Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Avira AntiVirus & Security Suite - Personal, Premium & Pro

Featured Replies

Ясно.Но ме е шубе да не изтрие нещо...

Дръж я в интерактивен режим като мен. :help:
  • Отговори 1,8k
  • Прегледи 235,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой прати ли от другата тема файла PDF дето не го засича Авира? Ако не защо ? Пращайте хора файловете.

сега си включвам компа и PDF файла Авира го ликвидира вчера мълчеше.

Редактирано от tanganika (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте !!!! Днес реших да си инсталирам Avira Premium Security Suite от официалният им сайт. Нямаше никакъв проблем при инсталацията,но след рестарта на компа чадъра остана затворен. Отворих я и видях,че стената е стопирана и при активирането и се появява съобщение,че не може да се стартира. Искам да помоля за помощ. Windows Xp S3 Благодаря предварително !

Здравейте !!!!

Днес реших да си инсталирам Avira Premium Security Suite от официалният им сайт.

Нямаше никакъв проблем при инсталацията,но след рестарта на компа чадъра остана затворен.

Отворих я и видях,че стената е стопирана и при активирането и се появява съобщение,че не може да се стартира.

Искам да помоля за помощ. Windows Xp S3

Благодаря предварително !

След всяко инсталиране се въвежда валиден ключ и след това програмата се обновява с данни и е пълнофункционална. Направи ли го ?

Най-вероятно нямаш ключ. Изтегли си от промоциите тук...има 3 мес. ключове!

Точно с такъв ключ до 02.2009г е активирана.

Реинстал,чистене на регистри и пак не иска Публикувано изображение .

Сега съм я инсталирал без стената :sobbing:

Точно с такъв ключ до 02.2009г е активирана.

Реинстал,чистене на регистри и пак не иска Публикувано изображение .

Сега съм я инсталирал без стената :snowballfight:

Не е добре така. Бих я деинсталирал - за да я заместя с версия Premium - същият ключ важи. После инсталиране на Online Armoor 2.1 или Comodo Firewall - и двете са безплатни и са по-добри от стената на Авира. Има и друг вариант - инсталиране на a-squared Anti-Malware 4.0 - защото енджинът на Икарус е като "метач" след Авира - напоследък редувам тези програми при eдин компютър,с който доста рискувам. Поздрави
  • 2 седмици по-късно...

От скоро съм с Авира-та, но забелязвам, че не се обновява автоматично...всеки път за да се обнови и давам ръчен ъпдейт. На какво може да се дължи това?

От скоро съм с Авира-та, но забелязвам, че не се обновява автоматично...всеки път за да се обнови и давам ръчен ъпдейт. На какво може да се дължи това?

engineer, в този пост освен настройки за Avira има и Как да направим многократни ежедневни ъпдейти за безплатната версия на Авира (ако сте с безплатната версия, разбира се).

Overview->Events->Configuration->Update.Ще поиска да премине в Expert Mode,разрешаваш и задаваш как да се ъпдейтва.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1017686

Май като гледам съм пропуснал да благодаря на delig са отговора на въпроса ми.

По същият начин се правят и планираните проверки и се избира режима.

Приятелю мерси.

Май като гледам съм пропуснал да благодаря на delig са отговора на въпроса ми.

По същият начин се правят и планираните проверки и се избира режима.

Приятелю мерси.

Хе-хе-хе, къде ни връщаш пък ти в стари времена Публикувано изображение

Пък и настройките са препоръка на B-Boy - както и той каза - ако не са верни на него ще се сърдят Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение;)

Редактирано от delig (преглед на промените)

Overview->Events->Configuration->Update.Ще поиска да премине в Expert Mode,разрешаваш и задаваш как да се ъпдейтва.

Мерси много....! ;)

Хе-хе-хе, къде ни връщаш пък ти в стари времена Публикувано изображение

Пък и настройките са препоръка на B-Boy - както и той каза - ако не са верни на него ще се сърдят Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение:)

Ами препоръчвам да се направи така наречената "ШАПКА" по темата.С основни настройки и връзки за теглене.Нека създалият темата да бъде така добър да го направи.Ще е по полезно отколкото да е нужно да се четат маса страници с препоръки и проблеми.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1017222

Обединени като шапка.Как мислите дали е възможно.Аз лично разрешавам да се ползва поста ми както е угодно.

Ами препоръчвам да се направи така наречената "ШАПКА" по темата.С основни настройки и връзки за теглене.Нека създалият темата да бъде така добър да го направи.Ще е по полезно отколкото да е нужно да се четат маса страници с препоръки и проблеми.

http://www.kaldata.com/forums/index.php?sh...t&p=1017222

Обединени като шапка.Как мислите дали е възможно.Аз лично разрешавам да се ползва поста ми както е угодно.

Прав си то е хубаво за всички програми да се направи това не само за Авира.Много по-лесно ще бъде за четящите форума и искащи съвет за настройки.

Вече я направи колегата.Сега е друго - в началото има инфото.При продължаване на темата да се мести и шапката. И..с молба модовете да не я трият пак :P

И аз бях предложила преди вреmе за всяка програма да се направят Shot-ове и максимални настройки.Не трябва да се показват само как да си инсталираш програмата-това и моя племенник го знае!

