Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Единственото което спираше Кими да стане шампион или поне да е конкорентно способен на Алонсо и Шумахер беше слабия Макларан. Сега и Макларан направиха добри коли , но и новото Ферари е супер. Сега Кими има пални шансове да се бори за титлата!

Честита победа на всички фенове на Кими също като мен !!! Публикувано изображениеПубликувано изображениеПубликувано изображение:):):););):line dance:

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Офф... моторите които McLaren ползват тази година са миналогодишните с леки оптимизации. Райконен трошеше именно тях. В Австралия не ми се сториха много трошливи в ръцете на Хамилтън и Алонсо. Ако беше Райконен, щеше да опита да се бори за победа, което беше невъзможно на даденаия етап, и най-вероятно мотора щеше да "изплющи" от зорене. Ferrari по-добре да си запазят преднината, иначе...

И айде да е ясно, това което разбърка тазгодишните фаворити е смяната на гумите.

Абе я се застреляй, бе... Минетчиите може и да са стиснати да плащат на топ пилот, но няма да се оставят в тва положение. Време, време...

Е, успехите на Рено бяха най-големи имено с Williams :whist: Менсъл и Патрезе. Сена не успя, но бях сигурен , че щеше да успее. Все пак той, преди да загине бе пред Шумахер - легендата! А и реално погледнато Рено нямат шанс. Нямат пилоти, което е в голям ущърб. Нямат късмет и с правилата. Не виждам как ще се измъкнат от ситуацията.

Нали, избора на гуми бе в тяхна вреда, и пилотите са едни... (Ковалаинен е талантлив много, трябва му време) Аз също не вярвам да постигнат успеха от миналата година - абсурд. Но съм сигурен, че към средата на сезона ще започне да се усеща кои са всъщност световните шампиони и ще се научат да карат те на Bridgestone. :-) Все пак перфектната машина за Michelin-ки бе тяханта, нормално е прояманта да им навреди много. Но дори и така да останат нещата, тоя с Williams-a къде се вре?!? Само иска медийно внимание, тва е.

Май си прав, Williams са много зле. От Рено винаги съм се възхищавал. Имаше моменти, когато виках за тях. Това бяха златните им години с Williams и донякъде годините с моя фаворит от Минарди - Алонсо! бях казал на приятели на времето, че Алонсо от Минарди е най-добрия пилот и той ще бъде шампион, ако попадне в добър тим. Естествено всеки ми се присмиваше, както сега се присмиваме на някой, който каже , че цветнокожия ще бъде шампион. Може би не е точно сравнението, щото таланта на Алонсо си пролича в най-слабия тим! А негъра кара в отличен тим с шампиона и малко ме съмнява, че ще постигне нещо. Дано да не се @сере като Култард, който също караше за добър отбор, но сега... Рено ги спънаха яко миналата година за разлика от Ферари и сега явно искат да са чисти. Сигурно си прав, че ще се измъкнат от тая ситуация - ако не тая година, то догодина. Рено винаги са го доказвали, за разлика от Тойота, БМВ, Хонда, ФОРД ( въпреки че съм фен на Форд, щото смятам, че правят добри серийни автомобили в последните години, а и карам нещо от тяхната кухня - Фиеста 2006 ;) ) Обаче спъването на развитието от Барни не е в полза на Рено! Ферари пак са най-облагодетелствани, защото техните автомобили никога ( с малки изключения) не са били най-добрите. Преди ги влачеше Шумахер, сега Райконен. Ферари винаги са се представяли добре в началото, но после са губили темпо! Не случайно и Райконен ги приканва да не спират развитието. Ще бъде интересно след 2 седмици, когато би могло да си проличи потенциала и на другите отбори. Все пак всяка писта си е за себе си, времето също влияе, напрежението още повече, а и тоя провал с Маса не е надобре за ферари.

Поживьом, увидим ;)

Аааа, не с лошо към моя любим тим. Тях за да спънат, обърнаха правилата с краката нагоре.

