Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Най-добрият Registry Cleaner - дискусия

Featured Replies

А трие ли включително и необходими за Windows файлчета?

Приятелю!

От 2008 година не съм преинсталирал Windows XP и чесно си признавам, не съм имал никакъв проблем до сега. Работя сравнително "внимателно" с компа и не посещавам сайтове, които не са ми интересни. Може би си забелязал, че се интересувам от техниката, музика и още някои неща. Единственият път, миналата година бях прихванал някъкъв троянец от Замунда - та, но с бърата намеса на колегите, още на същия ден всичко се оправи.Честно, този софтуер повече го ползвам отколкото разбирам. А и с Вашето съдействие на форума, аз нямам никакви грижи.Това е, което мога да Ви дам като инфо.Не че не ми е ясно, но не така, както на някои от ВАС!

Да спомена само за Advanced SystemCare!

Поръчах си я и ми я пратиха от щатите/имам приятелка там/ Работих с нея и прави много неща, но като че ли по рано някой ми беше казал да не ползвам такива програми и се оказа прав. Понеже беше платена, обнових я до версия 4 и почна да ми прави бели, което ме навежда на мисълта, че много неща, събрани в една програма, като че ли не трябва да се ползва и я деинсталирах. Но това е лично мое мнение и вярвам, че колегите от борбата с вирусите най добре могат да отговорят на този въпрос. Извинете ме за дългия пост, но темата ми е много интересна и аз с удоволствие следя такива постове.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

• Отговори 52
  • Прегледи 9,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Твърде дълъг цитат!

Оправих го, да ме прощава FIEND за редакцията.

Сега да видим Advanced SystemCare на чиста инсталация на Windows XP (VHD, както по-горе):

Стартирам Registry Fix, снимка:

Публикувано изображение

И ето - имаме шампион!

Публикувано изображение

Цели 182 несъществуващи проблеми с регистрите. Хехе, този плеър - Advanced SystemCare е много по-як. Същото менте, като RegCure...

Оправих го, да ме прощава FIEND за редакцията.

Сега да видим Advanced SystemCare на чиста инсталация на Windows XP (VHD, както по-горе):

Стартирам Registry Fix, снимка:

И ето - имаме шампион!

Публикувано изображение

Цели 182 несъществуващи проблеми с регистрите. Хехе, този плеър - Advanced SystemCare е много по-як. Същото менте, като RegCure...

Поне покрай графичната красота да имаше БГ и да си пишеше "182 проблема" :biggrin:

П.П. "Покажи с Детайли" или "Покажи с Подробности"

Редактирано от sliderum (преглед на промените)

Да разбирам ли,че можеше по-кратко да изкажете мнение вместо...също с шарения?! Или да не заблуждавате с виртуалки? Продължете с още 20 поне...

Редактирано от Alain Delon (преглед на промените)

Поне покрай графичната красота да имаше БГ и да си пишеше "182 проблема" :biggrin:

Аз пробвах Windows XP SP3 (Virtual PC VHD), без да съм инсталирал каквото и да е. Нямам понятие дали тази програма има български интерфейс. Сега ще опитам да покажа подробности, ето част от тях (за софтуера):

Публикувано изображение

Да разбирам ли,че можеше по-кратко да изкажете мнение вместо...също с шарения?!

Или да не заблуждавате с виртуалки?

Ако искаш, направи същия експеримент. Какво ти пречи да пробваш MS Virtual PC и Windows XP SP3 (Virtual PC VHD), както го направих по-горе? Дал съм достатъчно информация.

Редактирано от nologo
Добавяне на снимка (преглед на промените)

Поне покрай графичната красота да имаше БГ и да си пишеше "182 проблема" :sobbing:

В замунда имаше фаил за кирилизация и моята беше на български. Даже и версия 4 го прие. Това като допълнение

Лично аз преди време съм пробвал нещо подобно, но при чиста инсталация на Windows. Същата работа. За жалост отдавна бе и не се сещам коя точно програма ползвам, но бе известна, поне за него време. nologo, пробвай с някоя програма, дето не дава грешки, да видим, дали има такава. CCleaner по принцип рядко открива някакви грешки в регистрите при мен, но и да открие, няма никакво подобрение в бързодействието, за разлика от Windows 7 Manager примерно.

