Премини към съдържанието

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Glenarvan

Разкази за Пътуване във времето - вярвате ли ?

Препоръчан отговор


Здравейте :).

Преди няколко дена попаднах на статия в друг сайт и ми се стори доста интересна, та затова смятам да я споделя с вас :).

Сайта, от който е взета статията е http://www.parallelreality-bg.com :).

Според великите учени, като Алберт Айнщайн, времето не е толкова стабилно, както повечето от нас си мислят. Като хора, ние сме се приспособили към времето и в хода на еволюцията сме си създали тази илюзия, за да си позволи нашия съзнателен ум да взаимодейства с нея, но в действителност това е доста ненадеждна концепция.

Скоковете във времето се появяват тогава, когато текущото време (сега) се преплита с минало време (тогава) и може да бъде преживяно от човек в сегашно време. Въпреки това, случката обикновено е незабелязана от хората от по-ранните времена. Какво е доказателството за този феномен?

Повечето от вас знаят къде да търсят. В действителност това е толкова разпространено, че дори присъства в английския език. Ще обясним. Когато скокът във времето се случва, хората в двете реалности са в състояние да преживеят алтернативната реалност.

Все пак, според повечето разкази, това обикновено трае само няколко секунди и човешкият мозък дава всичко от себе си, за да филтрира тези аномалии. Това поражда изрази като „бих се заклел, че току-що видях“ или „очите ми трябва да си правят шега с мен“ или дори „няма да повярваш какво видях току-що“. През годините хората са твърдели, че са видели стари самолети, кацнали на ливади, които някога са били летища или римски войници, маршируващи по пътя.

В почти всички случаи, човекът, който преживява скок във времето примигва, поглежда отново и с изненада установява, че това, което е видял, сега е изчезнало. Въпреки това, фотографията е уловила тези аномалии от момента, в който фотоапаратът е бил изобретен. В действителност, по-дългото време на експозиция при ранните фотоапарати разкрива повече, отколкото съвременната моментна фотография, но все още има странности, като например изображението, заснето с Google Earth, което ясно показва бомбардировачи от Втората световна война да летят над Великобритания. Дали това е скок във времето или просто хората в Google си правят шега? Може би това е реконструкция от въздушно шоу?

Не всички скокове във времето са кратки. Има случаи, когато хора са влизали в стая и с изненада са откривали, че са в съвсем различно време. Един случай е записан от г-н Арчи „Състезателя“ Кармайкъл, който шофирайки от Бирмингам до Лондон през 1953 г., спрял за едно питие в селцето Костуулд близо до Bourton-on-the-Water.

Той паркирал своя Остин Хийли 100/4 извън местната кръчма и влязъл за едно питие. Бил шокиран, когато видял, че хората вътре в бара изглеждали така, сякаш са от по-ранен век. Неговите опити за комуникация били неуспешни и след няколко минути картината изчезнала и Арчи намерил себе си до притеснения барман, който го питал дали е добре. Изглежда, че той си е помислил, че е видял духове, но вероятно е преживял скок във времето.

(Бележка на съставителя на статията: Преди около 15 и повече години четях така наречените паранормални списания. Заедно с един приятел имахме доста впечатляваща колекция от списания и вестници за мистерии, НЛО и т. н. Чел съм десетки истории за пътешественици във времето. Спомням си две по-специално, но за съжаление без имена или проследими детайли.

Един мъж е пътувал със съпругата и дъщеря си до близката пощенска станция. Те искали да изпратят картичка на някого. Съпругът паркирал колата и както вървял по улицата към пощата, съпругата и дъщеря му го видели да изчезва и да се появява отново около пет минути по-късно.

Мъжът бил убеден, че е пътувал назад във времето с около 100 години. Вместо пощенска станция, там имало книжарница за канцеларски материали. Той дори се върнал с няколко листа „восъчна хартия“ – хартия за писане, характерна за онези времена.

Втората история е за двама студенти, които обичали да прекарват времето си в различни гробища, изучавайки латински писания от древни гробове и интересни монументи, открити там.

Един ден, докато те превеждали текст от вътрешността на подземие, единият от тях изчезнал пред очите на другия. Вторият студент търсел приятеля си напразно, а по-късно изтичал до полицията и казал, че приятелят му просто изчезнал. Полицаите не му повярвали. Те мислели, че той е убил приятеля си и е скрил тялото му някъде в гробището. Така те се върнали да търсят липсващия студент или следи от убийството му. Не открили нищо. Разбира се, защото не е имало доказателство за връзка с възможното убийство, младежът не бил арестуван.

