Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Страхотно състезание! Очаквах Алонсо да е първи, но Хамилтън ме изненада много. Ще трябва да си променя мнението за него. Мисля даже, че е готов и за победа. Маса беше много нервен, което е характерно за него на моменти. Ако имаше чист старт мисля, че нямаше да има големи проблеми с първото място. От Кими очаквах и по-лошо впредвид състоянието на мотора му, но следващата седмица мисля, че той ще е най-големия фаворит за първото място в Бахрейн. Тоя негър взе да ме кефи много, малко пилоти карат като него почти без грешки. Обаче явно имаше проблеми с твърдите гуми, за разлика от Алонсо. :clap:

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

• Автор

Алонсо спечели на "Сепанг"

Световният шампион Фернандо Алонсо спечели състезането за Голямата награда на Малайзия във Формула 1. Испанецът записа първата си победа като пилот на Макларън и 16-а в кариерата, с време 1:32,14,930 часа. Той поведе още на старта на състезанието, след като успя да изпревари на пистата "Сепанг" тръгналия от полпозишън Фелипе Маса (Ферари) още на старта. Съотборникът на Алонсо Люис Хамилтън завърши втори, трети е Кими Райконен с Ферари.

В зоната на точките врезнаха още Ник Хайдфелд (БМВ), Фелипе Маса, Джанкарло Физикела (Рено), Ярно Трули (Тойота) и Хейки Ковалайнен (Рено), който взе първа точка в кариерата си.

В генералното класиране поведе Алонсо с 18 точки, пред Райконен с 16, Хамилтън с 14 и Хайдфелд с 10 точки. При конструкторите лидер е Макларън с 32 точки, следван от Ферари с 23, БМВ - 10 и Рено с 8 точки.

Източник: ТопСпорт

Май и без да го споменавам моя фаворит Маса, пак не му върви. Поне направи малко по-интересно състезанието. Явно Сребърните стрели тоя път са уцелили центровката на делкото и са дръпнали здраво смукача. Добре им вървяха болидите. Черню жИлезен ще да излезе. Не се даде на Маса. Кими няма да го коментирам, явно беше, че пази мотора предвид проблема му. Общо взето съм разочарован от крайното класиране. Хич го недолюбвам тоя Алонсо.

Май и без да го споменавам моя фаворит Маса, пак не му върви. Поне направи малко по-интересно състезанието. Явно Сребърните стрели тоя път са уцелили центровката на делкото и са дръпнали здраво смукача. Добре им вървяха болидите. Черню жИлезен ще да излезе. Не се даде на Маса.

Кими няма да го коментирам, явно беше, че пази мотора предвид проблема му.

Общо взето съм разочарован от крайното класиране. Хич го недолюбвам тоя Алонсо.

Маса сам си е виновен като че ли даде на Алонсо място просто трябваше да е по твърд при старта.На Кими не му достигнаха обиколки и пазеше мотора иначе не е пилот който ще се задоволи с това място.Хамилтън си е доста добър да не се учудваме ако другата година той е шампиона. :)

Гран При на Малайзия - крайни резултати

Публикувано изображение

1. Фернандо Алонсо 1:32:14.930 ч

2. Люис Хамилтън +17.5 сек

3. Кими Райконен +18.3 сек

4. Ник Хайдфелд +33.7 сек

5. Фелипе Маса +36.7 сек

6. Джанкарло Фисикела +65.6 сек

7. Ярно Трули +70.1 сек

8. Хейки Ковалайнен +72.0 сек

9. Александър Вурц +89.9 сек

10. Марк Уебър +93.5 сек

11. Рубенс Барикело +1 об

12. Дженсън Бътън +1 об

13. Такума Сато +1 об

14. Скот Спийд +1 об

15. Ралф Шумахер +1 об

16. Антъни Дейвидсън +1 об

17. Витантонио Лиуци +1 об

18. Роберт Кубица +1 об

19. Нико Розберг отпаднал

20. Дейвид Култард отпаднал

21. Кристиян Алберс отпаднал

22. Адриан Сутил отпаднал

НБО Люис Хамилтън 1:36.701

Съгласен съм, ако беше удържал първата си позиция състезанието щеше да се развие по-добре за ферари Публикувано изображение . Това, което Маса не направи, го направи Хамилтън.

