Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Microsoft Security Essentials - мнения и препоръки

Featured Replies

Вече има нова (нестабилна) версия на Microsoft Security Essentials 2.0.522.0 Beta. Промените, според Microsoft Connect са следните (EN):

This Beta version of Microsoft Security Essentials includes these new features and enhancements to better help protect your computer from threats:

1. Windows® Firewall integration: Microsoft Security Essentials setup allows you to turn on Windows Firewall.

2. New and improved protection engine: The updated engine offers enhanced detection and cleanup capabilities and better performance.

Има някакви индикации, че тази бета версия 2.0.522.0 всъщност е Release Candidate (RC) на Microsoft Security Essentials 2.0 и след нея ще е финала. Да се надяваме, че ще има финална версия 2.0 за MSE до края на тази година...

• Отговори 402
  • Прегледи 75,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Вече има нова (нестабилна) версия на Microsoft Security Essentials 2.0.522.0 Beta. Промените, според Microsoft Connect са следните (EN):

Има някакви индикации, че тази бета версия 2.0.522.0 всъщност е Release Candidate (RC) на Microsoft Security Essentials 2.0 и след нея ще е финала. Да се надяваме, че ще има финална версия 2.0 за MSE до края на тази година...

Да ,да...определено скоро ще я пуснат ,защото трябва да защитава по-добре IE (MSE 2)....които също е почти готов( IE 9)

Microsoft delivers another beta build of next-gen Microsoft Security Essentials

http://www.zdnet.com/blog/microsoft/microsoft-delivers-another-beta-build-of-next-gen-microsoft-security-essentials/7954?tag=content;selector-blogs

Редактирано от Coccinelle (преглед на промените)

Аз доста се разочаровх от бетата.Предполагам, че и в последната официална версия е същото.Просто свалих един троянец, който ми спря service-а, който отговаря за автоматичните ъпдейти на Windows и това й беше на MSE.Няма ъпдейтване, докато не освободиш по някакъв начин WU.

Аз доста се разочаровх от бетата.Предполагам, че и в последната официална версия е същото.Просто свалих един троянец, който ми спря service-а, който отговаря за автоматичните ъпдейти на Windows и това й беше на MSE.Няма ъпдейтване, докато не освободиш по някакъв начин WU.

Аз бях с нея няколко месеца и по-конкретно с бета версията. Има нещо, което не е е както трябва. Имам чувството, че не е оптимизирана за процесори с няколко ядра. Не е тежка, нито пък лека, някакъв баланс между двете, но не на фона на нейната функционалност, не е достатъчно лека. Другото, което ми направи впечатление е точно това, на което ти обръщаш внимание. При някои по-специфични заплахи, тя просто не се справя успешно, явно модула, който се грижи за това, не е достатъчно развит. Тя има някаква базова функционалност, някакви базови възможности, има висок процент за засичане, но при премахването има проблеми. По мое мнение, MS няма да обърнат внимание поне на това и ще си оставят класически антивирусен софтуер, което е наистина жалко, но от безаплатните продукти - толкова.

Пишещите тук трябва да са нясно с това

Zeus and other financial malware can accomplish this fairly easily since they have a distinct technical advantage over MSRT, as they are already running when MSRT starts scanning," he added."This allows the Trojan to easily block MSRT from running altogether. Disabling MSRT will inflict even further damage, since it is effective at detecting and removing many other forms

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Значи на лаптоп съм инсталирал MSE и при стартиране на лаптопа, след зареждането на уиндоуса,ми излиза червена иконка че антивирусната не е включена-уведомление от security centur. Само минута след това докато зареди десктопа и всички програми долу в трея(ако така се казва)програмата, имам предвид MSE се включва и си работи нормално. Чудя се това проблем ли е защото до сега не ми се е случвало с нито една антивирусна включително и с MSE, да не би да е защото скоро ползвах Security Centur Reset за решаването на друг един проблем, за който той помогна. Та се чудя от това ли е и дали да се притеснявам или да си карам така, тоест програмата си работи пълноценно?

Форумът е снабден с търсачка, намираща се над прозорците с темите. Употребата е задължителна с цел избягване на дублиращи се теми! Темата Ви бе прехвърлена към вече съществуваща такава!

Lost in...

Всичко е ОК! Не се притеснявай!

Мисля няма такава настройка.Аз го пробвах този антивирус и точно забавеният му старт при пускане на компютъра и мудният ъпдейт ме отказаха!Правилно те съветват за Аваст!

може ли от някаде да се настрои обновяването

Да ,при мен е настроен на 4 часа да се обновява,но има 2 или 3 пъти на ден!

Мисля няма такава настройка.Аз го пробвах този антивирус и точно забавеният му старт при пускане на компютъра и мудният ъпдейт ме отказаха!Правилно те съветват за Аваст!

При мен Windows зарежда за 20 секунди.Това не е от Антивируса а е от компа ти!

Ето как става ,ако някои има желание да си го преведе. Дала съм пример за Windows 7 - за Виста е почти същото.