Малко по-късно студентът решил да отиде и да огледа отново криптата, където приятелят му изчезнал и докато се оглеждал, намерил надпис под едно от писанията, които изучавали. Той бил от неговия приятел, който се прехвърлил назад във времето и не можел да се върне. От това, което той бил написал, младият мъж изглеждал много уплашен, но за съжаление не мога да си спомня какво е било посланието му.

Разбира се, студентът се завтекъл към полицията отново и точно както и първия път, никой не му повярвал. Полицаите смятали, че той е написал съобщението на стената, за да прикрие убийството (по странен начин, мога да кажа). Но надписът бил много стар и полицаите били объркани. Те помолили специалист да дойде и да датира надписа и се оказало, че наистина е много стар. Студентът казвал истината...

Освен това, ще споделя с вас още три случая на „скок във времето“, за които има доказателства (?).)

Пътуването във времето на Виктор Годард

Виктор Годард, който е известен във Великобритания като бащата на Кралските военновъздушни сили, очевидно е имал опитност със скок във времето. Този човек бил известен като истински джентълмен. Още през 1935 г. той преживял явления, които не бил в състояние да обясни.

„През 1935 г. сър Виктор Годард, маршал от авиацията на британските Кралски военновъздушни сили, имал мъчително преживяване в своя двуплощник Hawker Hart. Тогава Годард е подполковник в авиацията и по време на полет от Единбург, Шотландия, към основната си база в Андовър, Англия, той решил да прелети над изоставено летище в Дрем, недалеч от Единбург. Неизползваното летище било обрасло със зеленина, хангарите се разпадали, а крави пасяли там, където самолетите някога били паркирани.

Тогава Годард продължил полета си до Андовер, но попаднал на странна буря. Сред силните ветрове и странните кафяво-жълти буреносни облаци, той загубил контрол над самолета си, който започнал да пада спираловидно към земята.

Едва предотвратил катастрофата, Годард видял, че неговият самолет се е насочил обратно към Дрем. Като приближил старото летище, бурята изведнъж изчезнала и самолетът на Годард сега летял всред искряща слънчева светлина. Този път, докато прелитал над летище Дрем, то изглеждало напълно различно. Хангарите били като нови. Имало четири самолета на земята: три от тях били познатите двуплощници, но боядисани в жълто, а четвъртият бил моноплан, който Кралските военновъздушни сили нямали през 1935 г. Механиците били облечени в сини гащеризони, които Годард мислел за странни, тъй като всички механици от военновъздушни сили по негово време били облечени в кафяви гащеризони.

Странно е, че нито един от механиците не го забелязал да прелита над тях. Напускайки местността, той отново попаднал на бурята, но успял да насочи самолета си обратно към Андовер. През 1939 г. Кралските военновъздушни сили започнали да боядисват своите самолети в жълто, а монопланите били от модела, който Годард видял, цветът на униформите на механиците бил променен в син.“

Годард летял четири години в бъдещето и след това се завърнал в собственото си време, което станало за часове. Това, което прави тази история наистина необикновена, е че 16 години по-рано Годард имал друга паранормална случка в живота си.

Снимка1

http://www.parallelreality-bg.com/images/stories/Ezoterika/time1.jpg

Тази фотография е направена през 1919 г. и е публикувана през 1975 г. от сър Виктор Годард. Снимката е групов портрет на ескадрилата на Годард, която е служила в Първата световна война на борда на HMS Daedalus. Едно призрачно лице се появява на нея. Зад летеца, който се намира на най-горния ред, четвъртият отляво надясно, може да се види лицето на друг мъж.

Това е лицето на Фреди Джаксън, авиационен механик, който случайно е бил убит от витлото на самолет два дни по-рано. Погребението му е било в същия ден, в който е направена тази снимка. Членовете на ескадрилата лесно го разпознават. Предполагало се е, че Джексън, който не разбрал, че е мъртъв, решил да се включи в груповата снимка.

Снимката „Пътешественикът във времето“

Интригуваща снимка от 1940 г. показва мъж в модерно облекло. На снимката се вижда тълпа от хора на откриването на моста South Fork в Британска Колумбия. Един от тях обаче носи слънчеви очила, модерна връхна дреха и портативен фотоапарат.

