Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Здрвавейте ! На скоро минах на въпросната опера и забелязах че когато се пусне доста товари рам памета ?! Някой ако има същите наблюдения да сподели : )))

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Дали има начин, когато е направен Tab Stack и фокусът е върху него, при отварянето на нов таб (или линк от някой от текущите) да се отваря във въпросния?

Има ли начин да се забрани Tab Stack?

Мисля, че не може, но не виждам сериозна причина да искаш да го направиш.

Ето ти една - използвам лаптоп, боравя с тъчпад, а тъчпадите понякога не са толкова точни колкото мишката или ми трепне пръста, докато местя таба и хоп - имам Stack, ама далеч без да го искам като функция. Отделно НЕ ползвам и нямам намерение да ползвам TabStack, изглежда ми на мен лично излишен и безполезен.

Ето ти една - използвам лаптоп, боравя с тъчпад, а тъчпадите понякога не са толкова точни колкото мишката или ми трепне пръста, докато местя таба и хоп - имам Stack, ама далеч без да го искам като функция. Отделно НЕ ползвам и нямам намерение да ползвам TabStack, изглежда ми на мен лично излишен и безполезен.

Е, така да, но според мен е направено достатъчно добре, че да не пречи при работа с мишка.

За случаи като твоя наистина би било полезно да може да се спре.

За мен лично обаче да ползвам Opera с тъчпад би било сериозна спънка - да не мога да си ползвам жестовете е почти все едно да ползвам кой да е друг браузър.

А стековете имат тепърва да се развиват - в 12.5 вече има Tabs API, което позволява контрол на табовете и стековете през Javascript.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Е, така да, но според мен е направено достатъчно добре, че да не пречи при работа с мишка.

За случаи като твоя наистина би било полезно да може да се спре.

За мен лично обаче да ползвам Opera с тъчпад би било сериозна спънка - да не мога да си ползвам жестовете е почти все едно да ползвам кой да е друг браузър.

А стековете имат тепърва да се развиват - в 12.5 вече има Tabs API, което позволява контрол на табовете и стековете през Javascript.

Ползвам 11.61 и няма да ъпгрейдна скоро. А жестовете не са всичко, макар и полезни. Факт е, че Tab Stack-а ми се явява по-скоро вредна функционалност, отколкото полезна. А и Opera не е браузър само за десктопи, ами и трябва да може да се ползва на лаптоп. Щом се ползва на лаптоп, значи по подразбиране се предполага, че едва ли постоянно ще има мишка или място за мишка.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ползвам 11.61 и няма да ъпгрейдна скоро. А жестовете не са всичко, макар и полезни. Факт е, че Tab Stack-а ми се явява по-скоро вредна функционалност, отколкото полезна. А и Opera не е браузър само за десктопи, ами и трябва да може да се ползва на лаптоп. Щом се ползва на лаптоп, значи по подразбиране се предполага, че едва ли постоянно ще има мишка или място за мишка.

В My Opera има раздел 'Desktop Wishlist' във форума - сигурен съм, че там има такова желание - погледни там, опиши си аргументите, пък току-виж те чуят разработчиците (и теб, и другите потребители).

ПОМОГНЕТЕ,ЗА БОГА С УИНДОУС 7 64-БИТОВ СЪМ ПОЛЗВАМ АДМИНИСТРАТОРСКИ АКАУНТ ПРОБВАХ 1000 ПЪТИ ДА ИНСТАЛИРАМ ТАЗИ ПРОКЛЕТА ОПЕРА,НО БЕЗ УСПЕХ ДАВА МИ СЛЕДНОТО СЪСБЩЕНИЕ; ERROR INITIALIZING OPERA:MODULE 11 (PREFS) :sobbing:

ПОМОГНЕТЕ,ЗА БОГА

С УИНДОУС 7 64-БИТОВ СЪМ

ПОЛЗВАМ АДМИНИСТРАТОРСКИ АКАУНТ

ПРОБВАХ 1000 ПЪТИ ДА ИНСТАЛИРАМ ТАЗИ ПРОКЛЕТА ОПЕРА,НО БЕЗ УСПЕХ

ДАВА МИ СЛЕДНОТО СЪСБЩЕНИЕ;

ERROR INITIALIZING OPERA:MODULE 11 (PREFS) :sobbing:

А 64-битова Opera ли инсталираш?

ftp://ftp.opera.com/pub/opera/win/1201/en/Opera_1201_en_Setup_x64.exe

ВСИЧКО,И 64 И 32 НИЩО НЕ ПОМАГА

Предполагам е проблем с operaprefs.ini

Предвагам два варианта.

1) Намери следната директория:

Отвори Start > Run и напиши %appdata%\opera

В нея виж за operaprefs.ini. Преименувай файла примерно на 'operaprefs.ini.bak'. Пусни Opera, тя ще си създаде наново такъв файл.

