Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за браузъра Opera - част 2

Featured Replies

Здравейте имам проблем с Опера, много бавно зарежда страниците още по зле е ако пробвам да сваля нещо.Виках техник за интернет и според тях всичко с нета е окей .Помогнете.

• Отговори 2k
  • Прегледи 225k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте имам проблем с Опера, много бавно зарежда страниците още по зле е ако пробвам да сваля нещо.Виках техник за интернет и според тях всичко с нета е окей .Помогнете.

Ако с другите браузери е така, значи си за раздел "Мрежи", не за тук. Aко с други браузери не става така - например Internet Explorer, опитай да изчистиш кеша, бисквитките и т.н на Opera. Ако с друг браузер става така все пак, отиди в command prompt и напиши

ipconfig /flushdns
и провери ping-а до сайтове с командата:

ping -t google.bg
Всичко над 150ms едва ли е нормално, но забележиш ли timed out или някакви цифри от по 1000-1500ms, провери кабела, който влиза в компютъра, извади го и го постави обратно. Ако не оправи проблема, извикай техниците отново.

Ако с другите браузери е така, значи си за раздел "Мрежи", не за тук. Aко с други браузери не става така - например Internet Explorer, опитай да изчистиш кеша, бисквитките и т.н на Opera. Ако с друг браузер става така все пак, отиди в command prompt и напиши

ipconfig /flushdns
и провери ping-а до сайтове с командата:

ping -t google.bg
Всичко над 150ms едва ли е нормално, но забележиш ли timed out или някакви цифри от по 1000-1500ms, провери кабела, който влиза в компютъра, извади го и го постави обратно. Ако не оправи проблема, извикай техниците отново.

средно пинга на google.bg е между 70 и 90 ms има забавяне и с другите браузери

Редактирано от stonit (преглед на промените)

средно пинга на google.bg е между 70 и 90 ms има забавяне и с другите браузери

Изпълни ли flush-ването на DNS?

Ако има забавяне с други браузери можеш и да се опиташ да смениш временно DNS с друг, например с адреси на Open DNS

IP address:

208.67.222.222

208.67.220.220

Ако имаш евентуално някое лаптопче, провери каква е връзката с него.

Ако имаш антивирусна програма Avast, изключи всичките й щитове временно. Забелязал съм определено поведение при последната й версия, което довежда по неясни от мен причини до забавяне на зареждането на страници в браузера при някои компютри. Бях го решил временно с деинсталиране на интернет щитовете на програмата. Ако нямаш антивирусна програма Avast, пак можеш да го опиташ, ако пакетът който ползваш има включени Web щитове или защитни стени. Ако имаш някаква странична защитна стена - спри я временно.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Техниците бяха с лаптоп и пуснаха интернета и всичко бе добре, смених и DNS , но не се подобрява .

Изключи ли всички антивирусни и защитни стени - временно, за тест? Имаш ли програми, които ползват интернет трафик?

Я вземи дай uninstall на драйвера на LAN картата ти и го инсталирай отново. Сигурен си, че си чист от вирусчета, нали?

Тестване на връзката се прави най-добре с live операционна система, която зарежда от cd/dvd. Някоя версия на линукс или bootable windows xp от hiren boot cd-то. Така ще стане ясно дали проблема е софтуерен (в инсталацията на windows или opera) или хардуерен (нещо по компютъра, мрежовата карта...). Приемаме че кабелите са свързани добре щом техниците са проверили връзката с техния лаптоп (макар че за всеки случай трябва да се тества отново).

Вчера завърших проверката за вируси в съответния форум и всичко е наред .Opera зарежда страниците доста по пъргаво , но при сваляне на файлове например от калдата едва крета.

Вчера завърших проверката за вируси в съответния форум и всичко е наред .Opera зарежда страниците доста по пъргаво , но при сваляне на файлове например от калдата едва крета.

Коя версия ползваш? С други браузери отново ли се теглят бавно файлове - например InternetExplorer. Можеш ли да опиташ с някой LiveLinux CD, защитната стена конфигурирана ли е правилно - опита ли да я изключиш временно, да нямаш някакъв рутер, настроен по рестриктивен начин, драйверчето на LAN картата преинсталира ли? От други сайтове тегленето на файлове пак ли е бавно?

Хайде, хайде, че требе да направим няколко тестчета и проверки, да можем евентуално да открием какво му е болното на компютъра ти.

Редактирано от Гост
премахнат цитат и коментар към изтрит пост (преглед на промените)

Как мога да го направя този ефект.Искам като си разглеждам торентите да ми излиза Thumnail-че с обложката на филмите?Само с Опера не излиза?

Публикувано изображение

Още нещо.Мога ли както в Мозилата да разменям местата на отметнатите сайтове в лентата с отметки,да ги подреждам както искам?Засега с Опера не виждам такава опция и се запаметяват по поредността по която си ги направил любими.

Редактирано от Sapur (преглед на промените)

С десен бутон на лентата - >Нагласяване->Външен вид(на английски Customize -> Appearance) Ще ти се отвори прозореца на настройките, но и би трябвало да можеш да ги разместваш лентите и съдържанието им. Ако не е това, в Отметки -> Организиране на отметките трябва да можеш да ги разместиш. Никога не съм ползвал функцията, но едно от 2-те ще е.