Снимка2

http://www.parallelreality-bg.com/images/stories/Ezoterika/future%20travel.jpg

Човекът с модерните слънчеви очила носи щампована тениска с хубав пуловер, през цялото време държейки компактен фотоапарат!

„Пътешественикът във времето, говорещ по мобилен телефон“ на Чарли Чаплин

Режисьорът Джордж Кларк от Белфаст смята, че се е натъкнал на нещо доста интересно – пътешественик във времето, който говори по мобилен телефон през 1928 г. Режисьорът показва доказателства във видео от YouTube, като кадрите са извадени от DVD на премиерата на филма на Чарли Чаплин „Циркът“ в Китайския театър на Грауман през 1928 г. В клипа се вижда как една жена върви по улицата, отивайки на премиерата, като държи ръката до ухото си, сякаш говори по телефон. Но разбира се, през 1928 г. не е имало мобилни телефони.

(Бележка на съставителя на статията: Разбира се, въпросът е: „може ли дамата да използва мобилен телефон през 1928 г., дори и да има?“ Е, без предавател за мобилен телефон тя не би могла да говори по него. Но можем ясно да я видим как говори по устройството. А ако тя не е пътешественик във времето, а вместо това е имала „скок във времето“?

В предишния случай на г-н Арчи „Състезателя“ Кармайкъл, той бил в състояние да види всички хора в кръчмата, но никой от тях не можел да види него. Същото се случило и с Виктор Годард, докато той летял над летището. Механиците не можели да го видят, въпреки че той ясно ги виждал, докато летял над главите им.

По принцип тези, които преживяват „скок във времето“, остават невидими за очите на останалите. Тези от „правилното време“ не могат да декодират честотата на „пътуващия във времето“. Това е нещо като да имаш телевизор, но да не си включил антената. Въпреки че стотици телевизионни станции излъчват своя сигнал, никой не е в състояние да декодира канал без подходящо устройство за декодиране. Нашите тела всъщност декодират тази реалност, ние сме се сляли с нея. Ето защо не сме в състояние да видим/преживеем други измерения.

„Скокът във времето“ е всъщност способността за „пренастройка в друга честота“, а не физическо „пътуване във времето“. Точно както настройваме радиостанция.

Съкрушителното мнозинство от населението на Земята приема теорията (100% истина според мен), че ние имаме души, свързани с нашите физически тела. Но защо не можем да видим своите души? Защото те са от друга плътност, което ние не можем да декодираме. Ние управляваме тези превозни средства, наречени „човешки тела“, от друга плътност. Ние хем сме тук, хем сме там, преживяващи „настоящето“ от различни измерения, от различни перспективи.

Знаейки това, възниква интересен въпрос: „Възможно ли е фотоапарат да улови неща, които ние не можем“? Очевидно да, но само понякога. Спомням си стотици снимки, показващи „духове“ на мъртви хора, точно като „призрака“ на Фреди Джаксън, появил се в груповия портрет от 1919 г.)

Споделете какво мислите :).

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Съкрушителното мнозинство от населението на Земята приема теорията (100% истина според мен), че ние имаме души, свързани с нашите физически тела. Но защо не можем да видим своите души? Защото те са от друга плътност, което ние не можем да декодираме. Ние управляваме тези превозни средства, наречени „човешки тела", от друга плътност. Ние хем сме тук, хем сме там, преживяващи „настоящето" от различни измерения, от различни перспективи.

Като си 100% убеден, я ми обясни за какво и на твоята безсмъртна душа това тяло ?

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ох, ох ... защо винаги плоското запознаване с идеите на Айнщайн винаги води до редица злоупотреби! Ако преди това някои се беше запознал с разработките на Николай Лобачевски и Минковски върху четиримерното пространство ... ех, а някой чел ли е самият Айнщайн?! Хареса ми предния пост, хахахаха, идеята за душа е толкова остаряла, че просто ми се повдига като чуя за 'душа', вече и Аз е изтъркана тема ... така че, Enjoy със сериозното четене ... разяснете си какво е душа, ама добре и след това може да се говори как тя може да пътува във времето, а да не казвам пък за самото време ... при него има толкова въпросителни, че ... думи нямам :P

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че какво му е на Лобачевски? Писал човека писал - има сериозен принос в решаването на определени видове диференциални уравнения, свързани с усуканите повърхнини и обеми. Разбил на пух и прах евклидовата геометрия с постулата си, че пета аксиома не задължително важаща. Създава тъй наречената Геометрия на Лобачевски. Изучава се по математика във висшите училища със съответната насоченост. Що го върза с душата?


Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че какво му е на Лобачевски? Писал човека писал - има сериозен принос в решаването на определени видове диференциални уравнения, свързани с усуканите повърхнини и обеми. Разбил на пух и прах евклидовата геометрия с постулата си, че пета аксиома не задължително важаща. Създава тъй наречената Геометрия на Лобачевски. Изучава се по математика във висшите училища със съответната насоченост. Що го върза с душата?

Защото други връзват пътуването във времето с душата. Впрочем, само на мен ли ми се струва, че през последните "демократични" десетилетия, разсъжденията на философите в България, все повече се измятат към писания достойни за раздела с религия, мистика и езотерика, естествено следвайки изкривената капиталистическа линия?.

П.П. Душата във философията има не непременно същностното определение използувано в различните други "науки".

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Защото други връзват пътуването във времето с душата. Впрочем, само на мен ли ми се струва, че през последните "демократични" десетилетия, разсъжденията на философите в България, все повече се измятат към писания достойни за раздела с религия, мистика и езотерика, естествено следвайки изкривената капиталистическа линия?.

П.П. Душата във философията има не непременно същностното определение използувано в различните други "науки".

За да каже "защото", първо човек трябва да може да отговори на въпроса "защо"! В този пост няма и следа от това! Да не говорим за отговор, подходящ за моя въпрос!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе Кенчо... Защо не прочете ПЪРВИТЕ МИ РЕДОВЕ, за да видиш, че съм писал, че тази статия е намерена и споделена с вас бе... Какво си ми се надървил и разфилософствал... айде ще се спра до тука. Не искам да споря и да се карам. Тези мисли не са мой. Те са на човека, писал статията, а аз просто я споделям.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Че какво му е на Лобачевски? Писал човека писал - има сериозен принос в решаването на определени видове диференциални уравнения, свързани с усуканите повърхнини и обеми. Разбил на пух и прах евклидовата геометрия с постулата си, че пета аксиома не задължително важаща. Създава тъй наречената Геометрия на Лобачевски. Изучава се по математика във висшите училища със съответната насоченост. Що го върза с душата?

Ами, за да се изясни за пътуване във времето, следва да се открият всички неизвестни относно пространство, движения на телата, още много за Вселената и такива неща... Лобачевски го свързах с този проблем, не казвам, че има нещо общо с душата... това е другият ми проблем ... за пътуването във времето - освен що е Време, материя, пространство, следва да се разясни (за мен лично) и кое ще пътува във времето, ще имам ли спомени след това, другите ще ме помнят ли и така, а за тези въпроси се изискват повече знания за самите нас ... Но не искам да си мислите, че съм от онези сухари дето отричат всичко, което не е на принципа 'око да види, ръка да пипне', просто се научих, че постоянно витаят някакви хубави приказки и идеи като тази, които са просто дело на хора с повече фантазия (въпреки, че нямаме и много ясна представа за това що е фантазия и въображение, особено в глупостите, писани от психолози). Това е!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ами, за да се изясни за пътуване във времето, следва да се открият всички неизвестни относно пространство, движения на телата, още много за Вселената и такива неща... Лобачевски го свързах с този проблем, не казвам, че има нещо общо с душата... това е другият ми проблем ... за пътуването във времето - освен що е Време, материя, пространство, следва да се разясни (за мен лично) и кое ще пътува във времето, ще имам ли спомени след това, другите ще ме помнят ли и така, а за тези въпроси се изискват повече знания за самите нас ... Но не искам да си мислите, че съм от онези сухари дето отричат всичко, което не е на принципа 'око да види, ръка да пипне', просто се научих, че постоянно витаят някакви хубави приказки и идеи като тази, които са просто дело на хора с повече фантазия (въпреки, че нямаме и много ясна представа за това що е фантазия и въображение, особено в глупостите, писани от психолози). Това е!

