Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Защо вярвате в Бог ?

Featured Replies

Ние пък често ходим на бар,голям пич е Господ,винаги той черпи... стабилка ти казвам :snowballfight: Винаги поръчва лимонада и с две три магийки я превръща в уиски :]] ГОСПОД Е ВЕЛИК ! Библията е хубава книга,особено ако си фен на Хари Потър какъвто съм аз,просто невероятно четиво ... (sun)

Редактирано от Half_Blood_Prince (преглед на промените)

• Отговори 79
  • Прегледи 7,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Последно, атеистите, които цял живот правят добро, ще горят ли в АД-а или не, само заради невярата си. Отговорът на въпроса е фундаментален, по моему, защото показва отношението на християнството към невярващите?

• Автор

Последно, атеистите, които цял живот правят добро, ще горят ли в АД-а или не, само заради невярата си. Отговорът на въпроса е фундаментален, по моему, защото показва отношението на християнството към невярващите?

Който добро посее-добро ще пожъне.

Това е Вселенски закон,който важи за всички.

А измислени от хората богове,колкото си щеш.

А какво мислят християните ли ?! Хич не ги питай. :wink12:

Бог? Не вярвам баш в бог. Вярвам, че има нещо по-висше, но дали е бог - не знам. Иначе защо вярвам? Защото просто не искам да приема, че сме някаква случайност в еволюцията. :)

Бог? Не вярвам баш в бог. Вярвам, че има нещо по-висше, но дали е бог - не знам. Иначе защо вярвам? Защото просто не искам да приема, че сме някаква случайност в еволюцията. :)

А защо не искаш да повярваш, че онова по-висшето не е "случайност" в еволюцията. Кавичките са защото случайни в еволюцията са само факторите от околната среда, и то са случайни големите и резки изменения в околните условия. Освен това те са случайни от гледна точка на неразумният вид или видове, на които са се случили в мащаба на техният ареал или техният свят/планета, (но не и на макроравнище).

По принцип харесвам форумите с кратки въпроси Отговарям кратко-на умните това е достатъчно за да ме разберат. Не пиша по два пъти.Уважавам чуждото мнение, доколкото това е възможно, като се има впредвид че не се интересувам от него. А да се заяждам пък-абсурд. Та заради някои елементарни частици, дребни, алчни и злобни душици, ще направя изключение, Та бях млад навремето. Налагаше се да убеждавам другите в правотата си със силата на силата, После със силата на словото. А сега вече съм уморен. Амеби,еуглени,мекотели,безгръбначни.Паплач.Все едно костенурка от архипелага Галапагос,която живее много и е видяла много да обяснява на дрозофила[муха винарка,еднодневка],която кръжи около отвора на бидон с джибри,колко е голям океана и какъв е смисълът на живота.Просто няма смисъл.Мухата няма да разбере, а на костенурката няма да и стигне времето.Парадокс нали.Ако смятат че чрез някаква хирургическа интервенция,било то трапанация,лоботомия,вазектомия и всякаква друга ....мия,такива индивиди ще прескочат в по-горно ниво на съзнанието нека се пробват. Подкрепям всеки отварящ тема,не обръщайте внимание на злобните заядливци.Всичко най-хубаво,да сте живи и здрави всички.

Гледайте да не се подигравате с Бог че ...

Гледайте да не се подигравате с Бог че ...

Kaкво? Гръм ли ще ме удари?

Kaкво? Гръм ли ще ме удари?

Чакай малко...Заеми позиция...

...Маа-а-алко по-надясно. Сега замръзни на място!

Пращам гърма: Публикувано изображение

Може да се повтарям донякъде, но ще напиша отговор. В Новия Завет се описва как Савел на път към Дамаск вижда Светлина и едва тогава той познава Истинния Бог

http://trinity-bg.or...%C4.%C0.%209:17

Отец Иван от Нови Хан, за когото сигурно повечето от Вас са чували, споделя в интервю:

Отидох в „Св. Петка” в София. Запалих свещ, свещеникът ми почете молитва. На тръгване, гледам, хората излизат с гръб и се прекръстват. Нали за пръв път влизах в църква и аз направих същото. А когато отворих изходната врата, стана чудото. Сияйна светлина беше обляла всичко наоколо. Ощипах се да проверя дали съм жив. Това продължи секунди, може би минута. После почувствах невероятно успокоение, оздравях. Безсънието никога повече не ме споходи.

