Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Избягвайте временно Фейсбук!

Featured Replies

Само Уйндоус ли поразява гадинката?

Не, поразява всичко с интелект по-малък от 92.999 :cheers:

П.С Отделно почти всички с екСтрасенСорни чувства Публикувано изображение

Редактирано от Hamza (преглед на промените)

Само Уйндоус ли поразява гадинката?

Дам , и има три златни лекарства (едното е само ваксина) :

Спрете да използвате фацебуцата

Използвайте Линукс

Или Мак ОС (най-сигурно)

Оф. Аз от 7-8 месеца не ползвам антивирусна, защото проблемите са главно с нея, а не с вируси. А на такива истории, като да тегля видео от пощата, никога не се хващам. Дори емейлът да е от познат сайт, като тоя на f1.com, никога не кликвам на линковете им. Фейсбук почти не ползвам, не мисля и да ползвам.

Отделно почти всички с екСтрасенСорни чувства Публикувано изображение

Ъф,мен ме пропуснало,да спиш спок

:giggle1:

@B-boy[styLe]

Публикувано изображение

Троянчето като програма ли се възприема от UAC? В смисъл при това ниво ще излезе ли предупреждение?

При този режим Windows няма да извежда прозорец на UAC, ако файлът/процесът, който изисква администраторските права, отговаря на следните 3 условия:

- файлът има т.нар. манифест, който да указва автоматично повишаване на правата;

(например)

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>

<assembly xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v1" manifestVersion="1.0">

<trustInfo xmlns="urn:schemas-microsoft-com:asm.v3">

<security>

<requestedPrivileges>

<requestedExecutionLevel level="asInvoker" />

</requestedPrivileges>

</security>

</trustInfo>

</assembly>

- файлът се намира в папката Windows

- файлът е цифрово подписан с валиден подпис на Windows.

Трябва да го тествам и ще пиша. Засега не съм убеден, дали има манифест...и със сигурност няма цифров подпис, но пък има дропнати файлове в Windows папката.

Би трябвало да се появи съобщение, че не е цифрово подписа...т.е. UAC жълт щит с удивителна вътре:

Публикувано изображение

Има още две нива (синьо предупреждение с жълт и син цвят и синьо предупреждение с въпросителна), но те са само за файлове/процеси с цифров подпис (нещо което вируса няма).

Смел човек си ти! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/smile.gif

Не точно смел, а от години знам за какво ползвам компютъра си и в кои сайтове влизам. Имам си и правило, да не кликвам на линкове в непознати имейли и да не отварям прикачени файлове. Всъщност, ползвам понякога антивирусна, но от време на време за цялостна проверка. Нямам реална защита, защото ползвам тоя компютър за игри и за влизане в познати сайтове. Освен това съм забелязал, че за последните 2-3 години нито една антивирусна не е изпищяла, докато сърфирам из нета. Ако изпищи, то ще е от някой файл в Замунда, но от опит знам, че е по-добре да не обръщам внимание на антивирусната тогава. Както описвате тоя проблем с фейсбук, едва ли има начин лично аз да хвана тоя вирус по описаните начини, защото просто не действам така. Имам и още едно златно правило. Избягвам шарените сайтове - тоест, тия дето ако търсиш нещо не може да намериш и тия, в които постоянно мига нещо, за да привлече вниманието ти и с големи букви е написано Download или вие сте милионният потребител. А видя ли гола или полугола снимка на жена, то действам с повишено внимание или направо игнорирам сайта. Общо взето такива са простичките ми правила и в последните години не съм лепвал нищо от сърфиране в нета и от пощата. Всъщност, от пощата никога не съм се заразявал, а от нета само, когато навремето посещавах сайтове за кракове.

Културата на потребителя е над всичко :) Над половин година съм си цъкал на пререлийза на Вин7 и единствения проблем, който МБАМ откри беше, че съм изключил предупреждението на Security Center за това че няма инсталирана антивирусна... Жена ми ми се обажда по телефона ако и излезе някакво "по-странно" прозорче и и казвам какво да прави. Инсталирах си антивирусна след като се наложи жената да си използва флашката на работа, а там са над 30 каки цъкащи Yes, Yes, OK и т.н. без изобщо да се замислят за какво става дума. Цялата им мрежа е една много приятна вирусна колекция :( На настолното ПЦ съм с MSSE а на нейния лаптоп имa AVG с лиценз, който спечелих тук във форума от някаква "викторина" и всичко е наред.

а там са над 30 каки цъкащи Yes, Yes, OK и т.н. без изобщо да се замислят за какво става дума. Цялата им мрежа е една много приятна вирусна колекция :(

Шефа не прави изключение -

само Йессс и ОК дава

:)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.