Дори Лобачевски с неговите усукани пространства и зацикляници, няма да може обясни защо времето "тече" само в една посока. Парадокс, благодарение на който ние можем да пътуваме във времето, но само напред. Всъщност, така протичат нашите животи. Раждаме се "сега" и умираме след седемдесет години, пренесли телата и мислите си през този период от време. Промяна в тази скорост може да се осъществи и в днешни дни. Както знаем, в орбита времето тече по друг начин (GPS спътниците постоянно отчитат и компенсират релативистичните промени във времето на орбита спрямо земното). Тук разбира се отново не говорим за "скокове" през тъканата на материята. Единственото нещо засега, което добре наподобява подобен процес, са опитите за телепортация... Темата наистина е дебела, и аз спирам дотук!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Да, дебела е... има няколко Стрели на времето и една, която се приема за основна (Голям взрив), има си и Втори закон на термодинамиката ... нищи ли сме в другата тема тука тези проблеми за Времето ... дебела е, много даже :)

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Дори Лобачевски с неговите усукани пространства и зацикляници, няма да може обясни защо времето "тече" само в една посока. Парадокс, благодарение на който ние можем да пътуваме във времето, но само напред. ......

А всъщност можем, но само "назад" - всеки един от нас може да се върне чрез спомените си назад във времето, но сме ограничени до раждането си.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Времето е просто усещане на човека и други живи същества за течащата в органичната и неорганична природа постоянна промяна в състоянието. За да се придаде полезна използваема форма на това чувство, е дадена дефиницията за време, като за продължителност на различни процеси. За тяхното измерване са приети универсални единици за мярка. Времето не може да се възприеме като материална сила или някаква енергийна форма и в този смисъл няма как да се манипулира!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Абе Кенчо... Защо не прочете ПЪРВИТЕ МИ РЕДОВЕ, за да видиш, че съм писал, че тази статия е намерена и споделена с вас бе... Какво си ми се надървил и разфилософствал... айде ще се спра до тука. Не искам да споря и да се карам.

Тези мисли не са мой. Те са на човека, писал статията, а аз просто я споделям.

Абе Банер4ооо, прочел съм и първите и последните редове.

Ти защо сподели тези мисли с нас ? Защото и ти мислиш по същия начин - нали ?

Е, ако препрочетеш абзаца започващ с "Съкрушителното мнозинство...", ще разбереш и защо ти зададох въпроса, на който не пожела да отговориш.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

А всъщност можем, но само "назад" - всеки един от нас може да се върне чрез спомените си назад във времето, но сме ограничени до раждането си.

Интересен поглед върху нещата, но докато се "връщаме" в спомените, времето продължава да си тече напред. Иде реч, ефективно връщане няма...

Времето е просто усещане на човека и други живи същества за течащата в органичната и неорганична природа постоянна промяна в състоянието. За да се придаде полезна използваема форма на това чувство, е дадена дефиницията за време, като за продължителност на различни процеси. За тяхното измерване са приети универсални единици за мярка. Времето не може да се възприеме като материална сила или някаква енергийна форма и в този смисъл няма как да се манипулира!

Времето не е просто усещане или фикция. То е факт! Няма изменения без да е включено времето в играта. То е аргумент във всеки физичен закон описващ познатата ни вселена. Единиците за измерване на времето, не са просто приети, те са прецизно измерени, така че да са в правилни пропорции с всяка величина. И да, времето е възможно да бъде манипулирано - отдавна е доказана корелацията между гравитацията и времето!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Интересен поглед върху нещата, но докато се "връщаме" в спомените, времето продължава да си тече напред. Иде реч, ефективно връщане няма...

Времето не е просто усещане или фикция. То е факт! Няма изменения без да е включено времето в играта. То е аргумент във всеки физичен закон описващ познатата ни вселена. Единиците за измерване на времето, не са просто приети, те са прецизно измерени, така че да са в правилни пропорции с всяка величина. И да, времето е възможно да бъде манипулирано - отдавна е доказана корелацията между гравитацията и времето!

Да организираме борба на мненията, примерно във вид на анкета. нека колегите да гласуват според знанията си дали времето е фикция или реалност. Ще помоля за помощ модератор, който да направи анкетата. Естествено тези които желаят, могат да обосноват мненията си в постове, в темата.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наличието или отсъствието на времето да бъде решавано с вот?! Какво ли се чудя? Навремето кон е станал сенатор с указ! Що ли пък да не гласуваме един вот на недоверие на времето? Е, на това викам аз директна демокрация...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Наличието или отсъствието на времето да бъде решавано с вот?! Какво ли се чудя? Навремето кон е станал сенатор с указ! Що ли пък да не гласуваме един вот на недоверие на времето? Е, на това викам аз директна демокрация...