Чак покровителство. Че си притваряха очите за някои работи - да, но само толкова. През тези отминали години, Ферари просто си вървеше и то много. Доста костваше на Михаел и тима да развият този автомобил и да достигне този връх. Ако са спъвали толкова McLaren, то нямаше да променят правилника, а просто да престанат да ги спъват. Има един лаф в някои среди в България - това е КосФорд за Бога

Редактирано от Maximilian (преглед на промените)

thepowerofone, единственото, което си спомням от Форд е Макларъна на Сена с който беше, малко преди да загине. WRC пак е под въпрос, макар да спечелиха миналия сезон. Сега като гледам WRC виждам само няколко тима, които се броят на пръстите на едната ръка. Водят в шампионата, но Льоб явно е от друго измерение, както и Шумахер ( поне докато беше млад и не му пукаше много) Серийното и състезателното нямат нищо общо. За мен Форд са едни от най-добрите серийни автомобили в момента, но " едни от най-добрите " не означава " Най-добрите" . Същото мога да кажа за Тойота и Мазда, но виждаме как Тойота се представя с огромния си бюджет - никак! Ферари имаха едно предимство предните години и това бе надеждността! Знам, че за да е надежден автомобила ти, трябва да се лишиш от доста неща и Ферари това го проумяха за разлика от конкурентите си така, че в тая посока на мисли, Ферари наистина бяха най-добрите, за разлика от конкурентите им, които искаха да докажат, че са нещо отгоре и пренебрегнаха надеждността. Не знам, ако Макларън бяха заложили на надеждността дали нямаше и те да имат успеха на Ферари. Аз съм фен на Ферари и сега, само дето единия пилот не ми се нрави - Райконен. Нямам нищо против момчето, но винаги преди съм залагал против него :) Твърде рано го обявиха за фаворит, а вече минаха доста години и той нищо не е показал. Алонсо дойде от нищото - пиплот на Минарди, после тестпилот и после двукратен шампион! Ето това му се вика кариера и топ пилот, а не такъв като Райконен, който така и не проумя, че е важно и да финишираш! Имаше още един фаворит за мен и това беше Уебър, но така и не можа да се развие това момче. За червените състезания ще кажа, че аз много се кефих и се старах да не изпускам и обиколка от състезанията! Това беше така, защото бях фен на Шумахер още от втората му година във Ф1 и следях състезанията заради него. Пак ще кажа, макар да го казах преди време в тая тема: За мен пилотите от моето време са трима: Сена, Шумахер и Алонсо! Другите само допълват картинката. надявам се в скоро време да се появи конкурент на единствения останал супер пилот - Алонсо. Не мисля, че това е Райконен. Надявам се да е някой от младите пилоти, защото другите са доказали, че играят само поддържаща роля :clap:

Ще е интересно Льоб и Валентино Роси да се пробват и те...Родените шампиони са шампиони във всичко, с което се занимават....

Навит съм да видя това шоу :)

• Автор

Хакинен изключи всякаква възможност за завръщане

Бившият пилот на Макларън Мерцедес във Формула 1 Мика Хакинен изключи всякаква възможност да се завърне отново в тази надпревара.

Финландецът направи няколко теста с Макларън през есента и това породи слуховете, че той е готов да седне отново в болида и да се състезава пак за тима във Формула 1. Мика Хакинен обаче опроверга напълно всичките тези спекулации и сподели, че му доставя по-голямо удоволствие да се състезава в ДТМ (Надпреварата с немски туристически автомобили), където той е пилот на Мерцедес вече трети пореден сезон. “Няма нищо, което да може да ме мотивира, за да се завърна отново във Формула 1. Там постигнах всичко, каквото можах да постигна – имам две титли”, заяви Хакинен.

Източник: БГНЕС

Абе, на някой като не му върви колата правилата са му виновни. Ми развиите си колата и няма проблем. Проблема май е че не всеки пилот може да развие колата, защото освен хъс трябва и кола /трябва и акъл/. Публикувано изображение