Извинявам се,програмите са пет.jv16 powertools,Wise disk cleaner,SpeedUPMyPC,Auslogics bootspeed,Winutilities.

.......

nologo, пробвай с някоя програма, дето не дава грешки, да видим, дали има такава.

.......

С коя програма да пробвам? Плеърчетата от този тип са страшно много. Бих пробвал само още една. Всеки път пробвам на чиста машина, затова ми отнема доста време. Може някой друг да опита...

Преди време и аз съм си играл така , но мисля , че няма такава която да даде 0 при чиста инсталация ! Винаги намират грешки ! Мога да изредя поне още 2-3 които не са споменати досега , но резултата е един същ ! Намират грешки ! И много пъти съм задавал въпроса дали наистина ги има тези грешки при чиста инсталация :sobbing:

Преди време и аз съм си играл така , но мисля , че няма такава която да даде 0 при чиста инсталация ! Винаги намират грешки ! Мога да изредя поне още 2-3 които не са споменати досега , но резултата е един същ ! Намират грешки ! И много пъти съм задавал въпроса дали наистина ги има тези грешки при чиста инсталация :)

То хубаво, че намират грешки. Ама не бива да намират чак пък толкова - 1889 грешки по регистрите. Става дума за jv16 PowerTools пак на чиста инсталация, снимка:

Публикувано изображение

Няма какво да добавя повече и спирам дотук. Както споменах, всеки може да направи същото, което опитах с тези измислени и абсолютно ненужни програми за чистене на регистри...

Преди време и аз съм си играл така , но мисля , че няма такава която да даде 0 при чиста инсталация ! Винаги намират грешки ! Мога да изредя поне още 2-3 които не са споменати досега , но резултата е един същ ! Намират грешки ! И много пъти съм задавал въпроса дали наистина ги има тези грешки при чиста инсталация :)

На сайта на един от конкуренцията има интересен анализ за 2010 г."Registry Cleaner Comparison study 2010", като част от него е това, което показва nologo. Едва ли някой може да покаже независима експертна оценка, но дори направен от конкурент няма да подведе кои се стремят да бъдат най - добрите. Аз не съм имал проблем никога от jv16 с изключение на бъг в една от версиите - беше официално обявен на сайта им, но той не ми е ежедневно четиво.Приех го философски - стават такива неща с антивирусни и други програми, които пипат дълбоко в Windows. В този ред инсталирал ли е някой вече jv16 PowerTools 2011 2.0.0.1043 Final? При мен дава грешка и на двата компютъра.Усъмних се в Comodo, но май е проблем с езиковите настройки - преди време имаше подобен проблем с Registry Mechanic.Поздрави.

http://www.macecraft.com/registry_cleaner_comparison2010_4/

Тия програми са любими инструменти на Кварталния хакер които лесно могат да доведат всеки Windows до състояние да зарежда по 5 минути, да отваря менюта и прозорци със специални ефекти като съобщения за грешки, или някаква комбинация между слайдшоу и специални ефекти и да зарежда по 30-тина "програми" при първоначално стартиране, а прозореца на браузъра да е половината зает от "полезни" търсачки и тулбари. Ползвам единствено Autoruns да спирам стартирането на някои програми и Process explorer вместо стандартния таск мениджър, преинсталирам само ако излезе нова версия на Windows. И на лаптопа, и на PC-то, и на нетбука на жената съм инсталирал различни версии на 7 - Home Premium x64 на лаптопа и на PC-то, и Home Basic x86 на нетбука още откакто се появиха първите MSDN версии, и никога не съм им чистил нито регистри, нито съм дефрагментирал, и до сега Windows-ите си работят идеално, (субективно)даже като че ли с времето започват да работят по-гладко и по-бързо.

От доста време използвам CCleaner и TweakNow RegCleaner.

Преди време си направих беля с Advanced System Care, като за това и аз съм си виновна.