Публикувано изображение

http://translate.google.fr/#

******** Tutorial pour W7. ********

A) Ouvrir le Planificateur de tâches de W7 en faisant «Démarrer / Exécuter … » et, dans le champ «Ouvrir», copier/coller exactement ce texte : taskschd.msc, puis faire OK et attendre quelques secondes que la fenêtre du planificateur des tâches s'ouvre.

B) A droite du Planificateur de tâches, dans la colonne «Actions», cliquer sur «Créer une tâche … ».

C) Renseigner les 5 onglets selon les indications suivantes.

C-1) Onglet «Général» :

- Champ "Nom" => inscrire ce texte : "Mise à jour automatique de MSE" (ou autre texte à votre convenance).

(Nota : Eviter de se tromper de nom, car une fois validé, il n'est plus modifiable. La tâche devant alors être supprimée, puis recréée.)

- Champ "Description" => mettre ce texte d'information : "Fait une mise à jour des définitions de virus de MSE" (ou autre texte à votre convenance).

- Cocher la case «Exécuter même si l'utilisateur n'est pas connecté».

- Cocher la case «Exécuter avec les autorisations maximales».

- Cliquer sur le bouton «Utilisateur ou groupe», puis cliquer sur le bouton « Avancé … » de la nouvelle fenêtre, et enfin cliquer sur le bouton «Rechercher».

- Dans la liste du bas, choisir «Système».

- Puis cliquer sur OK 2 fois jusqu'à revenir à l'onglet «Général».

- Vérifier que le compte d'utilisateur pour la tâche est bien : AUTORITE NT\Système.

C-2) Onglet «Déclencheurs» :

(Sur W7, contrairement à XP, pour une tâche périodique journalière, il est plus simple d'indiquer clairement les 6 moments de la journée où la tâche sera déclenchée.)

- Depuis l'onglet «Déclencheurs», cliquer sur «Nouveau … ».

- Laisser le champ «Lancer la tâche» réglé sur : «A l'heure programmée».

- Cocher «Chaque jour». (Au lieu de «Une fois»).

- Champ «Démarrer» => Laisser la date courante, mais indiquer 01:00:00 dans la zone des heures, minutes, secondes, puis cliquer sur OK pour valider.

- Toujours depuis l'onglet «Déclencheurs», recliquer sur «Nouveau … » et refaire 5 fois la même manipulation que ci-dessus, mais en indiquant les 5 autres heures prévues pour la vérification de MAJ.

A savoir : 05:00:00 - 09:00:00 – 13:00:00 – 17:00:00 et 21:00:00.

C-3) Onglet «Actions» :

- Depuis l'onglet «Actions» cliquer sur «Nouveau … ».

- Laisser le champ «Action» réglé sur : « Démarrer un programme ».

- Champ «Programme/Script» => copier/coller exactement le texte suivant, guillemets inclus : "C:\Program Files\Microsoft Security Essentials\MpCmdRun.exe"

- Champ «Ajouter des arguments» => copier/coller exactement le texte suivant, incluant le tiret : -SignatureUpdate, puis cliquer sur OK pour valider.

C-4) Onglet «Conditions» : Il n'y a rien à changer, sauf éventuellement pour un ordinateur portable. Dans le cas d'un ordinateur portable, on peut décocher la case «Ne démarrer la tâche que si l'ordinateur est relié au secteur», puis cliquer sur OK.

C-5) Onglet «Paramètres» :

- Cocher la case «Exécuter dès que possible si un démarrage planifié est manqué». (Ceci déclenchera une mise à jour automatique de MSE au démarrage de l'ordinateur), puis cliquer sur OK.

D) Vérification finale des 6 onglets de la tâche planifiée dans W7 :

- En désignant la tâche «Mise à jour automatique de MSE», observer les 6 onglets.

- Si une anomalie est constatée, cliquer droit sur la tâche «Mise à jour automatique de MSE» et choisir «Propriétés». (A part le nom de la tâche, vous pouvez modifier n'importe quel paramètre.)

E) Nota : Pour ceux qui souhaitent activer l'historique de toutes les tâches, l'option se trouve dans la colonne "Actions" située à droite du planificateur des tâches.

Принципно всеки има проблем с компютъра!В моя случай не съм търсил специални настройки с ченгел на нито един антивирус.Сегашният такъв е настроен на 2 часа да проверява.Що се касае MSE-фрии версията сметнах за проблем,че отсъствайки повече от 24-часа трябваше пускайки компютъра да чакам 4-5часа ъпдейт!Ръчно обнових и после пак имах забавяне.Махнах го и сканирах с настоящият Аваст--имах вече 2 вируса!Тук приключих с употребата на майкрософсткият безплатен антивирус!Това е ,което мога да допълня. :)

Принципно всеки има проблем с компютъра!В моя случай не съм търсил специални настройки с ченгел на нито един антивирус.Сегашният такъв е настроен на 2 часа да проверява.Що се касае MSE-фрии версията сметнах за проблем,че отсъствайки повече от 24-часа трябваше пускайки компютъра да чакам 4-5часа ъпдейт!Ръчно обнових и после пак имах забавяне.Махнах го и сканирах с настоящият Аваст--имах вече 2 вируса!Тук приключих с употребата на майкрософсткият безплатен антивирус!Това е ,което мога да допълня. :rolleyes:

Тук не можем да спорим кой колко лови,защото всяка компания си добавя различно дефинициите.Днес една компания ще засече нещо утре друга.Това е вечната гонитба.

