Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо вярвате в Бог ?

Featured Replies

Според мен, това дали има или няма Бог е до голяма степен (не казвам - изцяло), въпрос на начина, по който въпроса се задава. Не виждам никаква причина атеистите и теистите да живеят заедно, да общуват и взаимно да си помагат.

Не разбирам - може би си пропуснал едно "не" пред "живеят"?

.....виждала съм с oчите си как бог променя живота на тези които мy се доверят.

Трябва да си видяла Бог с очите си, защото как иначе си разбрала, че точно Той го е променил? Да не е нещо такова, защото се сетих се за огъня и водата (поздрави, Хела, как мина шабаша)

http://www.youtube.com/watch?v=IkYoc0Fa7yw

Защо наистина не разкажеш за видяното, като очевидец - как е станало, в какво се е състояла помощта и промяната, ако може.

Редактирано от witness (преглед на промените)

• Отговори 79
  • Прегледи 7,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Хм... Каква е разликата?

Написал си, че няма причина теистите и атеистите да живеят заедно. На практика доста често обитават една и съща глава даже.

Написал си, че няма причина теистите и атеистите да живеят заедно. На практика доста често обитават една и съща глава даже.

:)  Ясно е, че казвам тъкмо обратното. Ето поздрав, специално за Вас.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

ми изразявай се точно ако обичаш

що ли си мисля че като се прибереш ще искаш да избереш Светлината а

Добре, няма да издребнявамЕ. Ние разбрахме какво сте искали да кажете.

....виждала съм с oчите си как бог променя живота на тези които мy се доверят.

Как разбра, че именно бог е променил живота на въпросните, а не примерно самите те или обстоятелствата? Или си го видяла физически как им помага? Въпреки, че ти не споменаваш тази промяна в каква посока е.Иначе не бих се учудил, някой свръх набожен да промени живота си до неузнаваемост, да се побърка и да се самоубие или още по-лошо, да изтрепе семейството и съседите си, за да идат на по-добро място(примерно).

Ако приемем все пак думите ти за истина, то излиза, че бог дискриминира последователите си. Защо ще помага на едни, а на други не, като приемем, че и едните, и другите му се "доверяват"?

Какво да се пробвам срещу теб, спаринг ли? Жена си и ще ми е неловко.   :no-no:

Как разбра, че именно бог е променил живота на въпросните, а не примерно самите те или обстоятелствата?

Има ли значение, т.е. дали котката е сива или черна, важното е да лови мишки, нали?

Какво да се пробвам срещу теб, спаринг ли? Жена си и ще ми е неловко.   :no-no:

Пробвай в словесен двубой по правилата на ММА. Ако я надприказваш, лично аз се ангажирам да те предложа за глобален модератор на всички раздели в този форум. ;)

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Има ли значение, т.е. дали котката е сива или черна, важното е да лови мишки, нали?

Примера не е коректен. Има значение, защото може мишката сама да влиза в капана и въобще да не е нужна котка!

Нямам нито времето, нито желанието да ставам модератор, иначе...

Редактирано от EquilibriУМ (преглед на промените)

Примера не е коректен. Има значение, защото може мишката сама да влиза в капана и въобще да не е нужна котка!

Коректен си е, според мен. Къде съм говорил за капан? Ако имаш капан за какво ти е котка? ;)

Коректен си е, според мен. Къде съм говорил за капан? Ако имаш капан за какво ти е котка? ;)

Май изгуби нишката. 

Как разбра, че именно бог е променил живота на въпросните, а не примерно самите те или обстоятелствата?

Та ако човек може сам да си оправи живота, не му трябва да си измисля богове.   ;)

Май изгуби нишката. 

Не съм я изгубил. Искам да кажа, че дали човек си "оправя живота", както се изразяваш (макар че не съм съвсем наясно какво ще да значи това), защото вярва, че му помага Бог или защото просто разчита на  себе си, не е толкова важно. Резултатът не е ли един и същ?

Не съм я изгубил. Искам да кажа, че дали човек си "оправя живота", както се изразяваш (макар че не съм съвсем наясно какво ще да значи това), защото вярва, че му помага Бог или защото просто разчита на  себе си, не е толкова важно. Резултатът не е ли един и същ?

Да, би трябвало, ако приемем, че самозаблуждението е нещо нормално. Иначе аз повдигнах въпроса, заради valkiria1, която твърди, че е видяла именно бог да променя живота на човек. За нея извършителя на промяната е бог и няма място за съмнение! 

Имс хора, които търсят Бога а Той остава привидно безучастен и скрит.. Така те навлизат във въърешен размисъл за причините това да се случва.  Други.. хора  Господ ги разтърсва в живота им и с това им дава силен импулс, и промяна в посоката на разсъждение. Господ пак може привидно да се скрие за моменти и дълги периоди, но "крещи споменът"..

..за адресите им питаш значи?!..Ами,ако имаш желание може да хрърлиш първо едно оченце на няколко космогонии,дето си ги имат разните ни народи тук на Земята..и така няма да ти се налага да се меткаш на разни космически кораби и да те подтиска човешката Неграмотност! ..та и ако нищо не ти пречи можеш да посетиш Индия,защото според тях част от богове-те и с наименование Наги все още са тук,ама обитават подземленията,досущ като онез на остров Пасха и които леки,предупредителни "шамарчета" са плеснали на Мулдашев,защото и той много искал да разговаря с тях.. Филип Кусто и с него така и още много други, които били бая упорити за такиви разговори,нооо трагично завършили! ..о, има и още един адрес на въпросните Проектанти: Кайлас и Тибет - реални места и време.. П.п...нищо лично, обменяме мисли и инфо добронамерената,надявам се..

