Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Масов бой между воеводи и "Свидетели на Йехова"

Featured Replies

Т'ва ми заприлича на филм тип: Психо Трилър ;):D :D

• 1 година по-късно...
  • Отговори 61
  • Прегледи 6,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Националисти чупят чистачките на сектанти

Членове на “Свидетели на Йехова” едвам се измъкват с колата си

Публикувано изображение

Снимка: Петел.бг.

Националисти стигнаха до физическа разправа с членове на сектата “Свидетели на Йехова”, след като днес сутринта организираха протест пред сградата, в която се изпълняват проповедите.

Скандалът започнал след спор между двама мъже от сектата и младежи, които протестираха пред сградата им в квартал “Победа” във Варна. Докато мъжете се опитваха да се измъкнат с автомобила си, протестиращи ги подгониха и дори отчупиха една от чистачките им, разказват очевидци.

След това протестът продължи мирно и тихо, а организаторите се разграничиха от хората, които гонеха колата на сектантите. По-късно на улицата се събраха граждани, които настояваха държавата да вземе мерки срещу представителите на чужди религии и учения с опасна дейност.

Искането на протестиращите е да се спре религиозната пропаганда на култа, която се извършва в близост до детски градини и училища. В акцията са участвали около 50 души - граждани от квартала и от други райони на града.

“Свидетели на Йехова” са сред позволените религии в България. Те имат и официален празник - Възпоминанието за смъртта на Исус Христос.

blitz.bg

Нещо не мога да проумея какви са тия хора, дето протестират срещу въпросната секта? Хващат се, организират се, взривяват им сградата докато вътре са максимален брой боклуци и се приключва с въпроса. Държавата да вземела мерки. Дрън дрън. Каква държава бре....

Нещо не мога да проумея какви са тия хора, дето протестират срещу въпросната секта? Хващат се, организират се, взривяват им сградата докато вътре са максимален брой боклуци и се приключва с въпроса. Държавата да вземела мерки. Дрън дрън. Каква държава бре....

Сектите имат доста фирми, които подхранват сметките на много хора, имащи власт.

Аз се питам - защо БПЦ не взима отношение по въпроса за сектите?

Аз се питам - защо БПЦ не взима отношение по въпроса за сектите?

Какво например ?

Да организира протести ли ? Нали веднага ще бъде обвинена, че няма толерантност, няма равнопоставеност на църквите...Да организира агитки за да бият ?

какво отношение да вземе повече от това, което има в момента ?

Навсякъде ги има сектите, нормално е и тук да е така! Нещата, които трябва да се правят неофициално са: повече протести пред офисите и лееееко затваряне на очите на правоохранителните органи кога работата опре до бой... ....и не требва членове на ВМРО да правят това а бръснати скинари....щото после разпознаването по-трудно, даже невъзможно ;) ...преди години един "приятел" ме зарибяваше много яко за неква църква на нещо си...... ела та ела...проби ми дупка на главата, даже и в нас висеше само заради това.....тааа, отидох един път....след як нощен запой, преминал в сутрешен и към 10:00 сбрах смелост и се явих в църквата....естествено, изгониха ме, ма го натопих и оня пред неговите ора :) ....оттогава не говори с мен :)

...преди години един "приятел" ме зарибяваше много яко за неква църква на нещо си...... ела та ела...проби ми дупка на главата, даже и в нас висеше само заради това.....тааа, отидох един път....след як нощен запой, преминал в сутрешен и към 10:00 сбрах смелост и се явих в църквата....естествено, изгониха ме

:lol6::yanim:

аз съм на същото мнение като Стивън Хокинг, че няма бог...

Е, днес казаха по радиото, че тия, дето вярват в Бог, живеят по-дълго.

Обаче според мен е абсолютна глупост да налагаме някой заради религията или убежденията му. Иначе къде ще му излезе края. В България има много вероизповедания и едно много голямо - мюсюлманството. Нещо да кажете по въпроса? Ако всеки тръгне да налага друговерния...ами аз вярвам в бат'Бойко - Батмана :P

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Е, днес казаха по радиото, че тия, дето вярват в Бог, живеят по-дълго.

