по радикален начин: деинсталнах флаша.Сега нещата са много по-добре.

Да, става дума за комп с цпу 600 мхц. Не ми е грижа. Иначе плъгини нямам. Опитах адблок, но не виждам смисъл в приставка, която искам да ми помогне да не товарят разни флашове-машове, а самата тя да товари. Доста смехотворно. Реших проблема с флаш-цвъчките по радикален начин: деинсталнах флаша.Сега нещата са много по-добре.

Може всъщност да пробваш и това, което предложи amat малко по-нагоре: "Enable Plug-ins only on demand" - така флаш съдържанието ще ти се показва с една иконка и ще се зарежда едва когато щракнеш иконката. Но пък ако не се гледа флаш видео например, и пълната деинсталация на флаш е вариант, макар и малко радикален - иначе можеш да спреш всички плъгини през самата Opera (или даже да ги разрешиш само за определени сайтове), пък те нека си стоят инсталирани. Изобщо възможности с Opera: много...

От известно време имам странен проблем, ако Операта е работила дьлго време и си пусна някой филм онлайн, започва да ми сече вьпреки че се е заредил, след рестарт на Операта всичко си трьгва нормално, с последната версия на Операта сьм и с Убунту 10.04.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.