Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Градски, Ферари не затъват. Просто техния болид не е за тази писта и мисля, че ще си проличи в следващото състезание. Алонсо нищо не е постигнал срещу Михаел. Първата година, когато стана шампион, колата му беше просто невероятна, а Ферари бяха в девета глуха и трябваше да развиват наново автомобила си, защото пак промени на правилници понеже по друг начин никой не можа да ги спре. През следващата година Алонсо хвърли малко труд, но и късмета бе на негова страна. Все си мисля, че догодина Михаел пак ще кара за Ферари.

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Градски, Ферари не затъват. Просто техния болид не е за тази писта и мисля, че ще си проличи в следващото състезание.

Алонсо нищо не е постигнал срещу Михаел. Първата година, когато стана шампион, колата му беше просто невероятна, а Ферари бяха в девета глуха и трябваше да развиват наново автомобила си, защото пак промени на правилници понеже по друг начин никой не можа да ги спре. През следващата година Алонсо хвърли малко труд, но и късмета бе на негова страна.

Все си мисля, че догодина Михаел пак ще кара за Ферари.

Абе комшу, образно се изразих. Знам за техниката. Ама само с един пилот не се печели шампионат. Това на моменти само Шумахер го е правил. Сега да уточня за кого викам, та да не ме бъркате :computer2: : Преди за Шумахер и Ферари. Като дойде Алонсо и за него. Тогава се колебаех, но везните пак наклониха към Шумахер и Ферари. Тая година мислех за Маса да викам, ама нещо ме привлкоха пак Алонсо и най-вече Негро. Някак си винаги избирам "по-слабите" и викам за тях, докато не станат най-силните :P Изключение е Шумахер, за който виках... 15 години ли станаха? ;) Между другото съм бил и за Ферари, защото навремето ги смятаха за "втория отбор". Обаче Шумахер промени малко представите ми, така, че и в Минарди да беше отишъл, пак щях да викам за него :computer2:

Бе аз заспах по едно време, ама пък дорде бях буден, не видях негро да притиска Алонсо, демек да има нужда от разни заповеди от бокса.

Бе аз заспах по едно време, ама пък дорде бях буден, не видях негро да притиска Алонсо, демек да има нужда от разни заповеди от бокса.

Аз не бях заспал, но имаше градушка и пак не видях негро да го притиска, ама по нета видях, че разликата по едно време се беше стопила до 1.1 секунди, после пак нарасна малко.

Аз не бях заспал, но имаше градушка и пак не видях негро да го притиска, ама по нета видях, че разликата по едно време се беше стопила до 1.1 секунди, после пак нарасна малко.

Аз гледах цялото състезание без да спя, и без да има градушки! На моменти разликата между двамата се стопяваше, после пак се увеличаваше, но това беше единствено породено от трафика. Половината пилоти бяха задминати с две обиколки, а другите с по една! Ами те направо си караха градско! Публикувано изображение . Иначе темпото и на двамата - Алонсо и Хамилтън бе еднакво!!

Много хубав анализ на Гран При на Монако: --> Гран При на Монако, Club F1

Много добър анализ. Бих добавил само, че във втората си обиколка след първото спиране Алонсо даде много добро време, съизмеримо с това на Хамилтън ( първата естествено не засякох, защото се зачиташе и времето на престоя в бокса). Наблюдавах това в сайта на F1. За мен не остана и капка съмнение, че Хамилтън отново ще бъде зад Алонсо! Шампиона знае кога да натиска, както това знаеше и Шумахер! Хамилтън се изхвърля. Дори да не бе стоял със секунда повече в бокса, пак щеше да бъде на 3 секунди зад Алонсо.

Това обложката на някоя нова комедия ли ще да е?! Надявам се тоя път някой да сложи прът в колелата на Алонсо. Не знам защо, но никак не го дишам този човек.

Крайно време е Кими да напомни за себе си и да сложи малко ред.....може би в Канада е удобно, нали? Само дето ми се струва, че той май изобщо не се е притеснил! След като Монтоя напусна, Райконен ми остана любимец - още вярвам, че той е най-добрия и знам, че ще го докаже!

Крайно време е Кими да напомни за себе си и да сложи малко ред.....може би в Канада е удобно, нали?