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Не забравяйте, че МcLaren са с най-големият бюджет тази година (за разлика от този на Renault, който е бил орязан от концерна).

Наскоро четох в едно списание, че на Toyota е най-голям бюджета- 290 млн евро, след това McLaren с 260 млн и Ferrari с 250 млн и т.н. :)

Редактирано от Conroe (преглед на промените)

Все пак съм доволен,че пилотът на когото симпатизирам през тази година-Хейки Ковалайнен/Рено/ , взе първата си точка ,още на вторият си старт !

Все пак съм доволен,че пилотът на когото симпатизирам през тази година-Хейки Ковалайнен/Рено/ , взе първата си точка ,още на вторият си старт !

Да не е седнал в болид като на Суитл та да не вземе точки.

Дебютантът във Формула 1 Люис Хамилтън за пореден път учуди всички специалисти с блестящото си каране, което му позволи да завърши на 2-о място в Гран При на Малайзия, като преди това бе 3-и в Австралия. 22-годишният англичанин удържа натиска първо на Фелипе Маса, като дори го принуди да сбърка, а след това и на Кими Райконен, донасяйки по тази начин двойната победа на Макларън. С успеха Хамилтън влезе в историята, като стана първия дебютант от 1964 година, успял да се качи на почетната стълбичка в първите си 2 състезания. Тогава това направи сънародника му Питър Аръндел, който завърши 3-и в надпреварите в Монако и Холандия с Лотус.

Съгласен съм с всичко за Хамилтън . От доста време се говореше за това момче...Дано да има скоро още като него...

Само не съм съгласен с това, че попречил на Маса, просто Маса сам се би...

E, ако става въпрос за говорене, то и за много други се говореше навремето, включително Ковалайнен, Бътън... Едва ли не Бътън бе Шампионът на Шампионите ,а сега и с Баричело не може да се справи!!!! За Алонсо никой не говореше( освен моя милост, докато беше в Минарди още), но показа, че е най-добрия. Даже мисля, че ще мине и Шумахер по победи, световни титли и така нататък. А защо се говори за Бътън, Хамилтън..., ами защото са АНГЛИЧАНИ, а както ни е известно, повечето тимове са базирани в Англия! Всеки хвали стоката си. Защо хвалят Ковалайнен, че и Райконен? По асоциации с Мика Хакинен и някои негови сънародници в рали шампионата. Това е истината. Не, че Бътън е върха или че от Ковалайнен става Хакинен. Дори Хакинен се издигна на славата на сънародниците си, затова и нямаше големи успехи според мен. За Райконен да не говорим. Много е добър, но е финландец, което пречи на развитието му, защото всички очакват много от един финландец!

Важна роля изиграха и нелегалните подове нa червените, които след премахването им от този уикенд, загубиха от преднината си. Така че, не са ми виновни правилата (там който и да го беше казал). Те са за да се спазват и този път FIA не си затвориха очите, което е похвално. А трябва всъщност да си е нормално, но както и да е.

Доколкото си спомням, Ферари не са имали подвижен под. Потвърдиха, че са ги проверили. Натиск от 500 N/m и не трябва да потдава повече от 5мм. Ферарито е издържало теста. Самия Алонсо коментира, че се получава минимална разлика във времената за обиколка, при подвижен под.

Аз не видях да са бавни. Видя се от атаките на Маса. Освен това, сребърните стрели са станали по-бързи. Кими нямаше как да е бърз, при положение, че ясно се виждаше, че щади двигателя, а Маса или се шашардиса, или от бокса го резнаха, или загуби настройките при изхвърчането от пистата.