Обаче според мен е абсолютна глупост да налагаме някой заради религията или убежденията му. Иначе къде ще му излезе края. В България има много вероизповедания и едно много голямо - мюсюлманството. Нещо да кажете по въпроса? Ако всеки тръгне да налага друговерния...ами аз вярвам в бат'Бойко - Батмана :P

Радиото като последна инстанция и мерило за обективност, или кой, каква музика си поръчва...и кой, с какво, да му я свири.

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

...защо БПЦ не взима отношение...

Те нямат единност в тяхната си структура, не им се занимава, няма какво друго да направят, освен да анатемосат сектите, което не е никакво решение...

аз съм на същото мнение като Стивън Хокинг, че няма бог...

Човек е бог в развитие :P

...Обаче според мен е абсолютна глупост да налагаме някой заради религията или убежденията му...

Така е, но това какво общо има в случая? Тук си говорим директно за имуществени измами, чрез психологическа манипулация :speak:Неслучайно йеховците са забранени във всички нормални страни. Както впрочем всички опасни секти.

Максималният брой "боклуци", които ще са вътре на 90% са просто подлъгани, наивни и измамени хора - дядовци, бащи, майки, братя, сестри на някой, може дори някой от форума да има роднина попаднал поради една или друга причина там. Това, което предлагаш ти "организирано" е тероризъм и дори говоренето за това можеше да ти докара доста неприятности в някои по - нормални държави.

Дай понеже аз съм атеист да взривявам църкви пълни с "боклуци" защото религиите до една са секти за мен - ами ако родителите ти са вътре? Ами ако самият ти си отишъл да запалиш свещ по един или друг повод? Ще си съгласен ли тогава със взривяването... абе какво въобще ти обяснявам има едно място където с твоето мислене ще си "вървежен" ама трябва да смениш вярата, кеф ти Ал-кайда кеф ти някоя подобна организация ...

Редактирано от icekiller (преглед на промените)

Аз ли не се изразявам правилно, или просто трябва да се повтаря едно и също, докато го проумеете? В случая НЕ става въпрос за религия. Въпросната секта НЕ е религиозна. Боклуците са ония чичковци с костюмчетата, които манипулират роднините ни, при това забележи малки деца, като основната им цел е да ограбят въпросните хора. Това е чиста проба кражба и така те съсипват животи. В тази секта са се събрали само престъпници, включително педофили. Колкото по-бързо останалите проумеете това с удебеления шрифт, толкова по-голям шанс има да спасите някой от лапите на сектата. За мен такива хора нямат място на тоя свят и в нормалните страни стоят в затворите. Вместо да защитавате поредната мафиотска организация, си отворете очите какво всъщност представляват. Протестите няма да доведат до нищо положително. В най-добрия случай дори и да ги забранят, въпросните престъпници ще се ориентират към друго място, където да продължат да ограбват. Каква е ползата да ги има тия?

Каква е ползата да ги има тия?

Колкото и от политиците ни, чиновниците и другите паразити...Впрочем аз считам за такива всяка религия, далеч не само религиозните, мистични и други секти.

Колкото и от политиците ни, чиновниците и другите паразити...

Абсолютно :) Колкото до религията и според мен вече е отживелица, но всеки е свободен да вярва в каквото си иска. Стига да го пази за себе си.

Стига да го пази за себе си.

:wors:

Де тоя късмет...Те нали демонстрират вяра с цел да извлекат полза за себе си, при това напълно материална, така че, щем не щем, пропагандата и зарибяването вървят с пълна сила и се използуват всякакви методи...

...

Колкото и да оголемяваш БУКВИ няма да проумееш какви сериозни пропуски имаш в тази тема. Не защитавам никой просто това, което си предложил е крайно и е тероризъм (престъпление), което аз НЕ толерирам и би трябвало всички да спрем да толерираме камо ли пропагандираме!!! Ще ти кажа няколко основни факта за една основна религия (християнството защото съм запознат с нея), които явно колкото и да се ОЧЕВАДНИ ти обягват:

- Най - много педофили има във католическите училища и "духовни" домове. Напоследък все повече тази тенденция се забелязва и в православната църква.

- Мдаааа християнството въобще не е пропагандирано като се е зародило и хич не е налагано с физически и не такива методи. АМА ВЪОБЩЕ! Всеки е свободен да вярва в каквото си поиска стига този избор да му е оставен на свободната воля - 90% от всички вярващи не са имали този избор.