Само дето ми се струва, че той май изобщо не се е притеснил! След като Монтоя напусна, Райконен ми остана любимец - още вярвам, че той е най-добрия и знам, че ще го докаже!

Ами той постоянно напомня за себе си ! Нали всеки път отпада :offtopic_s:

Максиме, Максиме...Ай да викаме за маса, аз искам 7 кюфтета и каса бира :offtopic_s:

Ами няма какво да говорим, Макларън са отново много напред в клалификациите. Браво на негъра. Тоя път чудо трябва да стане, за да не отиде негро пак на второ място :ph34r: Залагам на Алонсо, който иска да се хваща на бас, аз винаги губя с изключение на сериозните басове, които винаги печеля и имам доста каси с бира да вземам! Наздраве! Наздраве на тия, дето бензина им е в кръвта, а не само алкохола :angry:

Има нещо гнило тука, ма да видим утре какво ще да е то. Публикувано изображениеПубликувано изображение

Гледах го в 1 ч.Пълен отврат.На Кими и на Маса просто не им се караше.Тяхните болиди превъсхождат тези на Макларън.

Лелеееее,такава катастрофа не бях виждал скоро! Не мога да намеря никаква информация за състоянието на Кубица,дано да е добре! :help: Преди малко казаха,че състоянието му е стабилно. :lol6: Отдавна не бях гледал такова състезание - с толкова инциденти,проблеми,неразбории...Пилотите окапваха като презрели круши... :) Въпреки че съм ферарист,тоя Хамилтън няма как да не го призная - може би е следващият Шумахер...

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Това състезание беше пълен т*шак.Сблъсаци,зверски катастрофи,черни флагове,безброй много пъти кола за сигурност и за капак на всичко победата на ингилизинските дървеняци.Егати пауъра.Ужас.

Хахаха, не им се карало... Тва да не е махленската гонка с голфчета? ПревъЗхождат тЕхните таратанци.

Кубица е ОК, само счупен крак.

За състезанието... кво беше тва?!?!? Сътезание или концерт с диригент FIA? С тия нови гуми с нулево сцепление... и някви там наказания... Само Хамилтън и Хайдфелд си заслужиха местата! Англичанинът е невероятен, невероятен! Хареса ми жеста на Маса (палци долу).

"Ингилизинските дървеняци" мачкат

Не искам да влизам в спорове но явно и ти си дървеняк като тях та им симпатизираш.Пък как да не им симпатизираш като си фен на Рено.Ти завалията не можеш да ги видиш финиширали,та камоли на предни позиций.Ферари са велики!

Не искам да влизам в спорове но явно и ти си дървеняк като тях та им симпатизираш.Пък как да не им симпатизираш като си фен на Рено.Ти завалията не можеш да ги видиш финиширали,та камоли на предни позиций.Ферари са велики!

Тонът ти малко е притеснителен, особено като виждам че си новак! Фен си на Ферари - хубаво, ама недей да обиждаш фен на Рено, който е с много повече знания и умения относно Формула 1. Аз винаги се радвам и чета с интерес мненията на thepowerofone!

Аз пък съм фен на Алонсо - съжалявам че в поредно състезание не беше в пълна кондиция!

Радвам се за първата победа на Хамилтън, и че Макларън вървят напред, но някак това състезание, което беше уникално откъм инциденти и събития, замъглиха карането на Хамилтън! Те почти не даваха карането му! И все пак мисля най - бързата обиколка беше за Алонсо!

Хамилтън е невероятен! :)

Радвам се, че Кубица се е отървал със счупен крак. При такава зверска катастрофа ми мина най-лошото през главата Публикувано изображение добре, че е късметлия.

Аз не разбрах, каква беше повредата на Алонсо към края? ;)

Публикувано изображение

Ужас! Пак добре,че се отърва само със счупен крак... :)

А на Алонсо трябваше да му закачат един плуг отзад,че поне да разорава почвата край пистата...Тъй и тъй стоеше повече извън асфалта... ;)

Редактирано от WhiteHart (преглед на промените)

Мен ми стана пък много смешно, когато в бокса единия път влезе Дейвидсън, и тези от екипа му ги нямаше и той ги чака! :lol6:

Колеги, аз пропуснах да гледам този път формулата и бих се радвал ако някой направи един анализ, за да добия обща представа. Благодаря!

