Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Водачът в генералнотро класиране при пилотите Люис Хамилтън е добре и няма нищо счупено след инцидента, който претърпя в днешната квалификация за Гран при на Европа. Междувременно шефът на Макларън Рон Денис обясни, че предната дясна гума в болида на Люис Хамилтън не е била прикачено правилно. Денис допълни, че Хамилтън е в съзнание и че състоянието му е стабилизирано. Според информацията от BBC същият проблем е можело да сполети и съотборникът на Хамилтън Фернандо Алонсо. За щастие на британския отбор обаче това не се е случило, тъй като испанецът не е поставил под напрежение своята предна дясна гума.

Специално след този инцидент механиците в бокса на Макларън направиха обширна инспекция на състоянието на гумите в болида на световния шампион.

Последните информации са, че Хамилтън не е счупил крак.

Източник: Формула 1

Редактирано от handcream (преглед на промените)

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Ужасен инцидент Публикувано изображение , дано всичко да е наред и утре да го видим на стартовата решетка.

Нищо му няма на момчето.Но дори и утре да стартира,мисля,че Кими ще оформи своя хеттрик от поредни победи. Борбата за титлата вече става наистина интересна...

От медицинския център на пистата в който беше откаран Луис потвърдиха,че състоянието му е стабилно,няма никакви счупвания, но британецът изпитвал силна болка в крака,според информация от Mclaren той ще остане под наблюдение, като решение за това дали ще кара в утрешния старт ще бъде взето късно тази вечер или утре рано сутринта.

Хамилтън оцеля след удар с 225 км/ч

Късметът напусна Люиз Хамилтън за първи път от началото на сезона във Формула 1. Това се случи в квалификацията за Гран при на Европа на "Нюрбургринг". В началото на третата част от надпреварата за стартова позиция дясната гума на англичанина се разпадна и той катастрофира с 225 км/ч. Шефът на Макларън Рон Денис заяви, че причината за инцидента не е грешка на Хамилтън. Разследването показа, че предната дясна гума не е била правилно прикачена. Същото можело да сполети и световния шампион Фернандо Алонсо. За щастие испанецът не поставил под напрежение гумите си. Люис бе изнесен на носилка и с кислородна маска на лицето. Въпреки това лидерът в генералното класиране бе в съзнание и намери сили да поздрави публиката. Хамилтън е с травма на десния крак, но няма счупвания.

Днес от 15,00 ч Кими Райконен (1:31,45 мин) ще стартира първи в битката за Гран при на Европа. Финландецът спечели квалификацията, след като Алонсо (1:31,77) загуби контрола над болида си в последните секунди и остана втори. След изпанеца се нареди съотборникът на Кими във Ферари Фелипе Маса (1:31,77).

Часове преди квалификацията Ник Хайдфелд стана баща за втори път. Съпругата на пилота на БМВ Патриция го дари със син. Германският състезател е страстен почитател на филма "Междузвездни войни" и кръсти детето си на учителя на джедаите Йода. Щастливият баща ще стартира днес от четвърта позиция.

в-к Стандарт

Хамилтън оцеля след удар с 225 км/ч

Часове преди квалификацията Ник Хайдфелд стана баща за втори път. Съпругата на пилота на БМВ Патриция го дари със син. Германският състезател е страстен почитател на филма "Междузвездни войни" и кръсти детето си на учителя на джедаите Йода. Щастливият баща ще стартира днес от четвърта позиция.

в-к Стандарт

Тъпотия! Да бе кръстил сина си Юда поне, а не Йода ;) и така да зареже жена си, не е истина просто. Аз ако бях на нейно място, щях да го изритам. Добре, че състезанието е в Германия, та един хеликоптер оправя работата на Ник. Обаче заради името, не си заслужава изобщо да го погледна! Абе като е почитател на " Междузвездни Войни", защо не кръсти сина си Анакин? Мисля, че Вейдър показа доста завидна скорост на младини ;)

Да му е жив и здрав сина и дано стане много по-добър пилот от баща си !

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Люис Хамилтън – 10-ти: „Абсолютно добре съм и ще видим дали ще мога да се състезавам утре. Всички се грижат много добре за мен. Знаем какво причини повредата и съм доволен, че всичко е наред. Много се надявам, че ще мога да карам утре.

Фернандо Алонсо – 2-ри: „Най-важната новина е, че Люис е добре. По време на последната ми бърза обиколка имах голям проблем на завой 5 и имах късмет, че не се завъртях. Това ми костваше повече от половин секунда, така че съм доволен да бъда на първата редица. Направихме някои промени по колата и за разлика от вчета днес тя беше много добра. Очаквам с нетърпение състезанието утре”.

Рон Денис: „Най-важното е, че Люис е абсолютно добре без наранявания или счупени кости. Тимът разследва причините за този инцидент. Алонсо можеше да бъде на пол, но направи грешка в последната си бърза обиколка и това му коства време”.