2) Отвори operaprefs_default.ini (намира се в инсталационната директория на Opera) и намери следната секция:

[System]
Multi User=1

Промени "Multi User" на "0" и пусни Opera пак. Това ще създаде нова папка 'profile' в инсталационната папка и всички настройки ще се създадат наново. Старите ти данни се намират в папката, описана в 1), можеш да си копираш всичко без operaprefs.ini, но може и поотделно -

Директории:

dictionaries - речници за правопис

icons - иконки (favicons)

keyboard - настройки по клавиши на клавиатурата

mail - поща, чат, RSS

menu - настройки по менютата

mouse - жестове с мишката

pstorage - local storage, ако го ползваш

sessions - запомнени сесии

skin - кожи

thumbnails - картинките, които ти се появяват в Speed Dial

toolbar - подредба на лентите с инструменти

widgets - разширения

Файлове:

bookmarks.adr - отметки

contacts.adr - контакти

handlers.ini - настройки за всеки тип файлове, кой с какво да се отваря и т.н.

notes.adr - бележки

override.ini - настройки за отделни сайтове (Site Preferences)

search.ini - търсачки

speeddial.ini - Бързо избиране

unite.adr - Unite

urlfilter.ini - филтър за блокиране на реклами

И виж преди това в "Диспечер на задачите", има ли процес Опера.Ако има - спираш го.

• 3 седмици по-късно...

Дано някой да помогне. Случи ми се следното. Преди на торентите като си сложа мишката на някой филм ми излицаше снимка а сега на един определен торент вече снимките не излизат, но на другите си работи идеално т.е. пак ми излизат снимчиците на филма. Само на този торент неислизат и отгоре има меню филми Xvid под него филми ДВД и тези менюта неработят а при натиск се зарежда някое, но не ми дава възможност да избера сама. Племенницата ми си играеше на РС и тя го е направила и ми каза, че е излязло някакво съобщение за скрип на този сайт и тя е сложила отметка и ОК и вече е така без снимки. някой да знае какъв е и къде е проблема?

Дано някой да помогне

Сигурно Opera е запитала дали да спре изпълнението на Java Script-ове за страницата, поради някакви грешки или проблеми със същият на страницата. Ако е така, опитай да дадеш десен бутон на проблемната страница -> настройки за сайта -> скриптове и провери дали отметката на Javascript е сложена, ако не е - сложи я и цъкни на бутончето ОК. После рестартирай Opera.

--------------

Пиши по-грамотно и разбираемо.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

ПОМОГНЕТЕ,ЗА БОГА

С УИНДОУС 7 64-БИТОВ СЪМ

ПОЛЗВАМ АДМИНИСТРАТОРСКИ АКАУНТ

ПРОБВАХ 1000 ПЪТИ ДА ИНСТАЛИРАМ ТАЗИ ПРОКЛЕТА ОПЕРА,НО БЕЗ УСПЕХ

ДАВА МИ СЛЕДНОТО СЪСБЩЕНИЕ;

ERROR INITIALIZING OPERA:MODULE 11 (PREFS) :sobbing:

Ако си пробвал всички съвети дадени по-горе, според мен най-вероятно се дължи на :

1.)"пипнат" windows - пробвай с инсталация на оригинален ( или не пипан от пишман хакерчета) продукт ;)

2.)самият ти да си огранил права за запис и достъп до определени папки и services и да си забравил за тези действия ( на мен ми се е случвало)

Грешката, която дава Опера в модул 11 означава точно това -инсталаторът няма достъп до новосъздадените от самия него папки. Проблемът не е от инсталатора -бъди сигурен в това.

Съветът ми е да си форматираш диска и да си инсталираш читав Windows.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Благодаря - simtech . Направих както ми каза и се получи. Имаш многоголямо благодаря от мен. !!!

Ами аз лично съм на 10 и нямам проблеми. Товари ми по малко от Мозила или Хром. Все пак не е толкова разпространен браузер.

Току що ми се инсталира автоматично Opera 12.02. Сега работи значително по-добре при разглеждане на някои сайтове, които с предните версии почти блокираше. Хубаво е, че вече е само един процес, макар и временно за тая версия. Все пак да попитам запознатите, къде мога да намеря 64 битова версия? Намерих някаква от декември миналата година, но оттогава не са ли я развивали?

Току що ми се инсталира автоматично Opera 12.02. Сега работи значително по-добре при разглеждане на някои сайтове, които с предните версии почти блокираше. Хубаво е, че вече е само един процес, макар и временно за тая версия. Все пак да попитам запознатите, къде мога да намеря 64 битова версия? Намерих някаква от декември миналата година, но оттогава не са ли я развивали?

Ако това не те притеснява, ето последния 12.02 снапшот преди final релийза от вчера.

P.S. 64-bit версията е с OOPP откакто я има, ако не се лъжа, така че май няма как хем да си с x64, хем да имаш вървящи плъгини, хем това всичко да върви в един процес.

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.