Искам да попитам на този shot

Публикувано изображение

дали така трябва да си останат настройките или може да бъдат коригирани

Аз препоръчвам всички настройки на евристиките да се държат по подразбиране..т.е. в средно положение! Силно го препоръчвам. Вече за втори път при пълно сканиране ми "хваща" едни файлове /част от крак на строителни програми за статика/. Тези кракове са ми от години и нито Нод, нито Касперски, нито Бет дефендер са имали "претенции" към тях. Силно препоръчвам:евристиките- в средно положение!!!

Редактирано от engineer (преглед на промените)

Силно препоръчвам:евристиките- в средно положение!!!

Виждам че не си склонен да слушаш съвети.

А на мои shot по-горе някои да изкаже мнение??? Аз леко съм променила настройките :)

Аз препоръчвам всички настройки на евристиките да се държат по подразбиране..т.е. в средно положение! Силно го препоръчвам. Вече за втори път при пълно сканиране ми "хваща" едни файлове /част от крак на строителни програми за статика/. Тези кракове са ми от години и нито Нод, нито Касперски, нито Бет дефендер са имали "претенции" към тях. Силно препоръчвам:евристиките- в средно положение!!!

Затова има EXCEPTION => добавяш ги там за модула Scanner и Guard и толкова. Да, някои определят лъжливото сработване за толкова лошо, колкото за невъзможността за откриване на дадена инфекция. Еми за мен не е така. Предпочитам да ме предупреди за даден файл и аз да преценя дали е опасен или не, отколкото да си замълчи. Най-малкото ще го пратя за онлайн тест за да видя дали се засича и от други. След това ще преценя дали ми е толкова важен. Дори и фалшива тревога да е пак ще си имам едно наум за него. В никакъв случай обаче не бих държал аларма за keylogger, както се държи Kaspersky спрямо файла mhk.sys , който е част от програмата bestcrypt !

Преди време тествахме програмата с за една зараза. И безплатната версия с настройки на евристиката на макс...само тогава я засече. Платената я засичаше от "воле", но не и personalclassic-a. Какво ли не пробвахме => задаване на стойности за по-дълбоко търсене на архивите, сканиране на всички файлове и т.н. Нищо не помогна. Само win32.Heuristic => на макс. Естествено сме писали за ползата и от комбинацията Opera + Avira => Avira Premium with Web Guard !

То също си го пише, че е възможно да са повечкото фалшиви аларами. При правене на съответните настройки се натиска F1 за появата на HELP менюто... На фона на спокойствието обаче си струва риска. (поне за мен).

Малко информация за Avira oт едно ревю от последния брой на PCWorld за месец декемрви.

Дебютът на безплатната версия на антивируса Avira AntiVir се оказа много успешен - само за две години той стана много популярен както сред редовните потребители, така и сред IT специалистите. Всичко това, благодарение на мощния евристатичен анализатор, който с еднакъв успех открива както известни, така и нови модификации на троянци и вируси.За всичко това се плаща - програмата е доста параноична и често подозира вируси даже в безобидни файлове. Независимо от това, в повечето случаи прогнозите на Avira напълно съответсват на действителността.За съжаление безплатната версия не може да проверява пощата по протоколите SMPT и POP3 и по-зле се справя с унищожаването на spyware, отколкото платената версия. Интерфейсът на програмата също можеше да е по-приятен, а обновленията - по-малки, но тези недостатъци не са от първостепенна важност. Много по-важни са минималното натоварване на системата, добрата ефективност и удобството при работа с Avira Antivir, която спокойно може да конкурира комерсиалните програми.

Екипа на Malwarebytes' Anti-Malware също препоръчват за Антивирусна програма - използването на Avira !

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Виждам че не си склонен да слушаш съвети.

Въпросните файлове /в случая-файл/ са чисти. Самите автори препоръчват евристиките да са в средно положение, за да се изключи вероятността от фалшиви аларми. В конкретния случай даже в средно положение ги засича! VirusTotal обаче казва- "фалшива аларма"! 3/38= 8% вероятност, като всички водеши програми мълчат!

Въпросните файлове /в случая-файл/ са чисти. Самите автори препоръчват евристиките да са в средно положение, за да се изключи вероятността от фалшиви аларми. В конкретния случай даже в средно положение ги засича! VirusTotal обаче казва- "фалшива аларма"! 3/38= 8% вероятност, като всички водеши програми мълчат!

Затова казах, че има ignore списъци. Нищо ново не казваш, че дават повече FPs. Аз съм се обосновал защо така ми е по-конфрорно. Същото пише и в ревюто на PCWORLD в предишния ми пост.

Знам, че и авторите това препоръчват, но за мен не е по-добрата настройкa. Между другото всеки да си прецени за себе си...И това сме уточнили в настройките на програмата !

Heuristic тук е по-желание, High detection level е максималното ниво, но има опастност от някоя фалшива тревога, на нивото по подразбиране Medium detection level също е добре

http://www.kaldata.com/forums/index.php?s=...t&p=1017686

Разговор с модераторите на форума от support-a на Avira:

I accessed that site, but I didn't get any warning. Please lower your heuristic level.
Also, please note that heuristic (especially High setting) can get FPs.

Yes, sure i know that high heuristic level frequently alert for harmless files, but i want to be warned for probably infections.
That is the better form than silence of Anti-Virus software for me.Have a nice day

I totally understand what you are saying, but if you want better browsing security then personally and this is only my preference, I would suggest putting IE7 on the back burner and look to Opera. i know you also use FF at the moment as well.

Въпрос на личен избор. ;)

Редактирано от B-boy[StyLe] (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.