Как мога да го направя този ефект.Искам като си разглеждам торентите да ми излиза Thumnail-че с обложката на филмите?Само с Опера не излиза?

Публикувано изображение

Още нещо.Мога ли както в Мозилата да разменям местата на отметнатите сайтове в лентата с отметки,да ги подреждам както искам?Засега с Опера не виждам такава опция и се запаметяват по поредността по която си ги направил любими.

С коя версия на Opera си?

Това Arena ли е? Ако да, при мен си работи.

Това с отметките - по принцип не ползвам лентата, но като я пуснах, мога да размествам нещата просто със задържан ляв клик. При някои от предните версии мисля, че трябваше също да задържиш Shift, но в 11.64 работи и без него.

С последната стабилна версия 11.64.

Сайта е Арена-та,не знам защо но на мен не ми ги показва обложките.Има ли някаква настройка или нещо подобно с която да се оправя?

За разместването на отметките работи,но само за тези които са на показ в лентата ,като щракна в менюто което показва другите отметки които не се побират на лентата[на снимката съм показал от кое меню] не мога да ги местя.

Публикувано изображение

Редактирано от Sapur (преглед на промените)

Публикувано изображение

"Проблемът" идва от urlfilter.ini или AdBLocker който ползваш. При мен е същото.

С последната стабилна версия 11.64.

Сайта е Арена-та,не знам защо но на мен не ми ги показва обложките.Има ли някаква настройка или нещо подобно с която да се оправя?

За разместването на отметките работи,но само за тези които са на показ в лентата ,като щракна в менюто което показва другите отметки които не се побират на лентата[на снимката съм показал от кое меню] не мога да ги местя.

Публикувано изображение

Не можах да намеря директен начин да се разместват, но предполагам, че настройките за лентата ти са 'Images and text on right' за Style и 'Show extender menu' за Wrapping. В този случай можеш от Shift + F12 (след което да щракнеш върху лентата, за да светне жълто около нея) да промениш Wrapping на 'Wrap to multiple lines', да си разместиш нещата както искаш и след това да върнеш на 'Show extender menu'.

P.S. По-късно видях, че интерфейсът ти е на български, но се надявам да се оправиш все пак...

Редактирано от Disasterpiece (преглед на промените)

Да и двамата сте прави.Успях да си разместя отметките както исках.А това,че не показва обложките все пак не е болка за умиране.Благодаря. :)

Това с Arena - можеш да отвориш страницата и от десен клик да избереш 'Block Content' (на български сигурно ще е нещо като 'Блокиране на съдържание') - после от лентата, която се появява горе да избереш 'Details' (най-десния бутон) и да видиш какво е блокирано - когато почнеш едно по едно да ги махаш, ще разбереш кое точно блокира обложките, а после можеш пак да си блокираш рекламите.

Toва идва от adblock, при деактивиран ги показва.

Мислех, че говорим за urlfilter.ini, аз си ползвам него. Но аналогично ще стане в AdBlock, просто трябва да се прибавят нужните работи в бял списък или както там се води.

Мислех, че говорим за urlfilter.ini, аз си ползвам него. Но аналогично ще стане в AdBlock, просто трябва да се прибавят нужните работи в бял списък или както там се води.

Exceptions

The current extension API doesn't allow extensions to add exceptions directly. To exclude a website manually from Opera AdBlock, you have to disable content blocking for that page in Opera's preferences. This can be useful when a website is broken because of Opera AdBlock.

Instructions

Open the website on which you want to see ads on

Right click on the page

Click on “Edit site preferences...”

Open the “Content” tab

Uncheck “Enable content blocking”

За жалост, aко се ползва Adblock добавката за Opera, май няма начин конкретни елементи да бъдат поставени като изключения, а други не за една и съща страница.

Спрете се със спама !

Кой какъв браузер предпочита, защо и как му се наслаждава - не е обект на настоящата тема !

Постовете ви бяха преместени тук , където се обсъжда това и Ви приканвам да продължите дискусията си там.

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Хора от известно време имам следния проблем: няма значение къде гледам youtube,vbox и т.н. всички клипове ми насичат,забиват,говора избързва от картината и всевъзможни такива бъгове. Преди си вървяха нормално и си нямам и идея от какво може да е станало това. Някой да има някаква идея на какво може да се дължи. С последна версия на опера и флаш плеър съм, не е от тях със сигурност.

1. Пробвай с друг браузър, например с google chrome. 2. Инсталирай си един CC Cleaner, за да може да изчисти ненужната информация от браузърите. Тествай така и кажи дали проблема продължава.

Същия проблем имам и аз, явно е от Операта, защото при Chrome го няма, инсталацията ми е нова и пак засичат, има и други такива теми но не намирам решение ...... Засичането поне при мен, на интервали не постоянно ....

Аз пък наблюдавам от известно време, както си върви клипа и все едно е свършило и спира, а е още в началото. Много е дразнещо.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.