• Автор

Райконен може да загуби десет места в Малайзия

Пилотът на Ферари Кими Райконен е заплашен да загуби десет позиции на старта на Гран При на Малайзия, втората надпревара за тази година във Формула 1.Тази мярка може да му бъде наложена само ако в екипа му вземат решение двигателят на неговия болид да бъде сменен.Според правилата на ФИА моторите трябва да са в състояние да издържат по две състезания. Механиците на Кими са обезпокоени от охлаждането на автомобила, особено що се касае до високите температури, на които ще е подложен във Малайзия.Тази неизправност може да доведе до отказ на двигателя и от Ферари предпочитат да се презастраховат като сменят целия мотор.Очаква се окончателното решение от щаба на Ферари да бъде взето преди квалификациите на Гран При на Малайзия.Междувременно стана ясно, че болидът на Ферари напълно отговаря на изискваниятана ФИА. Някои от останалите екипи се усъмниха в това и заявиха открито, че според тях автомобилът е бил снабден с подвижен елемент на пода, който осигурява допълнително сцепление с пистата.

Източник: Дарик

ако питате мен е по-добре да сменят двигателя, защото ако Кими стартира 10 има МНОГО големи шансове да се бори за победата! А и е по-добре от това да стартира 1 и да му грамне двигателя посредата на състезанието! Публикувано изображение

Ето още малко информация

Публикувано изображение

Хейки Ковалайнен оглави класирането през последния ден тестове на пистата Сепанг с постижение от 1:35.757.

След разочароващия дебют в Гран при на Австралия и острите критики по негов адрес от страна на шефа му Флавио Бриаторе, финландецът успя да подобри времената на всичките си колеги в Малайзия. Той го направи въпреки двете си спирания на пистата по време на втората сесия.

Вторият за деня бе Фелипе Маса. Пилотът на Ферари направи най-бързата си обиколка за 1:35.808 и завъртя общо 73 тура.

Изненадата на деня бе Антъни Дейвидсън от Супер Агури, който намери точния баланс на болида си и доказа, че демонстрираното на Албърт парк не е просто случайност.

Четвърти се нареди Нико Розберг от Уилямс. След разочароващата квалификация в Мелбърн от екипа използваха времето си в Малайзия основно за подобряване на скоростта в единична обиколка.

По нататък в класирането се подредиха тест пилотът на Тойота Франк Монтани, Ник Хайдфелд от BMW и Дженсън Бътън от Хонда, като англичанинът участва само в сутрешната сесия.

Люис Хамилтън завърши подготовката си в Малайзия също с края на първата сесия като малко преди края се появи проблем в болида му свързан с теч на масло. Британецът даде осмо време, а следобед бе заменен от третия пилот на Макларън Педро де ла Роса.

По време на изпитанията заваля дъжд.

clubf1.net

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Ще е интересно Льоб и Валентино Роси да се пробват и те...Родените шампиони са шампиони във всичко, с което се занимават....

Не е точно така.Хакинен се пробва в ралито ама не е за него.Хем на това шведско рали трудно печелят пилоти, които не са скандинавци.

Одобриха нова маркировка за гумите

Публикувано изображение

С жлеб, боядисан в бяло, ще бъдат маркирани меките гуми в Малайзия, за да се различават видимо от твърдите, както изисква правилникът на F1. Експериментите с различни видове маркировка по време на тестовете на Сепанг миналата седмица доказаха, че оцветяването на жлеб на гумата е най-удачното решение.

ФИА одобри този метод и Бриджстоун сега започват работа по подготовката на гумите за петъчните тренировки в Малайзия.

Говорителката на Бриджстоун потвърди, че от компанията се надяват решението да има успех. Ако това стане маркировката ще се изполва и през остатъка от сезона.

clubf1.net

Очаквам прогнозите ви за този уикенд. Аз няма да казвам за моя фаворит, защото като кажа нещо и то наопаки става. :rolleyes:

Нищо такова градски. Аз моя фаворит ще го споделя след състезанието, че предварително като се изцепя и все му се случват неприятни неща. :rolleyes:

А и нали интрига трябва да има. Публикувано изображение

Нищо такова градски. Аз моя фаворит ще го споделя след състезанието, че предварително като се изцепя и все му се случват неприятни неща. :wors:

А и нали интрига трябва да има. Публикувано изображение

То твоите фаворити ги знаем ;) Аз тоя път ще заложа на Райконен, Алонсо, Маса, стига да не сменят мотора на Райконен. Не съм следил инфото как стои въпроса с мотора му. Сега залагам на Райконен, щото и аз като заложа на моя фаворит не печели ;) Дано и сега да не позная :P

Айде да не са Райконен и Алонсо като искаш интрига.Нещо ми се струва че забравяте или пък отписвате Хамилтън или Маса. :wors:

Айде да не са Райконен и Алонсо като искаш интрига.Нещо ми се струва че забравяте или пък отписвате Хамилтън или Маса. :ph34r:

Нито ги забравям, нито ги отписвам, освен Хамилтън. Мисля, че няма да му достигне спокойствие, за да е първи. Може и това да стане, ако някой от фаворитите има проблеми или отпадне.