Мен ми стана пък много смешно, когато в бокса единия път влезе Дейвидсън, и тези от екипа му ги нямаше и той ги чака! :lol6:

хаха, вярно, че ги чакаше. Смешно е - все едно нямат комуникация помежду си.

Макси, аз не хванах цялото състезание.

Виж тая новина

Обаче виждате ли какво нещо е съдбата? Когато стана това с Маса и Фисикела, и коментаторите и аз се почудихме какво става с колата на Кубица, защото той рязко спря! След това на повторението се видя как той спира рязко, защото вижда червената светлина, а Маса и Фисикела не я видяха ли, незнам! Ако и Кубица беше тръгнал на червената светлина, нямаше след това да бъде в оня момент на мястото на сблъсъка, щеше може би да е здрав, и наказан с черен флаг! Малко отвеяно от темата е това разсъждение, но честно да ви кажа, просто се замислих над този момент и сега го споделям с вас!!!

Радвам се че Кубица при този пилотаж е само с навехнат крак. Колкото до правилата, то трябваше поне един път да се приложат, за да се види кое как става (имам предвид наказанията на Маса и Фисикела .За Алонсо то си е ясно цели се да се даде шанс на по-слабите отбори и при него просто си беше малшанс). Иначе за мене лично не беше състезание с тези няма да броя колко пъти излизане на кола за сигурност.

Колеги, аз пропуснах да гледам този път формулата и бих се радвал ако някой направи един анализ, за да добия обща представа.

Благодаря!

Максиме, та ти си изпуснал най-странното състезание. Само заради катастрофата на Кубица си заслужаваше да гледаш състезанието! Ако беше с Трабант, вероятностите бяха две: Или се залепя като марка за стената, заедно с Трабанта, или прелетява над стената. Такава катастрофа нито Сена ( бог да го прости), нито Шумахер са правили! Лично аз не вярвам, полякът да се е отървал само със счупен крак. Той така си люшкаше врата при забавените повторения, а и ударът в стената бе с над 200 км/ч и то почти челно, че дори сега да не усеща нищо, неминуемо след време ще има последствия за мозъка му. Човекът определено си беше в безсъзнание след удара.

Алонсо незнайно защо излиза толкова пъти в тревата, колкото и колата за сигурност. За мен лично катастрофите се дължат точно на тая кола за сигурност. Всички золуми станаха след нейното излизане. Предполагам, че и в Индианаполис тая седмица ще има кървави събития с тия гуми и наличието на сейфтикар. Ако това беше някой шампионат от американските серии, едва ли щеше да има подобни катастрофи. Нашите пилоти явно са свикнали да карат нашироко или да спазват чинно реда си в Монако. Ако си припомним какви проблеми са имали пилотите в предишните години при наличие на кола за сигурност, ще видим, че името на тая кола трябва да се смени на " кола за несигурност". Май по-добре щеше да бъде наличието само на жълти байраци.

Кубица иска да кара и в САЩ

12.06.2007

Публикувано изображение

Кубица си спомня почти всеки миг от катастрофата с 300 км в час

Полякът Роберт Кубица, който се разби в стена с болида си БМВ-Заубер по време на Гран при на Канада в неделя заяви при изписването си от болницата, че иска да кара в състезанието за Гран при на САЩ през уикенда. Полският пилот загуби контрол над колата си в 26-ата обиколка след контакт с пилота на Тойота Ярно Трули и се размаза в бетонна предпазна стена. От удара автомобилът се превъртя във въздуха през пистата и спря в оградата от другата страна на трасето. След преглед се оказа,че Кубица има навехнат глезен и леко сътресение на мозъка.

"В доста добро състояние съм и ми се ще докторите да ми разрешат да карам и на Индианаполис", каза 22-годишният Кубица пред насъбралите се репортери пред болницата "Сакре Кьор" в Монреал. "Голям късметлия съм - няма ми нищо след толкова сериозен инцидент. Спомням си почти всичко от цялата катастрофа", допълни Кубица, който в четвъртък ще бъде подложен на задължителен фитнес тест, преди да бъде взето решение дали да участва в Гран при на САЩ.

Източник: НетИнфо

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.