Това, че не си ме разбрал не ме учудва.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Аз пък, за малко да се учудя на предложението за анкета, 'ма после се сетих и за по-интересни случаи...

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Времето не е просто усещане или фикция. То е факт! Няма изменения без да е включено времето в играта. То е аргумент във всеки физичен закон описващ познатата ни вселена. Единиците за измерване на времето, не са просто приети, те са прецизно измерени, така че да са в правилни пропорции с всяка величина. И да, времето е възможно да бъде манипулирано - отдавна е доказана корелацията между гравитацията и времето!

Все още не съм чул за процес без изменение на ентропията, а ако някой е чул, то много интересно е - как е разбрал за съществуването на такъв процес?

Така че времето е факт неоспорим.

Още по вълнуващо е да се проведе анкета по въпроса.

Току виж резултатите ни изненадали.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Все още не съм чул за процес без изменение на ентропията, а ако някой е чул, то много интересно е - как е разбрал за съществуването на такъв процес?

Така че времето е факт неоспорим.

Още по вълнуващо е да се проведе анкета по въпроса.

Току виж резултатите ни изненадали.

Ентропията и проявите на мъртвата и органичната материя в съответствие с развитието й е фактическата страна. Само живата материя е в състояние да постигне относителен резултат на намаляване на ентропията в своите собствени физически граници, или когато става въпрос за разумен вид като човека в някаква степен е в състояние да въздейства локално и на неорганичната материя, но това е съпроводено с разход на енергия увеличаващ общият процент на глобална ентропия. Времето е фикция на определени наблюдаеми процеси свързани с промяната на ентропийното равнище...То е удобно средство за допълване математическата структура на задачите свързани с различни науки, но този параметър спокойно може да се нарече и с някакъв друг термин. По-голяма полза за обикновените хора е възможността да подреждат в календарен ред своите битови и обществени задачи.

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Ентропията и проявите на мъртвата и органичната материя в съответствие с развитието й е фактическата страна. Само живата материя е в състояние да постигне относителен резултат на намаляване на ентропията в своите собствени физически граници, или когато става въпрос за разумен вид като човека в някаква степен е в състояние да въздейства локално и на неорганичната материя, но това е съпроводено с разход на енергия увеличаващ общият процент на глобална ентропия. Времето е фикция на определени наблюдаеми процеси свързани с промяната на ентропийното равнище...То е удобно средство за допълване математическата структура на задачите свързани с различни науки, но този параметър спокойно може да се нарече и с някакъв друг термин. По-голяма полза за обикновените хора е възможността да подреждат в календарен ред своите битови и обществени задачи.

Е как хем фикция, хем наблюдаеми? Никак не ти се връзват обясненията. Нещо повече, времето навсякъде е аргумент! С други думи, не може да бъде каквото и да било на процесите. Но виж, процесите да са нещо на времето може. Например - скоростта, силата, енергията са функции на времето!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Е как хем фикция, хем наблюдаеми? Никак не ти се връзват обясненията. Нещо повече, времето навсякъде е аргумент! С други думи, не може да бъде каквото и да било на процесите. Но виж, процесите да са нещо на времето може. Например - скоростта, силата, енергията са функции на времето!

Няма да се хвана на словесни въртележки. От теб става чудесен политик!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма да се хвана на словесни въртележки. От теб става чудесен политик!

Няма въртележки тук, а само суха теория. Правилното корелиране на величините и стройните причинно-следствени модели са есенциални в случая. Непознаването и неспазването им води до заблуждение.

П.П. От мен не става никакъв политик, защото показвам грешките, вместо да се възползвам от тях!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

Няма въртележки тук, а само суха теория. Правилното корелиране на величините и стройните причинно-следствени модели са есенциални в случая. Непознаването и неспазването им води до заблуждение.

П.П. От мен не става никакъв политик, защото показвам грешките, вместо да се възползвам от тях!

Няма да е лошо и да прочетеш това(включая и коментарите под текста, най-вече последният), за да натрупаш малко знание по въпроса. С магарешки инат няма нищо да постигнеш. Не забравяй и главното, а именно, че темата се разглежда от философска гледна точка и ние всъщност спамим, като даваме мнения свързани с точните науки!

Сподели този отговор


Линк към този отговор
Сподели в други сайтове

×

Информация

Поставихме бисквитки на устройството ви за най-добро потребителско изживяване. Можете да промените настройките си за бисквитки, или в противен случай приемаме, че сте съгласни с нашите условия за ползване.