Страхотно състезание! Това бе най-доброто състезание за тази година досега! 3 оборота на предния спойлер решиха състезанието в полза на Алонсо. Къде дремеха Ферари, че не направиха корекции? Шумахер даде купата на Денис, като показа, как Макларън успяха да надлъжат Ферари в критичен момент.

Най-драматичната надпревара от началото на сезона! Невероятно състезание. Публикувано изображение Поздравления за екипа на McLaren, Фернандо Алонсо и Луис Хамилтън разбира се, които се бори до края, независимо от неблагоприятния развой на състезанието и лошият късмет за него.

Интересно състезание наистина. Дали Хамилтън щеие да постигне и тази позиция ако не беше издърпан на пистата и дали трябваше да продължи състезанието. Алонсо показа, че е най-добрия пилот на мокра писта в момента, а Маса не е пилот, който трябва да има претенции за шампионска титла. Екипа му го изкара пред Алонсо, Хамилтън буквално спря, за да го пусне и въпреки всичко не победи. Интересно каква е повредата на Райконен, която почти го вади от борба за титлата тази година. Дано тази година не се реши шампионата и чрез шпионските интриги в четвъртък. Иначе честита победа на Алонсо. :headphones:

Жалко за Ферари... мн се надявах да са на 1вите 2 места ... нищо загубихме битката,но не и войната ! а браво на дъжда,защото направи състезанието невероятно !

Дали Хамилтън щеие да постигне и тази позиция ако не беше издърпан на пистата и дали трябваше да продължи състезанието.

Не съм съгласен! При тези обстоятелства и след като беше прекратено състезанието, ясно се разбра, че комисарите дадоха право на всички болиди които имат възможност да продължат състезанието. Това не беше преференция специално за Хамилтън. Още повече - той единствен от тези пилоти не загаси двигателя си. Ако си спомняш, преди 2 години (не съм сигурен точно кога беше), как комисарите избутаха болида на Шумахер, след напускане на пистата - пак с работещ двигател, както на Хамилтън.

Виж сега от тогава правилата са се сменили. Не си спомням миналата година да имаше ограничение кога ще се влиза в бокса при кола за сигурност на пистата. Ако ще си припомняме такива случай преди години Прост си избутва болида с ръце и печели шампионата с половин точка.

Интересно състезание наистина. Дали Хамилтън щеие да постигне и тази позиция ако не беше издърпан на пистата и дали трябваше да продължи състезанието. Алонсо показа, че е най-добрия пилот на мокра писта в момента, а Маса не е пилот, който трябва да има претенции за шампионска титла. Екипа му го изкара пред Алонсо, Хамилтън буквално спря, за да го пусне и въпреки всичко не победи. Интересно каква е повредата на Райконен, която почти го вади от борба за титлата тази година. Дано тази година не се реши шампионата и чрез шпионските интриги в четвъртък. Иначе честита победа на Алонсо. ;)

Както казах, а и както показа Михаел Шумахер, победата бе на Макларън, а не на Алонсо. Макларън си свършиха работата с настройките. Аз видях, че промениха настройките на предния спойлер на Алонсо. Иван Тенчев спомена, че вероятно и настройките на амортисьорите на Макларън са били по-меки, което е благоприятно за дъжд. Не съм много съгласен, защото при първия дъжд се видя, че Ферари и Макларън бяха равностойни. Магията се получи при промяна настройките на предния спойлер. Не знам защо никой от коментаторите не забеляза това. Просто беше свръхестествено Алонсо да настига толкова бързо Маса в завоите. Това не се получаваше при първия дъжд, което говори, че не настройките на окачването са причина за победата на Алонсо, както спомена Иван Тенчев. Изключвам гумите, защото те бяха едновременно сменени и от двамата пилоти. Просто някой умен човек се сети в Макларън, как трябва да се настрои тая кола за дъжд!!!!Двойка за Ферари от мен и по-точно за рейс инженерите или както се наричат. Алонсо не е кой знае колко по-добър на мокро от останалите пилоти, даже допускам, че има и доста по-добри от него. Наистина видя се, че при първия дъжд, Алонсо единствен може би не занесе в завоя, на който отпаднаха 4-5 пилоти и в който бе затънал и Хамилтън. Браво и както каза Иван, старите кучета доказаха, че на дъжд влияние оказва най-вече опита ! Зайците се представиха много зле, но това е нормално, защото още им жълто около устата!

Виж сега от тогава правилата са се сменили. Не си спомням миналата година да имаше ограничение кога ще се влиза в бокса при кола за сигурност на пистата. Ако ще си припомняме такива случай преди години Прост си избутва болида с ръце и печели шампионата с половин точка.