На всеки комп е добре да има чистачка. За простосмъртния потребител е задължително да има за временни и излишни файлове но и за регистъта бих казал, че е задължителна. Много се пише по темата и темите за чистачките, ще си позволя и аз да драса няколко реда спам.

Докато работех професионално с Визуъл Студио-то бях длъжен да поддържам регистрите си в перфектен вид и състояние. Използвах много външни компоненти като dll и подобни (външни) ресурси а освен това екипа ни от разработчици бе доста голям и всеки ден имаше нови версии на огромно количество файлове. Понеже работата ни бе свързана аз и колегите бяха длъжни да използват абсолютно едни и същи версии на тези контроли и ресурси. Иначе се получават изключително конфузни ситуации и конфликти. С наказание от тийм лидера в най-добрия случай. Спестявам поясненията как и на каква машина се правят инстал китовете на програмите. Да кажем само - на перфектната машина.

Защо драснах предните редове ? Не за да се хваля а да се опитам да хвърля малко светлина каква е ситуацията при обикновения потребител. При него не е толкова фатално подобно оплескване на регистъра и дали ще използва последна или предпоследна версия на директ хикса примерно. Той ще си щрака така докато нещо спре - я игричка, я музика. И ще търси решение с някаква чистачка, ако не е използвал до момента. Понякога ще успее да изтрие грешните референции, понякога няма да успее - и ще преинсталира. Всеки сам си избира според собствената си грамотност и обща култура. Но ако умее да пази регистъра си чист ще може да работи или играе дълго време без проблеми.

Веднага след нова инсталация остават невалидни записи от М$ инсталера а и не само от него в регистъра, няма смисъл да се учудваме или изненадваме. При грамотна работа може да се работи с години на един и същ комп. Моят личен рекорд е седем (7) години с ХП. jv16 не я препоръчвам защото съм преинсталирал достатъчно компютри, оплескани с нея. След като финландчето мина през казарната си във финландската армия си развали рязко формата и пише само калави приложения. ХП, виста и Уин7 мениджъра е много добра програмка, може би най-добрата. Недостатъци - платена е и иска фреймуорк. СCклинър и отстъпва много като възможности и понякога създава ужасни проблеми подобни на програмките на финландчето.

Предпоследно и все пак нещо по темата - препоръчвам те-инсталед версиите на тази програмка - вайс чистач Две нещица се свалят - за почистване на диска и регистъра, безплатни и не-инсталиращи се, т.н. портъбъл на български ;) Е, който има възможност да си изтегли и купи пълния пакет (вайс пс инженера) и ще има пълен пакет инструменти за компа. Приложенията на Марк Русинович са най-доброто, написано по съответната тема но не са за ЗКУ, които са на вие с компютрите.

• Автор

То хубаво, че намират грешки. Ама не бива да намират чак пък толкова - 1889 грешки по регистрите. Става дума за jv16 PowerTools пак на чиста инсталация, снимка:

Публикувано изображение

Няма какво да добавя повече и спирам дотук. Както споменах, всеки може да направи същото, което опитах с тези измислени и абсолютно ненужни програми за чистене на регистри...

може би трябва да измислят да вградят в операционните системи такива клийнъри, като Disc Cleanup при Windows, само че за регистри. С тях вече едва ли ще има проблеми понеже ще ги направят да си трият каквото е нужно. поне логиката би водела към тва вярване.

Принципно и при чиста инсталация се намират грешки...невалиден деинсталатор,както е писано по-горе. Ами да! Това е целта да се трие ненужното. След дълга употреба и премахване на много програми...регистъра се пълни с куп празни папки. Може ръчно да се изтрият и да се дефрагментира,но тук съветвам за ресторе пойнт...

Редактирано от Alain Delon (преглед на промените)

може би трябва да измислят да вградят в операционните системи такива клийнъри, като Disc Cleanup при Windows, само че за регистри. С тях вече едва ли ще има проблеми понеже ще ги направят да си трият каквото е нужно. поне логиката би водела към тва вярване.