Това което на мен ми допада в тази програма е ,че е лека,дискретна,почти няма FP и е направена от Microsoft.Те самите са създали Windows и те самите знаят кое как е направено.Почиства сравнително добре това което засече, и e почти автоматирирана.Програмата е Free и е достатъчна за домашен комп.Какво повече да ми трябва.

Чудя се винаги как хората ги намират тези вируси?Къде се ровят?

Приятелю,какво да кажа?Това ми се случи преди няколко месеца и не аз а новият антивирус ги засече.Затова се отказах.Пък дано да става по-добра. :rolleyes:

Това което на мен ми допада в тази програма е ,че е лека,дискретна,почти няма FP и е направена от Microsoft.Те самите са създали Windows и те самите знаят кое как е направено.

Да ме извиниш,мило,но все едно чета магаре в космос! :)

Дайте да впрягаме магарето,защото каруцаря знае най-добре как се впряга!

Приятелю,какво да кажа?

Няма к'во да казваш! Т'ва е една готина мацка в буквалния смисъл,прати и едно цвете!

Да ме извиниш,мило,но все едно чета магаре в космос! :)

Няма к'во да казваш! Т'ва е една готина мацка в буквалния смисъл,прати и едно цвете!

:P

Да ме извиниш,мило,но все едно чета магаре в космос! :yanim:

Слънце то за това на 64 бит-овия Windows 7 още не могат да ги оправят Антивирусите.:biggrin:А МSE и работи без проблемно!

Ами мацка....то аз сигyрно съм my леля.

То детето е сигyрно на 16! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/sad.gif

Ако някои иска да изпраща незасечени вируси на Microsoft ( MSE ) ето link за пращане:

https://www.microsof...ion/Submit.aspx

Ако някои иска да изпраща незасечени вируси на Microsoft ( MSE ) ето link за пращане:

https://www.microsof...ion/Submit.aspx

Аз лично им пращам и то отдавна -над 200 проби ... Това е от мен
  • 3 седмици по-късно...

Да ,при мен е настроен на 4 часа да се обновява,но има 2 или 3 пъти на ден!

В допълнение на казаното от колежката... :baby: ето и един линк:

http://www.howtogeek.com/howto/23165/beginner-geek-make-sure-microsoft-security-essentials-has-updated-definition-files/

Това, че от АВАСТ са определили нещо за вирус, не значи, че е вирус. Преди доста време, когато АVG имаше онова симпатично квадратче, обиждаше всякакви файлове на вирус, а истинските вируси я ги хване, я не - по-често не. Играех ФИФА - с патерица, която НОД каза, че и няма нищо. Качих я във ВайръсТотал - 3 енджина от над 40 я бяха опредили като реална заплаха - Тренд Майкро, Аваст и Комодо мисля бе третия. Единствено подозренията на японците ме накараха да се страхувам, но те си го имат тоя навик - да плашат :cool: , а на АВАСТ не обърнах и внимание. Можех да си направя извод и че АВАст е по - добър от Софос, Касперски, Панда и Нод, взети заедно, но не го направих. Говоря за четворката на АВАСТ.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Новата версия 2 на МСЕ ме впечатли доста.Вижда се ,че са поработили над нея.Консумацията на Рам е намаляла двойно с предишната версия 1.Когато сканира ресурсите също са на половина...За препоръчване определено! Ако версия 1 ви се видяла лека ,то версия 2 е още по-лека!

Имам проблем с актуализацията на MSE, както със стара версия, така и с новата. Проблема е само на този компютър, инсталирал съм я на още 3 компютъра, но няма този проблем. Дава ми грешка номер 0x800700d. И ми изписва "Неуспешно актуализиране на дефинициите на вируси и шпионски софтуер.

Имам проблем с актуализацията на MSE, както със стара версия, така и с новата. Проблема е само на този компютър, инсталирал съм я на още 3 компютъра, но няма този проблем. Дава ми грешка номер 0x800700d. И ми изписва "Неуспешно актуализиране на дефинициите на вируси и шпионски софтуер.

В мрежата във връзка с тази грешка най-често говорят за валидационна грешка... Имаше и пост за Демон Тоолс(един го посъветваха да го махне и го оправил), но ако не е съвсем легален Уина... Може просто да е един от бъговете на Уин (ако е така виж няма ли да стане с преинстал на МСЕ или ъпдейт на системата, ако е легална). Говорят за Виста най-вече. Питай господин Гугъл, доста постове има, свързани с тая грешка.

Редактирано от metodidamianov (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.