- Църквата като институция и всичките хрантутници към нея от къде мислиш, че вземат пари? "Шефа" им плаща заплати и осигуровки :D

Това са само 3 главни щрихи върху, които е нужно да помислиш преди да обявяваш опита на тази или онази секта да печелят пари на гърба на хората за "без аналог" - защото аналога е на лице от 0г. по време на Христа...

Отново казвам не ги защитавам против всички секти съм, включително и тези, които според вас са вяра, НО аз съм си аз и това си е моето мнение. Всички трябва да са в затвора за злоупотреба с обществено влияние!

...това, което си предложил е крайно и е тероризъм (престъпление), което аз НЕ толерирам...

А защо тогава толерираш престъпленията, извършвани от въпросната секта? Каквото повикало, такова се обадило. Толкова сериозни престъпления като техните, трябва да се наказват сериозно. Държава няма, затова единственият вариант е потърпевшите сами да вземат нещата в техните ръце. Както се вижда, от бездействие полза няма.

...преди да обявяваш опита на тази или онази секта да печелят пари на гърба на хората за "без аналог"....

Нещо не мога да разбера каква е тази тенденция в последно време да ми се изкривяват думите и да се добавя значение, което не съм вложил. Хайде обясни ми как от това хранене по християнската църква, което съм направил в тази тема, ти реши, че ги смятам за светци?

....

Може да не ги смяташ за светци, но не може да плюем някакви, които имат я има я няма 1 000 000 по света, а в същото време само служителите и т.н. покрай християнството (примерно) да са повече. Сега ще ми кажете да започнем от по - малкото зло и т.н. аз пък мисля, че щом никой не ги закача 2012 години надали ще ги закачат въобще някога ... Не толерирам никакви престъпление даже съм ЗА смъртното наказание като такова и най - тежкото прилагане на закона! Но ако си на принципа зъб за зъб всеки ден ли се сбиваш с хора? Или псуваш - или някой (в София поне 70% от хората) като не се е изкъпал сутрин рано и ти ли не се къпеш на следващият ден за да му върнеш миризмата, с която те е изтормозил?! Просто на мнение съм, че тези 1 600 последователи в България не са много голям проблем, а който е наивен ти ще го избавиш от тази секта и на нейно място ще дойдат още нови 10 и който си е наивен ще си се върже и ще си даде всичко на тях ...

Аз ли не се изразявам правилно, или просто трябва да се повтаря едно и също, докато го проумеете? В случая НЕ става въпрос за религия. Въпросната секта НЕ е религиозна. ....

Колкото по-бързо останалите проумеете това с удебеления шрифт, толкова по-голям шанс има да спасите някой от лапите на сектата.

Ти не просто трябва да спреш да повтаряш, но ти си този на който трябва да се набива в главата за да проумее.

Става въпрос именно за религиозна организация.

Актуални са не твоите подскачания, а тенденциите които се наблюдават.

В годините,. когато рязко и свръхмяра категорично отхвърляхме всичко, което напомня комунизма( дори само ако започва с К) се образува вакум на идеи и идеологии.И до днес той далеч не е запълнен.

Като част от тази реакция на махалото бе един период на бум на религиозността.

Бум, който отмина, но така или иначе тогава навлязоха нови за страната ни - предимно протестантски организации.

Макар тези процеси да са канализирани, а значителна част от присъединилите се към тези общности се разочароваха и отдръпнаха, то другата част формира трайно обособени групи.

Такава е и св.на Йехова.

Лудост е да се предлага да бъдат взривявани, млатени и прочее простотии.Подобен подход е априори обречен.

Единственото което може да се направи е да предлагат конкурентно способни идеи.

Но те не могат да идват от лумпенизирана сган.

Това е заявил пред в. "Дневник" зам.-председателят на ВМРО Костадин Костадинов в коментар на нападението на активисти на ВМРО над привърженици на "Свидетели на Йехова" в Бургас.

"Навсякъде из града е имало плакати с "Елате да отбележим годишнината от смъртта на най-великия човек". Той не е човек, той е Бог. Това е обидно и провокира", казва още Костадинов.

Този катил /Костадинов / се почувствал обиден, че Иисус не бил човек, а Бог.

Подобни изцепки ясно показват пристъпи на селски шовинизъм и безпросветен идиотизъм.

Догмат на БПЦ е че Иисус е Богочовек т.е. едновременно Бог и Човек.