Като гледам как караше Хамилтън в дебюта си не мисля, че трябва някой от фаворитите да има проблеми, за да си вземе победа.

• Автор

"Макларън" харчи най-много във Формула 1

Отборът на "Макларън" е изпреварил "Тойота" и "Ферари" и вече оглавява класацията по годишен бюджет във Формула 1, съобщи списание "Бизнес Ф1" броени дни преди втория кръг от световния шампионат в Малайзия този уикенд. Специализираното издание твърди, че британският екип, чиято база е в Уокинг, е предвидил допълнителни 46 млн. долара разходи за 2007 г. спрямо бюджета от миналата година. Така през настоящия сезон "Макларън" ще оперира с близо 500 млн. долара. Предвидените разходи от "Тойота" за 2007 г. са 468 млн., а на "Ферари" - 401 млн. долара.

Испанският всекидневник "Мундо депортиво" обяснява увеличението на бюджета на "Макларън", което е приблизително 10 процента спрямо миналия сезон, с привличането на двукратния световен шампион Фернандо Алонсо. Договорът с родения в Овиедо състезател осигури изгодни договори за реклама с телекомуникационния гигант "Водафон", осигурителната компания "Мутуа мадриленя" и банката "Банко Сантандер".

Източник: Дневник

Доста интересна стартова решетка се заформи.Кой сега е номер 1 както се пееше в песента ще е малко трудно да се каже.Бюджета е Макларън хубаво, че е пораснал,ама как ще се покаже на пистата е по-интересно.

Гран При на Малайзия - Квалификация

Публикувано изображение

Пилотът на Ферари Фелипе Маса (Ферари) спечели инфарктен пол-позишън в последните секунди на квалификацията на пистата „Сепанг”, преди утрешното състезание за Голямата награда на Малайзия, втори кръг от световния шампионат във Формула 1.

Буквално в последните секунди на квалификацията Маса успя да измъкне първата позиция от Фернандо Алонсо, който в невиждан от дълго време директен двубой се бореше за пол-позишън с фаворита и победител от първия кръг в Австралия Кими Райконен. Алонсо и Райконен бяха на около 50 метра един от друг в последната си решителна обиколка. Фернандо бе по-бърз от Райконен и когато всички си помислиха, че испанецът ще стартира утре първи, Маса подобри времето му. Като цяло Алонсо доминира в първата и втора част от сесията и до последните секунди на третата, но младият бразилски пилот на Ферари записа наистина уникална последна победна обиколка.

Публикувано изображение

Всички резултати

1. Фелипе Маса 1:35.043

2. Фернандо Алонсо 1:35.310

3. Кими Райконен 1:35.479

4. Люис Хамилтън 1:36.045

5. Ник Хайдфелд 1:36.543

6. Нико Розберг 1:36.829

7. Роберт Кубица 1:36.896

8. Ярно Трули 1:36.902

9. Ралф Шумахер 1:37.078

10. Марк Уебър 1:37.345

11. Хейки Ковалайнен 1:35.630

12. Джанкарло Фисикела 1:35.706

13. Дейвид Култард 1:35.766

14. Такума Сато 1:35.945

15. Дженсън Бътън 1:36.088

16. Витантонио Лиуци 1:36.145

17. Скот Спийд 1:36.578

18. Антъни Дейвидсън 1:36.816

19. Рубенс Барикело 1:36.827

20. Александър Вурц 1:37.326

21. Кристиян Алберс 1:38.279

22. Адриан Сутил 1:38.415

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Браво на Хамилтън направи едно красиво и приятно състезание.А за Маса си бе тотално усиране- :clap:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.