Аз не видях да са бавни. Видя се от атаките на Маса. Освен това, сребърните стрели са станали по-бързи. Кими нямаше как да е бърз, при положение, че ясно се виждаше, че щади двигателя, а Маса или се шашардиса, или от бокса го резнаха, или загуби настройките при изхвърчането от пистата.

Все си мисля, че последното ти предположение е най-вярно. Но въпреки всичко е необяснима за мен тая нестабилност на Ферарито на Маса. Може би настройките му бяха за по-висока скорост, а не за стабилност в завоите.

Изобщо не си бяха бавни Маса и Райконен.Просто Маса се прецака сам, а Райконен си щадеше двигателя.Накрая на състезанието Райконен даваше по-добри времена от Хамилтън, ама не си даде зор да го подгони здраво.Все пак се очертава интересна година.

то аз съм сигурен, че са премахнати. И да, малко по малко х60...

Обясних защо Хамилтън бе бавен накрая, а лафове от сорта "ся няя си даам зор" във Formula 1 не вАжат. При тази конкуренция винаги се търси със зъби и нокти и последната точка.

А не мислиш ли, че Хамилтън каза какво точно се е случило на пресконференцията? Той каза, че е следил главно разликата между него и Алонсо. Обяснимо, защото иска да се докаже пред отбора. Когато е разбрал, че разликата между него и Райконен е 6 секунди, чак тогава се е опитал да даде всичко от себе си. Все пак човека си е правил сметка, че половин секунда на обиколка означава 2-3 обиколки зор, което и стана накрая. Самия Хамилтън каза, че е успял да стабилизира карането си, което си пролича от последните 2-3 обиколки. А и както е известно, тоя, който гони винаги е в по-добра позиция и дава по-добри времена. Да погледнем реално на нещата. Мен ако ме гонят, ще си давам зор, но не дотолкова, че да направя фрапираща грешка и да загубя всичко. Обратно ,ако съм на мястото на Райконен, ще си кажа, ето колата издържа почти до края, значи ще издържи още малко. Това ще е подплатено и с информацията от бокса! Значи мога да дам газ, младока може и да се шашардиса и да направи грешка! Просто не мисля, че Хамилтън, макар и да е млад е рискувал мнгого, само защото Райконен ще го застигне евентуално 2 обиколки преди края. Нека първо го застигне, а после ще му мисли. Това са все пак само 2 обиколки!

Ами така е, казваш че Хамилтън не е рискувал да се напъва, а че Райконен е можело да натисне малко. Аз нещо противоречащо на това ли казах? Естествено, че Хамилтън няма да си дава зор, и да го бе направил Алонсо бе далеч. Говорех за Райконен, който при положение, че ако може да задмине този отпред, със сигурност ще опита, зашото това променя точките които ще спечели. И е опитал, не не можа да се доближи дотолкова.

Извинявай, но останах с впеатлението, че се отнасяше за негъра. Явно се е отнасяло за Райконен, като прочетох постовете пак :stop:

Така е, всеки си дава зор, доколкото позволява онова копченце за мотора, дето според Иван Тенчев е седемстепенно ;)

При съвременния тунинг, фирмите, които туниговат даден двигател/автомобил, предлагат към тунинга така наречените карти. В зависимост от тава, как искате да работи вашия автомобил, поставяте съответната карта. Предполагам, че тези бутони за режимите на работа, работят като на принципа с картите.

Започналия много лошо сезона във Формура 1 тим на Хонда, прави опити да привлече в отбора бившият технически директор на Ферари Рос Браун. Англичанинът бе неизменна част от успехите на Михаел Шумахер във Ферари и реиш да си вземе почивка, след като германецът прекрати кариерата си миналата година. В края на миналата седмица стана ясно, че босът на японците Ник Фрай е провел няколко разговора с Браун в опита си да го убеди да се присъедини към тима за новия сезон. От Ферари обаче се надяват, че той първо ще говори с тях, преди да реши какво да предприеме. Самият Браун заяви наскоро, че ако реши да се върне във Формула 1 Ферари ще бъде първата му опция. Той обаче добави, че има нужда от ново предизвикателство и то може да се казва Хонда. Японците искат британския инженер да помага на Дженсън Бътън, който не успя да спечели нито една точка в първите 2 състезания за годината.