Вместо да се разясни несъстоятелността от забраната на кръвопреливането и върху този и подобни факти да се аргументира слабостта на доктрината се тръгва от очевидно измислени и несъстоятелни доводи за инспириране на религиозно противопоставяне..

...Става въпрос именно за религиозна организация....

Явно грам не сте запознати. Свидетелите на Йехова е организирана престъпна групировка, която се занимава с всичко - наркотици, отвличания, изнудване и т.н. Основно действат като зарибяват хора в тежък момент от живота им, или деца. После ги упояват и им промиват мозъците с психотропни вещества. След това буквално ги доят, като ги карат да им предписват цялото си умущество, включително и недвижимо. Ако кажете, че християнството в момента действа по същия начин, не виждам смисъл да продължаваме спора.

...като не се е изкъпал сутрин рано и ти ли не се къпеш на следващият ден...

Не, но ако някой от въпросните боклуци постъпи с детето ми по гореописания начин, директно ще му откъсна главата с голи ръце.

Явно грам не сте запознати. Свидетелите на Йехова е организирана престъпна групировка, която се занимава с всичко - наркотици, отвличания, изнудване и т.н. Основно действат като зарибяват хора в тежък момент от живота им, или деца. После ги упояват и им промиват мозъците с психотропни вещества. След това буквално ги доят, като ги карат да им предписват цялото си умущество, включително и недвижимо. Ако кажете, че християнството в момента действа по същия начин, не виждам смисъл да продължаваме спора.

Не, но ако някой от въпросните боклуци постъпи с детето ми по гореописания начин, директно ще му откъсна главата с голи ръце.

Така е колега, напълно си прав, но си имат добре изградена религиозна мимикрия, в това число документално са записани с такъв предмет на дейност и ако се гледат официалните източници всичко им е наред. Ние си знаем какво е вътре, пък останалите нека си дъвчат теорията на прехода какви вакууми създал и как вакуум от социално идеен тип се заместват с религиозен овчизъм...Но колегата горе има и някои добри попадения, поради което съм го оценил положително. Все пак, начина по който трябва да се действува ,за да се отървем от онези боклуци, дори да е приемливо (за някои), да е описаният от теб, това не значи че трябва да се пропагандира пред публиката.

Явно грам не сте запознати. Свидетелите на Йехова е организирана престъпна групировка, която се занимава с всичко - наркотици, отвличания, изнудване и т.н. ...

.

Аз тук виждам само голи думи и някакви предположения - аз ти изброих факти, които са всеизвестни и доказани от много независими институции и медии по света ти ми казваш твои лични догадки или на още няколко "мъгливо" предполагащи хора. Освен ако имаш доказателства щом казваш "Явно грам не сте запознати..." и изброяваш престъпните деяния на въпросната група, ако имаш доказателства и не си ги внесал в полицията и съда си съучастник в горе изброените пресъпление и това те прави абсолютно същият като въпросната "групировка" - ако нямаш абсолютно нищо освен теми и мнения от форуми не коментирай по - добре, с такава сигурност какво правят. А кажи предполагам, че се занимават с ...(и си изброявай на воля).

Преди да си ме упрекнал за православната църква аз лично нямам никакви доказателства, но просто следя световните и БГ медии и правосъдие и виждам действащи присъди и придвижващи се дела с много от нещата, които ти изброих (да дори в България има такива случаи), от коите си водя и извода, че БПЦ не се различава от СПЦ (световната ПЦ). И отново повтарям, че въпростната общност са 1600 включително последователите й (на наша територия) и не мисля, че ако се занимават с тези неща най - малкото "конкуренцията" им ще ги остави да се развиват след като от тези 1600 максимум 100 да са навътре в нещата.

Явно грам не сте запознати. Свидетелите на Йехова е организирана престъпна групировка, която се занимава с всичко - наркотици, отвличания, изнудване и т.н..

Свидетелите на Йехова е официално регистрирано вероизповедание и това е решил Съдът.

Съдът не е разпознал престъпна групировка в тяхно лице , за разлика от теб.

Докато той не се произнесе по този начин, а аз не виждам признаци за подобно решение, имаме неговото мнение с/у твоето.

Познай кое има повече тежест.

Такива тъпотии са напълно безсмислени и са възможно най-добрата услуга, която правиш на свидетелите на Йехова.

Ти им поднасяш на тепсия образа на мъченици преследвани заради убежденията им.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.