..за адресите им питаш значи?!..Ами,ако имаш желание може да хрърлиш първо едно оченце на няколко космогонии,дето си ги имат разните ни народи тук на Земята..и така няма да ти се налага да се меткаш на разни космически кораби и да те подтиска човешката Неграмотност! ..та и ако нищо не ти пречи можеш да посетиш Индия,защото според тях част от богове-те и с наименование Наги все още са тук,ама обитават подземленията,досущ като онез на остров Пасха и които леки,предупредителни "шамарчета" са плеснали на Мулдашев,защото и той много искал да разговаря с тях.. Филип Кусто и с него така и още много други, които били бая упорити за такиви разговори,нооо трагично завършили! ..о, има и още един адрес на въпросните Проектанти: Кайлас и Тибет - реални места и време.. П.п...нищо лично simtech, обменяме мисли и инфо добронамерената,надявам се..

Имс хора, които търсят Бога а Той остава привидно безучастен и скрит.. Така те навлизат във въърешен размисъл за причините това да се случва.  Други.. хора  Господ ги разтърсва в живота им и с това им дава силен импулс, и промяна в посоката на разсъждение. Господ пак може привидно да се скрие за моменти и дълги периоди, но "крещи споменът"..

Не се крие - тогава те носи на ръце.

Песента е хубава, нали? Както и тази и тази.

Много са добри!

Благодаря, ще ги пусна на (почти) лейтенанта, като си дойде днес. Ще му харесат, сигурна съм. Не че на мен не ми допадат, но по-добре да не си подсилвам някои страни, и без това вече са предадени на когото трябва. За тях "С нами Бог", за мен друго, нали така :)

друго е да си в играта.....виждала съм с oчите си как бог променя живота на тези които мy се доверят.

Защо наистина не разкажеш за видяното, като очевидец - как е станало, в какво се е състояла помощта и промяната, ако може.

Май имаш навик да избягваш въпросите, които сама предизвикваш. Моето любопитство е малко по-различно - в какво точно се изразява помощта и промяната, какво му е другото "да си в играта", по твоето виждане.

...що да се захващаме за наименованията - Пасха или там си Великденски..ммм?!...Есенцията не е в тях,нито там за някаква си Иринушка и сие,дето си претендират ,че са на Ти с Езотериката!?...уповавам се на реални изпитаности от учени-изследователи,дето НЕ робуват на догматики с ясно-отсечената фраза - Бог е един , нема друг кат него, и вервам му докрай на живота си!?

...всъщност апелирам и е видно -  на кой бог вярвате или всичко опира до това,че хората в нещастието си или в желанията си с "х" наброй се молят на някаква висша субстанция за по-добър битовизъм ,така както Църквата е припаднала да се само-Впише,че е посредница между Господ и людете?..аре,де...?!? :)

...що да се захващаме за наименованията - Пасха или там си Великденски..ммм?!...Есенцията не е в тях,нито там за някаква си Иринушка и сие,дето си претендират ,че са на Ти с Езотериката!?...уповавам се на реални изпитаности от учени-изследователи,дето НЕ робуват на догматики с ясно-отсечената фраза - Бог е един , нема друг кат него, и вервам му докрай на живота си!?

...всъщност апелирам и е видно -  на кой бог вярвате или всичко опира до това,че хората в нещастието си или в желанията си с "х" наброй се молят на някаква висша субстанция за по-добър битовизъм ,така както Църквата е припаднала да се само-Впише,че е посредница между Господ и людете?..аре,де...?!? :)

Не се заяждам, но оправи си малко граматиката и пробвай да формулираш по-ясно тезите и въпросите си, защото трудно се разбират. Това е причината да не получаваш отговори.

...всъщност апелирам и е видно -  на кой бог вярвате или всичко опира до това,че хората в нещастието си или в желанията си с "х" наброй се молят на някаква висша субстанция за по-добър битовизъм ,така както Църквата е припаднала да се само-Впише,че е посредница между Господ и людете?..аре,де...?!

Напомняш ми за Иванушка ,дето е от моя град ,за съжаление.Като не вярваш какво търсиш тук .Тук няма да го намериш или беседвай като хората или си пъхни двата пръста в контакта .Така ще разбереш , че има Бог има и Дявол и те са две страни на едно и също нещо.Всичко се крепи на - и + , от теб зависи как ще постъпиш.

Редактирано от родина (преглед на промените)

...питаш ти всъщност!.:)..клинчейки в забежки от-към граматика..с това ли се занимава разделът Езотерика? :no-no:

...питаш ти всъщност!. :)..клинчейки в забежки от-към граматика..с това ли се занимава разделът Езотерика? :no-no:

Просто не ти се разбира какво питаш и твърдиш.

...ще се постарая учтиво да отговоря на двата постинга по-горе в кратце:

- Храмът на Йешуа,нема нищо общо с Църкви,нито като идея,нито като посредници,хептем - като наместници за разговори с там и към-то .бог!

..базисът на въпросният Йешуа е в конкретно понятие и с определение - еклесия..

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.