• Автор

"Макларън" изкушава Рос Браун с 15 млн. евро

Отборът на "Макларън" във Формула 1 предлага заплата 15 млн. евро на сезон, за да ангажира Рос Браун от следващата 2008 г., съобщи вестник "Велт" три дни преди старта за Голямата награда на Бахрейн в неделя, трети кръг от световния шампионат. Британският инженер, който до миналата година изпълняваше функциите на технически директор на "Ферари", е човекът, който повече от десет години отговаряше за тактиката за провеждане на всяко състезание на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер и за развитието на болидите в италианския тим.

По данни на "Велт" за привличането на Браун на ръководен пост в "Макларън" настоява ръководството на автомобилната компания "Даймлер Крайслер", която доставя двигатели "Мерцедес" на британския тим. Очаква се в близките два месеца Браун да обяви своето официално решение. "Определено имам интерес да се върна във Формула 1", каза в интервю за RTL британският инженер в сряда.

Информацията за интерес от страна на "Макларън" към Рос Браун дойде само няколко дни след като директорът на "Хонда" Ник Фрай заяви, че това е единственият човек, който има потенциал да осигури силна кола за звездата на японския тим Дженсън Бътън. В отговор на изявлението на Фрай ръководството на "Ферари" излезе с официално писмо, че има джентълменско споразумение с инженера първо да научи неговото решение. По този повод електронният портал "Шпорт айнс" публикува материал със заглавие "Наддаването за Браун" започна", в който разкрива, че "сребърните стрели" изглеждат като най-вероятния нов работодател на гениалния Браун.

Източник: Дневник

Нещата се променят във Формула 1, вече се дават луди пари и за инжинери. Това само доказва, че вече пилотите не са най-важните фигури в един отбор. Сега Рос Браун може да си поиграе малко, за да вдигне още цената си. А може би Мерцедес и Хонда се надяват да понаучат някоя тайна на Ферари? Това разбира се, ако новината е истина, а не вестникарска сензация, както замесиха наскоро и Хакинен. Обаче мисля, че Мерцедес и сега са достатъчно добри и се опасявам да не си сложат таралеж в гащите. За Хонда работата е ясна - по надолу няма накъде.

• Автор

Публикувано изображение

Райконен бе най-бърз и във втората свободна тренировка на "Сахир"

Пилотът на Ферари Кими Райконен бе най-бърз и във втората свободна тренировка преди Гран при на Бахрейн от Формула 1. Райконен завъртя един тур на "Сахир" за 1:33,527 мин. Втори се нареди пилотът на Макларън Мерцедес Люис Хамилтън. Трети само на 2 десети от секундата зад Райконен пък остана пилотът на БМВ Заубер Роберт Кубица. Полякът обаче даде с 4 стотни по-добро време от другия пилот на Ферари Фелипе Маса и с 5 стотни пред световния шампион Фернандо Алонсо. Победата на Райконен в тази свободна тренировка бе извоюване с меките гуми на "Бриджстоун". По време на заниманието се налагаше двукратно принудително спиране заради завъртания на пистата на Ярно Трули и Дженсън Бътън. Третата свободна тренировка е утре от 11:00 часа, а квалификацията за място е от 13:00 часа.

Източник: actualno

Този път без прогнози. Ще се оставя да бъда изненадан, уж. :camera2:

Как е разпределението на местата на стартовата? Някой гледал ли е квалификациите, кончетата как се представиха днес ?

Публикувано изображение

Редактирано от cecov (преглед на промените)

Ще доживееш, ако на някой от фаворитите изпуши двигател или при катастрофа в квалификациите и фаворитите не стартират.Кой ще вложи бюджет като Макларън и Ферари, за да не е напред.Ама не губи надежда всичко става.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.