Аз тогава видях Бога и взех решение да му служа. Работех през деня и вечер учех. Стажувах в Лопушанския манастир. Дядо Теодосий, игуменът там, ми даде духовния старт.

http://www.obshtestv...ent/view/838/3/

Колко на брой са такива хора, които са видяли Божията светлина, не знам. Ако правилно помня, един преподавател от СУ преди доста време каза на английски (понеже предмета беше на английски) нещо подобно:

Не можете да видите Бог, защото Той ще ви заслепи. Неговата Светлина го предшества.

И в крайна сметка може би се стига до съвършено вярното

Иисус му казва: Тома, ти повярва, защото Ме видя; блажени, които не са видели, и са повярвали

http://evangelieto.com/verse/985

Редактирано от valko85 (преглед на промените)

След такива истории пък ми е още по абсурдно да вярвам... пълни глупости ся,че тоя поп е излезнал от тъмното веднага на светло и светлината е била по силничка и ааайде Бог му се появил :)

не мислете че се подигравам,просто не знаех как да го опиша и обясня. днес случайно попаднах на тази статия.това се случва с мен.статията е вярна. http://magicaura.com/Kak-se-patuva-v-astralnoto-prostranstvo-art1845.html

• 1 година по-късно...
Ядрен физик: Дяволът ми се яви като черен плъх, Христос ми помогна да се избавя

Ядрен физик и атеист откри Господ, след като се среща със Сатаната

Дяволът ми се яви в образа на черен плъх, а името на Исус Христос ми помогна да се избавя от кошмара.

Това сподели ядреният физик Светлин Димитров пред TV7.

На следващата нощ дяволът изскочил като козя глава от екрана на телевизора, но Димитров отново го прогонил със святото име.

"Преди година имах среща с дявола. Самото въздействие предизвика уплаха в мен. Срещата беше на 31 март 2012 година. Дълги години, над 10, чета книгите на професор Божидар Палюшев, който дава научни доводи за развитието на живота. Логически приемам нещата, но ми бе невероятно да повярвам в Бог.

Това обаче се случи, разказа Димитров.

"Страшно нещо беше. Въпросната вечер лягам да спя. Изведнъж блесва светлина и се появяват страшни образи. Светнах лампата, а на стената тече моят живот - като малко дете, после през училище и през университета.

На другата страна текат формули, които съм учил и използвал. Изведнъж телевизорът почна да работи. Извадих щепсела от контакта, а той продължава да работи. Метнах одеяло върху него и изведнъж се появи от екрана козя глава. После с мисъл можех да местя предмети.

Сложих чаша на масата и я бутнах на земята. Това продължи три дни и не беше халюцинация. Кошмар. Тъмните сили ми се подиграваха. Засягаха и действия на родителите ми. Всичко продължи три дни. В единия от тях се сътвори кокошка в стаята ми. Хванах я и я хвърлих на земята, а тя изчезна. Дяволът, който ми се яви, беше във вид на черен плъх. Когато казах името на Господ - Исус Христос, всичко приключи", каза още той.

"Поуката от всичко това е за хората, които се съмняват във вярата. Искам да подсиля вярата им, че Бог има. Сега съм по-смирен. Нека хората помислят и ако не вярват, да се запознаят с книгите на Палюшев. Логически да приемат първо нещата и после със сърцето си", завърши ядреният физик.

24chasa.bg

:no-no: Не мога да повярвам, че здрав човек, при това атеист може да има такива видения, вследствие на които да повярва в Бог!

• 3 седмици по-късно...

..на тоз въпрос бих отговорила със следното: - не бих могла да обичам нещо или някого без лично да съм в опция на реални фактологии!..все едно да се каже,че обичам сос"нигро" и който се прави ръчно цели 8 часа по специфични региони в Южна Америка!? ..валидно в този аспект и за човешката измеримост към-то личност Х или У за който много се говори,пише,спряга..даже вменява! - оптимизмът е също вяра и е особено активен,когато е подплътен с реален потенциал,Не опиращ се на утопии - понятието бог е човешко определение,облечено в религиозни "дрешки" - вярвам още,че Човекът е недовършен експеримент на...Проектантите му! :)

Вярвате ли в Бог и защо ? Вярата ви свързана ли е с някакви очаквания като вечен живот ,или вярвате ,защото Го обичате и защото се чувствате ,че сте произлязли от Бога и сте свързани с Него? Или ама някаква друга причина за вашата вяра и каква е тя...?

Не мога да повярвам, че здрав човек, при това атеист може да има такива видения, вследствие на които да повярва в Бог!