Предполагам си спомняш и как Шумахер спечели състезание, финиширайки в бокса при излежаване на наказанието си ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Страхотно състезание! Яд ме е само за поредното нещастно отпадане на Кими на тази писта - явно го преследва някакъв голям карък...Иначе Маса няма никаква вина,че не можа да победи - ясно се видя след излизането от бокса,че болидът на Алонсо беше ужасно много по-бърз и изпреварването беше въпрос на време,въпреки съпротивата на Фелипе. Ех,че го нямаше Шуми на пистата - щеше да им покаже как се кара на дъжд... Публикувано изображение

Отдавна не бях гледал такова състезание. Браво Алфонсо! Показа им кой е истинския шампион на тези аматьорчета. На Кими баба му може да е била на късмет - нека идва секи път, поне докато е жива. Иначе си проличаха лабилните нерви на" великия "пилот Маса малко преди награждаването- Маса,сърди се единствено на себе си, пич!

Публикувано изображение Браво Алфонсо, браво шампионе!

Маса, Маса...А на мен не ми се задейства ейбиеса оня ден, щото тия дето ми продали колата не ми сложили ;) Чисто и просто Ферари не си направиха настройките както трябва при последния стоп и никой не може да ме убеди , че гумите им са проблем! Естествено, че така ще кажат, а няма да се изкарат некадърници!

Съзтезанието не ми хареса особенно, много ме е яд че накрая Алонсо изпревари моя човек Маса, ако аз бях на негово място щях да натисна газта до дупка и да излетя от някой завой. На Ферари определено им липсва Шумахер, а тия от мерцедес щом залагат надежди на бай мангал, няма да ги коментирам!

Макларън и Ферари се хващат за гушите

Шпионският скандал във Формула 1 се пренесе и на пистата. Седмица след като екипът на Макларън-Мерцедес беше нарочен, че краде елементи на Ферари, войната избухна с нова сила на състезанието за Гран при на Европа. Фернандо Алонсо измъкна победата на "Нюрбургринг" под носа на Фелипе Маса и това наля масло в огъня. Пилотът на Ферари налетя на шампиона, но все пак сдържа нервите си и не се изложи. Той беше бесен, защото испанецът го изпревари 5 обиколки преди края. Гумите на болидите се опряха една в друга и запушиха, но Алонсо ликуваше.

Десетият старт от сезона във Формула 1 беше най-щурият и приличаше повече на "Лебедово езеро", отколкото на автомобилно състезание. На три пъти валя дъжд, който превърна надпреварата в руска рулетка.

Още на първата обиколка пилотите на БМВ Хайдфелд и Кубица се блъснаха и едва се задържаха на пистата. Секунди по-късно заваля и настъпи пълен хаос. Повечето болиди бяха като на пързалка и с мъка се добраха до бокса за смяна на гумите. Водачът Кими Райконен (Макларън) се подхлъзна, пропусна бокса и загуби лидерската си позиция, а на 34-ата обиколка отпадна заради повреда на двигателя. Мокрият асфалт и лошата видимост предизвикваха катастрофа след катастрофа. Излетяха Бътън, Зутил, Хамилтън, Росберг, Спийд и Дейвидсън, а Лиуци се погрижи шоуто да е пълно. Италианецът се заби със своето Торо Росо в багер край пистата, който вдигаше закъсалите коли. Дебютантът Маркус Винкелхок със Спайкър изненада всички, като се ориентира най-добре и поведе. Състезанието бе прекратено за 15 минути след 4-ата обиколка, а комисарите позволиха на всички пилоти със здрави болиди да продължат

в-к Стандарт

thepowerofone, чудесна рецензия на състезанието. Абсолютно съм съгласен с теб. Просто времето изигра голяма роля за крайния победител.

Следващите два старта са много важни, именно победа на Хунгароринг, ще е основа за атакуване на титлата. Пистата е много технична и може да се получи оспорвано състезание. Сега е време Алонсо да покаже класа. Лошо психологическо влияние ще има очакваното "изслушване" на 26.07.-да не се окаже, че усилията са били напразни...

За разлика от предишни години когато двама пилота се откъсваха в класирането, то сега наистина става интересна битка и всяка грешка може да е фатална. Не би трябвало изслушването да е проблем за пилотите. Някой знае ли какво е решено за сблъсъка на Хайфелд и Ралф Шумахер( въпреки, че не би трябвало да носи тази фамилия). Вярно че настройките решиха победителя, но аз ако бях на мястото на Маса щях да ударя Алонсо, та да знае че мястото му е след Ферари, а не преди него. ;)

За разлика от предишни години когато двама пилота се откъсваха в класирането, то сега наистина става интересна битка и всяка грешка може да е фатална. Не би трябвало изслушването да е проблем за пилотите. Някой знае ли какво е решено за сблъсъка на Хайфелд и Ралф Шумахер( въпреки, че не би трябвало да носи тази фамилия). Вярно че настройките решиха победителя, но аз ако бях на мястото на Маса щях да ударя Алонсо, та да знае че мястото му е след Ферари, а не преди него. ;)

Съгласен съм със теб, ако аз бях на мястото на Маса, Алонсо нямаше да финишира!

Съгласен съм със теб, ако аз бях на мястото на Маса, Алонсо нямаше да финишира!

Това само щеше да докаже безсилието на Ferarri ;)

Хаха, браво! Много ми беше интересно какво точно си казаха Алонсо и Маса след състезанието.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.