Няма да вградят...едно време през далечната 1997 от Microsoft бяха пуснали собствен инструмент за почистване на регистрите наречен - RegClean 4.1a, но го изоставиха, защото сметнаха, че подобни инструменти са безмислени и почистването на регистрите трябва да става ръчно и само при нужда от такова почистване.

The RegClean utility is no longer supported and has been removed from all Microsoft download sites.

Ако някой си спомня Windows 98 SE си имаше инструмент за поправяне на някои регистри (не почистване)... командата се активираше от команден ред

(scanreg /fix) (оттогава насам подобна функционалност е премахната или в градена под друга форма)...

Публикувано изображение

За Win98 този инструмент беше много полезен :) Много пъти ми е помогал :speak:

Ползвам само "CCleaner"

За почистване на регистри и боклуци и аз само нея ползвам. За моите нужди е прекрасна малка и бърза програмка, която никога не ми е причинявала вреда. Defraggler за диска и тя от същата компания. И двете в портативните им варианти от официалния сайт.

Никога съм нямал софтуерни проблеми, каквито и да е, но изключвам проблеми с драйверите (обикновено тунер и видеокартата ми създават някакви малки проблеми). Всеки си има някакви навици за поддръжка на компютъра, аз гледам да намаля до минимум писането в регистрите като просто не инсталирам никакви или почти никакви програми. Вместо това ги "виртуализирам" с ThinApp, пускам ги от D: и дори някога да се наложи преинсталация, всичко продължава половин до един час с инсталиране на драйверите и имам напълно функционална машина с Office, Photoshop и т.н. и т.н. От години съм така, не се оплаквам, дори Opera, браузъра който ползвам и него го виртуализирам, въпреки че си е естествено портативен. Правя го заради сигурността ми, не че ми е чак толкова по-удобно.

• 5 месеца по-късно...

Понеже темата беше цитирана в една друга, та реших да напиша и аз нещо по въпроса. Дори и непосредствено след чиста инсталация има какво да се премахва от регистрите. Всеки може да да види това с одобреният и препоръчван от самите М$ Autoruns.

Търсете за File Not Found.

Проблемът с File Not Found за Autoruns е описан ето тук: FAQ: Common Autoruns Issues. Става дума за следното, цитирам:

12. Autoruns: System32 Drivers Not Found

Starting with Autoruns v8.72 (and above) you may notice that the "Drivers" tab will hold a number of driver entries which point to the "%windir%\system32\drivers" folder, but state "File not found".

This need not indicate a problem on your machine as long as you see these 9 driver files listed:

File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\Changer.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\i2omgmt.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\lbrtfdc.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\PCIDump.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\PDCOMP.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\PDFRAME.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\PDRELI.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\PDRFRAME.sys
File not found: C:\WINDOWS\System32\Drivers\WDICA.sys

So before panicking, please, follow this thread: System 32 Drivers Not Found.

Тоест няма никакви проблеми с операционната система, когато Autoruns показва липсващите девет файла (драйвери).

P.S. Повечето програми за чистене на регистри, които бяха тествани на чиста инсталация не откриха проблем с изписаните по-горе файливе (драйвери), както и свързани с тях евентуални проблеми в регистрите. Прилагам за справка лог от чистене на регистри със CCleaner на Windows XP чиста инсталация:

Добавено по-късно: Ето още един CCleaner REG лог от чиста инсталация на Windows XP с днешна дата:

На този Windows е инсталирана само последната версия на CCleaner и нищо друго. Трие безобразно, като маха референции за деинсталиране на кръпки (KB) и неща, които не тряба да се трият.

Редактирано от nologo (преглед на промените)

• 3 години по-късно...

Най-добрият към днешна дата, че гледам темата е от 4 години?

И реши да събудиш тема на 3 години?

Ако си прочел постовете щеше да разбереш без да питаш дори, че използването на такива щуротии и и то от начинаещи е непрепоръчително ако искаш системата ти да не бъде повредена безвъзвратно...

http://www.techsupportalert.com/content/do-we-really-need-windows-registry-cleaners.htm

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.