С годините силите на хората намаляват, често са озадачени от света, за който преди са считали, че имат потенциал да променят. Всесилието в ума на някои преминава в безсилие. Често всичко това върви с изглупяване или търсене на обожествяване на нещата, ирационално потъване в разни мистики или гадателства. Всичко това няма нищо общо само по себе си с нищо божествено, просто проличава дали умът е силен или не.

- вярвам още,че Човекът е недовършен експеримент на...Проектантите му!

И кои са проектантите? Имаш ли им адреса, защото искам да си поговоря с тях. Евентуално да ми подарят един космически кораб, да се шляя наляво-надясно из Вселената, че ми дотегна да гледам всеобщата човешка глупост?

Ядрен физик: Дяволът ми се яви като черен плъх, Христос ми помогна да се избавя

:no-no: Не мога да повярвам, че здрав човек, при това атеист може да има такива видения, вследствие на които да повярва в Бог!

и на мене ми е гостувал и то много пъти

добре съм, слава Богу

и на мене ми е гостувал и то много пъти

Гостува основно на психично болните. Така че - по-добре не твърди такива неща.

Гостува основно на психично болните. Така че - по-добре не твърди такива неща.

о ти пак ли си тука - де без тебе

...

Разговорите с Бог са предимно еднопосочни. Въпросът е не защо Той мълчи, а какво точно чува !!! И циклично да тъпчеш на едно място, натъртвайки, че не съществува или каквото там се изживяваш като атеист е все едно да коментираме прическата ти от аватара - все едно живота ти е вечно шоу или идваш от празника "Хелуин". Бог избира само силните! Ти, за твоя жалост, не си един от тях !!!

И циклично да тъпчеш на едно място, натъртвайки, че не съществува или каквото там се изживяваш като атеист е все едно да коментираме прическата ти от аватара - все едно живота ти е вечно шоу или идваш от празника "Хелуин". Бог избира само силните! Ти, за твоя жалост, не си един от тях !!!

Фатална грешка. Силните свалят боговете, не им се кланят. Останалите търсят опора, патерица, защото самите те, разумът им не може да им предостави достатъчна опора. Хелуин не празнувам, към карнавалите нямам лоши чувства.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Ако питате мен,аз вярвам в Бог,защото всичко, което виждат очите ми,не може да се създаде от самосебе си. Всяко нещо,всяко творение, има Творец и Създател.

По тази логика би следвало и всяко събитие да е пак по вина на бог.Тогава имаме следната ситуация, пътнически самолет с 200 пътници се разбива и всички на борда умират (както знаем случвало се е много пъти). Е всички тези 200 души (домакини, лекари, инженери,  пилоти, стюардеси и прочие) заслужават да умрат заради грешки в предишния/ настоящия си живот, така ли? Нали все пак библията до колкото знам не отрича свободната воля, тоест не са събрани умишлено, за да платят за греховете си. Нима са косвени жертви? Или бог не е достатъчно умен, че да измисли по-добър план, да ги пречука? 

през живота си съм чел 2-3-ри книги.не ми се отдава четенето,не ми харесва. :no-no:  

Повечето ти колеги "богоизбрани" са така, нищо чудно! 

слез долу да си пишеш - нищо не разбираш

Мда! Много е на далече от истината. Това сравнение със самолета не го разбрах съвсем. Знам как работят машините и една от многото части като се износи си спира нормалната работа на машината. Сигурно Бог трябва да я потдържа тази машина.  ;)

един се опитал да свали боговете и крайния резултат бил ..завързан за планина с дебели вериги и угощение с черния му дроб  си правили всеки ден орлите.черното чувство за хумор било,че дроба му израствал всяка нощ ..за да е пълен порциона на птиците..днес арменците разправят,че намерили веригите му на арарат.пак там разправят ,че били останките и на ноевия ковчег..на арменците по принцип много ,много не бива да се вярва..понеже те винаги са най,най. :tongue2: друг един пък щот бил многознайко го орисали да мъкне към върха един огромен камък.аха-аха да стигне върха и камъка се изтъркулвал отново и отново героят почвал да катери върха.

...

забрави онзи, дето пълни кацата без дъно :tongue2:

p.s. не се хаби за simtech - в следващите 20 дни няма да му е възможно да ти отговори, че е малко е почивка   ;)

Редактирано от Trichocephalus (преглед на промените)

Според мен, това дали има или няма Бог е до голяма степен (не казвам - изцяло), въпрос на начина, по който въпроса се задава. Не виждам никаква причина атеистите и теистите да живеят заедно, да общуват и взаимно да си помагат.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.